Dagen före Dagen

Det har varit dagen före den stora Dagen idag…..och jag känner mig fortfarande lugn som en filbunke :-) Inga nervösa sammanbrott här inte :-D

Vi åkte på en sista (förhoppningsvis) övningskörning-tur idag, en tur runt Kista, Sollentuna och Häggvik…..i spöregn! Mer beredd än så här kan jag nog inte vara 🙂

Har tvättat på eftermiddagen, stekt pannkakor åt barnen, matat de medans Peter lagade vår mat….slappat medans barnen har haft världens brottningsmatch som till slut urartade sig och fick avbrytas 🙂
Det var såå jävla varmt och framförallt kvaft i lägenheten så vi tog en kvällspromenad med ungarna. Peter kollade några svampställen vi har men alldeles för torrt för kantarellerna 🙁 Idag var det i för sig blött där i skogen men det behövs nog liiite mera regn för att de små godingarna ska ploppa upp ….
Fasiken, jag tycker att var och en skriver på facebook/blogg att de hittat massa kantareller – Jag vill också få äta en god svampmacka ju *surar*

Vi gick en vända till dammen också men den är nästan helt igenvuxen numera 🙁 Fattar inte riktigt att kommunen först lägger en jävla massa pengar på att bygga dessa dammar (finns 3st där i skogen) men de kan inte sen hålla reda på dammarna och nu….nu är det helt förstörda! Riktigt tråkigt….

P1000701 - Kopia
Barnen hittade nåt litet kryp som var spännande

P1000705 - Kopia
Jag blev smygfotad 😀

Vi hann precis hem innan ösregnet kom igen. Och barnen somnade som klubbade sälar 🙂

Nu till en annan sak…..En lite spooky sak….

imagesCA1YVGCG

Vi pratade lite med en granne ikväll som berättade nåt som hade hänt hemma hos honom i helgen….
Han med familj var bortresta och 2 tjejbekanta/släktingar var i deras lägenhet under tiden.
Tydligen blev tjejerna ordentligt skrämda en kväll. Grannen själv sa att han aldrig trott på andar/spöken men nu visste han inte längre…..
Tjejerna hade kännt närvaro utav någon/några och upplevde det så obehagligt att de stängde in sig i ett rum. Då hade det varit världens liv i rummet bredvid och något bankade på väggen till rummet de befann sig i mm!
Tydligen har grannens dotter på runt 3år pratat om att hon brukar se en man och en kvinna och har rätt detaljerat kunnat berätta hur mannen ser ut….
Lite scary historia och man blir ju fundersam på om det stämmer….? Man har ju tittat på program om hemsökta hus mm och jag har även hört från vänner/bekanta om saker som de har upplevt……Så lite tror jag på sånt allt…..tror jag.

Vad tror ni? Har ni upplevt något liknande nån gång? Berätta gärna 🙂

Imorgon börjar vardagen igen…delvis i alla fall då Peters semester är slut. Delvis skönt med vanliga rutinerna igen men ändå jättetråkigt med alla måsten som kommer med jobb, skola mm Men vi har ju flytten att se framemot och även en spännande höst för övrigt så vi överlever nog 😉

Nu blir det nattinatt så man är utvilad imorgon!

Kram kram ‚ô•

 1. Jag vet inte om jag tror på andar eller inte men har många gånger funderat på att besöka ett medium själv för att se om man inte kan bli mer övertygad för jag vill nog tro att det finns något mer än det vi kan se.

  Änskar dig all lycka till med din uppkörning! 🙂

 2. Jag tror stenhårt på andar och har sen jag varit riktigt liten känt dem i min närvaro. Jag bodde (innan jag flyttade hemifrån i oktober) ute i ett trähus på landet och det sägs ju att det är där dem håller till mest. Har dagligen under alla mina år där känt dem (min mamma känner likandat) men lärt mig att det inte är något farligt utan något som ska vara där. Flera gånger har jag hört när jag är hemma själv att någon plinkar lite lätt på vårat piano eller spelar på min brors trummor. En tid hörde/kände man av dem extra mycket med steg i trappor, lätta knackningar på dörrar osv och en morgon låg det även ett papper precis nedanför min säng där det var bilder på en tjej som höll för sitt ansikte och stod ”spring spring innan satan får sitt grepp om dig” Eftersom det bara var jag och mamma hemma då och hon svor på att hon verkligen inte hade skrivit något sådant blev jag livrädd. Skrev ett brev tillbaka till dem om att de skulle låta oss vara och att det var vårat hus osv och sen dess har vi inte märkt någonting mer än att de varit i våran närhet, jätteskönt. Folk tycker ofta jag är dum i huvudet som säger såhär men mamma gick faktiskt och spådde sig och då sa spåtanten att vi hade lätt att få kontakt med omvärlden. Ganska kul ibland men oftast rätt läskigt! Har även sett min döda farmors skepnad i mitt rum och en röst som viskat ”ge inte upp, du klarar allt” en kväll då jag var väldigt ledsen. Coolt att vissa kan se sånt tycker jag 😀 kram

 3. Jadu min son hittade kantareller sist de var ute i skogen och av dem gjorde vi kantarellsoppa…

  Angående det övernaturliga så vet jag att det finns ett liv efter döden.
  Jag har varit på sitting tillsammans med min lillasyster där fick jag reda på att jag har en man som ser mig som sitt ljus i hans tillvaro detta var en man som tillhör lägenheten.
  Vi har besök här ibland och jag märker av det väldigt kraftigt vissa stunder och även Izabella känner och ser.
  En spegel som hänger i vårt vardagsrum har jag tvingats ”stänga” för att det var en portal mellan andevärlden och vår värld så vi hade springande här hela tiden.
  jag vet att det låter knäppt.
  Det mest creapy är hemma hos mina föräldrar var att mina föräldrars tv sattes igång innanför deras garderobsdörr, dammsugaren sattes igång 2 gånger och min systers hårfön sprängdes utan att någon använde den :-o.
  Jo jag tror på detta och jag skulle kunna snacka om detta i mååååånga timmar men då skulle kommentatersfältet bli såååå långt:-).
  Jag är stolt över min ”tro” :-).
  Visst att folk som aldrig varit med om det är skeptiska min pappa var det nu är han inte det längre….den som är hos mina föräldrar är min farmor och min mormor:-)
  Nu ska jag sluta babbla och gå och lägga mig istället….
  Lycka till imorgon med uppkörningen…

 4. Hej Mirka!
  Jag börjar med och önska dig all lycka till och ta det lugnt bara så fixar du detta!
  Jag undrar när flyttar ni?
  Byter barnen skola /förskola nu näär ni flyttar till huset?

  På tal om andarna…. HMMM har hört så mycket om detta i alla år, jag har aldrig upplevt att det hänt hemma hos mig i huse,t men hört andra som har besök ..har en kollega som har ngt hemma!
  Ha det bäst.. 🙂
  Helen

 5. Jag trodde inte alls på ”sånt där” men köpte en jul presentkort till mina systrar så att de kunde besöka ett medim för en varsin privat sittning. Bokade själv en tid oxå, för skoj skull 😉 Å himmel säger jag bara! Allt som hon berättade om min familj, saker hon sa om mig själv som ingen kunde veta…helt otroligt! Å så kom det några andar på besök. Hon beskrev dem o de hade hälsningar, en av dem var min morfar, en annan en klasskompis som gick bort tragiskt för tio år sedan strax efter första barnets födelse. Jag har besökt henne efter det oxå =) Flera av mina barn har mediala förmågor, det har vi varit med o fått bevis för, lite skrämmande faktiskt. Man väljer förstås vad man ska tro på…men jag tror absolut att det finns något!

  Lycka till nu! =)
  Du fixar det!!!
  Kram!

 6. Jag har inte upplevt det själv men våra grannar har det. Innan de flyttade in så bodde ett pensionärspar i den lägenheten. Gubben hade alltid filttofflor på sig och hasade alltid fram. Han stod varje morgon på vår gård i morgonrock och dessa tofflor och rökte.När han dog så flyttade hans fru till ett serviceboende. När våra nya grannar precis flyttat in så berättade mannen att han hört flera gånger på kvällarna hasande steg som om någon hasade sig fram med tex någon form av tofflor troligtvis filttofflor. De vart ganska skärrade när jag berättade om de förra grannarna.

 7. Trams!!
  Jag tror inte det minsta på vilsna andar mm. Det är ju bara fantasier som skrämmer. Usch!
  Jag bli illa berörd av det hela. Skönt att be en bön då så man blir lugn och trygg istället.

 8. Jag har min gammel farmor på besök hemma hos mig ibland, vilket jag tycker är helt okej.
  Hon flyttar på blommor, byter tv kanaler och skrämmer livet ur katterna 😉
  Dock så gjorde hon nått mycket dumt och farligt en gång.
  Jag stod i duschen och hörde att det var nått som pep, och då hade brandvarnaren satt igång.
  Ute i köket stod micron på med bara plastlocket i sig och det hade smält och börjat brinna.
  Tur att jag hörde brandvarnaren i tid, annars hade det kunna gå illa.

 9. I vårt gamla hus så hade vi kvar han som byggde huset och troligtvis även hans fru!
  Då vi nyss hade flyttat in så vaknade vi en natt av att skåpluckorna nere i köket smällde igen av en jädra kraft och ljushållarna jag hade uppsatta på väggen åkte ner med en duns (spikarna hade böjt sej nedåt, av egen fri vilja??)
  Det värsta var när katterna vägrade gå in i vardagsrummet utan stod bara utanför i hallen och fräste och morrade med tjocka svansar!

  Lycka till idag.
  Kram

 10. En vän till min mamma berättade en gång att hennes kompis hade varit hemma hos en, och så satt de i köket och pratade, och helt plötsligt säger den ena tjejen som var på besök ”Men du, det gick en man i din hall!”… Det är lite läskigt, dessutom hade hon som bor i det huset också sett en man i huset innan, som hade en svart lång rock och så.. Och det mest läskiga av allt är väl att han som bodde i huset innan ser ut som han som båda dom såg. Uhuh, läskigt!!!!
  Jag har också varit med om liknande grejer, eller typ känns som att det är någon runt mig.. Speciellt i skolan och hos min bästa kompis, min bästa kompis känner samma sak hemma hos henne!
  Det är någon lurigt med allt sånt tycker jag, men det är lite spännande samtidigt!
  KRam på dig, och STORT lycka till idag, det kommer gå superduperbra! 😀

  Just det, kom på en till sak! En gång var min andra kompis hemma själv, och var i sitt rum, helt plötsligt startar dammsugaren.. av sig själv! DÅ hade jag blivit rädd, om det hade varit jag som var själv hemma då!
  Kram!

 11. I efm har du körkortet,stort GRATTIS till dig. ps kom ihåg invändig och utvändig kontroll 🙂 sen tror och vet jag att de finns ngt på andra sidan, …kram på er, ps när flyttar ni ut permanent till huset??

 12. Jag håller tummar och tår för att allt går bra för dig idag!!!
  Skickar en massa massa lycka-till-kramar och väntar med spänning på en uppdatering 🙂

 13. Hej Mirka!!!

  Vi har en del aktiviteter i vår lägenhet. Barnröster som kallar, man känner sig trängd, någon drar i våra byxben och man ser skuggor *Detta har även min sambo sett* En gång kändes det som om någon kröp in under mitt täcke. Vi har hittat en tjej nu vars kusin är mottaglig och gör hembesök. Så inom kort skall hon komma hit och se vem det kan vara. Det kusliga är att i lägenheten över oss så dog en flicka när hon var 1 vecka gammal. När vår dotter var 7 dagar gammal fick hon andnöd och vi fick åka in akut med henne. Kan detta vara en koppling? Och kan rökdoften i halsen på mig tyda på att någon rökare är och hälsar på?

  På tal om annat, jag har en fråga. Hur har din kropp reagerat när du fått barn kort inpå? Jag har en dotter på 7 månader och undrar om kroppen klarar av en tidig graviditet på nytt?

  MVH Madde

 14. jag är 16 år och både min mamma, hennes biologiska moster och jag har väldigt lätt att uppleva och ta åt oss övernaturliga fenomen. min mamma är adopterad från kroatien hit till sverige, vid 20 års ålder tog hon kontakt med sin biolgiska far och genom honom oxå sin biologiska yngre syster anna som bodde med sin mamma i sverige.
  trosts att alla 3 är uppväxta utan någon kontakt med varandra är det precis likadana i flera sätt i personligheten och saker de gör, vi alla 4 (inklusive mig) är otroligt lika trots att jag aldrig hann träffa min morfar, när han dog år 2005 började jag bli mottaglig och såg, upplevde väldigt skrämmande grejer men jag har vant mig vid det nu, min mamma hade vart de redan innan och min moster har kunnat kommunicera med andar, förutom att vi hör, ser och känner så händer även märkliga saker oss emellan, ett exempel är när min äldsta kusin skulle födas, min mamma och papa satt på resturang då min mamma fick kraftiga magkramper, hon sa till pappa att om hon skulle vart gravid så skulle hon fått missfall nu, kramperna fortsatte hela kvällen och dagen efter ringer min moster till mamma och berättar att hon fött en dotter kvällen innan, de var alltså mosters värkar som mamma fick. flera liknande händelser har skett hos oss och jag trivs med att vara så mottaglig, tycker om att veta att jag inte är ensam!!! kram på dig

 15. När jag å en kompis stod å borsta tänderna en kväll, så går de en kvinna i röd kappa i hallen, precis utanför badrumsdörren.. As läskigt.. Sen så har min farbror dött för 2 månader sedan i går.. När jag satt på mitt rum i sängen med datorn, ser jag en man går förbi rummet å in i mammas å pappas sovrum. Jag säger- Ska ni gå å lägga er?. Men får inget svar, helt plötsligt tänds sänglampan. (rummet är bredvid mitt rum)… Mamma å pappa satt å titta på tv, så dom var de inte :s Jag antar att de var min farbror, han hade på sig en svart tröja, blåa jeans, ååh han var smal.. De stämmer med min farbror.. Sen för någon månad sedan så satt jag å min kompis i datarummet, så hör vi bestick ramla ner på golvet i köket, jag tittar ut å ser en gaffel som ligger på golvet å lådan är öppen.. Vi blev as rädda å sprang ut (vi var ensamma hemma), sen kommer vi in å lådan är stängd och gaffeln ligger i lådan 😮 Ååh i vintras när jag å min kompis var ensamma hemma började de spöka igen, man hörde fotsteg å så.. Åhh för någon månad sedan ropa någon: Annie, Annie, Annie! (mitt namn) och de luka precis som de luktar hemma hos mammas faster som gick bort maj 2010.. så jag antar att de är hon å min farbror som spökar..

 16. När jag satt i klassrummet för 1-2år sen så hörde jag nån viska nåt i mitt öra så kolla jag och ingen va nära alla satt där dom skulle och jobbade. Ingen trodde på mig i heller förrän en stund senare när min klasskompis kände att nån tog tag i hans nacke hårt. och samma där det var ingen. Men den skolan är över 100år och alla har alltid sagt att det spökar och att det går runt i ventilerna det var heller inte första gången nån hade råkat ut för andarna. Sen hos min granne/ bästa vänn så när honär hemma själv brukar hon be mig komma upp för hon inte vill va själv. hon får sätta å musik radio och tv för att inte bli rädd hon har hört barn skrik och steg och dörrar har smällts igen mm. det är hennes farmor och kusin. hennes kusin hängde sig och farmorn vet jag inte. också rätt scary

 17. vi har aktivitet eller ad man ska säga, i Alva och Mios rum, har även haft hit ett medium, och det e en flicka och en äldre dam, flickan väcker Mio på nätterna och damen försöker hålla ordning och reda här hemma. Vi har inte sagt nått till barnen, men dom berättar i detalj massor som dom ser varje dag.

  kram på dig gumman

 18. Hej!Jepp jag har kännt tydlig närvaro från andevärlden..Sett saker som svävat upp mot taket hemma i ett gammalt hus där en tant dött….sett luckor som öppnats handtag som öppnats(utan att någon varit där)stigar/gångar som krattats på kvällen o varit uppluckrade på natten trots att ingen kommit in,handtag o dörrar som låsts upp på nätter trots att de bara var jag o min mormor i huset.osv riktigt otäckt!!!

  Kan i bland känna närvaro o får då en otäck frän smak/luktar genom näsan

  Sen tror jag inte på att kontakta andevärlden,o medium tycker jag inte om..tror att man kan kontakta men inte att de är av sk godo

  När jag var tolv år så kände vi likadant i vårt hus som var ett gammalt krigsområde,,mamma o jag såg saker som svävade o vi bad om Guds beskydd o då gav de sig av upp mot vår vind…..usch usch ryser när jag tänker på detta…min syster har upplevt saker från hennes sovrumsvägg,att någon vidrörde henne o hon hade skräck från att sova själv i mååånga år..
  Lycka till!!!/Monica

 19. Min allra första upplevelse skedde mitt i natten i våran förra lägenhet. Jag har varit riktigt rädd för spöken och nästan börjat gråta så fort ordet Spöke nämndes. Den här natten hade jag iallafall tagit hem en kompis som var ett medium och hon fick kontakt med min gammelmormor i vår lägenhet osv. Inte särskilt läskigt utan bara mer spännande och kul 🙂
  När vi sen var färdiga stod i inne i sovrummet och pratade om skyddsänglar. Min kompis stod längst in i rummet vid fönstret och jag stod vid dörren och blockerade lite så att katterna inte skulle komma in. Dörren var alltså inte stängd utan bara låg emot väggen om man säger.

  Rätt som det är börjar det gnissla om handtaget till dörren. Den låter på ett speciellt sätt när man trycker ned handtaget. Vi stirrade på dörren och på varandra, för handtaget rörde sig inte en millimeter och jag hade inte handen där överhuvudtaget.
  Bara några sekunder senare försvinner dörren bakom min rygg och slår igen med en RIKTIG smäll!! Därefter hörde jag fotsteg försvinna bort från dörren. Behöver jag säga hur jäkla rädda vi blev??

  När min sambo kom hem försökte vi alla tre kolla och testa hur dörren kunde slå igen. Det kanske bara var jag som råkade luta mig mot den så att den slog igen. Men hur vi än testade och tryckte på dörren så var det omöjligt att den kunde smälla igen på det viset. Creeeepy!!!

  Idag är jag van vid att det sker småsaker omkring mig. Jag är aldrig ensam 🙂 Under upplärning av min vän har även jag lärt mig att kommunicera med Andra sidan. Det är fantastiskt!

 20. Tror absolut på sådant!! Vi hyrde ett hus innan, (inann barnen) jag o Johan!! Där var det lite aktivitet! Tv satte på sej, både en ny o en gammal, dörrar öppnade sej, gardinstången ramlade ner, saker från hatthyllan ramlade ner och lampan i tvrummet ”lektes” de med, för de var en dimmer på den!!!
  Så ja, jag tror på det 🙂

 21. måste bara först få skriva att ja beundrar de jätte mycket då ja bara har 5 barnm å har full upp iaf=)

  vi i vårat hus hade me besök ett tag då min 11 åriga son sett en liten flicka i hans rum flra ggr….trodde inte på han förrens min 2 åring en natt tittade ut i hallen , satte sej på huk, vinkade å sa flickan…nu desvärre tror ja på de men efter 2 åringen sett henne stannade hon bara tyvärr bara ca 2 veckor till =) hade varit kul å ta hit nån å fått reda på varför lilla flickan va här för.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..