Presenter mm

Har ju glömt att visa vad Älva har fått för fina presenter :-)

009 - Kopia

De här underbara kläderna fick Älva av fam. Wetterholm ‚ô•

 007 - Kopia

Och denna fina klänning + strumpbyxor fick hon av grannen Helena ‚ô•

 

Amningsthét som jag har använt har jag oftast köpt på hälsokostaffären men den går även att beställa via nätet som här tex 🙂 Det går att köpa lösvikt också och göra thét själv men jag är lite bekväm av mig och föredrar de färdiga påsarna 😀 Hur som haver så tycker jag att thét är det som hjälper bäst mot gasiga magar!

Salvan jag har till bröstvårtorna är den från Meleda som många av er rekomenderar och den är bra….men fortfarande så bröstvägrar Älva och jag fortsätter med pumpen.

Idag har vi bara fortsatt med slapperiet. Sover länge kors i taket på morgonen och äter frukost först runt kl. 10 vilket är väldigt sent för att vara hos oss 😀 Älva har sovit nästan hela dagen, bara vaknat för att byta blöja och äta. Jag har bytt sängkläder och försökt tvätta ikapp lite men mer än så har det inte blivit. Peter har huggit ved i ett par timmar och vissa av barnen var ute ett tag och lekte 🙂 Nu väntar vi på att 2st grannbarn ska komma hit och leka.

Idag är Älva en vecka gammal 🙂 Och jag har ställt mig på vågen idag för att se vad som har hunnit hända på en vecka. Jag vet inte exakt hur mycket jag vägde precis innan förlossningen men jag vet att jag svällde enormt de sista veckorna och 2 veckor innan förlossning vägde jag 83kg så jag skulle nog tippa att jag vägde¬† 85 + kg. Idag stog vågen på 70 kg – det var inte illa 🙂 Vill komma ner till 60kg och längtar tills jag kan börja med plankor mm så man blir lika fit som innan graviditeten :-)Börjar nog¬†¬†lite försiktigt med träningen¬†om en vecka….

Snart är det nyårsafton också – vad hittar ni på då? Vi kommer att vara hemma för oss själva och satsa på god mat och massa myspys på kvällen 🙂 År 2012 kommer att bjuda på lite roligheter, speciellt det första halvåret 🙂

Jag/vi är bjudna på vissa olika event under våren, vi firar 10 år som gifta i mars, jag fyller¬†40 år¬†mogen kvinna¬†mm mm. Ja…det blir ett spännande år vi har att se framemot 🙂

 

 

 

 1. Vi skall med vara hemma och fira nyår. Det gör vi alltid. ibland har vi gäster men oftat är det bara vi som myser med lite extra god mat och går ut och tittar när grannarna skjuter upp sina pengar i luften i form av raketer 😉

  Jag fyller med 40 2012. Vilken månad fyller du?

 2. Stort grattis till lilla Älva Mirka! Har inte haft någon kontakt med omvärlden de senaste veckorna 😉 p g a ankomsten av våran lilla Revin den 13/12 så jag missade Älvas ankomst! Hoppas ni båda mår toppen nu och så önskar jag er alla ett riktigt Gott Nytt År!

 3. Jag o min familj kommer för första året fira utan mina o sambons föräldrar, Vi har alltid firat med min mamma o pappa, men inte i år. Vi skall fira med goa vänner. Laga mat ihop, bada badtunna med barnen osv. Skall bli jättekul!
  Men de kommer att kännas konstigt utan föräldrarna.
  Men nån gång blir ju den första 🙂

  Hoppas ni får en härlig lördag, med massor av mys!!
  Och jag önskar er ett Gott Nytt År!!
  @—)———-

 4. 🙂 Hoppas de passar ett tag bara 🙂
  Du…Shit vad du gått ner! Tappade ju massa kilon direkt, inte som jag som bara blev av med typ Jamies vikt…hm;/ men men;)
  Plankor började jag med när han var tio dagar och vilken skillnad det blir i styrkan i kroppen ganska så fort, kändes speciellt när jag bar babyskyddet, och eftersom min tjockis väger massor så är det grymt skönt att ha fått tillbaka bålstyrkan:)
  Men vänta lite så du inte gör illa dig, och ta det lugnt i början 🙂
  Kramis

 5. Va sjutton är ”plankor”??
  Det där amningstéet, hjälper det även produktionen på traven eller hjälper det ”bara” mot gasig bebismage? Jag har alltid kört minifom till mina men tar gärna emot andra tips nu tills fyran kommer… Har haft problem med amningen varje gång, det dör liksom ut vid 3 månaders ålder och det känns så jädra pissigt… vill liksom kunna amma lite längre än så. Något tips för ökad produktion förutom pump?

 6. Hej Mirka!

  Vill bara tipsa om en jättebra salva till brösten som jag köpte på Leklust i Enköping. Den heter ”Bryst vorte crem” och är av märket LANACare. Kostade runt en hundring och funkade kanon för mig och bebis!! Ta hand om er! Kram Annett

 7. Ett riktigt gott nytt år till er ! Vi firade bröllopsdag på julafton 13 år som gifta. Har varit förlovade i 15 år och tillsammans i 18. Jag är 34 år så det är ganska länge. Följer er blogg jämt, det var vi som åkte till Cypern i somras. Ni är underbara hela skocken som vi som bara har tre barn:) allt gott til er och åter igen ett riktigt gott nytt år. Stor kram

 8. Ja tiden går fort nu. Vårt nyår blir väl sisådär lagom lugn.
  På nyårsafton så ska jag baka fördelsedagstårta till småtrollen och sedan förbereda middagen. Kvällen tar vi det lugnt hemma med våra vänner och deras nyfödda son.
  På nyårsdagen dekorerar jag tårtan samt förbereder barnens 3års kalas för övrigt .-)
  Efter det ska jag pusta ut i några dagar medan jag småplanerar vad som behöver fixas inför bäbisens ankomst 🙂
  Gott slut och gott nytt önskar jag er redan nu ifall jag inte hinner det tidigare.
  Kram

 9. Tja Mirka! Om du väger 70 kg behöver du inte gå ner någe… Jag väger 74 och har inga som helst planer på att gå ner och upplever inte mig själv som kraftig, och du är dessutom längre än jag! Ät gott och njut av det istället!! Kram till er <3

 10. Hej och grattis till bebisen.
  Tänkte skriva ett råd om onda bröst, du har antagligen hört det förut, men chansar ändå, ifall att. Detta har iaf hjälpt mig otroligt mycket.
  Efter mitt tredje barn fick jag rådet (av en man) att man alltid ska se till att bröstvårtorna är hårda/styva när man ska amma. Man lixom tvinnar/korkar upp dom precis innan man lägger till barnet. Detta gjorde att det onda gick över, o bebisen fick lättare rätt tag. När jag provat detta blev jag nästan lite sur att det aldrig va nån som sagt detta innan, för det är ju så enkelt knep. Lycka till.

 11. Fina kläder, är det familjen anorlunda som komemr till våren tro :,O kul så man har ngt att titta på haha. Fyller också 40 nästa år, fast i augusti så de är ju ett tag till, men sambon fyller 30 i februari och jag MÅSTE ju bara planera ngt bra till honom, ngr tips ngn???

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..