Uppe före tuppen

Idag fick Peter väcka mig når han åkte till jobbet strax före kl. 6……sov som bäst då i soffan med Älva i famnen, varmt och mysigt undet min filt. Jag hade hoppats på att kunna lägga ner Älva i sängen och starta dagen med en dusch men hon vaknade till liv istället så nu har jag matat henne och sitter här i väntan på att hon ska somna ordentligt så jag vågar testa att lägga ner henne:-) Det är ruggit som fasiken på morgonen och att ta en dusch innan man fått upp värmen är inte så lockande men jag får passa på att göra det¬† när Älva sover…. Sen får jag lite trevligt besök kl. 10 och annat besök senare på dagen :-)

Igår började jag med träningen lite lätt – Kör enbart med plankor under en vecka och därefter utökar jag med andra övningar 🙂 Trodde aldrig att jag skulle orka köra 3 gånger 30 sek plankor men det gick faktiskt hur bra som helst 🙂 Sen har jag börjat med LCHF igen men känner mig lite ringrostig och måste ta och leta upp lite goda recept att laga. Vet att en del av er läsare kan detta med LCHF så nu vill jag gärna få lite goda recept-tips av er 🙂 😉 Känner mig peppar till tusan av att komma igång igen och kommer givetvis att uppdatera med recept, resultat mm med jämna mellanrum.

Vi firade Peter med tårta efter middagen igår och tårtan blev tydligen jättegod enligt allihopa. Jag var lite orolig eftersom den inte innehöll det jag vanligtvis har till fyllningar och att choklagen skulle ta över för mycket. Och eftersom jag inte åt så kunde jag inte själv avgöra om den var bra eller inte 😉 Eftersom vi alla tycker verkligen om Syltkrukans blåbärssylt och hallonsylt så blandade jag sylt med grädde och hade som fyllningar. Och som sagt, alla åt 2 bitar var och berömde tårtan 😀

Vi tittade på mästerkocken och sen fick barnen gå i säng och det gick enkelt men tror att Jennifer och Alice somnade först efter kl. 23….. tur att just de tjejerna har lätt att gå upp oavsett, värre är det med killarna 😉

Nu ska jag ta mig ner till duschen innan de små vaknar till liv…. Kramens ‚ô•

 1. Gomorron! Detta ”recept”är kanske helgammalt och töntigt för dej som kan lchf men min favorit när jag åt lchf var att ersätta kolhydraterna med blomkålsmos. Helt enkelt passera blomkål och hälla i massa smör och grädde. Mums!! Tyvärr palladeinte min mage lchf så nu är jag tjock igen:) kör hårt med träningen nu- du är så duktig!

 2. Här har man blivit väckt av glada snötraktorer och i deras släptåg, lika ivriga sandtraktorer! Men det gör inget, tycker om de tidiga morgontimmarna..Och din dag är lika ruschig, som vanligt, men hoppas den blir bra! Kramizz‚ô•

 3. Kan du inte lägga upp en film och visa hur det där med plankor fungerar? Tack för en fin blogg 🙂

  MIRKA SVARAR: Kolla under kategorin ”Min träning” – där hittar du en film med bla plankan 🙂

 4. ahh…tredje gången gillt…allr jag skrivit försvinner…

  ville tipsa om blomkålsmos alá LCHF

  blev en klar favorit för både stor och liten och gör så att man varken saknar pastan eller potatisen…

  koka blomkålsdelarna mjuka och salta och peppra…i med grädde och smör…denna kan man variera i all oändlighet beroende på kryddning,smak och tycke

  LCHF var däremot ingen kost för mig att ha i det långa loppet..bristen på kolhydraterna gjorde att min hy kolapsade helt…och så fick jag gallsten av den feta kosten :/

 5. Hej
  Jag kör oxå med plankor, men sen har jag som tappat ispirationen. Kan du inte lägga upp hur du ska träna hur många rep. osv, typ som ett träningsschema. Och vad du kommer att göra för övningar 🙂

 6. a fy man vaknar verkligen till när vattnet inte hunnit värmas upp ordentligt, jag vet vi eldar med ved också hehe. Själv kör jag vv så får vi se hur det går. Ha de bäst kram K

 7. Hej!
  Jag kör också plankan och har nyss börjat jag brukar alltid köra när jag promenerat. Brukar du värma upp först eller gör du den ändå?

  Ska kolla in din plankan film nu 🙂

 8. Ett tips när du ska lägga ner henne när hon somnat: En liten stund innan (t.ex. när du börjar mata) så ta en stor PET-flaska och fyll med varmt vatten. Skruva åt korken och lägg flaskan i sängen/vagnen där barnet ska sova. Det blir sen lagom varmt när du lägger ner barnet, då det ofta är värmen de saknar när man lägger ner.(Varmvatten från kranen brukar bli lagom men man får naturligtvis känna efter så det inte blir för varmt!)
  Fick tipset när mina tvillingar var små, och det funkade riktigt bra!

 9. Mina bästa LCHF-tips är dels att göra omeletter med varierande fyllning. jag brukar börja med att steka några tomatskivor i massa smör. Sedan häller jag i smeten som jag har kryddat med vitlök, paprikapulver, salt och peppar. Gräddar omeletten och lägger på ett gäng ostskivor. När omeletten är fast och osten smält häller jag på persilja och viker ihop.
  En lite lyxigare variant är med trattkantareller och rödlok.

 10. Jag blev förvånad när du skrev att du börjar med träning, plankor osv.. Tyckte att man skulle vänta minst 5 veckor för att livmoder skall återhämta sig och det kan skada om man inte väntar…
  Hur tänkte du nu?

  (se det som en nyfiket fråga, helt oskyldigt.)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..