Frågestund

Vad säger ni – Ska vi köra en frågestund kanske? Ja, det kan vi väl göra :-)

Fråga på, vad som helst….fram till imorgon (tisdag) kväll kl.21 !

 1. Hej! Jag väntar mitt 7:e barn och jag känner att mycket av min tid går ut på att vara nervös över barnen och stressad över om de ska göra sig illa. Har du något bra tänk?

 2. Hej, undrar som många andra om du tror det blir fler barn? Hur många sovrum har ni i huset?
  Sen undrar jag hur du upplevde det att få barn nr tre? Har två små nu och är rädd att jag inte ska orka/hinna med fler, upplever så stor skillnad mellan att ha ett barn och två. Samtidigt är det ju helt underbart med många barn å den ”kaos” det blir! Det finaste man kan ge sina barn är syskon <3

 3. Hej, undrar som många andra om du tror det blir fler barn? Hur många sovrum har ni i huset?
  Sen undrar jag hur du upplevde det att få barn nr tre? Har två små nu och är rädd att jag inte ska orka/hinna med fler, upplever så stor skillnad mellan att ha ett barn och två. Samtidigt är det ju helt underbart med många barn å den ”kaos” det blir! Det finaste man kan ge sina barn är syskon <3

 4. Vad är de största skillnader mellan att vara ung mamma respektive äldre mamma? Tycker du att det finns några fördelar/nackdelar med att vara ung/äldre?

  Kan du inte lägga upp ett kvitto från en veckohandling någon gång. Skulle vara intressant att se 🙂

  Såg programmet idag och måste bara säga att ni verkligen verkar vara en jättefin familj! Barnen är hur fina som helst!!

 5. Har du någonsin haft en förlossningsdeprission???? Mått dåligt och varit stressad efter du fått något av barnen? Om så hur hanterade du det??

 6. Har du någonsin haft en förlossningsdeprission???? Mått dåligt och varit stressad efter du fått något av barnen? Om så hur hanterade du det??

 7. Hej!
  Ni verkar vara så himla mysiga från det man ser på tv. Förstår inte hur ni lyckas hålla koll på elva små, jag klarar knappt två 🙂

  Jag undrar om du aldrig får skuldkänslor mot de andra barnen när ni får en till bebis? Jag har haft det jätte jobbigt nu när våran lilla kom då jag har svårt att hantera känslan av att man försakar storebror och att lillasyster tar hans plats.. Skitjobbigt då jag såklart älskar båda lika mkt, men syster är så beroende av mig då hon bara ammas.

  Tack för att du bloggar om Erat liv, kul att läsa!

 8. Hej!
  Ni verkar vara så himla mysiga från det man ser på tv. Förstår inte hur ni lyckas hålla koll på elva små, jag klarar knappt två 🙂

  Jag undrar om du aldrig får skuldkänslor mot de andra barnen när ni får en till bebis? Jag har haft det jätte jobbigt nu när våran lilla kom då jag har svårt att hantera känslan av att man försakar storebror och att lillasyster tar hans plats.. Skitjobbigt då jag såklart älskar båda lika mkt, men syster är så beroende av mig då hon bara ammas.

  Tack för att du bloggar om Erat liv, kul att läsa!

 9. Ni är ju bara så fina! Såg programmet med mina barn idag och de tyckte det var lika roligt som jag. De tycker nu att vi ska ha fler barn härhemma…hmm. Nog med 4…just nu i alla fall :-). Har en fråga:
  Hur får du dina barn att sitta så fint och äta? Våra far runt, ska bara det ena och ska bara det andra… Jag har blivit strängare och tar maten om de lämnar bordet, men det har de glömt till nästa måltid… Tar gärna emot bra tips. Tack för en fin och rolig blogg! Kram till er alla.

 10. Ni är ju bara så fina! Såg programmet med mina barn idag och de tyckte det var lika roligt som jag. De tycker nu att vi ska ha fler barn härhemma…hmm. Nog med 4…just nu i alla fall :-). Har en fråga:
  Hur får du dina barn att sitta så fint och äta? Våra far runt, ska bara det ena och ska bara det andra… Jag har blivit strängare och tar maten om de lämnar bordet, men det har de glömt till nästa måltid… Tar gärna emot bra tips. Tack för en fin och rolig blogg! Kram till er alla.

 11. Hm, får en tanke om städningen i ert enorma hur? har du någon struktur för det? har ni verkligen åtta toaletter och använder ni dem alla? Ni har så fina barn och ni känns så stabila båda två, ni visar så fin tillit till varandra.

 12. Hm, får en tanke om städningen i ert enorma hur? har du någon struktur för det? har ni verkligen åtta toaletter och använder ni dem alla? Ni har så fina barn och ni känns så stabila båda två, ni visar så fin tillit till varandra.

 13. Jag gillar er såååå starkt! Så fina barn o väluppfostrade! Så fort det blir lite jobbit i hemmet och man känner att pulsen slåt allt fortare och humöret sjuker så tänker jag på erat lugn. Tänker ”kan dom med elva så kan jag med tre” o de brukar ge kraft 😉
  Hur får ni barnbidraget att räcka?? Barnen är alltid fint klädda i nytt och fräscht!
  Tycker ni är en fantastisk familj!!!

 14. Jag gillar er såååå starkt! Så fina barn o väluppfostrade! Så fort det blir lite jobbit i hemmet och man känner att pulsen slåt allt fortare och humöret sjuker så tänker jag på erat lugn. Tänker ”kan dom med elva så kan jag med tre” o de brukar ge kraft 😉
  Hur får ni barnbidraget att räcka?? Barnen är alltid fint klädda i nytt och fräscht!
  Tycker ni är en fantastisk familj!!!

 15. Hej

  Måste säga att ni verkar vara en helt underbar familj har set alla program som ni varit med och har för en tid sen börjat läsa sin blogg tycker det är jätte roligt att följa ditt liv..,

  Har du alltid vilja ha många barn? När vet om du är klar eller vill du ha fler?
  Med vänlig hälsning,
  Cizzi

 16. Hej

  Måste säga att ni verkar vara en helt underbar familj har set alla program som ni varit med och har för en tid sen börjat läsa sin blogg tycker det är jätte roligt att följa ditt liv..,

  Har du alltid vilja ha många barn? När vet om du är klar eller vill du ha fler?
  Med vänlig hälsning,
  Cizzi

 17. Hej!
  härligt att familjen annorlunda började igen, man får så mycket kraft av att se er… jag har 4 barn själv äldsta e 6 år och minsta e 3 veckor. Känns som att jag har händerna fulla men efter att sett programmet kan man andas ut, vi kanske inte har så mycket att göra iaf haha…

  Min fråga är iaf att eftersom du är finsk så kan nån av barnen finska? Pratar du nån gång finska med dom? Hur har ni tänkt detta med språken? jag e finneballe själv 🙂

 18. Hej!
  härligt att familjen annorlunda började igen, man får så mycket kraft av att se er… jag har 4 barn själv äldsta e 6 år och minsta e 3 veckor. Känns som att jag har händerna fulla men efter att sett programmet kan man andas ut, vi kanske inte har så mycket att göra iaf haha…

  Min fråga är iaf att eftersom du är finsk så kan nån av barnen finska? Pratar du nån gång finska med dom? Hur har ni tänkt detta med språken? jag e finneballe själv 🙂

 19. Hejsan.
  Har följt familjen Annorlunda sedan det började och läser din blogg i stort sett varje dag. Tycker ni är en härlig storfamilj, och ni ser verkligen ut att njuta av ert liv.
  Undrar om ni träffar några av de tidigare familjerna från programmet nångång?
  Ha det bra.
  Kram från Söderhamn

 20. Hejsan.
  Har följt familjen Annorlunda sedan det började och läser din blogg i stort sett varje dag. Tycker ni är en härlig storfamilj, och ni ser verkligen ut att njuta av ert liv.
  Undrar om ni träffar några av de tidigare familjerna från programmet nångång?
  Ha det bra.
  Kram från Söderhamn

 21. Har för mig att du åkte på Ikea el nå med en av familjernas mammor förut, så formulerar om frågan ovan lite, träffar du någon av de andra familjerna lite mer regelbundet…. 🙂
  Kram från Söderhamn

 22. Har för mig att du åkte på Ikea el nå med en av familjernas mammor förut, så formulerar om frågan ovan lite, träffar du någon av de andra familjerna lite mer regelbundet…. 🙂
  Kram från Söderhamn

 23. Såg första avsnittet av Familjen Annorlunda igår och det är alltid lika roligt att se er. Hoppas det blir ännu fler säsonger med er sen 🙂

  Min fråga är: Vad är viktigast för dig vad gäller uppfostran? Vad är det du vill att dina barn ska ha med sig den dagen dom alla flyttat ut?

  Jag måste säga att jag blir så imponerad av dina barn och dig som mamma. Du har så glada, artiga och fina barn efter vad man ser på tv och vilken kille Kevin är. Man fick se honom en del igår och han verkar ju vara en så trevlig, väluppfostrad och bra kille. Så trygg han var och kunde prata för sig bra. Du måste göra ett sånt jobb som mamma som har elva så fina barn. Helt otrolig måste du vara.

 24. Såg första avsnittet av Familjen Annorlunda igår och det är alltid lika roligt att se er. Hoppas det blir ännu fler säsonger med er sen 🙂

  Min fråga är: Vad är viktigast för dig vad gäller uppfostran? Vad är det du vill att dina barn ska ha med sig den dagen dom alla flyttat ut?

  Jag måste säga att jag blir så imponerad av dina barn och dig som mamma. Du har så glada, artiga och fina barn efter vad man ser på tv och vilken kille Kevin är. Man fick se honom en del igår och han verkar ju vara en så trevlig, väluppfostrad och bra kille. Så trygg han var och kunde prata för sig bra. Du måste göra ett sånt jobb som mamma som har elva så fina barn. Helt otrolig måste du vara.

 25. Ligger erat hus direkt vid vägen som de såg ut? Sen hur långt hade ni till närmsta granne, kände nni/du dem sen innan? de verkade så enligt mannen(grannen) Peter pratde med, vi får tacka våra fruar eller ngt. Kul att höra att flytten ändå varit så posetiv för de flesta, en stor omställning trots allt när man bott på en gård med massor av barn och sen en massa planerande 🙂

 26. Ligger erat hus direkt vid vägen som de såg ut? Sen hur långt hade ni till närmsta granne, kände nni/du dem sen innan? de verkade så enligt mannen(grannen) Peter pratde med, vi får tacka våra fruar eller ngt. Kul att höra att flytten ändå varit så posetiv för de flesta, en stor omställning trots allt när man bott på en gård med massor av barn och sen en massa planerande 🙂

 27. känner ni aldrig att ni inte har tid att lägga ner lika mycket tid på alla barnen? jag menar, får ni ensam-tid med alla barn någon gång?
  förresten, jag kikade på familjen annorlunda igår och fy så bra de är! 🙂 kram på dig Mirka!

 28. känner ni aldrig att ni inte har tid att lägga ner lika mycket tid på alla barnen? jag menar, får ni ensam-tid med alla barn någon gång?
  förresten, jag kikade på familjen annorlunda igår och fy så bra de är! 🙂 kram på dig Mirka!

 29. Vill du/ni ha fler barn?

  Hur mycket blir det i enbart flerbarnstillägg, när man har 11 barn? Vad barnbidraget ligger på vet jag 😉

  Ska Älva döpas?

  Har de större barnen några fritidsaktiviteter?

  Hur länge sen är det du jobbade?

  Bakar du mycket själv, t. ex bröd och dylikt?
  Måste bli dyrt att köpa bröd till så många.

  Har ni köpt huset ni bor i, eller hyr ni det?

  Vill till sist bara säga att ni verkar vara en härlig familj. Fin sammanhållning!

 30. Vill du/ni ha fler barn?

  Hur mycket blir det i enbart flerbarnstillägg, när man har 11 barn? Vad barnbidraget ligger på vet jag 😉

  Ska Älva döpas?

  Har de större barnen några fritidsaktiviteter?

  Hur länge sen är det du jobbade?

  Bakar du mycket själv, t. ex bröd och dylikt?
  Måste bli dyrt att köpa bröd till så många.

  Har ni köpt huset ni bor i, eller hyr ni det?

  Vill till sist bara säga att ni verkar vara en härlig familj. Fin sammanhållning!

 31. hejsan! jag undrar om du inte längtar efter egen tid? att bara få vara Mirka utan att du måste dra runt på nått barn? jag tycker att ni är otroligt starka som orkar!=) kramar från jämtland!

 32. hejsan! jag undrar om du inte längtar efter egen tid? att bara få vara Mirka utan att du måste dra runt på nått barn? jag tycker att ni är otroligt starka som orkar!=) kramar från jämtland!

 33. Hejsan fina du! Så kul att se er på tv igen 🙂 jag undrar om du tror att i er stora familj så märks det inte lika tydligt att ni har tvillingar som i familjer med ex 3 barn. Hoppas du förstår min fråga. Kram

 34. Hejsan fina du! Så kul att se er på tv igen 🙂 jag undrar om du tror att i er stora familj så märks det inte lika tydligt att ni har tvillingar som i familjer med ex 3 barn. Hoppas du förstår min fråga. Kram

 35. älskar er familj! den verkar hur mysig som helst. 😀 har en liten fråga bara, har ni någon speciell önskan över hur många barn ni vill ha eller tar ni det bara som det kommer? som en av de andra familjerna sa på tv:n igår ^^

 36. älskar er familj! den verkar hur mysig som helst. 😀 har en liten fråga bara, har ni någon speciell önskan över hur många barn ni vill ha eller tar ni det bara som det kommer? som en av de andra familjerna sa på tv:n igår ^^

 37. Jag undrar hur ni får ihop det ekonomiskt när bara en av er jobbar? Har ni nå bidrag, förutom barnbidrag då..? Tjänar du pengar på något vis? bloggen eller så? Tänker eftersom ni handlar en del, som märkeskläder osv.

  Bara nyfiken, eftersom jag själv tycker att det är svårt att få ekonomin att gå ihop.. Älskar din blogg! 🙂

 38. Jag undrar hur ni får ihop det ekonomiskt när bara en av er jobbar? Har ni nå bidrag, förutom barnbidrag då..? Tjänar du pengar på något vis? bloggen eller så? Tänker eftersom ni handlar en del, som märkeskläder osv.

  Bara nyfiken, eftersom jag själv tycker att det är svårt att få ekonomin att gå ihop.. Älskar din blogg! 🙂

 39. Hej

  Hur mycket har ni strömräkning/mnd?

  Får du vårdnadsbidrag för Nellie?

  När skal du börja jobba?

  Känner du dig färdig med barn eller blir det en tolva?

 40. Hej

  Hur mycket har ni strömräkning/mnd?

  Får du vårdnadsbidrag för Nellie?

  När skal du börja jobba?

  Känner du dig färdig med barn eller blir det en tolva?

 41. Hej! Gillar verkligen din blogg. Undrar om du skulle vilja lägga upp bilder på hur de ser ut i huset? Är väldigt nyfiken 🙂

 42. Hej! Gillar verkligen din blogg. Undrar om du skulle vilja lägga upp bilder på hur de ser ut i huset? Är väldigt nyfiken 🙂

 43. Hej Mirka! Måste bara skriva att jag tycker så mycket om er familj! Ni är ju hur mysiga som helst:). Kevin verkade ju otroligt gullig i gårdagens program…

  Var det så att barnens dagis finns i samma hus som ni nu bor i? Vad har barnen tyckt om det nya dagiset och har de hittat vänner? Har även Kevin o Linnea bytt skola? Har de yngre barnens skola färre barn än vad skolan i Märsta hade?

 44. Hej Mirka! Måste bara skriva att jag tycker så mycket om er familj! Ni är ju hur mysiga som helst:). Kevin verkade ju otroligt gullig i gårdagens program…

  Var det så att barnens dagis finns i samma hus som ni nu bor i? Vad har barnen tyckt om det nya dagiset och har de hittat vänner? Har även Kevin o Linnea bytt skola? Har de yngre barnens skola färre barn än vad skolan i Märsta hade?

 45. Härligt med ungar på löpande band 🙂 Själv har jag sex barn som jag älskar och uppskattar. Att ha många barn ger så mycket kärlek något som inte alla förstår. Jag brukar säga att ha lite stökigt och kaotiskt gör inget men när alla barnen ligger i maginfluensa och är sjuka då är det tungt och inte roligt. Du är en underbar mamma ta vara på dig och njut av livet. Ska ge dig ett litet tips till middagen, sådana brukar jag tycka om, har ibland själv slut på ideer. Något som är enkelt men ändå gott är en tonfisklåda i ugnen. Vet inte om de har i Sverige men i Finland finns det färdig skivad potatis som är djupfryst att köpas. Enkelt att blanda med tonfisk och hälla över grädde salta och peppra in i ugnen ungefär 45 min. Billigt,gott och enkelt!

 46. Härligt med ungar på löpande band 🙂 Själv har jag sex barn som jag älskar och uppskattar. Att ha många barn ger så mycket kärlek något som inte alla förstår. Jag brukar säga att ha lite stökigt och kaotiskt gör inget men när alla barnen ligger i maginfluensa och är sjuka då är det tungt och inte roligt. Du är en underbar mamma ta vara på dig och njut av livet. Ska ge dig ett litet tips till middagen, sådana brukar jag tycka om, har ibland själv slut på ideer. Något som är enkelt men ändå gott är en tonfisklåda i ugnen. Vet inte om de har i Sverige men i Finland finns det färdig skivad potatis som är djupfryst att köpas. Enkelt att blanda med tonfisk och hälla över grädde salta och peppra in i ugnen ungefär 45 min. Billigt,gott och enkelt!

 47. I programmet verkade Linnea lite ledsen när hon berättade om flytten. Nu har det ju gått en tid, trivs hon bra nu och har fått nya vänner?

 48. I programmet verkade Linnea lite ledsen när hon berättade om flytten. Nu har det ju gått en tid, trivs hon bra nu och har fått nya vänner?

 49. Åh jag såg er i ”familjen annorlunda” igår! Vad kul att ni har flyttat till hus. Jag är glad för eran skull.. Jag växte själv upp ”på landet” och det var så mysigt.

 50. Åh jag såg er i ”familjen annorlunda” igår! Vad kul att ni har flyttat till hus. Jag är glad för eran skull.. Jag växte själv upp ”på landet” och det var så mysigt.

 51. Hej!
  Kan tro att det är härligt med ett stort fint hus, helt rätt val! Vi ska flytta till ett lite större då vi nu fått en liten till i nov! Behöver då ett nytt kök/matsalsbord – var har ni köpt erat extremt fina bord? Har funderat på det länge, men inte haft plats för det förren tills nu! 🙂

 52. Hej!
  Kan tro att det är härligt med ett stort fint hus, helt rätt val! Vi ska flytta till ett lite större då vi nu fått en liten till i nov! Behöver då ett nytt kök/matsalsbord – var har ni köpt erat extremt fina bord? Har funderat på det länge, men inte haft plats för det förren tills nu! 🙂

 53. Hej!

  jag undrar om du inte kan lägga in mer bilder på hur ni har fått det i huset. om ni har gjort mer renoveringar eller byggt mer rum som dom pratade om i avsnittet.

 54. Hej!

  jag undrar om du inte kan lägga in mer bilder på hur ni har fått det i huset. om ni har gjort mer renoveringar eller byggt mer rum som dom pratade om i avsnittet.

 55. Hej Mirka!
  Det är jättekul med din blogg och alla andras också med många barn. Ni har inspirerat mig till att starta en blogg också. trenissar.blogspot.com det är verkligen jättekul… Blir lite som en dagbok på nätet och mitt tålamod har fördubblats sen jag har börjat skriva av mig:)Jag har tre killar och alla heter dom Nils i andra namn, så därför kallas dom tre nissar:)Min fråga är hur kändisskapet har påverkat er som familj? är det positivt eller negativt?
  Ha det bra!
  Mvh Maria

 56. Hej Mirka!
  Det är jättekul med din blogg och alla andras också med många barn. Ni har inspirerat mig till att starta en blogg också. trenissar.blogspot.com det är verkligen jättekul… Blir lite som en dagbok på nätet och mitt tålamod har fördubblats sen jag har börjat skriva av mig:)Jag har tre killar och alla heter dom Nils i andra namn, så därför kallas dom tre nissar:)Min fråga är hur kändisskapet har påverkat er som familj? är det positivt eller negativt?
  Ha det bra!
  Mvh Maria

 57. Hej Mirka!

  Först och främst vill jag säga att din familj verkar så mysig och jag älskar din blogg.

  Vill ni ha fler barn? Känner ni er inte ”nöjda” med de elva barn ni har? Vart går eran gräns?

  Vad jag har förstått sen tidigare så planerar ni inte era barn utan ”det blir som det blir” liksom.. Men någon gång måste man kanske säga stopp?

  Ha det bra 🙂

 58. Hej Mirka!

  Först och främst vill jag säga att din familj verkar så mysig och jag älskar din blogg.

  Vill ni ha fler barn? Känner ni er inte ”nöjda” med de elva barn ni har? Vart går eran gräns?

  Vad jag har förstått sen tidigare så planerar ni inte era barn utan ”det blir som det blir” liksom.. Men någon gång måste man kanske säga stopp?

  Ha det bra 🙂

 59. Härligt att se er i tv rutan igen!
  Min fråga är, har ni någon kontakt med dom andra familjerna som var med i år?
  Ha det bra 🙂

 60. Härligt att se er i tv rutan igen!
  Min fråga är, har ni någon kontakt med dom andra familjerna som var med i år?
  Ha det bra 🙂

 61. Det ligger ett förslag i socialutskottet som om det går igenom innebär att för att få föräldrapenning måste man arbeta minst 6 mån mellan varje föräldraledighet för att få full ersättning, annars ska bara s.k. hemmamakepenning ges. Man kan alltså inte skaffa fler barn inom loppet av en viss tid och få samma föräldrapeng längre, vad tycker du om det?

 62. Det ligger ett förslag i socialutskottet som om det går igenom innebär att för att få föräldrapenning måste man arbeta minst 6 mån mellan varje föräldraledighet för att få full ersättning, annars ska bara s.k. hemmamakepenning ges. Man kan alltså inte skaffa fler barn inom loppet av en viss tid och få samma föräldrapeng längre, vad tycker du om det?

 63. Jag undrar var du har köpt onepiece-overallerna som Oliver och Thor hade på sig i ett inlägg för några dagar sedan?

  Det var roligt att se er på TV igår igen!

  Kram Sofia

 64. Jag undrar var du har köpt onepiece-overallerna som Oliver och Thor hade på sig i ett inlägg för några dagar sedan?

  Det var roligt att se er på TV igår igen!

  Kram Sofia

 65. Planerar ni fler barn?
  Vill du ha fler barn?
  Får ni höga elräkningar med så stort hus?
  Vad ska ni göra i Sommar?
  Om ni skulle få erbjudande skulle ni då vilja vara med i ett annat tv program eller i fam annorlunda igen?

  Ni verkar vara en jättehärlig familj:)

 66. Planerar ni fler barn?
  Vill du ha fler barn?
  Får ni höga elräkningar med så stort hus?
  Vad ska ni göra i Sommar?
  Om ni skulle få erbjudande skulle ni då vilja vara med i ett annat tv program eller i fam annorlunda igen?

  Ni verkar vara en jättehärlig familj:)

 67. Hej Mirka! Igår såg jag som så många andra på ”Familjen Annorlunda” och jag måste säga att jag gillar verkligen er familj. Ni verkar så lugna och tålmodiga du och Peter och ni är verkligen en härlig familj. Blir det en häst till familjen nu när ni kommit er iordning lite?
  Kram

 68. Hej Mirka! Igår såg jag som så många andra på ”Familjen Annorlunda” och jag måste säga att jag gillar verkligen er familj. Ni verkar så lugna och tålmodiga du och Peter och ni är verkligen en härlig familj. Blir det en häst till familjen nu när ni kommit er iordning lite?
  Kram

 69. Det är så roligt att följa er i fam Annorlunda!!! Heja er!
  Jag undrar, röker du fortfarande och gjorde du det under graviditeten med Älva?

  /Ebba

 70. Det är så roligt att följa er i fam Annorlunda!!! Heja er!
  Jag undrar, röker du fortfarande och gjorde du det under graviditeten med Älva?

  /Ebba

 71. Hej
  Jag och familjen såg annorlunda i går det var ju kul att se dig igen:)
  Här är frågorna som jag måste bara ställa:
  Är det kul att ha så många barn? Är det mer flickor än pojkar? Hur gammal var du när du fick ditt först barn?
  Är det kul att vara med i familjen annorlunda?

  Kramens ‚ô•‚ô• 😛

 72. Hej
  Jag och familjen såg annorlunda i går det var ju kul att se dig igen:)
  Här är frågorna som jag måste bara ställa:
  Är det kul att ha så många barn? Är det mer flickor än pojkar? Hur gammal var du när du fick ditt först barn?
  Är det kul att vara med i familjen annorlunda?

  Kramens ‚ô•‚ô• 😛

 73. Mirka delar öppet med sig av sitt och familjens liv.. Många med mig läser bloggen dagligen. Man imponeras verkligen av denna familj, och kan inte låta bli att älska dem. Det jag däremot blir irriterad över är varför somliga har sånt intresse av deras ekonomi!? Är inte det var människas ensak? Blir ni gladare av att veta det, eller är det bara avundsjukan som slår in!

 74. Mirka delar öppet med sig av sitt och familjens liv.. Många med mig läser bloggen dagligen. Man imponeras verkligen av denna familj, och kan inte låta bli att älska dem. Det jag däremot blir irriterad över är varför somliga har sånt intresse av deras ekonomi!? Är inte det var människas ensak? Blir ni gladare av att veta det, eller är det bara avundsjukan som slår in!

 75. Jag vet inte om någon redan frågat detta, men jag undrar hur du och Peter träffades? Har du alltid velat ha många barn eller har det bara blivit så?
  Gillar din blogg och programmet skarpt, kul att läsa!!

 76. Jag vet inte om någon redan frågat detta, men jag undrar hur du och Peter träffades? Har du alltid velat ha många barn eller har det bara blivit så?
  Gillar din blogg och programmet skarpt, kul att läsa!!

 77. Hej! Först och främst måste jag säga att jag gillar er familj och respekterar att det är ERT beslut att skaffa många barn och poängtera att jag inte tvivlar en sekund på att ni är de bästa föräldrarna till era barn!
  Så till min fråga/frågor.

  Ni får (inkluderat flerbarnstillägg) ut 21 914 kr/månaden för era 11 barn. Det blir 262 968 kr om året. Pengar som ni FÅR. Min poäng är INTE att ni på något sätt blir rika på det, självklar går alla pengar åt till barnen. Men jag undrar ändå hur du tänker kring de summorna pengar som ni FÅR varje månad? Pengar som kommer genom att andra personer betalar skatt. Känner du aldrig dig ”skyldig” för att ni får så himla mycket pengar varje månad?

  Få bostadsbidrag?

  Spara du några pengar till barnen för framtiden?

  Återigen – ingen kritik eller personlig påhopp, jag bara undrar hur du resonerar 🙂

  1. Vad menar du med ”Pengar som kommer genom att andra personer betalar skatt” ??? du tror inte att de också har betalat skatt ?? Kanske man skulle kunna kalla det för återbäring istället…Tycker det var ett elakt påhopp mot Mirka och Peter att påstå att de inte gör rätt för sej…

 78. Hej! Först och främst måste jag säga att jag gillar er familj och respekterar att det är ERT beslut att skaffa många barn och poängtera att jag inte tvivlar en sekund på att ni är de bästa föräldrarna till era barn!
  Så till min fråga/frågor.

  Ni får (inkluderat flerbarnstillägg) ut 21 914 kr/månaden för era 11 barn. Det blir 262 968 kr om året. Pengar som ni FÅR. Min poäng är INTE att ni på något sätt blir rika på det, självklar går alla pengar åt till barnen. Men jag undrar ändå hur du tänker kring de summorna pengar som ni FÅR varje månad? Pengar som kommer genom att andra personer betalar skatt. Känner du aldrig dig ”skyldig” för att ni får så himla mycket pengar varje månad?

  Få bostadsbidrag?

  Spara du några pengar till barnen för framtiden?

  Återigen – ingen kritik eller personlig påhopp, jag bara undrar hur du resonerar 🙂

  1. Vad menar du med ”Pengar som kommer genom att andra personer betalar skatt” ??? du tror inte att de också har betalat skatt ?? Kanske man skulle kunna kalla det för återbäring istället…Tycker det var ett elakt påhopp mot Mirka och Peter att påstå att de inte gör rätt för sej…

 79. Till Anna som skrev kl 05.00
  Förstår inte riktigt HUR du tänker
  Barnbidrag Får ALLA som har barn
  Mirja har jobbat och betalat skatt, Peter arbetar och betalar skatt
  Varför skulle inte dom ta del av barnbidraget?…..

 80. Till Anna som skrev kl 05.00
  Förstår inte riktigt HUR du tänker
  Barnbidrag Får ALLA som har barn
  Mirja har jobbat och betalat skatt, Peter arbetar och betalar skatt
  Varför skulle inte dom ta del av barnbidraget?…..

 81. Är nyfiken på de tre stora som Peter har. Träffar ni dom?

  Är så glad att just din familj är med! De andra familjerna tar jag alltid paus o göra annat men längtar tills ni kommer igen! Ni borde vara ett eget program!

 82. Är nyfiken på de tre stora som Peter har. Träffar ni dom?

  Är så glad att just din familj är med! De andra familjerna tar jag alltid paus o göra annat men längtar tills ni kommer igen! Ni borde vara ett eget program!

 83. 1. Gillar Linnea Twilight? med tanke på bilden i hennes rum? ;D
  2. Har hon blogg eller nånting? (Linnea)
  3. Har ni nån gräns för hur många barn ni vill ha?
  4. Har ni alltid velat ha många barn och stor familj?
  5. Har ni fått mycket saker från tv4, eftersom ni var med i FA och så?? till exempel vad isf?

 84. 1. Gillar Linnea Twilight? med tanke på bilden i hennes rum? ;D
  2. Har hon blogg eller nånting? (Linnea)
  3. Har ni nån gräns för hur många barn ni vill ha?
  4. Har ni alltid velat ha många barn och stor familj?
  5. Har ni fått mycket saker från tv4, eftersom ni var med i FA och så?? till exempel vad isf?

 85. Hur ser du på detta med att få egentid med barnen? Känner du att ni hinner umgås med barnen bara en i taget? Vilken är den största fördommen du råkat ut för?

 86. Hur ser du på detta med att få egentid med barnen? Känner du att ni hinner umgås med barnen bara en i taget? Vilken är den största fördommen du råkat ut för?

 87. Hej Mirka! Grattis till lilla Älva!
  Men nu kommer lite frågor:

  1.Är det mycket fusk när det gäller TV?
  2.Får dom filma personer utan att dom vet det?
  3.Har dina äldre barn börja bli lite ”tonårs” aktiga med kamratkretsen osv?

 88. Hej Mirka! Grattis till lilla Älva!
  Men nu kommer lite frågor:

  1.Är det mycket fusk när det gäller TV?
  2.Får dom filma personer utan att dom vet det?
  3.Har dina äldre barn börja bli lite ”tonårs” aktiga med kamratkretsen osv?

 89. Hur gör du när du ger ersättning? Kokar du upp vattnet och låter det svalna? Kallt vatten ur kranen som du mikrar till ättemp? Kokar du flaskorna mellan varje gång? Berätta hur du gör! Hur ”steril” tycker du man måste vara?

 90. Hur gör du när du ger ersättning? Kokar du upp vattnet och låter det svalna? Kallt vatten ur kranen som du mikrar till ättemp? Kokar du flaskorna mellan varje gång? Berätta hur du gör! Hur ”steril” tycker du man måste vara?

 91. ”Ni får (inkluderat flerbarnstillägg) ut 21 914 kr/månaden för era 11 barn. Det blir 262 968 kr om året.”

  Den vetskapen stillar nog alla nyfikna kommentarer om familjens ekonomi. Då är det inte längre en inkomst de lever på, utan två plus föräldrapenning också.

  Förstår inte varför alla är så nyfikna om hur de klarar av ekonomin. Uppenbarligen gör de det som de flesta andra, vad spelar det då för roll hur mycket pengar de får in? Tycker det är väldigt privata frågor, finns nog ingen som vill blotta sin ekonomi för alla.

  Dessutom blir det billigare för varje barn. Kläder kan ärvas och likaså leksaker. Kvalitetskläder håller längre vilket då även blir en investering i sig. Planera sina utgifter är vad det handlar om.

 92. ”Ni får (inkluderat flerbarnstillägg) ut 21 914 kr/månaden för era 11 barn. Det blir 262 968 kr om året.”

  Den vetskapen stillar nog alla nyfikna kommentarer om familjens ekonomi. Då är det inte längre en inkomst de lever på, utan två plus föräldrapenning också.

  Förstår inte varför alla är så nyfikna om hur de klarar av ekonomin. Uppenbarligen gör de det som de flesta andra, vad spelar det då för roll hur mycket pengar de får in? Tycker det är väldigt privata frågor, finns nog ingen som vill blotta sin ekonomi för alla.

  Dessutom blir det billigare för varje barn. Kläder kan ärvas och likaså leksaker. Kvalitetskläder håller längre vilket då även blir en investering i sig. Planera sina utgifter är vad det handlar om.

 93. Hej Mirka!

  Jättebra var ni i tv går, men nu till min fråga. Har du bra tips på hur man pottränar barnen eller lär dem gå till toa? Vad har dina barn föredragit?

 94. Hej Mirka!

  Jättebra var ni i tv går, men nu till min fråga. Har du bra tips på hur man pottränar barnen eller lär dem gå till toa? Vad har dina barn föredragit?

 95. alltså jag tycker att folk som frågar ut er om ekonomin bara ska lägga ner, du har gång för alla svarat att ni inte har mer bidrag än andra barnfamiljer, d.v.s. barnbidrag. Tack för att ni sätter dessa fina barn till världen och tänk vilken nytta de kommer att kunna göra i samhället..Sverige behöver barn, så är det faktiskt!

 96. alltså jag tycker att folk som frågar ut er om ekonomin bara ska lägga ner, du har gång för alla svarat att ni inte har mer bidrag än andra barnfamiljer, d.v.s. barnbidrag. Tack för att ni sätter dessa fina barn till världen och tänk vilken nytta de kommer att kunna göra i samhället..Sverige behöver barn, så är det faktiskt!

 97. Hej!
  Liten fråga ang Madde, har det skurit sig mellan er ?? Tänkte eftersom ni slutat länka till varandras bloggar. Nu var jag lite sent ute med min fråga men hoppas på svar ändå. Ni är verkligen en härlig famil 🙂

 98. Hej!
  Liten fråga ang Madde, har det skurit sig mellan er ?? Tänkte eftersom ni slutat länka till varandras bloggar. Nu var jag lite sent ute med min fråga men hoppas på svar ändå. Ni är verkligen en härlig famil 🙂

 99. Hej på er!
  Vill bara säga att ni gör ett toppenjobb med era barn. Änskar jag också hade flera barn faktiskt, har 3 st! Underbart med storfamiljer! Följer er på tv,ni är bäst bara så ni vet! Kram kram

 100. Hej på er!
  Vill bara säga att ni gör ett toppenjobb med era barn. Änskar jag också hade flera barn faktiskt, har 3 st! Underbart med storfamiljer! Följer er på tv,ni är bäst bara så ni vet! Kram kram

 101. Hej Mirka! Tänkte höra vart din Joolz vagn tog vägen? Var du inte nöjd? Är lite sugen på en sån men ville höra för och nackdelar om den??

  MVH Miia

 102. Hej Mirka! Tänkte höra vart din Joolz vagn tog vägen? Var du inte nöjd? Är lite sugen på en sån men ville höra för och nackdelar om den??

  MVH Miia

 103. Till er som undrar så mycker över deras ekonomi, frågar ni era vänner samma sak? Hur mycket de har att leva på varje månad, hur de kan köpa märkeskläder till sina barn osv?? Ni känner inte ens Mirka, så vad får er att tro att hon vill dela sin ekonomi med hela Sverige? Hon har tidigare skrivit att deras ekonomi INTE diskuteras i bloggen. Respektera det. Ni kan väl själva tänka, de har barnbidrag, Peter jobbar, Mirka har sin mammapeng, men de är knappast miljonärer för att de har nästan 22000:- i barnbidrag (som någon så snällt påpekade). Så vad spelar det för roll???

  1. Jag tycker inte det är konstigt att man pratar ekonomi med sina vänner, absolut inte, ofta pratar jag med vänner om vad de har över, hur deras mat och kläs konto osv ser ut, sen är det klart fräckt att fråga någon man inte känner, men eftersom Mirka är så öppen som hon är tror jag det är därför folk just vågar fråga henne, klart man undrar hur det går runt, många med 2-3 barn känner att de inte skulle ha råd med fler barn för det kostar en massa, så det är väll inte konstigt att många undrar hur man har råd med 11 barn.

 104. Till er som undrar så mycker över deras ekonomi, frågar ni era vänner samma sak? Hur mycket de har att leva på varje månad, hur de kan köpa märkeskläder till sina barn osv?? Ni känner inte ens Mirka, så vad får er att tro att hon vill dela sin ekonomi med hela Sverige? Hon har tidigare skrivit att deras ekonomi INTE diskuteras i bloggen. Respektera det. Ni kan väl själva tänka, de har barnbidrag, Peter jobbar, Mirka har sin mammapeng, men de är knappast miljonärer för att de har nästan 22000:- i barnbidrag (som någon så snällt påpekade). Så vad spelar det för roll???

  1. Jag tycker inte det är konstigt att man pratar ekonomi med sina vänner, absolut inte, ofta pratar jag med vänner om vad de har över, hur deras mat och kläs konto osv ser ut, sen är det klart fräckt att fråga någon man inte känner, men eftersom Mirka är så öppen som hon är tror jag det är därför folk just vågar fråga henne, klart man undrar hur det går runt, många med 2-3 barn känner att de inte skulle ha råd med fler barn för det kostar en massa, så det är väll inte konstigt att många undrar hur man har råd med 11 barn.

 105. Hej Mirka!
  Jag undrar vad du har haft för yrken/yrkesdrömmar genom åren? Jag läste också någonstans att du har tänkt utbilda dig senare? Du kan väl berätta lite. =)

 106. Hej Mirka!
  Jag undrar vad du har haft för yrken/yrkesdrömmar genom åren? Jag läste också någonstans att du har tänkt utbilda dig senare? Du kan väl berätta lite. =)

 107. Hej mirka 😉
  du visade upp ett graviditetstest på facebook för nån vecka sen.. vad var det? en till bebis eller?
  kram från maria

 108. Hej mirka 😉
  du visade upp ett graviditetstest på facebook för nån vecka sen.. vad var det? en till bebis eller?
  kram från maria

 109. Hej Mirka!
  Hann först idag titta på första avsnittet av fam.Annorlunda och blev SÅ glad För er skull, för barnens skull, ni lever det liv jag drömmer om och , då min käre make inte vill ha fler barn, och skulle han mot förmodan ändra sig så skulle jag inte hinna med så många till(vill inte ha FÄR tätt emellan),så jag tror det livet förblir en dröm för mig MEN jag njuter med er och har erat liv som en vision framför mig och det hjälper mig igenom svåra stunder!TACK för att du vill dela ert liv med oss!

 110. Hej Mirka!
  Hann först idag titta på första avsnittet av fam.Annorlunda och blev SÅ glad För er skull, för barnens skull, ni lever det liv jag drömmer om och , då min käre make inte vill ha fler barn, och skulle han mot förmodan ändra sig så skulle jag inte hinna med så många till(vill inte ha FÄR tätt emellan),så jag tror det livet förblir en dröm för mig MEN jag njuter med er och har erat liv som en vision framför mig och det hjälper mig igenom svåra stunder!TACK för att du vill dela ert liv med oss!

 111. Hej,jag undrar hur det känns att ha en sån stor familj?
  Jag skulle också vilja få en stor familj.

  Hinner man med alla barn?
  Eller hur känns det att ha en stor familj på 7-11 ungar?

 112. Hej,jag undrar hur det känns att ha en sån stor familj?
  Jag skulle också vilja få en stor familj.

  Hinner man med alla barn?
  Eller hur känns det att ha en stor familj på 7-11 ungar?

 113. 1. vad heter alla barnen i mellannamn?
  2. har alla barnen en ‘hobby’ typ en sport de gillar eller en film / bok / seriefigur? aa du fattar! Vem har vad isåfall 😀
  3. har huset ni bor i varit en skola eller nåt sånt förut?
  4. Har du några större barn som inte bor hos er, elelr var Kevin ditt första?

 114. 1. vad heter alla barnen i mellannamn?
  2. har alla barnen en ‘hobby’ typ en sport de gillar eller en film / bok / seriefigur? aa du fattar! Vem har vad isåfall 😀
  3. har huset ni bor i varit en skola eller nåt sånt förut?
  4. Har du några större barn som inte bor hos er, elelr var Kevin ditt första?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..