Lilla plutten då…

Vi åkte till Västerås igår efter att ha skjutsat Selina och Kevin till kompisar de skulle sova över hos.
Första stoppet blev Toys r us där Victor ville handla nåt men efter 1 timmes letande gav han upp…han har verkligen svårt att skiljas från sina pengar, han vill handla men ångrar sig i sista stunden :-)
Vi åkte vidare till Erikslund där han faktiskt köpte en radiostyrd helikopter :-)
Vi handlade mat på Citygross och barnen fick åka på den lilla karusellen som finns i affären

image

Barnen började bli riktigt hungriga så vi åkte till donken . Efter att ha suttit där i minst en kvart med hungriga och trötta barn och väntat på att Petet ska komma med maten så kommer han tomhänt och säger att vi åker till Burger king istället! Tydligen var massa saker slut, killen som jobbade såg ut att vara redo o ge upp och kön var milslång 🙁
Så grillat vart det, det var ingen kö där och maten kom på två röda och snabbt hade vi mätta och glada barn igen 🙂
Vi kom hem sent och det var sängen direkt…Jag var helt slut och bara längtade efter att få somna. Men tyvärr så fick Älva världens magknip och sov bara korta korta stunder 🙁 Ucsh vad jag har lidit med henne lilla plutten 🙁 Hon somnade ordentigt efter kl 4 och jag var inte sent efter kan jag lova…

image

Peter gick upp tidigt för att ta emot killen som skulle gräva hos oss. Jag sov så länge jag bara kunde….
Det är nationaldagen idag men vi brukar inte ” fira” det på nåt speciellt vis 😉 Vi njuter av en ledig dag bara .
Nu ska jag ut och kolla hur det ser ut… Kram och ha en fin nationaldag

 1. Halloj

  Såg er på toys rus igår men blev helt enkelt för feg att gå fram och säga hej , tänkte i fall du tycker det är drygt när folk kommer fram till dig hela tiden , sen när jag väl åkt där i från blev jag förba__ad på mig själv som inte gick fram tänk så knäpp man är

  många varma kramar en trogen blogg läsare //Anita

 2. Hej Mirka! har aldrig skrivit en komentar i hela mitt liv men nu … Jag har följt er på tv & blogg & tycker hela familjen e fantastisk!!! Förresten de där om arbetsskygg???WTF !!! De e ju mer arbete hemma än på ett jobb! Hemma finns inga lunchraster fika pauser osv ! Nu undrar jag du e med barn igen & så oxså jag, jag e 30 & har tre barn den minste e nu 9 månader, hur klarar du dig?????? Jag mår skit illa e assss trött & funderar på hur i helvette jag ska fixa detta! Käkar postafen som hjälper lite men e ju konstant håglöst trött. Man vill ju inte missa massa tid med lillkillen bara för att man måste sova & går runt dimmig hela dagarna ! Antar att du vet nått med tanke på att du klarat dig genom detta ett antal gånger nu ! 🙂
  Kommer fortsätta följa er familj här på bloggen men hoppas ni kommer tillbaks i rutan igen ! Tack!!!
  Mvh Karolina

  1. Jag har som tur är aldrig mått så där superilla under graviditeterna vilket har nog underlättat massor. Trött är jag i perioder och då håller jag igång så gått det går för sätter jag mig ner så kommer tröttheten direkt som en flodvåg 😀 Jag hoppas att ditt illamående går snart över för då kommer orken tillbaka igen 😉 Kramar i massor

 3. Välkomna åter till Västerås i slutet av juni då vi har Cityfestivalen här, med massor av kända artister, såsom vår egen stolthet Loreen. Eller varför inte första helgen i juli då det är Power Big Meet med massor av gamla amerikanare i stan (bilar). Själv kommer jag nog att vara på Cityfestivalen dagarna 3 och säkert kika på bilparaden som passerar genom stan. Synd bara att det brukar följa med en massa drägg när ”raggarna” kommer…
  Ha en fin nationaldag, för det ska jag!
  ÅsaS

   1. Det är lite av en marknad också i samband med cityfestivalen. I och för sig en hel del krims-krams, men vissa godbitar kan man hitta. Och så lite olika mat-tält. Klart värt ett besök, enligt mig. Hoppas bara att sommarvärmen kommer åter till dessa evenemang, för det gör det hela mycket trevligare.
    Under Power Meet kommer även en drome att byggas upp och där ska 2 killar köra mc. Häftigt, men läskigt.

 4. Ååå stort välkommna med alla era fina barn….synd att jag inte jobbade då..på min avdelning.(lek) ..*min karusell*…hoppas ni fick många poletter =)
  Carola look alike är Anneli..min goa arbetkamrat….
  Underbart att nr 13 är på G ;D
  Go for it…bry dej inte om alla dumma elaka komentarer utan LEV erat liv…ni är unika o underbara

 5. powerbig meet är vi alltid på, blir dotterns 4e i år.. hon tycker de är skitkul, och sover så bra sen, men ska ni gå på flygfältet så på med solskydd o de är insta sol ute, alla brnner sig där,för de fläktar massor så man blir lurad,ja har tom bränt mig ed solskyddsfaktor 25 där..

  förresten, har du provat sockervatten till magknipen på älva? kortvarig hjälp, men de funkar bra..

  1. Tack för tipsen om solskydd och sockervatten 🙂 Vi har aldrig varit på Power meet med barnen men nu ska en vän döpa sina barn där så då ska vi dit 🙂 Sockervatten mot magknip var nytt för mig men ska absolut testa det nästa gång 😉

 6. Hej Mirka och Peter. Jag Susanna blir så förtjust i eran familj. Man känner att man vill hjälpa till. Jag har ett barn. Hon blir 30 i år. Hur kommer det sig att ni fick inspiration att vara med i ett tvprogram. Förlåt bli inte arga. All heder och kärlek till er alla. Jag Susanna bor i Farsta strand. Jobbar på en verksamhet och gjuter krukor. Gjuter fågelbad. Gjuter hjärtan. Syr lapptäcken. Hjälper till att slå in saker till biståndet till Gambia. Jobbar varje dag. Får ni aldrig ledig tid du och Peter. Ni borde få Nobelpriset för eran härliga stora familj. Ha det så bra. Lycka till. Trevlig sommar. Vänligen ge Peter en kram så får du säke
  Rt en tillbaka. Du får än av mig nu. Kram Mirka. Älskar er så mycket. Hjärtligt tack Susanna

 7. Åh, söta fina Älva! Lyx med karusell i affären – jag ska klaga på vårat City Gross, haha. Allt man kan muta barnen med är bra! 😉

  Kram på er!

 8. Traditioner anser jag vara viktiga att följa.
  Sveriges National dag har en betydelse och
  därför gjordes den till en helg dag.
  Men du kommer från Finland och kanske därför du inte anser den viktig.

  Om inte annat är det bra för barnen att veta det är en betydelse full dag
  och vad den innebär:)

  Tycker du donken mat är nyttig mat?!Verkar slinka ner en och annan burgare:)
  Gott ibland men absolut inte ofta(( kramen

  1. Men jag förstår inte riktigt hur nationalsdagen ska firas? Jag är finsk men har bott större delen av mitt liv i Sverige och är patriotisk för Sverige och barnen vet betydelsen av dagen – Men måste man verkligen vad…Sjunga, baka tårta, gå på demonstrationer…? för den skull 😉 Det funkar nog lika bra med att bara njuta av dagen 🙂

   Tror du helt allvarligt att jag tycker att donken är nyttig mat :-O Vi är inte sämre än de flesta i världen och äter snabbmat ibland när det är enklaste sättet att fylla magarna men att göra det i genomsnitt 1 gång/månaden är nog ingenting som skadar oss 😉

   1. Det tror inte jag heller:)

    Alla är inte för traditioner….men jag är trots att barnen är vuxna och utflugna….Behöver inte vara något speciellt bara att dagen skiljer sig från alla andra.
    Satte på mig en vit kjol och blommigt linneoch fick lite beröm att jag såg väldigt sommrig ut:)
    En del skiljer aldrig på vardag och lite festliga tillfällen.
    Men det tycker jag är trevligt och få känna sig lite fin// kram kram

 9. Stort grattis igen till tolvan!!:)

  Kommer ni göra samma tester som ni gjorde till Älva, ta reda på kön o de?
  Kanske är två där inne?!?!;)
  Är lite avis på dig, vill allt ha en till men vågar inte riktigt än.
  Vad ser du som för o nackdelar med inte så långt mellanrum mellan barnen? Skulle du råda andra att göra så? Är de ”lättare” eller ”svårare”?
  Har fått min första bara å vet inte hur vi ska göra, många säger VÄNTA andra säger KÄR PÅ!
  Vad är dina erfarenheter, berätta gärna!!:)

  1. Hej hej 🙂
   Jag kommer att göra moderkaksprov även denna gång 🙂 Och då får vi även ta reda på könet om vi vill.
   Jag tycker att det har varit bättre att få barn tätt i långa loppet. Det är lite tuffare det första året när syskonet är fött men de får en sån samhörighet med varann mm 🙂 Jag tror att det finns positivt och negativt både med att vänta och att ha tätt och att man ska göra det som känns bäst för en själv 😉 Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..