Valborg

Ja happ, ifall någon har missat det så är det valborg idag och imorgon är det maj redan :-D

Jag är ingen trogen valborg-firare, känner absolut inga måsten över att se på en brasa och fyrverkeri och att frysa häcken av mig….De gångerna vi var och såg på brasan har alltid barnen gnällt över att det är kallt eller så har några varit rädda för raketerna så det var ett antal år sedan vi sist firade valborg på det viset 😉 Idag är vi bjudna över till våra ”lång”grannar Björn och Monika, de tänder en liten brasa och grillar lite korv i all sin enkelhet. Får se hur vädret blir om vi åker dit eller stannar hemma, kommer regnet så blir det garanterat hemma….

Igår när Peter kom hem från jobbet låg Nellie och sov så han väckte henne så att hon kunde få sin present.

Nyvaken glader 🙂

Vi slog inte in hennes present ( holy moses – sug på den ni perfektionister 😀 )¬†så hon satte sig i Jennifers knä och blundade tills Peter hade rullat fram hennes nya springcykel. Ooh, vad glad hon blev när hon såg sin present, hon studsade upp på två röda, tog tag i cykeln och har knappt släppt den efter det 🙂

Älva var väldigt sugen på cykeln också men får vänta ett tag 😀

Efter maten fikade vi med tårta made by Linnéa och chokladmuffins 🙂

Efter fika¬†åkte Peter och Kevin iväg på ett viktigt ärende och nu kan vi andas ut – nu har vi hittat ett nytt boende, ett hus vi ska hyra tills vidare och allting är klart…nu är det packa järnet som gäller och så fort skolorna haft avslutning flyttar vi 🙂

Vi kommer inte att bo kvar i samma område och det blir skolbyte för barnen och tyvärr så flyttar vi ifrån några nya vänner som vi inte är glada över att lämna efter oss men vi hittade ett hus som vi verkligen tycker om på alla sätt, som känns så rätt och bra för oss efter allt strul som har varit hittills så vi kommer att få det bra där 🙂 Vi kommer lite närmare stan ( Uppsala ) men är ändå kvar på landet. Vi är glada som¬†bara den¬†:-)

Änskar er ALLA en fin Valborg ‚ô•

Kram

 1. Vad roligt att ni hittat nåt som passar er bättre. Kan du inte berätta var utanför Uppsala det ligger, jag blir ju så nyfiken eftersom jag ju bor så själv, som du vet 🙂

 2. Fina, fina tjejen! Va stor hon har blivit!
  Vilken jättebra present! Vi har två springcyklar i olika storlekar här hemma =)
  Å gott fika har ni med ser jag 😉

  Nu blir jag himla nyfiken på vad det är för nytt boende ni ska ha! Håller tummar o tår för att allt går vägen o att ni kommer trivas med det 🙂

  Kram till er!

 3. Fin cykel till söt tjej! Kul med flytt för er med, fast jag tycker det är så jobbigt att flytta, men packar man bra så lättar det ju. Ha en trevlig Valborg!

 4. Hej! Vad skönt att ni hittade ett hus som passar. Men kan du inte berätta varför ni inte kan bo kvar i ert nuvarande hus? Vad är det som strular? Jag, som de flesta, misstänker att det handlar om uppvärmningskostnader. Du berättar ju vad du anser lämpligt, men man blir ju nyfiken.;)

 5. Så nyfiken på varför flytten sker men kul att ni har hittat ett nytt boende som passar er även om det måste vara tråkigt och jobbigt att låta barnen byta skola. Men det finns ju fördelar och nackdelar med allt. Vad säger barnen om flytten? 🙂 Änskar er en trevlig valborg och hoppas att regnet håller sig undan! 🙂

 6. Jobbigt med skolbyte för barnen men det kommer säkert bli jättebra. Det viktigaste är ju ändå att ni trivs och ibland blir det inte alltid som man tänkt sig.

 7. När vår son fick sin tramptraktor fick han den inte heller inslagen, inte så lätt att slå in lite större grejjer om man inte har kartong till så tycker inte alls det är något fel med att hon fick den oinslagen. Hon är så söt er lilla Nellie 🙂

 8. Kan du inte berätta storyn om varför ni flyttar, har inte hängt med riktigt.
  När ni flyttade in där ni bor nu så var ju det det ultimata boendet där ni skulle bli gamla !?

 9. Ha det så bra Ni kan, allesammans till valborgsmesoafton. Kul att Ni har så många barn jag har inga, fastän jag är gift. ( får jag vara fräck och säga ): de blev inte hur mycket vi än dansade masurka i sängkanten

 10. Trevlig valborg på er. Vi har grillat och sonen på ett år sover sött sen länge. Gubben har jag skickat ut på fest och här sitter jag gravid i veckan sex och njuter framför datan.
  Om allt går som de ska är jag tvåbarns morsa snart 🙂 23 år och två barn. Klingar gott 🙂
  Tack för en bra blogg, du inspirerar mig !
  Du är så gaalet vacker 🙂
  http://www.ankpung.blogg.se
  Swedish blogger, Family, tattoos and rock n roll

 11. härligt. Hur ska ni göra med ert nuvarande hus? Ska ni sälja det? Trodde ni hade hittat ert drömhus redan. Kan du tipsa om någon sida eller dyligt som man kan hitta hus att hyra i Uppsala/Märsta.

 12. Hej Mirka!
  Grattis till lilla Nellie och grattis till erat nya boende =)
  Hur ska ni göra med det nuvarande huset, ska ni sälja det?
  Jag är jättenyfiken på varför ni ska flytta från det…
  Hur stort är det nya huset?
  Kramar från mig.

 13. Åh, vilken glad litet födelsedagsbarn det blev när Nellie fick sin cykel 😀 Härligt när de har önskat sig en sak så mycket…
  Vad kul skönt att ni äntligen har hittat ett nytt boende som passar er o ni gillar men lider med er med allt packande o jobb som flytt innebär..
  Här har det oxå varit en blåsig o kall Vahlborg så jag valde att stanna inomhus och elda i öppna spisen i stället 😉
  Kramar från Skåneland

 14. Grattis Nellie!! Låter tråkigt att lämna ert drömboende men vad skönt att det ändå löst sig med nytt boende! Vi ska oxå flytta men bara 2 av 3 behöver byta skola, den tredje börjar gymnasiet. Vi flyttar tillbaka till ett gammalt område vilket vi är väldigt glada över! Spännande med flytt men samtidigt får jag panik över hur mycket ska göras/ packas samtidigt som man jobbar& vi är bara 5 pers& 1 katt,& jag är inte gravid, :-)! Så jag skickar över ett stort lass med styrkekramar& lyckoönskningar!!

 15. Söt liten nyvaken tjej och en fin cykel!
  Härligt med nytt boende:-)
  Hoppas ni hade en trevlig Valborg!

 16. Snälla, kan du inte berätta anledningen till att ni flyttar?
  Är både förvånad och nyfiken, då jag trodde detta hus kändes helt rätt för er…

 17. Ja fy skäms på de som anstränger er lite för sina barns skull.
  Sabla perferfektionister som lagar näringsrik mat till sina barn och slår in packet till deras födelsedagar.
  Och som minns födelsedagarna till och med. Hur bara kan dom. 😉

 18. Men gud! Hade helt missat att du är gravid igen:D Grattis!:) Har själv bf den 3 september med tredje barnet. Har en son som snart blir tre och en dotter som är 14 månader. Har fått en del elaka kommentarer för att jag skaffar så ”många” barn och så tätt och för att jag är så ung. Tycker att det är skitjobbigt när folk ska lägga sig i vad man väljer att göra med sitt liv!

 19. Förstår inte heller varför ni ska flytta, oftast brukar det bli dyrare att hyra än köpa ett hus, om ni nu inte får väldigt billig hyra, stora hus är väl inte heller så lätt att hitta o hyra.

  Änskar all lycka o hoppas det blir bra med det nya boendet

 20. Är också nyfiken på varför Ni valt att flytta från Ert härliga nuvarande hus? Vad blev inte rätt? Ni som jobbat och slitit hårt med det :-/ Kram från nyfiken i en strut 😉

 21. Hej!
  Vad kul för er att ni har hittat ett hus ni verkligen gillar! 😀
  Men varför ska ni flytta, vad är det som strular?
  Kan du SNÄLLA inte gör ett inlägg om det?
  Ni sa ju i förra säsongens familjen annorlunda att de var ert drömhus m.m. <3
  P.S du har VÄRLDENS BÄSTA BLOGG! <3

 22. Oj ska ni flytta? det har jag helt missat. Trodde ni trivdes bra i huset och hade gott om plats för alla i familjen. Lycka till med flytten med allt vad det innebär!

 23. Ja du Mirka.. nu är det nog så att eftersom du bjuder på er genom tv och blogg så får du nog lov berätta lite mer om flytten. det hus ni bor i nu, hyr ni det eller äger ni det.. Blir det ite konstigt tror du med mindre ytor.. Vad säger barnen att flytta.. jag, bryr mig inte så mkt men du ser vad alla andra undrar… Det enda jag tänker på här är att barn kan faktiskt ta det som en mkt traumatisk upplevelse att flytta… Har ni berättat för dem i alla fall varför så är det vikitgaste gjort..

 24. Spännande med flytt. själv e jag lite rotlös så jag gillar att flytta. Vi flyttar nu till större lght, så de ska bli jätte skönt. Lycka till med allt, ska bli kul och se nya huset. Kram kram och stort grattis till Nellie igen på födelsedagen, vad stor hon blivit 🙂

 25. Hej mirka. Hälsa Linnéa att tårtan ser jättegod ut. Tråkigt att ni ska flytta men hoppas att ni trivs bättre på det nya stället!<3:-);-):-DB-):-P@-}–

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..