Värme, brännässlor m.m

Äntligen kom värmen tillbaka och vad vi har njutit av den :-) Vi har varit ute mest hela dagen. Barnen har badat i poolen i omgångar, gräsmattan har blivit krattad så alla kottar är borta, Peter och Kevin har slitit med Kevins blivande rum, jag och barnen har tagit en promenad m.m
Det hände en liten olycka med stackars Älva idag. Hon råkade ramla på brännässlor och brände ena knät och låret och armen :-( så det vart många tårar och tog tid innan hon kunde somna för sin dagslur. Efter tuppluren var det dock bra igen :-)
Idag har en del av slemproppen lossnat i omgångar och i och med det fick jag sammandragningar.¬† Försökte ta det lugnade resten av dagen så det kändes bättre till slut. Slemmisen har bara gått en gång förr för mig, när jag väntade Jennifer/Benny och då kände jag inga sammandragningar alls. Var då i v.37 och de föddes efter igångsättning i v. 39+0. Jag vet att slemproppen kan lossna i omgångar och att den kan återbildas så det oroar mig inte så mycket utan det är mera de sammandragningar jag fick som är oroande. Vill ju inte att tolvan kommer riktigt ännu ;-) Så nu får jag snällt trappa ner tempot lite grann och lyssna på kroppen.
Vi skulle hämta min nya tillfälliga bil igår men när vi skulle köra hem den så upptäckte vi ett fel på den så det blev inget med den bilen :-( Nu har Peter kollat lite närmare på min Cheva och ska laga den imorgon, förhoppningsvis kan han fixa felet utan att behöva uppsöka en verkstad ;-) Då har jag i alla fall en bil att åka i tills vi hittar en ny :-)
Det ska bli lika fint väder även imorgon och vi har planerat för en dagstripp om bilen blir fixad.
Linnéa åkte till en kompis igår där hon skulle sova 2 nätter.¬† Men hon hörde av sig ikväll och ville hem så Peter åkte och hämtade henne.

image

Barnen vinkar av pappa och Älva är sur som inte fick åka bil 😀
Har sovit mycket bättre sen vi köpte sänghimmeln. Men det känns lite mysko att sova där under nätet som om man var utomlands…kanske ska man skaffa sig lite djungelljud att ha på när man lägger sig som pricken över i:et 😀
Natti natt ‚ô•

 1. Aj aj så ont det gör att bränna sig på brännässlor! Vet inte om ni har någon krusbärsbuske annars fungerar det jättebra. Man tar ett krusbär och delar det. Smetar saften på brännstället. Tar bort det onda. Gjorde vi jämt då jag var barn. Tyvärr hade vi aldrig några krusbär då mina barn var små men å andra sidan bodde vi inte där det fanns så mycket brännässlor heller 🙂

 2. Aj aj så ont det gör att bränna sig på brännässlor! Vet inte om ni har någon krusbärsbuske annars fungerar det jättebra. Man tar ett krusbär och delar det. Smetar saften på brännstället. Tar bort det onda. Gjorde vi jämt då jag var barn. Tyvärr hade vi aldrig några krusbär då mina barn var små men å andra sidan bodde vi inte där det fanns så mycket brännässlor heller 🙂

 3. Bra att du sover bättre, rolig du är, djungelljud, 🙂 det är nog bra för 12 an att vila till!!! Hoppas inte förlossningen sätter igång bara… En fråga; brukar Peter filma förlossningen?

 4. Bra att du sover bättre, rolig du är, djungelljud, 🙂 det är nog bra för 12 an att vila till!!! Hoppas inte förlossningen sätter igång bara… En fråga; brukar Peter filma förlossningen?

 5. Ett annat tips när man bränt sig på nässlor är att leta upp en gammal stor nässla (inte vissen utan bara äldre). Ta stjälken längst ner och dela den så gnider man ”saften” där man bränt sig. Funkar jättebra 🙂

 6. Ett annat tips när man bränt sig på nässlor är att leta upp en gammal stor nässla (inte vissen utan bara äldre). Ta stjälken längst ner och dela den så gnider man ”saften” där man bränt sig. Funkar jättebra 🙂

 7. Såg att n var med i EP idag 🙂 Och att hyresvärden i T-tuna inte hade en aanning varför ni flyttat 🙂
  Hoppas att det löser sej med bilen .-)

 8. Såg att n var med i EP idag 🙂 Och att hyresvärden i T-tuna inte hade en aanning varför ni flyttat 🙂
  Hoppas att det löser sej med bilen .-)

 9. Hej.Träffade min svärdotter i går.Familjen bor nära en hästgård och har stora besvär med
  flugor.Hon fick tipset att sätta in en kruka Basilika i sovrummet.Prövade och sover nu aldrig utan basilikan i rummet så hon tyckte det var bra.
  Har du prövat?

 10. Hej.Träffade min svärdotter i går.Familjen bor nära en hästgård och har stora besvär med
  flugor.Hon fick tipset att sätta in en kruka Basilika i sovrummet.Prövade och sover nu aldrig utan basilikan i rummet så hon tyckte det var bra.
  Har du prövat?

 11. Måste tipsa om groblad om man har bränt sig på nässlor! Gnugga ett groblad mellan fingrarna så det blir fuktigt och lägg på den brända huden. Funkar även på insektsbett. Bra att lära barnen också så de kan hämta själva och får då något att göra istället för att tänka på hur ont det gör. För ont det gör det ju!

 12. Måste tipsa om groblad om man har bränt sig på nässlor! Gnugga ett groblad mellan fingrarna så det blir fuktigt och lägg på den brända huden. Funkar även på insektsbett. Bra att lära barnen också så de kan hämta själva och får då något att göra istället för att tänka på hur ont det gör. För ont det gör det ju!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..