Förlossningen

Är ni nyfikna på hur förlossningen gick ;-)

Det var ju lite långdraget i början innan någonting hände….

Kl. 10.30 kom vi till sjukhuset, en kvart försenade. En läkare kände på tappen som var mjuk och öppen 2-2,5 cm. Men eftersom Lilja låg väldigt högt uppe med huvudet så trodde hon att det bästa var att börja med den sk. ballongmetoden. Hon ringde ner till förlossningen för att kolla om det fanns platser, tydligen var det fullt innan men många skulle slussas vidare till BB under dagen. Efter en stund meddelade läkaren oss att vi var välkomna ner 🙂

Först fick jag ligga i ett undersökningsrum med ctg en stund innan jag blev installerad i ett förlossningsrum. Fick byta om innan 2 nya läkare kände på tappen. Eftersom Lilja då låg så högt uppe och rörlig så bestämdes det för ballongen. Efter en stunds väntan kom en ny läkare för att sätta dit ballongen. Det gick bra med isättningen men jag tog nog rekordet på den kortaste tiden för att ha en isatt ballong för så fort de hade fyllt på ballongen så ploppade den ut 😀 Så då valde läkaren plan B – Att sätta på värkstimulerande dropp. Hade dropp under ett antal timmar. Det togs ctg med jämna mellanrum och droppet höjdes med jämna mellanrum. Jag vilade mestadels under de timmarna. Hade knappt några känningar av droppet. När droppet var på 100 började jag få lite småvärkar som sakta men säkert blev kraftigare. Sista halvtimmen innan de tog hål på hinnorna var värkarna ordentligt kännbara, korta och kom ofta. Vid nästa undersökning var jag öppen 5-6 cm och även om huvudet fortfarande låg rätt högt så beslutade barnmorskan att ta hål på hinnorna. Vattnet gick kl. 19.10. Jag fick 2 eller 3 kraftiga täta värkar. Sen kom en krystvärk och ungen var på väg ut med hemsk fart och bm höll emot till nästa krystvärk och då ploppade hon ut på en gång. Klockan var då 19.18 – exakt 8 minuter efter vattenavgång 😀

Vi alla var förberedda på att det skulle gå fort men ingen i rummet var förberedda på att det skulle gå SÅ fort 😀 Jag fattade ingenting när de la ner Lilja på min mage 😀

Trots den sega starten och snabba avslutet så är jag jättenöjd med hela förlossningen och vi hade världens bästa barnmorska och uska till hjälp – Tack Ulla och Malin, ni gör ett suveränt jobb¬†‚ô•

IMG_4138 - kopia

IMG_4145 - kopia

Lilja ett par timmar gammal ‚ô•

Vikt: 3210 gram

Längd: 46,5 cm

Vår alldeles perfekta lilla tolva som vi har längtat efter så

Välkommen till oss ‚ô•

LOADING..