2 månader

Igår blev Lilja 2 månader ‚ô•

Helt sanslöst hur fort tiden går….det var väl som typ nån vecka sen jag fick henne, 2 månader har bara rusat iväg 😀 Hon är allas lilla gullunge, så älskad vår lilla tolva 🙂

image

Selina har tagit ett riktigt närbild 🙂

Igår hade jag ett trevligt möte på Gränby c. Loppi ska lansera sin nya startsida nästa vecka och vi filmade lite till det i samarbete med Po.P 😉 Exakta resultatet får ni se nästa vecka 🙂

image

bild-18

Och när vi ändå var på plats så passade jag på att shoppa där då jag hade ett presentkort liggandes.

Jag har alltid gillat Polarn o Pyrets kläder och då framförallt deras ytterkläder. De är av riktigt bra kvalitet och dessutom snygga. Har haft många jackor och overaller därifrån genom åren 🙂

image

Alice fick en ny vinterjacka. Den var på rea ock nersatt 200 kr 🙂

image

Älva fick en vinteroverall. Hade tänkt köpa den i rött men den fanns inte i hennes storlek tyvärr men den svarta är minst lika fin den med 🙂

Tanken var att köpa en overall till Lilja också men de var helt slut….i hela Sverige! Så jag får hitta en annan overall till henne innan kylan slår till.

Efteråt åt vi lunch på Burger king med Loppi-tjejerna. Som tur var så hade de sallad där så jag slapp titta på när alla andra åt 😀

image

Älva gillade sina russin mera än maten 🙂

Kom hem och hade fått hem min beställning från KidsBrandStore.se.

Jag passade på att beställa lite när de hade rabatten som jag tipsade om 😉

image

Alice fick en ny tröja och Selina fick en tröja och leggings. Jag bara älskar Nova Star-kläder 🙂

image

Lilja fick denna underbara Molo-bodyn som vatr nersatt 🙂 Älva hade ju en klänning i samma tyg och den är bara såå fin tycker jag 🙂

Ibland får jag frågor om hur jag kan ha råd med att köpa dyra märkeskläder till barnen.

Så här är det:

Först och främst så lägger vi varje månad en del av pengarna till kläder. Det finns alltid någon som behöver någonting nytt så att ha ett kläd-konto är bra. Och det är även ett måste för oss att dela upp inköpen då det går bara inte att köpa allt på en månad.

Jag har lärt mig att det lönar sig i längden att köpa kvalitetskläder även om de är dyrare i inköp. Det får man igen eftersom de oftast håller mycket bättre 😉 Nu är det inte så att vi har råd att enbart köpa märkeskläder så jag väljer noga när jag väl gör det. De flesta kläderna handlas på tex Lindex, Cubus ( älskar Cubus ), hm osv. Men ytterkläder försöker jag lägga lite mera pengar på för att få hållbara plagg. Då får det kosta lite mera. Ibland när jag hittar köper jag även de begagnat vilket blir så klart lite billigare och ger oss mera pengar till annat som ska köpas in. Har tex haft en Didricsson-overall som används 3 säsonger och den är fortfarande i bra skick 😉 Då var det inte längre så dyrt med de 900 kr som overallen kostade i inköp. Speciellt pojkarna i familjen är mästare på att slita sönder knäna på byxorna och thermobyxorna. Har¬†köpt billiga thermobyxor och då har de behövt minst 2 par per säsong för att det har blivit hål i byxorna. Sist fick Benny och Victor¬†thermobyxor¬†från Gneis och jäklar vilken kvalitet! Bennys byxor är fortfarande hela efter¬†2 säsonger¬†och kommer att kunna användas av Victor i år. Victors byxor är lite mera nötta efter 2 år men har inga hål ännu och kommer att fungera bra som reservbyxor till Oliver 😉

Så visst att det svider lite extra att köpa in dessa kläder men tänker man långsiktigt så är det inte så farligt belopp trots allt 😉

image

Idag fick vi hem lite småpraliner från Lindt 🙂

Jag äter ju inte sånt nu så Peter får äran att testa dessa små godbitar 😉

Nu vill barnen ha pannkakor……

Kram kram ‚ô•

 1. Vilken skön dag med både äventyrcoch pankaka. Cirkus p.o.p lätt spännande. Håler med om deras yterkläder. Mycket bra och tåliga.

  Ohh hur kan du inte gilla choklad? Älskar choklad 😉

  Grattis till Lilja på 2 månaders dagen!

  Ha en bra kväll!!!

 2. Håller helt klart med gällande kläderna! Vi köper det mesta online från Lindex men även begagnat på köp/sälj-sidor. Just ytterkläder vill jag också gärna ha riktigt bra kvalitet av som jag vet kommer hålla. Därför har vi köpt en del såna grejer begagnat och något nytt. Då vet vi att det håller att ärvas!
  Det finns många bra kläder som inte är märkeskläder också förstås, men vi har våra favoriter. Bla Didrikssons 😉 Dessutom gillar jag att fynda ‘vinterkläder på våren då de rear ut så man kan köpa på sig till nästa säsong 😉

  Grattis på tvåmånadersdagen, fina lilla Lilja!!!

  KramKram!

 3. Vi har inte mycket pengar till att shoppa kläder för. Går hemma med de 2 minsta och får vårdnadsbidrag (3000:- i mån). Jag köper de mesta kläderna på HM. Men när det gäller ytterkläder väljer jag lite dyrare. Reimatec-overallerna tycker jag är helt suveräna. Dyra men värda sitt pris! Håller minst 4 säsonger om de tvättas varsamt. (köper alltid på rea). Skor väljer jag ofta nån goretecs eller Kavat. Min filosofi är att man ska kunna vara ute i alla sorts väder. Barnen ärver av varann. Men tyvärr köper jag sällan nåt till mig själv.
  Har inte Lilja overall att ärva efter syskonen?

  Ha en bra dag!

 4. tack för de du skrev om klädinköp=)
  alltid bra med lite råd o tips!
  blev super glad o de e alltid lika intressant o se om de e så att ju dyrare de e desto bättre kvalitet!
  Själv tycker jag Lindex har kanon kvalitet på speciellt bamse o fix men även annat…hm har jag bojkottat! SUUUPER kass kvalitet o otrevlig personal!

  Ha en fortsatt fin dag o fortsätt tipsa!
  kram

  1. Vad för sorts kläder på HM har varit dålig kvalite för dig? Ytterkläder eller ”vanliga”. Tycker att det mesta håller i tvätt o slitage, åtminstone av barnkläderna. Däremot har många utav vuxenkläderna fått reklameras det sista året. Vet inte om det är otur eller ej. Jag har (nästan) alltid fått bra bemötande. Aldrig problem vid byten, reklamationer m.m (Hm’s ytterkläder har jag ingen superbra erfarenhet av direkt. )

   1. just hm:s kläder är i blandad kvalite.. byxor har hållt bra, men leggings och tröjor är ingen toppkvalite på.. leggingsen är tunna men blir supertunna efter tvätt, där är lindex mycket bättre men pops bäst.
    tröjor från hm vrider sig i första tvätten och då är dom inte fina längre. sämre kvalite på hm än på gekås.

 5. Håller med om pop att de är bra kläder. Vi kör alltid med en pop overall och en molo till barnen. Har en molo overall i färgen ”Panther” i stl. 68 ute på blocket om du är intresserad 🙂 Den är använd 2-3 ggr och tvättad första ggr inför försäljning 🙂

 6. Hej Mirka. Tack för din fina blogg som inspirerar mig mycket. Jag har en röd overall i strl 68 från POP som man kan göra om till åkpåse med en dragkedja vid benen. Knappt använd. Du får gärna ta den om du vill. Kram

 7. håller med dig till fullo när det gäller märkeskläder.
  köper mycket pop, geggamoja, villervalla, nova star till dottern.
  är arbetslös och har inte den fetaste inkomsten men prioriterar kvalite för det tjänar man på.
  fyndar en del på rea och när man sen säljer det vidare har man lagt ut mindre pengar än vad ett liknande plagg på hm lindex har kostat =)
  kör pop vinterjacka och pop termobyxor, kaxs vinteroverall och viking goretex kängor till dottern i vinter.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..