Tävling – Tefal ångstrykjärn

 

Nu mina finingar har jag en kanontävling åt er!

Den perfekta julklappen till er själva eller någon när och kär.

En av er har nu chansen till att vinna en¬†Tefal Pro Express Total¬†60 ångstrykjärn 🙂

Pro Express Total 60

Ångstation med SMART Technology – Professionellt resultat utan ansträngning

3 inställningar kombinerar optimal temperatur och ånga beroende på vilka textilier du har valt.

 • Autoclean stryksula för utmärkt glidförmåga och självrengöring av ytan
 • Avsmalnande spets på strykjärnet gör det enkelt att komma åt vid svåra ställe.
 • Auto-off och sladdvind

Specifikationer:

 • Maximalt ångtryck 6 Bar
 • Färre påfyllningar med stor vattentank på 1.8 l
 • Flyttbar vattentank
 • Konstant ånga 120 g/min
 • Vertikal ånga för borttagning av veck på hängande tyg
 • Flera ånginställningar för att passa varje klädesplagg
 • Justerbar termostat
 • Steam boost performance 340 g/min
 • På / av-knapp
 • Automatisk avkalkning
 • Automatisk avstängning
 • Sladdlängd 1.8 m
 • Icke-vridning sladd
 • Kontrollampa
 • Ånglampa

Pro Express Total 60

Tävlingsregler:

Skriv här under i en kommentar och berätta varför just du bör vinna denna strykjärn 😉

Tävlingen avslutas 2/12¬† kl. 21.00

 1. Att stryka är något utav det värsta jag gör, ofta är det nästan lika skrynkligt efter som innan. Kanske ett nytt strykjärn skulle förenkla och därmed göra strykningen roligare? 🙂

 2. Had just rotat fram alla julgardiner och dukar och så brann sladden till mitt gamla strykjärn upp =( Inte rätt läge att lägga pengar på ett nytt strykjärn just nu och ett sånt där ”lyxåk” har jag trånat efter länge
  Ha en bra dag!

 3. Skulle gärna vinna denna ..
  Fick ett strykjärn av min man när vi förlovade oss 2000..
  Det börjar nu sjunga på sista versen ……
  Tänk dig hans min ,om han får ett av mig när vi firar 14 år tillsammans !!!

 4. Skulle verkligen behöva ett riktigt ”stryklyxåk” då vårat precis gått sönder, mitt nu när man behöver annat till jul och man dessutom legat sjuk så länge i lunginflammation dessutom.

 5. Jag skulle gärna vilja vinna det eftersom jag tycker om att stryka kläder lakan och dukar. Innan jag fick barn var det ett MÅSTE att allt var perfekt. Nu kan jag slappna av och behöver inte tvunget stryka lakanen tex. Men jag tycker fortfarande om det :-). Tänk vad barn kan ha en sund inverkan på oss 🙂

 6. Jösses med ett sånt strykjärn skulle kanske till och med mina stora söner tycka att det var roligt att stryka sina kläder och det skulle vara värsta julklappen till mig om dom gjorde det 😉

  (Jodå dom gör tappra försök med stykjärnet då och då men det kan bli bättre haha)
  Mvh Nan

 7. Åh, ett sånt strykjärn skulle vara perfekt för mig. Jag stryker minst 5 skjortor i veckan…eller rättare sagt samlar en hög på minst 10 var och varannan helg. Fördelningen i hemmet har gett mig strykning på min lott….men jag slapp städningen istället 🙂
  Please, gör detta till ett nöje för mig

  / Lena

 8. Stryka är bland det värsta jag vet – kan bero på strykjärnet jag har. Men ett sådant här läckert exemplar skulle kanske vinna över mig till de som stryker lite oftare. Barnen skulle kunna få använda kläder som man måste stryka lite oftare 🙂

 9. Då min sambo har stoooooora problem att stryka sina skjortor fina så får jag alltid ta över och det är jag less på, så detta ångstrykjärn skulle hjälpa mig och skjortorna..;-)

  /Anna

 10. Jag skulle vilja vinna detta så att jag kan ge det till min dotter, hon är ensamstående med en liten tjej och har inte haft råd att köpa något strykjärn, själv är jag sjukpensionär och har inte haft råd att köpa ett till henne.
  Hade varit kul att överraska med detta nu till jul.

  Maria i Skåne

 11. Ja du, min son råkade knuffa till strykbrädan förra veckan så strykjärnet for i backen och delarna flög omkring så nu vill det inte mer,,får iaf vara glad att det inte var påsatt 😉
  Har ingen möjlighet att köpa ett nytt så här innan jul så hoppas på vinst så vi slipper gå i skrynkliga kläder.

 12. Ifall jag skulle vinna detta strykjärn skulle jag ge det till min älskade mamma i julklapp för det är hon värd.
  Hälsningar Katarina

 13. Åhhh vad jag vill vinna detta strykjärn. Jag har en man som bär skjortor VARJE dag och tyvärr en son som OCKSÅ älskar skjortor.
  Skjortor är det absolut det tråkigaste och jobbigaste att stryka.
  Detta strykjärn sägs vara en höjdare på att få dem fina.
  Så nu håller jag tummarna

 14. Om jag skulle få äran att vinna ett sånt fint strykjärn skulle jag utan tvekan ge det till min mamma som har svår reumatism men som gärna vill stryka allt men inte längre klarar av det så bra med sitt gamla som inte håller temperaturen och måste pressas hårt med! Ett sånt strykjärn skulle underlätta massor och vara så roligt att kunna ge henne i julklapp 🙂

 15. Detta skulle jag verkligen behöva. Mina barn gör många pärlplattor men jag kan inte stryka dem då jag inte har ett fungerande strykjärn. När jag har samlat på mig en del brukar jag låna mammas strykjärn bara för att fixa pärlplattorna.

 16. Jag har en underbart snäll man som stryker både sina egna och mina kläder. Det här strykjärnet vore en perfekt julklapp att ge honom som en uppskattning från mig.

 17. Det skulle va kul att vinna, mitt strykjärn är 25 år gammalt och spottar ut gamla avlagringar ibland så det blir fläckar på kläderna och med ett sånt här high-tech strykjärn så blir nog även gubben sugen på att stryka 😉

 18. Ett sånt strykjärn skulle jag vilja vinna till min underbara sonhustru som stryker allt till barnbarnen,så att inget ska skava de små godingarna kram en farmor

 19. A, en tävling för oss som inte har småbarn längre, gillas starkt!
  Varför vill jag ha detta fantastiska strykjärn? Jag stryker i princip allt hemma hos oss. Ok, underkläder viker jag numera bara ihop men annars får de flesta kläder och textilier en omgång av järnet. Det jag har nu har jag haft i så många år så ett nytt skulle inte skada.
  Håller tummarna!

 20. Älskar att stryka kläder för att de blir så sköna att ha på sig och nu väntar jag och min man vårt första barn och skulle gärna vilja ha ett fungerande strykjärn för att kunna stryka små söta bebiskläder 🙂

 21. Gillar inte att stryka men tyvärr är det ett måste ibland. Sen är det så att jag syr en hel del lappteknik och där måste man stryka mycket för att det ska bli snyggt, så ett sånt här strykjärn skulle verkligen underlätta.

 22. Jag är en 18-årig tjej som ska ta studenten till sommaren och sen flytta hemifrån för att plugga. Ska flytta ihop med min kille som är lite äldre och bott själv några år, men han har dock aldrig ägt ett strykjärn i hela sitt liv haha! Jag stryker allt som en galning hemma och skulle aldrig kunna tänka mig att bo i ett hus utan ett strykjärn, så det här vore den perfekta julklappen till oss båda! Kram!

 23. Mitt strykjärn gick sönder igår när jag skulle stryka julgardinerna och nu när det är så här innan jul och det ska köpas julklappar till 5 barn och jag lever på vårdnadsbidrag (3000 kr) så skulle det vara jätte roligt att vinna detta strykjärn.

 24. Jag vill inte vinna strykjärnet till mig själv…utan till sonen som ska flyga ur boet 🙂 Tror inte att ett proffsigt strykjärn står högst upp på hans inköpslista under det första året. Men en kille som gillar att ha skjorta så borde han äga ett 🙂

 25. Då mitt gamla ärvda strykjärn börjar säga upp sig, ångfunktionen slutade fungera för länge sedan och man är glad det fungerar varje gång det är dags att stryka gardiner igen. Men börjar tro att det snart säger upp sig på heltid. Så det skulle vara rena himmelriket att få vinna detta fina strykjärn.

 26. ÅH! Tänk vad fantastiskt om jag hade vunnit strykjärnet! Jag skulle ge bort det till min mamma som syr på beställning till folk utöver sitt (slitiga) arbete som syfräken. Hon har inte råd att köpa dyra, fina saker till hemmet utan har alltid fått nöja sig med de billigaste strykjärnen på Coop och ICA (inget fel på dessa men du förstår vad jag menar;)
  Hon skulle bli sååå överraskad och glad- inte minst då jag aldrig har råd att ge henne så fina presenter annars heller!

 27. Jag skulle vilja vinna det här styrjärnet till min underbara mamma som, år efter år, har kämpat på med sitt gamla rassliga strykjärn. Hon är fast beslutsam att inte lägga pengar på saker till sig själv när hon kan lägga dom på familjen. Det skulle bli en helt fantastisk julklapp och jag kan bara tänka mig hur glad och tacksam hon skulle bli!

 28. Ett nytt strykjärn hade varit den bästa presenten på länge! Jag tycker egentligen inte att de är alls roligt att stryka men med ett lyxigt strykjärn kanske man kan stå där med ett leende på läpparna iallafall 😉
  Hoppas ja blir den lycklige!! Kram Emelie

 29. Hej Mirka! Min dotter är snart på väg att flyga ur boet och det vore jättekul att få överraska henne med en sånt här stiligt strykjärn.

  PS. Tack för en underbar blogg, jag blir alltid glad när du delar med dig av både glädje och sorg!

 30. Hej! Stog just och strök julgardiner med mitt strykjärn från 1990! Ångfunktionen har gått sönder och det har nog sett sina bästa dagar i allmänhet. Hoppas på att vinna ett nytt fint! Kram Titti

 31. Det ryker och det fräser
  Men man måste ju ändå hålla stilen
  och tänka på den släta profilen.
  Så vinner jag aldrig mer skrynkliga tvätt.
  Med denna blir det riktigt lätt
  att alla textilier hålla slätt.
  Håller tummar att jag vinner

 32. Med tre fyra tjejer i familjen och få tålamod är det inte fel med ett styrkjärn som är snabbt och effektivt.
  Skulle verkligen bli en jätteuppskattad julklapp till mig själv!!!

 33. Jag hatar att stryka för jag har så dåligt strykjärn, ett som jag fått, och jag förstår varför det gavs bort för det gör ingen effekt, de skulle uppskattas med ett nytt. 😀
  Kram, Maria

 34. Jag skulle välkomna denna vinst som en ny familjenmedlem och garanterar att den kommer känna sig välkommen! Jag har ett eget skåp som står och väntar på den – och jag skulle umgås med den många gånger varje vecka. Den skulle få bli allmänbildad eftersom skulle få vara med vid många läxförhör, den skulle få en bra social kompetens då den skulle få vara med när familjens vardag delas – så väl det roliga som händer som det tråkiga och jobbiga. Den skulle få vara med och se alla mina favoritprogram och jag är säker på att den skulle trivas riktigt bra hos oss!

  //Gunilla
  (… och vårt gamla trogna strykjärn fick flytta till strykjärnshimlen igår efter ett tragiskt fall i golvet, gamla strykjärn tål inte hur mycket som helst…)

 35. åh vilken dröm!! jag gillar verkligen att stryka o tycker det är mysigt o stå framöver tv o stryka ovika , dock är jag inte så bra så ett sånt mönster järn skulle vara toppen till mej o min strykning 🙂 kram!

 36. Jag skulle vinna det till min man eftersom vi inte har ett strykjärn då det fått sönder och jag inte ”fått tid” att köpa ett nytt hade det varit perfekta julklappen till honom, så skulle jag kunna köpa något extra till honom för ”strykjärnspengarna” för han är värd alla julklappar i världen eftersom han är världens bästa man och pappa 🙂

 37. Hej Mirka
  Skulle absolut vilja ha ett sånt strykjärn vem vill inte? Försöker undvika kläder och sånt som behöver strykas men ibland måste man ju varför inte ha ett lyxsjärn att plocka fram då. Kanske det blir lite roligare att stryka då. Hoppas på tur!

 38. Jag HATAR att stryka och det blir inte roligare med vårt gamla strykjärn som lämnar fläckar efter sig. Det känss ibland som att skjortorna är skrynkligare efter strykning än innan. Så snälla jag skulle verkligen behöva ett nytt!!!

 39. Hej Mirka!

  Jag har kvar mitt gamla strykjärn som jag ärvde av min mamma när jag flyttade hemifrån 1980… Alltså inte ens ett ångstrykjärn, står med blomspruta när jag stryker 🙂 Skulle vara jättekul att få vinna ett riktigt strykjärn, älskar nystrukna handdukar och örngott, och med en lyxvariant vore det rena drömmen! Hoppas på vinst, som en inflyttningspresent 🙂

 40. Ååå vad jag ösnkar jag vann!
  Har fått tvillingar som nu är 6 1/2 månad och den enda tiden jag har
  ensam är när jag skall stryka. Därför älskar jag att stryka 🙂

 41. Jag stryker aldrig därför att det ändå inte blir rakt när jag försöker. Med detta strykjärn skulle det gå så lätt, så därför hoppas jag på tur.

 42. Jag skulle vilja vinna strykjärnet av den enkla anledningen att jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt att stryka. Vilket inneburit att jag i princip aldrig stryker något. Sedan har vi typ världens sämsta strykjärn just nu och det gör det inte direkt roligare. Men med detta vrålåk kanske jag kan finna lite mer glädje i det. Då blir det ju lyxigt att stryka 😉

 43. Jag får inte stryka här hemma så illa är det. På sin höjd gardiner..
  Min man stryker Varje morgon & inte det roligaste han vet men han måste…
  Att få överraska honom med ett topp strykjärn skulle vara fantastisk. Han skulle bli överraskad & glad!

 44. Efter 12 år har jag äntligen tagit mig egen tid och startat med min gamla hobby igen. Att sy kläder och andra nyttoprylar till hemmet 🙂 Men så gick det välanvända gamla strykjärnet sönder förra veckan 🙁
  Så den här tävlingen är ju toppen då!

 45. Jag har precis flyttat hemmifrån och detta strykjärnet skulle vara perfekt då jag inte har något och som student har man inte så mycket pengar att röra sig med 🙁

 46. Ett av den absolut bästa julklappen till min ena dotter
  Annika, som just nu tvättar små ursöta babykläder, men litar inte
  på sitt strykjärn, som spottar och fnyser.
  Blivande Mormor stryker gärna, men det är ju bra att ha en själv:)
  Hon är i vecka 36.

 47. Åh, jag skulle verkligen behöv det här strykjärnet!! Har ”bara” 8 barn och försöker köpa kläder som inte behöver strykas. Trots detta så fylls lådan med stryktvätt upp till bristningsgränsen titt som tätt. Men jag stryker så sällan att när jag väl sätter igång så upptäcker jag att de flesta plagg redan är urväxta!! HUR länge har de legat där egentligen?? Med ett coolt och bra ångstrykjärn skulle motivationen att stryka förhoppningsvis öka….

 48. Maken har använt och lyckats bränna fast något på vårat strykjärn…Nu envisas han med att INTE köpa strykfria skjortor så detta vore ju toppen att vinna.Vad han skulle bli glad över en sån julklapp:-D

 49. Jobbar i klädbutik och avskyr verkligen att stryka men måste ju se ordentligt ut:-) så ett så fint strykjärn skulle göra strykningen till ett rent nöje. Kramizar Jenny

 50. Hej Mirka!
  Jag vill vara med och tävla om detta strykjärn som verkar vara helt suveränt.

  Varför vill jag då vinna?
  Jo, jag vet inte hur många strykjärn jag har köpt sen jag flyttade hemifrån, och alla har varit… Skitdåliga :-/
  Pga av att jag är sjukpensionär så har jag numera aldrig pengar över, och kan då ytterst sällan köpa någonting utöver mat
  (och betala räkningar).
  Strykjärnet jag har nu är helt värdelöst, det är så illa så jag låter hellre bli att stryka än att använda det 🙁

  Nu håller jag på och ska fixa ordning dopklänningen, som går i generationer.
  Det skulle vara underbart att ha ett superbra strykjärn nu när jag ska stryka den, och göra den fin.

  Kram från mig!

 51. Jag älskar att lägga in nystrukna kläder i garderobern men sedan jag fick våra barn så finns inte tiden! Det finns viktigare saker och man prioriterar annorlunda!! Men med detta strykjärn kommer strykningen gå som en dans förhoppningsvis kan jag snart lägga in nystrukna kläder i barnens garderober! Håller tummar och tår för att få vinna detta!!!

 52. Å detta skulle jag vilja vinna :). En perfekt julklapp till familjen. Kanske kan mina tonårssöner och man själva stryka sina egna kläder när strykjärnet inte kommer ifrån stenåldern ;).
  Skulle vara perfekt i en 7 barnfamilj !!
  Hoppas på turen.

  Kram

 53. Åh, vårt strykjärn gick sönder för några veckor sen och om jag vann detta så kanske jag kan slippa få ett nytt av maken i julklapp och därmed slippa bli sur

 54. Vår katt har putt ner vårat strykjärn när han hoppar upp på strykbrädan åtskilliga gånger.Så strykjärnet funkar inte som det ska,att ha den stående i en station skulle ju vara perfekt då står den ju still o vippar inte i golvet 🙂

 55. Åh, precis vad min man skulle behöva! Jag vägrar att stryka alla skjortor och detta skulle underlätta sjukt mycket för en mannen med lätt strykinkompetens 🙂

 56. åhhhh jag vill, jag vill, jag vill vinna!!

  Min största hobby i livet är sömnad, Jag fick gå och lära mig sy hos en sömmerska frå de att jag var 6 år gammal.. å älskar de fortfarande, har ett hektiskt liv med 4 barn,nattarbete, djur osv.. så de stunder jag får i hobbyrummet vid symaskinen ger mig kraft och energi och framförallt GLÄDJE!

  Tyvär är mitt strykjärn ett arvegods från min mor som jag fick vid flytten hemifrån då jag var 16 år, nu är jag 31år, de läcker vatten, glappar och vill ibland ite fungera alls.. så denna vinst vore en fantastisk julklapp! <3

 57. Det strykjärn som jag och min sambo äger idag är så pass dåligt att man kan stå hur länge som helst och stryka utan att se någon skillnad, av denna anledning stryker jag aldrig för de ger ju inget resultat. Därför skulle jag vilja vinna det här strykjärnet så att jag kan få fina strukna gardiner och kläder 😀
  Med vänlig hälsning, Matilda

 58. Vårt strykjärn är gammalt och med dålig funktion. Kommer mig aldrig för att köpa/önska oss ett nytt. Maken duktig o styrker sina skjortor och unnar honom ett fint och bra strykjärn i julklapp 🙂 Krmar till er.

 59. Mitt gamla järn har tjänat ut,
  vore lycklig för ett nytt,så absolut!
  Kassan skral,snart jul o mycket att fixa slätt
  vore inte mer än rätt
  om jag slapp slita m det gamla järnet kallt
  när det behöver att bli varmt!
  Margaretha

 60. Det skulle absolut bli mycket roligare att stryka med den här.
  stryker mycket av våra kläder men har bara en gammal vanlig strykjärn.

 61. Jag skulle verkligen bli glad för detta strykjärnet, jag har precis flyttat hemifrån och köpte då ett budgetstrykjärn som tyvärr spyr ut rost med ångpuffarna av någon konstig anledning? 🙁 Men min studentbudget finns det inte utrymme för ett nytt strykjärn, och jag älskar egentligen att stryka (utan rostfläckar!!) så jag hade blivit såå glad för detta 🙂

 62. Åhhhh jag skulle vilja vinna detta strykjärn till min sambo som är ett teknikfreak. Med detta fina strykjärn har han ingen ursäkt för att inte stryka:)

 63. Att stryka är inte det bästa jag vet,
  men med detta som hjälp blir det som en lek.
  Att få kläderna släta och fina,
  gör att strykningen inte känns som en pina.
  Att få vinna detta strykjärn vore kul,
  för det skulle bli som en extra julklapp till jul!!

 64. Hejsan !

  När jag fyllde 18 år fick jag pengar av min farmor i present. För dessa köpte jag mitt första strykjärn… Nu är jag 36 år och har det fortfarande kvar, det har kalkat igen och börjar nog sjunga på sista refrängen. Jag skulle bli jätte glad om jag kunde få vinna ett nytt.

 65. Skulle väldigt, väldigt gärna vilja vinna det här.
  Jag var tvungen att ge upp strykningen för några år sedan. Detta pga att min sjukdom bla gör så att lederna hoppar ur. Det är inte så lyckat att få ett finger ur led när du håller i ett strykjärn. Då tappar man det och jag har träffat foten några gånger :O
  Så maken fick ta över strykningen, det gör han gärna. Men han har råkat bränna sönder vårt gamla strykjärn. Inte lätt när man inte är van. Nu har vi ett gammalt elånde som knappt blir varmt och inte är det snällt mot kläderna heller. Maken börjar ledsna lite nu för det blir ju aldrig bra när han stryker. Så därför vill jag ge honom ett nytt. Då kan han stryka och slippa sucka när han gör det 🙂
  Hoppas du piggar på dig!
  Mvh
  Malin

 66. Jag hatar att stryka, det är ju så trist!
  Men det kanske till och med skulle bli kul,
  ja, det tror jag helt visst,
  med ett sådant lyxigt strykjärn till jul!

 67. Jag vill vinna ett strykjärn till mina man. Han älskar teknik, vad vore bättre ett tekniskt strykjärn. Tänk vad fina kläder vi skulle få… Dessutom skulle jag vilja se hans min när han efter ett härlig lite lurigt rim öppnar sitt paket, lycka.

 68. Jag har förvisso redan ett strykjärn som funkar hyfsat, men vem skulle tacka nej till en svängom på strykbrädan med en sån där snygging? 🙂 självklart skulle den få hedersplatsen mitt i tvättstugan, så att alla gäster kan klämma och känna när dom går förbi 😉

 69. Då ekonomin inte är på topp och strykjärnet blev kvar på andra sidan landet efter vår flytt från norraste norr till södraste söder, skulle det vara en riktigt fin julklapp så att rullgardinen Slipper vara alldeles skrynkliga! 🙂

 70. Hej Mirka! Måste säga att jag läser din blogg dagligen och är imponerad och tycker du är fantastisk mamma. Jag skulle vilja vinna strykjärnet för att jag nyligen separerat från min sambo och håller på att bygga upp ett nytt hem med allt vad de innebär. Strykjärn önskar jag mig i julklapp då jag inte har råd med ett eftersom jag har köpt allt från grunden. Så ett strykjärn säger jag gärna ja till 🙂
  Tack för en bra blogg

 71. Kanske bara för att jag hatar att stryka. Sommarklänningarna ligger fortfarande skrynkliga på strykbrädan. Med ett sådant här ångstrykjärn blir nog strykningen roligare!

 72. Ja vilket strykjärn !!!!!! Perfekt i min nya tvättstuga, äger ett gammalt som inte går att fylla med vatten för då lägger det av.
  Är en fyrabarnsmamma som alltid har fullt upp så beundrar dig att du får ihop din tid.:-)

 73. Åh, jag skulle bli glad bortom vett och sans.
  Strykningen skulle jag klara med glans.
  Tänk att få göra strykningen till nåt kul.
  Ja, särskilt nu när det snart har jul.
  Aldrig mer skulle högarna växa sig höga.
  Om jag skulle bli glad? Lovar, inte ett torrt öga.

 74. Med denna vinst kan jag räta ut varje rynka med värmen,
  se så slät och fin blir ärmen.
  Resten av kläderna lika så,
  men glöm det för Guds skull inte på!

  Mvh Mamzan

 75. Hej Mirka!

  Jag vinner gärna detta strykjärn till min älskade mamma. Det vore en perfekt julklapp som hon är mer än värd för allt hon gör i hemmet. Det strykjärnet hon har nu har hon haft sedan hon flyttade hemifrån haha så det är nog på tiden med ett nytt fint!

  Håller tummarna!!

 76. Min fantastiska äldsta son, 19 år, har fått som sin uppgift att ta hand om familjens stryktvätt. Gissar att han hade blivit iallafall LITE gladare med detta lyxåk 🙂

 77. Jag är 44 men har haft samma strykjärn sen jag flyttade hemifrån. Det har alltså klarat 27 år och en stor familj men sjunger nu på sista versen. Eftersom stryka är bland det värsta jag vet har jag svårt att motivera mig att lägga pengar på ett nytt strykjärn, så en vinst hade varit perfekt!

 78. Skulle bli så glad om jag vinner detta fina strykjärn. Mitt är gammalt och inte så bra. Plus att det blir roligare att stryka med ett nytt och din

 79. Jag vill ha den!!! Till min man! Det är dags att han lär sig stryka sina egna kläder, så de vore såå roligt att få ge bort den i julklapp till honom! Kram!

 80. Åhh denna vill jag vinna till mig själv ijulklapp, precis vad jag behöver. Mitt gamla som jag har vill inte längre vara med, och här hemma bor barn och tvätten blir klar, men stryktvätten den minskar då ej.
  Så snälla tomten hoppas du hittar hem till mig!
  Kram Zara

 81. ÅÅ vilken julklapp till mig själv det skulle vara, förstörde nyligen min favvo tröja med mitt gamla strykjärn…men känner ingen prioritering att lägga pengar på ett nytt nu med tanke på stundande jul och mitt csn som knappt räcker till, skulle bli såå lycklig om jag vann!! Kram

 82. Jag skäms lite varje gång jag ber mamma stryka mina kläder (händer väldigt ofta). Kanske skulle jag ha mindre dåligt samvete om jag visste att hon strök med detta fantastiska strykjärn och dessutom att de var jag som gav henne det. Hoppas Hoppas

 83. Strykning är min meditation, min egentid och jag gör det till gamla avsnitt av underbara Rederiet. Nu har strykjärnet glapp i sladden och i går började jag leta nytt, såg ett ångjärn och började fundera på om jag skulle investera i ett – vilket sammanträffande!

 84. Jag avskyr eller nä, hatar att styrka. Problemet är att jag har ett jobb där det är mycket skjortor, blusar och sånt som MÅSTE strykas. Min lösning på problemet är att min sambo stryker. Jättebra har det funkat, tills han fick jobb som kräver veckopendling. Ett bra och fantastiskt styrkjärn som detta kanske gör att denna trebarnsmorsa to be tycker om att stryka. Å då kanske jag slipper tvinga mannen på helgerna. 😉

 85. Med ett sådant strykjärn kanske även hopplösa jag kunde stryka, så att både jag, men en och barnen ser ut som vi sovit i kläderna 🙂

 86. Hahaha oj, helt chockad att denna tävlingen kom nu!! Sitter i tvättstugan och funderar lite på utskällningen min mamma precis gav mig då jag precis råkade putta strykjärnet i backen, den gick bokstavligen tusenbitar!! Skulle gärna vilja glädja mamma med ett helt nytt strykjärn! Hoppas bara att hon blir riktigt glad och förlåter mig!:))

 87. Stryka för mig är avkoppling. Jag skulle vilja vinna detta då mitt förra stryckgärn gick sönder och jag har fått låna ett mindre bra av svärmor.
  Sen helt ärligt så vinner jag aldrig och bara det kan ju vara en anledning.
  🙂 🙂

 88. Pinsamt* Men jag trodde jag va superkvinnan idag och skulle styrka julgardinerna till köket samtidigt som jag lagar mat. Vilket slutade med att drog ner strykjärnet i golvet så de sprack när jag skulle rädda potatisen som höll på att koka över. 🙁

  Så jag står nu utan strykjärn och ha ostrykna julgardiner på soffan 🙁

 89. Jag är gärna med och tävlar, och för en gång skull skulle jag faktiskt vilja vinna åt mig själv, för ett strykjärn är något jag verkligen behöver och borde införskaffa mig. Nu när gardiner, dukar och allt ska bytas ut till jul, så börjar nämligen mamma min att tröttna på att hjälpa mig med allt, och det vore så roligt att meddela henne att hon inte behöver hjälpa mig i år för att jag själv skulle kunna göra detta vid vinst.

  Kram Sanna

 90. Åh en julklapp till mig själv hade varit bra 🙂 Just nu äger jag ett strykjärn som jag köpte när jag flyttade hemifrån och det är nu 12 år sen, så det har ju några år på nacken. Tycker inte det stryker lika slätt längre och jag stryker en hel del så det hade varit en fin julklapp 😀

 91. Åhh, detta är verkligen en tävling för mig! Jag är pedant och stryker nästan alla kläder. Min man tycker jag är galen men jag får utslag av skrynkliga kläder..I somras fyllde jag 40 år och önskade mig ett riktigt ordentligt strykjärn eftersom mitt gamla var väldigt slitet. Jag fick ett strykjärn av mina föräldrar, ett strykjärn som är värdelöst. Det stryker inte klokt alls och det går inte att kalka av. Det var ett billigare, sämre strykjärn men jag behöll det såklart eftersom jag fått det i present och kände att jag inte ville be om kvitto för att få byta. Så denna vinst skulle göra mig jätteglad!!!

 92. Jag skulle vilja vinna denna och ge till min underbara mormor i julklapp. Hon har kämpat mycket och haft det riktigt tufft men har endå alltid funnits för mig och mina barn i vått och torrt och har alltid ställt upp och hjälpt oss så mycket. Därför vill jag ge henne något som jag vet skulle glädja henne så mycket,och underlätta för henne <3
  Hon älskar att variera sig med gardiner och dukar hemma och jag vet att hennes strykjärn börjar ge upp,så detta skulle verkligen komma väl till pass för henne nu.

  Med en ganska tunn plånbok så skulle det vara underbart att få vinna denna och få glädja min kära mormor på julafton <3

 93. Hej Mirka!

  Ett strykjärn som får det att ånga
  Anledningarna till att vilja ha ett sådant är många!
  Med maken vid brädan; en riktig Mc Steamy
  Han skulle rynkor och pressveck (och även mig) fånga 😉
  Så jag önskar dig och de dina en riktigt god och jul
  Och så håller jag tummar och tår och hoppas på tur 🙂

 94. I sorgens tid kan man tycka att vinna detta vrål åk kommer ge glädje och lycka en svår högtid väntas framöver då det inte finns utrymme att ge sina nära och kära vad dom behöver ett paket inslaget med kärlek det kan inget slå men att öppna och se ett strykjärn skulle nog fälla en tår eller två ! Tack även Mirrka med familj att vi får följa eran vardag Kram

 95. Vilken underbar tävling!
  Jag har precis flytta hemifrån och min söta lilla mamma gav hennes strykjärn till mig 🙂 önskar nu vinna en så att jag kan överraska henne! Ha det gott!

 96. Maken gick & storhandlade för en månad sedan ungefär, 6 skjortor & 4 par jeans blev det. Synd bara att alla nya snygga skjortor hänger & hånflinar åt honom i tvättstugan nu – rena, men varken maken eller jag själv tar sig an utmaningen att få dom skrynkelfria med vårat SKIT-strykjärn!
  Alltså behöver vi det nya fina strykjärnet för att slippa handla fler nya skjortor 🙂

 97. Med detta finna järn kanske även klubbkläderna blir strukna inför matcherna istället för bara skakade.

  Jag skulle ta emot det med öppna armar.

 98. Åh, nu dör jag nästan lite..

  Hjälp!
  Jag är en gammal trotjänare som nu närmar mig pensionsåldern. Tefal är mitt namn.
  Jag tjänstgör hos en familj med 6 barn och används flitigt varje dag.
  Kvinnan i huset tycker att ingenting går upp mot ett nystruket plagg och anser det vara avkopplande att stryka.
  Hon stryker därför sin sambos, sina egna och alla barnens kläder.
  Hon behandlar mig väl och uppskattar mitt arbete.
  Ja, jag kan nog nästan säga att jag är hennes käraste ägodel ‚ô•
  Men då jag vet med mig att jag börjar bli till åren och börjar se fram emot att bara luta mig tillbaka och njuta av mina sista år.
  Vill jag med stolthet tacka för mig och är mer än redo att lämna över stafettpinnen till
  någon ung, pigg och rask.
  Men inte till vilken oerfaren spoling som helst, nej!
  Jag önskar överräcka den till mitt barnbarn Tefal Pro Express Total 60.
  Jag är säker på att hon kommer att få ett jättebra hem hos min familj och att hon kommer att bli både välanvänd, uppskattad och älskad!!

 99. Varför skulle jag vinna det! Jo för just nu så har jag min farmors gamla strykjärn från 1800-frost, nja kanske inte så gammal men näst intill. Sladden börjar hänga löst och känns farlig, men tyvärr prioriteras inte det just nu, så ett nytt till mig själv i julklapp hade varit kanon 🙂

 100. Jag skulle vilja vinna det till min älskade mamma som tycker stryka är så himla roligt! Min mamma har varit fantastisk å tagit hand om oss fyra syskon (en fosterbror. Hon har alltid haft hemmet öppet för alla. Numera är hon tröttare o svagare men det här skulle ju underlätta för henne.

 101. VARFÄR JAG VILL VINNA; Att stryka är bland det mest tråååkiga jag vet, men det är inget jag slipper undan ifrån, men det är så jag känner.. Just nu bävar jag för julgardinerna som jag vill få upp i fönsterna..Dom MÅSTE självklart strykas, ser inte klokt ut annars 😉 tänk om jag hade vunnit ett sånt där bra strykjärn då kanske det skulle bli lite roligare iaf och lättare för det jag har nu är ett skruttigt strykjärn ärvt från min mormor!

 102. Hej skulle verkligen njuta av ett sådant strykjärn! Med flera barn med kost samma aktiviteter och en mamma som älskar att stryka , men som inte unnar sig själv något utan tycker barnen ska få sitt först. Tänk så härligt att få vinna något som jag antar;)) bara skulle bli mitt :-))

 103. Enbart därför att imponera på mor och mormor min så alltid är så duktiga på att stryka. Dags för mig också att börja stryka efter denna toppenvinst;) tycker gott att jag kan chansa att ta ut segern i förskott, tycker absolut att jag är värd detta. Änskar er alla en underbar jul<3

 104. Mitt strykjärn slår ut jordfelsbrytaren hemma så jag är verkligen i behov av ett nytt! Just nu går alla pengar till vinterkläder/skor/vantar/mössor åt mina tre barn så det hade helt klart vart läge att vinna ett!
  Krya på dig och hoppas att yrseln släpper snart!

 105. Jag skulle vilja ge denna till min brors sambo som är en riktig pärla och dom alltid ställer upp :)!! Vet att hon länga haft ett bra strykjärn på önskelistan! Hennes stora intresse är att pyssla med tyger så de vore som julklappen från tomten själv.

 106. Brukar vanligtvis inte delta i tävlingar men kunde inte låta bli denna!
  Mitt strykjärn har jag ärvt från min mamma som innan det ärvde det från sin mamma, så man kan säga att strykjärnet har hängt med rätt länge. Kanske för länge. Nu börjar det tyvärr ge upp vilket känns extra tråkigt såhär inför jul då det börjar bli dags att stryka julgardiner och dukar inför jul. Att stryka är nog det värsta jag vet, kanske inte så konstigt när man har ett strykjärn som inte är bra. Så detta strykjärn skulle komma väl till pass! Då kanske man börjar tycka att det är roligt att stryka 🙂

 107. Hur roligt är det egentligen att stryka..det ser lika skrynkligt ut innan jag började. Om jag skulle ha en sådant här monsterstrykjärn skulle jag kanske känna mig bra på att stryka för en gångs skull..

 108. Jag borde vinna strykgärnet av 3 skäl;)
  1. Jag är sjukligt glömsk (småbarns trött)- Automatisk avstängning
  2. Jag bor i den kalkigaste byn i världen (Bälinge)- Automatisk avkalkning
  3. Tvättstugans el-uttag sitter högt upp på vägen- 1,8m sladd
  (Sen skulle bli jag glad att få byta ut vårat gamla oldi strykgärn till nåt som gör kläderna icke-skrynkliga efter strykning;)

 109. Hej Mirka, jag skulle helt enkelt bli överlycklig av att få vinna detta strykjärn att kanske någon gång få prova lyckan med något nytt och ordentligt. Liten julklapp så här lagomt mot jul.‚ô• kram Erika

 110. Hej jag skulle så gärna vilja vinna strykjärnet till min söta farmor. Tanten är 85år, tvättar fönster,stryker gardiner,fixar julmat, pysslar och styr för att jag och resten av släkten ska få en så trevlig jul hos henne som möjligt. Att ge henne en sådan julklapp skulle vara fantastisk:-).önskar er alla en riktigt fin 1:a advent. Kram Pernilla

 111. Å vilken riktig ”lyxmaskin” och å vad jag verkligen skulle vilja ha ett sådant. Har 2 strykjärn här hemma och det ena fungerar sämre en det andra och det är en katastrof. Det rinner vatten och dom ger fläckar på vit och jag borde väl ha investerat i ett nytt strykjärn för länge sedan, men tyvärr är man dålig på att prioritera det utan kämpar på med som dåliga gamla. Kanske man har tur att vinna ett istället.

 112. Hej, jag syr färgglada kläder till lekfulla barn som en hobby. Jag stryker kanter och färdiga plagg men nu har min man lånat mitt strykjärn till något garageprojekt vilket resulterade i ett förstört strykjärn, suck! Hade varit så roligt att vinna ett nytt lyxigt så att jag kunde fortsätta att stryka dit bokstäver och snygga till plaggen. Håller tummarna. 🙂

 113. Om jag kunde visa våra kläder för dig, som legat i en hög i veckor åtta,
  kunde du förstå att nu får det faktiskt vara måtta… tvätten tar över och barnen är många, nu måste jag minsann få upp lite ånga!Det skrynklar och vrids och inget är sig likt, jag vill ju bara kunna få göra allt så fint.

  Klart jag önskar vinna en sån fin grej som lite oftare kan hjälpa mig!

  Ha det gott!
  (Ja, det är sant – vi HAR en jättestor strykhög som legat lääääänge och snart orkar jag inte längre… överväger att kasta alla skjortor all världens väg!)

 114. Det skulle underlätta massor för min man när han stryker sina skjortor (typ varje morgon).
  Tror att han skulle tycka att det var liiite roligare med ett modernt strykjärn och dessutom ett som inte lämnar små fläckar på kläderna…

  kram Åsa

 115. Vill gärna vara med och tävla om ett strykjärn. Det jag har nu är inne på sista versen och det syns ingen skillnad på det man stryker mot innan. Så tråkigt…….

 116. Finns det något tråkigare än att stryka?? Men det är ju ett ont måste ibland och med denna härliga manick kanske man hade fått till det bättre än vad jag får just nu.

 117. Jag vill vinna det till min dotter som just flyttat och hyr ett rum. Hennes kläder får inte riktigt plats och ligger huller om buller oxh blir jätteskrynkliga så jag vill överraska henne med ett sånt här fint strykjärn.

 118. Jag vill vinna det till min dotter som just flyttat och hyr ett rum. Hennes kläder får inte riktigt plats och ligger huller om buller och blir jätteskrynkliga så jag vill överraska henne med ett sånt här fint strykjärn.

 119. Min man går upp fruktansvärt tidigt på morgonen bara för att kunna ha möjligheten att hämta tidigt de dagar han hämtar. Att för honom kunna stryka sin skjorta med ett bra strykjärn istället för vårt halvtrasiga skulle spara tid och förhoppningsvis ge ett litet leende den tidiga morgontimmen!
  Även jag skulle bli mäkta glad över en vinst och förhoppningsvis börja stryka mina kläder lite oftare! 🙂

 120. Jag skulle vilja vinna ångstrykjärnet till min mamma. För ett år sen blev hon sjuk och har dåligt med ork. Med det här ångstrykjärnet skulle det gå lättare för mamma att stryka och det skulle inte bli lika ansträngande för henne 🙂

 121. För jag som nyligen flyttat hemifrån och blivit sambo endast 19 år, får låna min mammas gamla strykjärn när jag måste stryka något. Har ej råd med eget just nu då vi prioriterar hyra och mat, Skulle vara skönt med ett alldeles eget strykjärn! 🙂 Den enda nya saken jag skulle äga i hemmet, allt annat är lånat eller använda saker från nära och kära 🙂

 122. Att stryka är förspilld kvinnokraft!
  Så min man skulle få stryka och jag dricka hallonsaft.
  Tänk att få sitta i soffan och titta på
  medan min man jobbar då.
  Känslan av att honom se får mig redan att le!
  Han kan gott och väl stryka sina kläder
  Jag utnyttjar hellre soffans läder 🙂

 123. Hej!
  Jag är gärna med i din tävling.

  Utan skrynkel, slätt och fint. Då är denna Tefal Pro Express Total 60 ångstrykjärn
  perfekt att ha. Kläderna blir så fräscha och snygga. Tänk vilken dröm att äga en sådan
  pryl.

  Delar din tävling på FB under mitt namn Julianna Fredriksson
  Följer dig på bloggen.

  Mvh Julianna Fredriksson
  mailadress: julianna@bredband2.com

 124. Hej Mirka! Här kommer en liten hälsning från Fjärdhundra – vi saknar er familj, huset står tomt och öde och är till salu.
  Jag skulle bli såå lycklig om jag vann ett nytt fint strykjärn. Mitt gamla är från början av det glada 80-talet och börjar verligen ha sett sina bästa dagar, det är repigt och ångfunktionen är rätt opålitlig, fungerar ibland och ibland inte.

  God Jul och Gott Nytt år till hela din stora familj!

  Gunilla

 125. Jag har fibromyalgi och just strykningen är nånting som är jättejobbig för mig. Och eftersom att jag anser att jag är bättre på att stryka än mannen (hihi) skulle detta grymma strykjärn göra min vardag lite enklare!

 126. Hej Mirka!

  Jag skulle väldigt gärna vinna ett så fint strykjärn då jag fullkomligen hatar att stryka men med det här fina strykjärnet går det nog som en dans 🙂

  Ta hand om dig/er!

  Kram

 127. Skulle vara perfekt att ge till frugan. Trots att nästan ingen kräver nystruket så står hon och tampas med ett ångstrykjärn som nog är ett av de allra första som tillverkats. Hon får plocka isär det gång på gång för att det sa funka. Jag säger ” låt bli det där” och då jag inte är den händigaste själv så kan jag inte hjälpa henne heller. Men hon envisas, står t o m och stryker strumpor. Jag frågar ” varför håller du på ”… hon grälar på strykjärnet och hon är samtidigt lite lessen att man inte kan köpa nytt… Men hon envisas, säger ” jag tänker så bra”… så drar hon på nån eros ramazotti musik och försvinner in i ångornas värld. Det knastrar och ryker och puffar och är säkert förenligt med livsfara. Att ha ett nytt vore nog rena himmelriket för henne. Samt för mig, att slippa oron.

 128. Hej svejs!

  Är gärna med och tävlar! Tycker som de flesta andra att det är rätt dötrist att stryka, men det måste ju göras! Helst då med ett lyxigt strykjärn som detta!

  Stor kram från ,
  Anna-Karin

 129. Åh ett sånt strykjärn skulle vara perfekt för det är mänga arbetsskjortor som behöver strykas varje vecka :)Då kanske någon annan i familjen vill stryka 🙂

 130. Jag skulle ge det till min dotter i julklapp ,då hon precis flyttat hemifrån och ständigt går omkring i skrynkliga kläder. Så är det när man inte har något strykjärn.

 131. Jag strök just mina julgardiner o insåg att mitt gamla ångstrykjärn ”spottade” ut mer än ånga! Det blev
  stora fula fläckar som självklart kom mitt i blickfånget när jag hängde upp gardinerna.
  Strykjärnet åkte i 190 till soptunnan och gardinerna kommer gå samma öde till mötes så snart jag hittat
  andra gardiner.
  Ett nytt strykjärn hade passat perfekt till de nya gardinerna, och framförallt skulle det bidra till mer julefrid
  nästa jul. Jag var nämligen så arg av upptäckten att min ansiktsfärg var obehagligt lik de fläckiga röda gardinerna 🙂

 132. Jag skulle vilja vinna detta till min MAN som tvättar och stryker ALL vår tvätt. Och då menar jag verkligen ALLT stryker han 🙂 En lyx för mig och med vårt gamla järn kan det väl vara en underbar gåva till honom. Inte många mammor/kvinnor/fruar som aldrig behöver tvätta men den lyxen har jag. Och han är verkligen värd ett fint strykjärn.

 133. Skulle så gärna vilja vinna detta
  Det skulle strykning underlätta
  jag har ärvt ett strykjärn av min svärfar
  Och ekonomin att gjort så det har fått vara kvar
  Med fara för livet jag stryker idag
  Minst 30 år gammalt, borde kastas enligt lag!
  Sladden är trasig och i kontakt det gnistor slår
  Åh vad jag skulle bli glad om jag detta i tidig julklapp får!

 134. Jag vill vinna för att ge min kära sambo i julklapp! Han har nystartat företag och jag är mammaledig med knaper ekonomi. Han har massor med skjortor men dåligt strykjärn:) Detta skulle vara perfekt för oss, vilken vardagslyx!

 135. Kära Mirka!
  Änskar att jag kan vinna dessa strykjärn åt min älskade mamma. Jag har nyligen flyttat hemmifrån och börjat studera vilket leder till att man inte har så gott om pengar. Min mamma är världens finaste, hon har hjälpt mig med min flytt så mycket. Köpt fina saker åt mig, hjälpt mig med alla gardiner och sytt upp osv. Jag vill visa min enorma tacksamhet genom att ge detta till henne i julklapp. Jag är väl medveten om att presenter inte är allt, men hon skulle uppsatta det så mycket och jag skulle bli så glad. För vad mår man bättre av än att se sina nära och kära? Sen är det alltid så roligt att ge bort något som personen i fråga verkligen blir glad över. Jag hoppas verkligen att jag kan vinna detta, har tur i kärlek men inte så ofta i spel. Så hoppas att andarna är med mig denna gång, för min älskade mammas skull.

 136. Nu när det närmar sig juletider, å det i kassan lite svider.
  Vore det härligt med en gratis klapp, som inte är gjord av barnen i papp.
  Att få fira jul i en nystruken klänning vore en dröm, när inte en rynka syns till i en enda söm.
  Jag tycker mannen i huset skulle behöva lära sig lite vettt, å vad vore bättre än denna som stryker så lätt?
  Så snälla låt honom vinna, så han kan få börja stryka lite mer till sin kvinna!

  God jul å kram 🙂

 137. Oj, vilken tävling! Jag är gärna med och gör ett försök att vinna. Skulle vara underbart med detta fantastiska strykjärn. Jag vill stryka de flesta kläderna, men trots att jag gjort detta är jag inte särskilt bra på att stryka. Men med en vinst här tror jag att det skulle bli ett klart bättre resultat än nu och det skulle i alla fall bli betydligt mycket roligare att stryka.
  Mvh Liselotte

 138. Min tappre riddare till man är den som stryker hos oss. Vårt järn sjunger på sista versen, men med flytt (dubbla kostnader och annat skit), julklappar till fyra barn mm, finns inga pengar över till julklappar till oss vuxna. Jag skulle därför mitt i all stress och kaos bli överlycklig om jag vann ett som jag kunde ge till honom. God Jul till dig oavsett och hoppas ni får en lugn och skön jul.

 139. En toppen tävling. Med barn får man alltid stryka allt från pärlplattor till finkläder. Jag har aldrig ägt ett riktigt bra strykjärn och mitt senaste har gått sönder och läcker vatten. Inte alltid så roligt med blöta fläckar på det som stryks. Jag hoppas därför på en enorm tur, något som underlättar vardagen lite mer och en sak mindre att behöva bry sig om att köpa ny.

 140. Jag vill vinna för att jag är trött på att sova i skrynkliga lakan! (ja, för hur släta blir dom av att hängtorka på tvättställningen?)… och jag är minst lika trött på att se maken min i ostrukna skjortor! 🙂
  Nu får vi se om du skänker oss lite julefrid här hemma eftersom han envisas med att bära skjorta på julafton och jag vill slippa gnälla på de ostrukna detaljerna 😀

  Kram Annika
  familjenpettersson@hotmail.se

 141. Min man skulle vara evigt tacksam över att slippa höra sin fru få en släng av Tourettes syndrom varje gång hon plockar fram ångstrykjärnet, endast några år gammalt, som nu och då ger ifrån sig puffar med ”smutsigt vatten” som lägger sig som en (o)vacker dekoration på de nytvättade kläderna. Har gått igenom, gjort rent och fixat med det förbannade strykjärnet men icke då, det är en lynnig rackare ;-).

 142. Åh vad jag behöver ett strykjärn 🙂 Jag har snott till mig ett gammalt strykjärn från ett ex för många år sen, men brukar det ej då det inte fungerar längre 😉
  Jag behöver dock ha ett, jobbskjortan skall ju va slät o sambons blivande bröllopskavaj måste ju strykas 😉
  *hoppad hoppas*
  Kram Marie

 143. Hejsan fina tolvbarnsmamman 🙂
  JAg vill gärna detta fina Ångstrykjärn vinna,
  då jag är en rätt strykglad kvinna!
  Där står jag och stryker mina kläder och mediterar om familj , jobb och väder:-)
  Kanske vinner jag mig själv en ”klapp” och spar en välbehövd tusenlapp 😉
  Änskar dig och din familj en skön 1 a advent helg. Kram!

 144. Jag skulle verkligen vilja vinna detta strykjärn till min älskade sambo som står sena kvällar och stryker sina skjortor inför morgondagens jobb. Snart får vi ett till barn så då blir det säkerligen mindre tid åt att stryka. Han skulle bli jätte glad, en perfekt julklapp! Kram från Emelie

 145. Med ett sådant strykjärn skulle det äntligen bli kul att stryka sina kläder. Detta jag har nu så ha barnen använt till att stryka sina pärlplattor och hälften sitter fastbränt på järnet. Så för säkerhets skull så får det stå där i skåpet för att inte råka förstöra några kläder.

 146. Hihi;-) min sambo visade mej en bild på det strykjärnet för en vecka sedan då min mammas
  gamla, som vi fått ha gått sönder. Det här så stryker jag järnet framför tvn på kvällarna, sa han. Och
  JAG tänkte,tänk om vi endå hade kunnat lägga pengarna på det!…så jag slipper
  göra det där tråkgörat. Må gott! Kram

 147. Jag flyttade hemifrån förra året för att plugga juridik och har sedan dess saknat ett strykjärn. Även om det inte är något man vill lägga pengar på som student vore det en stor glädje att kunna använda de där kläderna som just nu ligger och samlar damm i garderoben för att de är så skrynkliga att man inte vill ha dem på sig. Jag borde dessutom börja öva på strykning inför arbetslivet som väntar -en jurist kan inte gå till jobbet i skrynklig skjorta!

 148. Hej Mirka! Tack för en härlig blogg!
  Det där ”järnet” skulle jag verkligen behöva här hemma. Jag stryker det mesta, så det blir väldigt ofta. Har ju inte världens bästa strykjärn just nu, så den här skulle säkert göra jobbet enklare & mycket mycket roligare. Säkert går det snabbare med detta också, så jag kan lägga mer tid på mina barn istället.
  Ta hand om din familj & ha en riktig god jul.

  Med vänliga hälsningar Jenny

 149. Åå vilken vinst! Efterhand som mitt strykjärn här hemma blivit sämre så har strykningen utvecklats till en kraftsport 🙂 Det vore underbart med ett strykjärn som jobbar med ånga istället för att man får lägga hela kroppsvikten över strykjärnet för att i alla fall få ut en liten effekt. Så nu håller jag tummarna och hoppas på det bästa!

 150. Hejsan!
  Det vore verkligen på tiden att jag fick mig ett eget strykjärn. Flyttade hemifrån för 5 år sedan och åker fortfarande hem till mamma för att stryka och mer än sällan är det min kära mor som stryker mina gardiner och skjortor 😉 Vore skönt för oss båda om jag kunde sköta strykandet själv. Kram!

 151. Jag har aldrig ägt ett strykjärn, 25 år är jag, har 2 små barn, bott själv sedan 19 års ålder. Tanken har slagit både mig och mannen några gånger att det skulle vara bra att ha ett, men den tanken har stannat som tanke, vet inte varför, men vi har överlevt! Plockade upp lådan med julsajter i veckan, satte upp veckade julgardiner, kanske skulle det vara bra med ett strykjärn endå! Ja, så jag är med i din tävling, så kanske tanken inte förblir en tanke, kanske vi också äger ett strykjärn som så många andra 🙂

  1. Haha kom just på att jag i förra veckan strök barnens pärlplattor med en uppvärmd kastrull, ja man är nog lite tokig, men uppfinningsrik 🙂

 152. Jag är snart 30år, gift och har tre barn men min mamma kommer fortfarande och stryker mina gardiner. Bedrövligt!!! Det är ddags att växa upp och att vinna detta vore ett stoort steg i rätt riktning mot ett vuxnare liv!

 153. Det skulle varit fint att vinna detta strykjärnet. Det vi har här hemma har trillat i golvet xantal gånger så ”knapparna” har trillat av och temperatur är på max hela tiden. Tack var det så drar jag mig för att stryka. Vill inte fördärva mer än vad jag redan har gjort.

 154. Åh jag som funderade på att önska mig ett i julklapp, har jag tur nu så kanske tomten kommer tidigt.
  Vi har ett strykjärn som är min sambos från början det har nog minst 15 år på nacken och är kast. Jag avskyr att stryka för de är så dåligt.
  Min mamma hade blivit glad med då hon ofta klagar på att ja stryker dåligt 😉

 155. Den där skulle jag behöva vinna 🙂 Har haft samma gamla strykjärn i typ 7 år och ångfunktionen har alltid varit trasig.
  Kanske skulle vara på tiden att få ett fungerande 😉
  Kram

 156. Jag vill vinna! För jag har inte tid att leta julklappar åt alla som ska ha! Har iofs bara 2 barn men just nu pluggar jag och har hur mkt skolarbete som helst, trots att jag lägger 50-60 timmar i veckan på det. Att vinna den här (min svåger skulle få den) skulle spara mig nån timmer iaf! 😉 Nu får jag sluta läsa din blogg och återgå till att skriva vetenskapligt.

 157. Hej
  Jag skulle gärna vinna det har 2 barn 3 på väg hihi
  Jag behöver än så inte lätt när jag är gravid att använda min som jag ärvt av min mamma från typ 1995
  Men vill inte köpa ett nyt just nu för att det finns annat jag måste lägga penger i tyvärr hoppas jag vinner det kram

 158. Hej!
  Jag skulle vilja vinna ångstationen för att min senaste vecka har varit katastrof
  när det gäller alla vitvaror. Först gick tvättmaskinen sönder. 4 dagar efter det gick
  Diskmaskinen sönder och idag la ångstationen av. Efter sådan otur så måste man
  väl få lite tur också?

 159. Att stryka är ett nödvändigt ont anser jag
  det är tråkigt och tar tid, nästan en hel dag
  med ett strykjärn som detta skulle det gå som en dans
  ja, ska jag ändra åsikt är detta min chans

 160. ”Att inte stryka påslakanen är som att koka oxfilÅn” var kommentaren min man fick av mej när han tagit sängkläderna direkt från tumlaren och bäddat. Tror det räcker som motivation 😉

 161. Hej Mirka.
  Mitt strykjärn åkte i golvet förra veckan så handtaget gick sönder, har precis börjat jobba efter min mammaledighet, och får
  Reda på att jag inte får någon lön denna månaden eftersom föräldraledigheten släpar efter en månad, lagom kul nu till jul, därför skulle det sitta otroligt fint att få vinna detta strykjärn.

  Kram/ Rebecca

 162. Å det där strykjärnet skulle jag behöva med ställning för när jag strycker så saknar jag ett ställning som skydd för barnen. Mitt strykjärn har inte det där skyddet 🙁 skulle supergärna vilja ha det. Skulle passa super bra till en studentmamma som jag är.

 163. Hej! Jag vill gärna vinna ett strykjärn! Mitt gick sönder förra veckan, eller rättare sagt läcker, fick tyvärr sambons skjorta förstörd med det. Då jag är gravid och väntar första barnet hade det suttit fint med ett nytt. Är förresten i v 41 , för varje dag jag gått över ökar längtan till bebisen. En vinst skulle inte lätta på längtan men vara väldigt uppskattad/ m

 164. Ett sånt här strykjärn med automatisk avstängning skulle jag behöva. Tankspridd som få. Att det är så snyggt att det kan stå framme gör inte saken sämre. Då kommer jag ju ihåg att stryka också!

 165. Hej! som småbarnsmamma till tre underbara barn på 3 år, 2 år och 6 månader, så är det fullt upp varje dag:) därför tycker jag att jag är värd en julklapp till mig själv:) Och detta fina strykjärn skulle underlätta en hel del!

 166. Jag hatar att stryka och inte blir det bättre av att mitt strykjärn är förkalkat, använt till diverse pyssel med stearin, färg och annat kreativt. D.v.s. man kan aldrig vara säker på att det man ska stryka blir finare efteråt 🙂 Har länge gått och sneglat på en ångstation och skulle blir överlycklig om jag vann. Säkert min familj också haha

 167. Ett effektivt strykjärn till hemmet vore toppen!
  Då slipper vi ha skrynkliga plagg på kroppen.
  Det nuvarande är trasigt och defekt.
  Blir aldrig riktigt varmt och sålunda utan rätt effekt.
  Frun skäms över skrynkliga tröjor.
  Jag förfasas över högen av tygblöjor.
  Så Tolvbarnsmamman hjälp oss snälla du!
  Vi behöver lugn i hemmet, nu!
  Till julen måste strykningshögen försvinna.
  Låt oss därför strykjärnet från Tefal vinna!

 168. Jag skulle vilja vinna så jag kan kasta mitt 20-åriga strykjärn och lägga pengarna som skulle ha gått till ett nytt strykjärn på att köpa flera julklappar till mina 19 barnbarn. Jag stryker kläder dagligen så ett bra strykjärn vore guld värt 🙂

 169. Hej! min mamma önskar sig ett nytt strykjärn. Det skulle vara så roligt att överraska henne med ett strykjärn på julafton! hon skulle bli hur glad som helst!!

 170. Kläder och gardiner inför julen bör stykas. mamma/mormor på besök kommer och ser alla veck, inte kan den gamla strykjärnet användas när den sprungit läck..

 171. Skulle vilja vinna detta strykjärn till min fina mamma! I 25 år har hon ställt upp för mig i alla lägen, med små som stora saker. När jag bodde hemma strök och vek hon samtliga kläder och la in så fint i min garderob. Nu bor jag inte hemma längre, men det gör mina två bröder, så hon stryker fortfarande massor av kläder. För att underlätta lite för henne vore det toppen med detta fina strykjärn!

 172. På tvätten är man alltid mätt
  Fast man kanske vill slippa på alla sätt
  Det är bara att ner i högen dyka
  Jag vill hemskt gärna med nya järnet stryka!

 173. Ett sådant strykjärn kanske skulle underlätta strykningen då jag har en skadad högerarmbåge.
  Jag vill gärna vinna det !!!!!!

 174. Jag skulle vilja ge strykjärnet till min mamma 🙂 som tonåring kanske man inte alltid hjälper till med sysslorna så mycket som man borde och jag vet att mamma skulle bli så glad för ett nytt strykjärn. Så jag skulle vilja ge det till henne som uppskattning. Perfekt julklapps present! 🙂

 175. Jag skulle hemskt gärna vilja vinna har precis flyttat till ett gammalt torp, jag har köpt mycket begagnat och det vore så kul att få vinna något nytt såhär till juletid. Jag lovade mig själv att aldrig mer fira jul eftersom jag fick missfall dan innan julafton förra året men här är man nu med jultomtar ljus och stjärnor, hoppas jag har turen med mig ikväll

 176. Ute i sista minuten med denna tävling..varför vill jag vinna?
  Jo,jag har absolut inget emot att stryka,men efter att mitt gamla favorit strykjärn gick sönder(efter 10 års flitig användning) så ha jag tyvärr bara köpt billiga…och med dom blir strykningen tråkig och man vill helt enkelt inte…så jag vill få tillbaka strykar glädjen 🙂 och jag tror detta strykjärn och jag skulle passa perfekt ihop och göra ett strålande jobb tillsammans 😉
  Tack för trevlig tävling och God Jul till hela din härliga familj

 177. Har länge tänkt unna mig ett nytt strykjärn men kommer aldrig till skott..står och kämpar med ett 199kr strykjärn som jag köpte när jag flyttade hemifrån för snart tio år sedan. Blev mer än påmind om det dåliga strykjärnet när jag strök julgardinerna häromdagen. Så ett nytt skulle verkligen vara guld värt!

 178. Jag skulle vilja vinna detta strykjärn till min mamma
  Som precis köpt sitt drömhus ! Hon stryker allt som går att stryka
  Och hon skulle behöva ett nytt!

  Hoppas på tur ! 🙂

 179. Oh precis ett sånt hade jag verkligen behövt. På min önskelista står ett strykjärn..som nog är världens tråkigaste önskan. Men jag behöver verkligen ett riktigt strykjärn då mitt blir överhettat varenda gång jag ska stryka. Och det läcker vatten vilket är väldigt varmt om händerna. Så jag håller tummarna på tur denna gång 🙂

 180. Hej! Vill gärna vinna strykjärnet. Är dålig på att stryka kläder. Min sambo får ofta stryka mina kläder. Tror att jag skulle bli bättre med ett avancerat ångstrykjärn. Med vänlig hälsning, Carro

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..