Mobbing

 

Mobbing är någonting riktigt hemsk. I all dess former! Det finns barn som mobbar andra i skolan, ute på gården osv. Det finns vuxna som kontinuerligt mobbar andra vuxna både in real Life och via nätet. Det rättfärdigar de helst med ” Jag har rätt till att säga min åsikt ju…”….?! De verkar tyvärr glömma bort skillnaden på att ha en åsikt och att kränka en annan människa.

Är det konstigt att barn blir till mobbare?

Nej,¬† tyvärr så är det inte det 🙁

Barn lär sig mycket av sina föräldrar. De gör ofta som de vuxna gör. I gott och ont.

Hur vanligt är det inte att föräldrarna sitter och småpratar tex vid middagsbordet. Det gör nog alla.

Tänk då att de pratar tex om grannen och hens skrothög till bil ” men Pelle….grannens bil är ju bara hemsk, alla andra i området får ju skämmas över den! ” eller kanske pratar de om arbetskollegan ” Du vet kära Märta….jag har en jobbarkompis som ser ut som en apa, han är så hårig att man skäms, varför kan han inte anpassa sig och raka sig?” eller kanske har de tittat på tv ” Hur i helskotta kan de skaffa så många barn, det borde ju vara förbjudet” ( nu är jag snäll i mina exemplar )….. Jag tror att många samtal mellan föräldrarna är nedlåtande mot de det pratas om vilket barnen ofta hör även om föräldrarna kanske inte ens tänker på det och då får barnen lärdom av de. Det blir ett normalt beteende hos barnen som tror att det är helt okej att klanka ner på andra människor 🙁 Vilket de sen använder sig av i tex skolan.

Jag blir mörkrädd när jag läser om saker som vuxna människor skriver just nu ang. stora familjer.

Och jag tänker då också på att många av de har säkert egna barn och sitter säkert hemma och ventilerar sina kränkande ”åsikter” till sin partner eller fikagäster m.m!

De kommer inte att skada oss stora familjer då vi och våra nära och kära har all fakta om hur våra liv ser ut vilket de inte har MEN de kommer att skada sina egna barn genom att lära de hur man mobbas och att det är ok!

Jag tror inte att de gör det medvetet då de anser ju sig själva som närmast perfekta 🙁

Så ni vuxna som brukar vara nedlåtande, kränkande osv mot andra oavsett om det är via nätet eller hemma – Tänk på de små öronen som oftast hör och ser så mycket mera än man tror! För inte vill väl någon förståndig vuxen föra sådant beteende vidare till sina barn? Eller…?

 1. Vad bra skrivet! Jag har faktiskt inte tänkt på det på det viset. Inte för vi pratar så mycket skit om folk i vår familj, men absolut händer det att vi snackar negativt om personer, inför barnen. Absolut tänkvärt det du säger. ”Man skall inte säga någon OM en annan människa, som man inte hade kunnat säga om den stod bakom och hörde”.
  Vissa personer är nog dock så insnöade i att tycka och tänka och säga en massa om folk, så det är nog svårt att ändra på dem. Svårt att lära gamla hundar sitta så att säga.

  Såg er förresten i nyhetsmorgon, vad duktiga och fina alla barn var, så stilla de satt. Ni verkar vara en mycket kärleksfull familj.

 2. BRA skrivet Mirka. Man kanske inte menar så illa där vid matbordet… MEN man måste tänka på hur det UPPFATTAS det man säger. Tror det är samma med rasismen. Många som kläcker ur sig saker men tänker inte på hur det UPPFATTAS, för de anser sig inte själva vara varken mobbare eller rasister. Men ord gör precis lika ont, ibland kanske tillockmed ondare än ett slag. Krama hela din underbara familj! Ser fram mot nästa avsnitt av Familjen Annorlunda!

 3. Du skriver så tänktvärt, tror inte att de som mobbar är medvetna om hur mycket det faktiskt kan såra. Det är ju stor skillnad att ha en åsikt och att kränka en annan människa. Sedan behöver man ju inte alltid säga precis vad man tycker och tänker om allt. Jag tror att vi alla skulle må bättre om vi behandlade varandra med respekt istället för att snacka skit och trycka ner varandra vilket tyvärr är väldigt vanligt inte minst på nätet. Ni är helt underbara i Familjen Annorlunda, så glad att ni är tillbaka.

 4. Så bra skrivet tänk om alla tänkte så.

  Tänk bara om deras barn skulle vilja ha just många barn hur ska de våga yttra sig eller göra verklighet av sin dröm!?
  Eller tänk bara all gayfobi som man hör folka har hur ska deras barn våga tala om för dom om de valt den sidan!?

  Kram kram ‚ô°

 5. Jag håller helt med. Barn präglas ju helt klart av sina föräldrar.

  Har följt din blogg superlänge men hade aldrig sett familjen annorlunda förrän i måndags, vad härliga ni är!

 6. Kolla på tex farmen som går nu. Vuxenmobbing på högsta nivå och det är riktigt pinsamt att se på. På bästa sändningstid för de barn som förstår…

  1. Har sett farmen EN gång alldeles nyligen och blev faktiskt lite chockad….just över alla pakter, all mobbing och hur man är mot varandra. Fy! Vuxna människor….det var första och sista gången jag såg det!

   1. Det är ju många tv-program där människor snackar skit om varandra och beter sig totalt omoget. Känns ju inte helt lyckat att barn kolla på sådana program och tar efter sådana beteenden.

     1. Gäller ju även typ idol, där de gör narr av vissa tävlande……..

      Ja, hemskt att sitta och se hur människor beter sig mot varandra. Tyvärr så är det så här det ser ut, man ska passa in i mallen,……vi trycker ner varandra…..tråkigt men så vanligt förekommande.

      Nä fram för lite mer medmänsklighet och omtanke om varandra istället.

 7. Bra sagt !!! Det är ju vi vuxna som ska vara bra förebilder åt våra barn och lära dom bra och vettiga värderingar.
  Kram

 8. Hej.
  Väldigt bra skrivet, många tänker nog inte medvetet vad de säger hemma inför barnen och vad de lär barn.
  Själv utsatt för vuxnas prat och barn som blir retade/mobbade.

  Ni är en stor härlig familj och andra behöver inte prata om er, menar de vet ju inget om er privat.
  Jag har själv 5 underbara barn och 2 bonusbarn och på det ett barnbarn. När min man och jag träffades så fick vi höra hur jobbigt allt måste vara med många barn.
  Och svaret från oss är nej 🙂

  Fortsätt vara lika underbara och njut av er stora familj
  Kram

 9. ”Det måste vara i säck innan det kommer i påse”, är väl ett ordspråk värt att tänka på……stryker under på det du skriver, och vill sträcka mig ändå längre……till de det berör borde man skicka uppmaningen att för alltid sluta prata skit om andra vare sig hemma eller borta. Vilket torftigt liv de måste ha…….här har vi alltid pratat om allt, men aldrig negativa ord om ngn annan person. Och jag har aldrig hört vare sig barn eller barnbarn prata illa om någon annan.Tycker inte man harrätt att uttala sig om andras utseende eller klädstil eller någonting annat…..däremot åsikter…..de ska man bemöta….men då direkt till den det berör. Nåväl…..på våra breddgrader har vi en hel del snö, men alla vägar är bra, så ni kommer att ha en bra resa på lördag. Vi kommer att ses där…:)…för jag kommer att åka till Ullared och hälsa på alla er långväga gäster…….allt är billigast i Sverige, för om det inte är det, så säljs det inte….:)ha det gott med din fina familj….

 10. Bra skrivet Mirka.
  Och jag hållet med. Vuxna har en massa åsikter och säger: ja men jag måste faktiskt få ha en åsikt.
  Jag lär mina barn, att även om man inte alltid har samma åsikt som någon annan, så har man inget snällt att säga ska man inget säga.
  Vuxna lär medvetet eller omedvetet barn att ha fördommar.
  Det finns inga barn som föds rasister eller föds som mobbade och är elaka mot den ”annorlunda” flickan.
  För vad är annorlunda egentligen?
  Annorlunda är att man inte är som alla andra, att man sticker ut. Hur kan det vara fel?
  Alla är vi unika, alla är vi annorlunda.
  Så jag håller med dig Mirka till 1000% att vuxna borde ta mer ansvar för vad man säger högt och vad man sprider vidare till sina barn. Även om det bara är att ha en åsikt.
  Jag blir så ledsen när tex någon säger till min son att rosa är en tjejfärg, eller att hans röda tröja är en tjejtröja.
  Vem lär barnen att vissa färger är för pojkar och vissa färger är för flickor?
  Varför kan det inte bara vara färger och barnen kan bara få vara barn?

  Oj nu blev det långt…
  Kram till er alla!

  1. Ja visst är det konstigt. När ett djur är ”avvikande”, t ex vita älgar så värnar vi så om det unika. Men när en människa är annorlunda och sticker ut är det en helt annan sak……..

 11. Så klokt skrivet. Går man in på familjeliv så blir man chockad över hur elak människor är mot varandra. Jag tycker er familj verkar harmonisk men jag skulle aldrig orka med 12 barn därför skaffar jag inte det. Det är ju upo till var o en hur många barn man vill ha

 12. Så otroligt bra skrivet, som offer för mobbing kan jag bara hålla med. Man måste tänka sig för vad man säger och att små öron hör mer än vad man tror och små ögon ser mer än man tror. Det är både prat och även kroppspråk man skall tänka på.

  Delar ditt inlägg på min blogg då jag tycker det var så bra skrivet med hänvisning till dig. Hoppas de är ok 🙂

  Ha en fortsatt bra kväll.

  1. Ha själv en dotter som är väldigt utanför i skolan. När de ska välja grupper i skolan får barnen själva dela in sig i grupper, ingen vill vara med min dotter…..och hon är väldigt introvert, och frågar sällan själv (har frågat ibland, men då svarar de andra undvikande….;(), det slutar med att lärarna får sätta henne i en grupp. Har tagit upp detta med skolan och de har ingen förståelse för problemet med att eleverna själva delar in sig i grupper, utan menar att detta är som det ser ut, och att min dotter måste lära sig att ta för sig mer……

   Blir skrämd av att det fortfarande ser ut på detta sätt i skolan, hur är det där ni bor?

   1. Känner verkligen med din dotter! Tyvärr premieras utåtriktade personlighetsdrag alldeles för mycket i dagens samhälle, mer tillbakadragna personer får inte den uppskattning de förtjänar. Jag tycker det är självklart att eleverna inte ska dela in sig i grupper själva. Prata med lärarna/rektorn igen, och framhåll vilken stor skillnad en sådan liten förändring skulle göra för din dotter. Tänk att slippa få en klump i magen varje gång man ska dela in grupper..
    Stor kram till dig och din dotter.

  2. Och det viktigaste av allt hur man är mot andra! Och att aktivt visa att man bryr sig, fråga hur det är i skolan, om alla får vara med, om någon är själv ibland? Diskutera vad/hur man kan göra om man ser att någon inte mår bra. Att visa medmänsklighet är så otroligt viktigt, att hjälpa varandra och bry sig om betyder så mycket, och är något som både barn och vuxna behöver lära sig, och vi som vuxna är förebilder för våra barn, både med ord och handling…. Istället för att sitta och prata skit om andra, diskutera saker som du gjort för att göra någon glad/visat att du bryr dig, har du inget sådant att diskutera vid matbordet, utan bara negativa saker, så är det dags att börja göra omprioriteringar i DITT liv. (Detta inlägg var inte menat för dig, Sandra, håller med om ALLT du skrivit)

 13. Väl rutet Mirka, man ska helt enkelt inte prata illa om sin näste alls men om man behöver pysa så skall man inte göra det framför sina barn. Dt är sjukt att ni med många barn skall känna er attackerade och jag kan tänka mig att ni upplever at ni måste göra allt dubbelt så bra som andra, för att ingen skall säga att ni inte klarar av er uppgift. Så där kan även personer med invandrarbakgrund känna, man måste vara dubbelt så bra för att bli accepterad. Det är inte bra och du/ni har inget att försvara. Ni sköter ert, Sverige behöver många barn, heja, heja er‚ù§Ô∏è‚ù§Ô∏è‚ù§Ô∏è!!

 14. Mobbing är ALDRIG ok. i någon åldersgrupp och ursäktar inte dom som skriver nedlåtande om ”annorlunda” familjer. Men nog måste ni ha varit medvetna om att det skulle bli en massa åsikter innan ni valde att exponera familjen på TV. Personligen skulle jag aldrig välja att mina barn skulle vara till allmän beskådning i ett program som FA. Mitt liv, mina barn och mitt hem tillhör privatlivet. Blir nästan rädd när jag läste Karins kommentar om att hon vill se din familj i alla möjliga situationer, sommar, påsk, semester, jul osv. Det liknar en besatthet som blir skrämmande, jag lider med barnen som inte förstår vad det innebär att vara deltagare i en tv-serie, där familjen betraktas som annorlunda.

 15. Jag tycker att du inte borde gå in och läsa allt skit som folk skriver, för jag antar att det är just skriver de gör.

  Mår du på något sätt bättre av att läsa misslyckade människors kommentarer på familjeliv tex?
  Välj vart du vill titta, det är egentligen ganska enkelt att välja bort sådana sidor.

  Jag tror att FA har gjort att fler familjer har vågat ska
  skaffa fler barn, vi är nog ett exempel.

  Det är ju faktiskt så att det krävs en hel del mod att våga skaffa så många barn, ni är stolta över er familj och det är klart att det sticker i ögonen lite på vissa.

  Tack för rolig underhållning i teven på måndagkvällarna!

 16. Om du syftar på familjeliv så kan jag trösta dig med att folk där är inte riktigt kloka. Allt ska dras till det extrema när det gäller ALLLLT, bara för att få deras åsikt att vara bäst och vackrast. Antar att du redan vet det men det är ju sååå sjukt! Det finns så elaka människor, man undrar ibland om det faktiskt är så där en del tänker eller om det är så att de måste överdriva på FL för att göra sig hörda?

  Men glöm inte att det finns vanligt folk också som tycker du och alla storfamiljer gör precis som ni vill och tycker känns bra för er. Jag undrar ofta varför en del tror de har rätt till att tycka och tänka och analysera ihjäl andras liv, är de perfekta själva? Tror nog inte det…

  1. Läste lite och hoppades att du Mirka inte skulle läsa… Man må ha sina åsikter om va de vara må men att gå till personangrepp är så lågt men kanske det tagits bort? Härligt att få följa er i rutan igen!

 17. Amen på det!
  Jag vet ju att era kids är fantastiska, och jag vet att både du, jag och alla andra stora familjer jag känner klarar av att ta hand om barnen på ett suveränt sätt. Skiljer inget från att ha tre fyra barn till tvåsiffrigt, för kärleken är ju precis likadan till alla, och då kan det rimligen inte bli fel.
  Tänk att det ska vara så svårt att begripa. Alla har olika gränser, en del klarar av ett barn, en del 17..
  En sak vet jag iaf, och det är att vi aldrig sitter och diskuterar den konstiga familjen på hörnet som bara har ett barn..eller deras grannar som bara har två…fan vad knepigt..;)
  Kram på dig, vi ses snart!!
  ( Tar jag med alla blir det 21 barn…på två eller tre vuxna…det kan ju aldrig funka…eller 😉 ? Märkligt nog brukar det funka alldeles utmärkt;) )

   1. Gör det? Funkar det på dagis? Hinns alla barn med? Eller är det lite, den som skriker och bråkar mest vinner? Vad händer med de tysta ”lydiga” barnen på dagis?

    Tror att dagis är inte så bra som det en gång varit, går ej att jämföra med stor familj, det är större åldersspann på barn i en storfamilj, på dagis trängs uppåt 20 barn i samma ålder (alltså ganska små barn från 2-5år) ihop i små lokaler, kissa på samma tider, alla ska ut, skrik och högljutt mestadels hela dagen, lite vuxna förebilder, för att inte tala om manliga förebilder…….. Vuxenkontakt får de som tar för sig……

    1. Mina döttrar går på ett underbart dagis där de blir sedda och har kul med sina kompisar. En tjej e framåt och andra mer lugn eller ”tyst och lydig” om du hellre föredrar det. Båda bemöts på sitt eget sätt. Jag tror att det är viktigt att som förälder tänka på att man ser det man vill se. Jag tänker gott om dagis och jag ser att personalen gör ett fantastiskt jobb. Jag bemöter gärna personalen så som jag vill att de ska bemöta mina barn 😉

     1. Betvivlar inte alls personalens kompetens, och deras bemötande mot barnen, de gör nog så gott de kan!

      Det jag sätter mig emot, är de stora barngrupperna, och små lokalerna, och lite personal, det blir lite av flugornas herre…..

 18. Hej du är jätte duktig lyssna inte på skit snack detta får du berätta för dina kära barn med , jag vill vara ställa en enkel fråga MEN jag själv tycker den är jätte svår , fick denna fråga när jag utbildade mig till undersköterska inom ( LSS ) hur är när man är normal , mitt svar blev vem är normal och vem bestämmer när man är normal ( jag har själv en tjej som är gravt förståndshandikappad och har även arbetar inom LSS i många år , jag blir rädd nöt denna fråga kommer , EX öf jag normal att skaffa 12 barn ?????? Med mera . Mirka du är bäst

 19. Bra skrivet! Det är fruktansvärt att höra vuxna kommentera andra människors livsval, utseende, härkomst etc och i närvaro av barn blir det ännu vidrigare. Många verkar tycka att de har rätt att få uttrycka sin åsikt och försöker ofta släta över sitt tyckande med att ”det är bara lite skvaller och ”det har väl ingen dött av”, ”lite får de väl tåla”.
  Som sagt, jag blir mörkrädd när jag hör sådana resonemang.

 20. Bra skrivet! Det är absolut så att vi som föräldrar är de som visar våra barn hur man ”får” bete sig mot varandra. Hoppas inte era barn får alltför mycket negativa kommentarer pga er medverkan TV.

 21. Apropå hur vuxna beter sig… Måste bara berätta om något som hände på dagis. Hämtar dottern (5år) som är överlycklig, dom ska åka buss med dagis på teater på fredagen. Alla ”mulle” barn ska åka (dom äldsta) de är tradition varje år att dom äldsta gör de. jag förklarar för dottern att det inte är någon teater för de skulle fröken ha berättat eftersom mitt barn är ledig varje fredag. De visar sig tillslut (en fantastisk människa ringde) att de är teater men det var INTE MENINGEN ATT MITT BARN SKULLE HÄRA DET (??????) så alla mullebarn skulle få åka utom hon. Hur kan dom säga att alla mullebarn ska åka & utesluta ett enda barn som dessutom vet om det, de är utfrysning 🙁
  Hon kommer att få åka men kan lova att jag fått uttryck för allt i mitt ordförråd 🙂

  1. Tur hon har dig som mamma,……

   Funderar lite på hur det blivit om du inte använt ditt ordförråd? Hade någon annan som inte varit lika ”gåpåig” fått stanna hemma, hemskt i så fall, då kan man ju undra vilken människosyn de står för på det dagiset?

   På ”mitt” dagis får barnen följa med på alla aktiviteter utanför ordinarie vistelsetid om jag som förälder följer med, och det har jag gjort någon gång, andra gånger har vi valt att istället hitta på något bara vi (för har jag följt med, är hon mest med mig ivarjefall..;)) men vi har ivarjefall fått en förfrågan, om vi vill följa med så är vi välkomna tillsammans, mycket uppskattat!

   1. Tack 🙂 De här var verkligen inte likt dom, därför tog jag för givet att dom skulle kontaktat oss om de var teater. Fick veta att även dom andra dagisen på orten uteslutit lediga barn men hux flux efter att förskolechefen fått höra några väl valda så var enligt en personal alla lediga barn kontaktade & välkomna till teatern 🙂

 22. Jag har själv vuxit upp med 8 syskon. Jag blev själv mobbad i skolan eftersom vi var så många i familjen. Jag såg det som den naturligaste sak i världen att vi var sammanlagt 11 när vi skulle äta. Tyckte t.o.m att vi var en mycket liten familj. Våra grannar hade 18 barn. Nu var detta på 50-talet men det förekom samma mobbing då som nu. Det bästa var att man alltid hade någon att fråga eller ty sig till när föräldrarna var på sitt arbete. De som var ensambarn eller hade två syskon trodde nog att de hade det perfekt, men i mina ögon och när jag ser tillbaka så var min barndom rena drömmen. Jag hade föräldrar som älskade oss allihop och visade det.

 23. Mycket klokt skrivet! Precis så är det…. talar tyvärr av egen erfarenhet då min son blev mobbad… Det handlar om respekt, och inte bara den respekt vi visar utåt när vi träffar människor, utan om den inre respekt som borde finnas inom alla människor inför att vi är olika och även väljer att vara olika – och det är okej. Här har vi föräldrar en oerhört viktig del i våra barns liv, och det gäller att vara medveten om detta. Din fina text borde spridas och publiceras i tidningar, för att få upp ögonen inför den rollen föräldrarna har när det gäller mobbning.
  Ha en trevlig helg!

  1. Tråkigt att höra att din son blev mobbad. 🙁

   Har själv en dotter som blir typ mobbad……speciellt i klassrummet, när lärarna ber eleverna själva att dela in sig i grupper, en oerhört utsatt situation…..som jag trodde inte förekom inom skolans väggar längre….
   Hur är det i era skolor? Delar barnen själva in sig i grupper?

   1. På ”vår” skolan delar alltid personalen in barnen i grupper, även på hög stadiet, just pga mobbning, och att de ska arbeta för att ingen ska känna sig utanför….vara orolig för att bästisen inte är där osv.

    Blir förvånad när jag läser att er skola fortfarande låter barnen dela in sig i grupper själva…..hu, så hemskt, snacka om mobbning från lärarnas sida!!!

 24. Hej Mirka!
  Jag är farmor till 2 tonåringar, tänkte att detta inlägg som jag lånat av min svärdotter.

  Mycket läsvärt om hur våra tonåringar beter sig mot varandra.

  Hälsningar Britt

  TILL TONÅRSFÄRÄLDRAR ELLER BLIVANDE TONÅRSFÄRÄLDRAR LÄS DETTA

  Jag har på omvägar kommit i kontakt med ungdomssidan Ask.fm.

  Jag har fått uppfattningen om att många föräldrar inte känner till denna sidan.

  Till synes en ganska oskyldig sida där barn/ungdomar skapar en profil.
  Sen är det fritt fram för andra att fråga dig något!
  Det kan ställas oskyldiga frågor och dom kan låta det synas vem som frågat.
  Men vanligast är att skriva inte så oskyldiga frågor eller påstående och att göra det anonymt. Det finns då inte en chans att se vem som skickat det.

  Jag har vandrat runt ett tag på på dessa sidor nu och fått veta vem som älskar hundar, vem som tycker att hens mamma är den vackraste kvinnan i världen men än mer så vet jag vem som rökar, vem som skär sig i armarna, vem som har legat med vem, vem som gjorde sin sexdebut vid 13 års ålder, vem som har provat droger, vem som vill dö och vem som alla vill ska dö!!!

  Denna sidan ger mig inte bara ont i magen, den gör mig så in i helvete pissed förbannad.

  Någon skriver ett elakt inlägg, någon svarar ännu elakare, någon försvarar och så är karusellen igång.. Ord som jävla fitta, jävla bög och dö din hora det är ändå ingen som tycker om dig florerar för fullt, och ja, det är våra barn, grannens barn, din systers barn, you name it!

  Jag skulle vilja att alla som har tonårsbarn, blivande tonårsbarn eller känner tonårsbarn går in på denna sidan och länkar sig runt.

  Det går jättefint att skapa en falsk identitet med en falsk mailadress.
  Jag föreslår att du inte talar du inte om för ditt barn att du ska gå in och titta för då lär dom ha raderat sin profil illa kvickt.
  Barnen förstår inte att detta är en offentlig sida där vem som helst har rätt att gå in och läsa.
  Var beredd på att du kanske får läsa sådant som inte känns så trevligt och om du får göra det, förvalta det på bästa sätt och använd det på bästa sätt för ditt barns skull.
  Tanken är inte att något barn ska råka illa ut pga att dess förälder läser, tanken är vi vuxna ska hjälpa våra barn att sätta stopp för något som får många många många barn att må jättedåligt.

  Förhoppningsvis får ni bara läsa trevliga saker men jag tvivlar på det.

  Förslagsvis och vilket jag är tacksam för, berättar ni inte att ni fick informationen via någon annans mamma via facebook utan att ni säger att ni fått den via nyheter eller radio.

  DELA gärna till era vänner, andra föräldrar så långt det går, min önskan är att denna SKITSIDA som bidrar till deprimerade barn ska stängas ner.

  1. Bra att du nämnde ask.fm! Jag har sett lite grand av den sidan då min dotter har det. Många av frågorna hon fick var grova och inte speciellt snälla…och anonyma så klart. Tack och lov hade hon svarat ”skit i det” och ”Vad har du med det att göra” på dessa frågor. Tycker de kan lägga ner den, vad fyller den för funktion? Alternativt göra att man inte kan vara anonym, det hindrar i alla fall vissa från att vara grova och elaka, tyvärr inte alla.

 25. Filuris….så får det absolut inte vara att din dotter blir åtsidosatt i skolan. Lärarna SKA ta tag i detta.Rektorn är till för att hålla lärarna upplysta om vad som försigår. Hade jag varit som du hade jag rivit upp himmel och jord för att få till en annan ordning på hur dom väljer. Exempelvis att de får skriva sitt nam på en lapp och lägga i en låda sen drar var och en och namnet som står får gå in i en av grupperna och nästa i den andra…osv. Ta tag i detta. Jag känner verkligen med din dotter.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..