Sjukling och vår

Älva är som en klocka. Hon vaknar alltid runt kl. 6 och leker i sin säng tills hon ledsnar och då skriker hon glatt ” maammaaa ”. Hon är solstrålen själv i ottan :-) Idag vaknade vi runt kl. 8 av att de andra barnen kom upp. Oliver sa att det luktade äcklig bajs från Älva. Jag tog för givet att hon var vaken men nej…hon sover djupt och doften i rummet var inte behaglig för fem öre. Lyfte på tecket och såg snabbt att blöjan var överfull och hade läckt bajs utanför.  Tog upp den sovande stinkisen och sanerade henne. Efter det la Älva sig i fåtöljen och somnade om. Och hon sov och sov och sov. Drack lite vatten mellan varven för att sen sova vidare.

image

Klockan 14 väckte vi henne och gick ut för en uppfriskande promenad. Älva var ganska trött så tur att hon hade ståbrädan att stå på 😉

image

Den första ordentliga promenaden med nya vagnen och den fungerar bra här ute även på de små skogsvägarna 🙂 Jag är väldigt nöjd över att jag valde en Crescent och snart ska jag pimpa den med lite färgglada tillbehör 😉

image

Vi hittade små vårtecken under promenaden

image

Visst blir man glad av att se vårblommor ute i det fria 🙂
Lilja har inte haft feber idag men är lite gnälligare än vanligt. Kanske tänder på väg eller nåt 😉 Hon är 7 månader idag och det är där kring de flesta av våra barn har börjat få sina första tänder.  Selina var den som fick sin första tand sist – hon fick den ca 1 vecka innan 1-års dagen.
Linnéa bakade och fixade efterrätt till ”lilla” familjen ‚ô•

image

Så gott 🙂
Imorgon ska jag åka till Enköping – Torstuna för att hämta hem de 4 barn som är där över helgen.  Det börjar kännas lite tomt här hemma nu 😀

Vad har ni pysslat med i det härliga vädret idag?

Kram kram ‚ô•

 1. Stackars lilla Älva 🙁 Här hemma har vi haft förkylning, feber, magsjuka och nu har sonen torsk i munnen – allt inom loppet av 2 veckor!

 2. Stackars lilla Älva 🙁 Här hemma har vi haft förkylning, feber, magsjuka och nu har sonen torsk i munnen – allt inom loppet av 2 veckor!

 3. Vi har också varit ute på skogspromenad i det fina vädret! Och visst blir man lycklig av alla vårblommor. Känner mig kär i våren (om man nu kan göra det)! 🙂
  Efterrätten såg riktigt smaskig ut!!
  Kram

 4. Vi har också varit ute på skogspromenad i det fina vädret! Och visst blir man lycklig av alla vårblommor. Känner mig kär i våren (om man nu kan göra det)! 🙂
  Efterrätten såg riktigt smaskig ut!!
  Kram

 5. Hej Mirka!
  Kan du, snälla, puffa för att Emma som driver barnhem i Uganda, behöver hjälp. Pengarna börjar sina, hon gör ett fantastiskt jobb och har gett flera gatubarn livet tillbaka. Läs mer på Våra Skitungar.

 6. Hej Mirka!
  Kan du, snälla, puffa för att Emma som driver barnhem i Uganda, behöver hjälp. Pengarna börjar sina, hon gör ett fantastiskt jobb och har gett flera gatubarn livet tillbaka. Läs mer på Våra Skitungar.

 7. Hej Mirka!

  Tack för att er familj har förgyllt måndagskvällarna för mig 🙂 jag har två små tjejer i åldrarna 3 år och 8 månader. Ibland är det kämpigt att vara småbarnsförälder men när jag tittat på programmet så får jag ett annat perspektiv på min tillvaro. Beundrar verkligen dig! Eftersom du har rutin på läggningar så undrar jag hur du/ni gör med dom små för att få dom att sova utan att deg ska behöva ta föööör lång tid? Håller på med den lilla på kvällarna, med vaggning i vagnen för att hon ska varva ner. Hon börjar bli för lång för att ligga där och måste börja sova i spjälsängen. Hur gör du?

  Allt gott till er!!

  Mvh Marit

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..