Fest för en vän

Jag har varit tvungen att hålla tyst om igårdagens fest då det var en överraskningsfest för födelsedags”barnet” Conny. Conny och hans fru Ammie är gamla vänner och grannar till oss och vi har känt de i ganska exakt 16år. Conny fyllde 50 år i fredags och Ammie drog iväg på en kryssning med honom. Han trodde att det var hans firande i det stora hela fast i hemlighet hade det planerats en fest för honom igår :-)

Alla gäster samlades i festlokalen i god tid medans de var på väg hem från sin kryssning och för att förvirra Conny lite extra, fick han ett örngott över huvudet så fort de kom hem och han sattes i en bil som körde runt i 20 minuter innan de till slut kom till lokalen 😀

image

Grattis fina Conny ‚ô•

Jag gjorde 3st tårtor enligt Ammies önskemål och de blev nöjda över resultaten även om inte kanske jag själv var helt nöjd 😉

Jag hade själv valt att jobba med annan deg än tex de färdiga marsipanlocken som är omöjliga att få helt slätt och snyggt men och andra sidan så är de godare än sockerpasta….

image

Med kallor på

image

Temat för festen

image

En glutenfri variant

Det blev en trevlig kväll med god mat och massa trevliga människor 🙂

Mitt huvudvärk hängde med mig hela kvällen och blev värst på vägen hem 🙁 Så det var riktigt skönt att lägga sig i soffan och bara slötitta på tv när barnen hade kommit i säng. Vi såg på en gammal westernfilm med Clintan och när den var slut såg jag snabbgenomgången i Eurovision song Contest och därefter även resultatet. Jag är glad att vi inte såg hela programmet för det var många låtar som jag inte förstod mig alls på – Vad gjorde de där liksom….?

Sanna var helt klart en av de bästa, ingen snack om den saken 🙂

Och jag tycker att det var helt rätt låt som vann! All cred till Conchita Wurst – helt fantastiskt !

Vår lilla plutt har blivit sjuk 🙁 Hon är jättesnorig och det rosslar om henne. Febrigt och gnälligt 🙁

Må det gå över fort för just nu mår inte Lilja bra alls…..

Kram kram ‚ô•

 1. Hej.
  vilka fina tårtor, du är ju riktigt duktig på detta, kanske något att satsa på i framtiden? Och temat som det var är ju superbra. eftersom vi är hammarbyare i familjen.
  Mvh
  Carina

 2. Hej.
  vilka fina tårtor, du är ju riktigt duktig på detta, kanske något att satsa på i framtiden? Och temat som det var är ju superbra. eftersom vi är hammarbyare i familjen.
  Mvh
  Carina

 3. Vilka superhäftiga tårtor 🙂 Låter väldigt trevligt med 50-årskalas. Hoppas att Lilja snart blir frisk igen.

 4. Vilka superhäftiga tårtor 🙂 Låter väldigt trevligt med 50-årskalas. Hoppas att Lilja snart blir frisk igen.

 5. Kan inte låta bli att kommentera, men superfina kakor!! Du är verkligen duktig på att dekorera! Hoppas lillen blir frisk. Här har vi också en liten rosslig 9månaders tjej.

 6. Kan inte låta bli att kommentera, men superfina kakor!! Du är verkligen duktig på att dekorera! Hoppas lillen blir frisk. Här har vi också en liten rosslig 9månaders tjej.

 7. Ett jätte tack till dig du fina. Conny är mer än nöjd med allt och var stundtals väldigt tagen. Att ni kom, och alla andra,för att delta i firandet,har värmt en gammal mans hjärta. Tack för allt. Älskar er alla från djupet.

 8. Ett jätte tack till dig du fina. Conny är mer än nöjd med allt och var stundtals väldigt tagen. Att ni kom, och alla andra,för att delta i firandet,har värmt en gammal mans hjärta. Tack för allt. Älskar er alla från djupet.

 9. Vilka enormt fina tårtor du hade gjort så de ska du bara vara stolt över 🙂
  Stackars lilla Lilja! Hoppas att infektionen går snabbt över <3

  Regniga kramar från Skåneland

 10. Vilka enormt fina tårtor du hade gjort så de ska du bara vara stolt över 🙂
  Stackars lilla Lilja! Hoppas att infektionen går snabbt över <3

  Regniga kramar från Skåneland

 11. Fina tårtor! Håller med om att marsipan är godare än sockerpasta, men ett tips på marsipanen är att inte köpa färdiga lock, utan att köpa kavlingsmarsipan och kavla själv. Lite trixigare, men mycket lättare att få jämt och sträcka. Kavla med lite florsocker så det inte fastnar. Jag är konditor alltså 🙂

 12. Fina tårtor! Håller med om att marsipan är godare än sockerpasta, men ett tips på marsipanen är att inte köpa färdiga lock, utan att köpa kavlingsmarsipan och kavla själv. Lite trixigare, men mycket lättare att få jämt och sträcka. Kavla med lite florsocker så det inte fastnar. Jag är konditor alltså 🙂

 13. Hej Mirka. Drt var riktigt trevligt att träffa dig och några av dina ur trevliga barn . Tårtorna var inte vara fina utan smakade även jätte bra .
  Ha det så bra från oss som vimsade runt och inte hittade varken parkering eller lokalen /sussi

 14. Hej Mirka. Drt var riktigt trevligt att träffa dig och några av dina ur trevliga barn . Tårtorna var inte vara fina utan smakade även jätte bra .
  Ha det så bra från oss som vimsade runt och inte hittade varken parkering eller lokalen /sussi

 15. Godkväll 🙂 Jag håller helt med ang. eurovision,- Det var ett bra statement att han/hon vann! Vilka fina tårtor du gjort! Du är så duktig, kram 🙂

 16. Godkväll 🙂 Jag håller helt med ang. eurovision,- Det var ett bra statement att han/hon vann! Vilka fina tårtor du gjort! Du är så duktig, kram 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..