Jag – En ska bara Alfons Åberg

Jag är en riktig Alfons nu. Jag har tänkt blogga sen igår förmiddag men tänkt hela tiden: Jag ska bara göra ditten först… Jag ska bara göra datten först..  och tillslut så har klockan blivit närmare natten och jag är för trött! Ska bara sova så imorgon…. Suck ;)
Barnen var lediga igår redan då de hade studiedag. Benny och Victor åkte till Torstuna i tisdags och igår åkte Alice och Selina till kompisar för lek och att sova över :) Oliver hade en kompis hemma hos oss hela dagen.
Det har blåst så in i helskotta hårt och kallt här de senaste dagarna att barnen har helst varit inne och lekt.
Älva och Nellie har fått en Brio spis med  diskho m.m som de har roat sig med sen de fick den :) Vi har tidigare haft ett par olika leksaksspis i plast som har varit dåliga och hållt max 1 år. När Kevin var liten, ca 1,5-2 år var vi ibland och fikade hemma hos Daniels mormor som bodde granne med oss. Hon hade en gammal Brio spis hemma som var många år gammal men fortfarande hel och fin. Kevin älskade att leka med den så vi fick ta hem den :) Kevin var överlycklig :) spisen hade vi i minst 4-5 år innan den tillslut gick sönder…

image

Nu ska vi bara köpa in lite matvaror m.m 🙂
Idag har Jennifer varit hos en kompis under dagen. Alice kom hem på eftermiddagen och även Kevin. När Jennifer kom hem färgade vi hennes hår.  Hon har tjatat länge på att få färga håret rött och det blev riktigt fint 😉
Ska ta ett foto imorgon så ni får se.
Jag själv ska iväg till Bålsta imorgon bitti för att byta hår 😉
Nu är det en vecka kvar till London-resan *wihii* 🙂 Hoppas verkligen att vi får fint väder den helgen också.

Snart har vi sommarlov också!  Visst har vårterminen gått fort?? Ska bli skönt att slippa ställa väckarklockan och bara ta dagen som den kommer 🙂 Vi har börjat planera lite djupare inför sommaren och speciellt när Peter har semester. Det kommer i alla fall bli en resa upp till norra dalarna för att hälsa på hos min vän Camilla vilket vi ser framemot 🙂 Nu ska vi bara bestämma exakt när och hur länge vi ska stanna där. Sen har vi lite andra planer också som vi ska göra 🙂
Under hösten ( augusti och oktober ) ska jag föreläsa vilket jag aldrig gjort förr – läskigt värre men ändå jätteroligt 😀 Jag har börjat fundera lite närmare på vad jag ska prata om, ämnet ska handla om hur det är att ha en stor familj,  att våga gå emot normen osv…
Vad skulle NI vilja höra mig prata om, om ni skulle vara på plats?

image

Avslutar med en glad Lilja 😉

Kram kram 😚

 1. Hej!
  Om man ska gå djupare in i det trolska medvetandet så tror jag att många faktiskt funderar på varifrån du och Peter får all styrka. Ni kanske ser det som självklart att ”klara av” en stor familj och du har säkert gått igenom det tusen gånger vid det här laget om allt från rutiner till att det är underbart med så många barn. Men djupt där inne så tror jag verkligen att dom allra flesta har en ”spärr” där självförtroende och skuldkänslor blandas med dagens moderna samhälle och sätt att leva (man ”ska” ha volvo, villa, vovve och två barn). Jag skulle aldrig säga att ni är idioter, för jag är ärlig och erkänner att jag är en människa som inte kan ha så stor familj. Och det ligger avund i det. Men många reagerar tråkigt nog med pajkastning och att säga väldigt tråkiga saker om folk som valt det livet (ja, jag läser på flashback…).
  JAG är iaf fascinerad över hur ni tog er dit ni är idag, men då pratar jag inte om frukostrutiner eller vem som hämtar på dagis, utan vilka människor ni är. Styrka, mod, livsglädje, tålamod, kärlek och humor, det är vad ni utstrålar!

 2. Alltid lika kul att läsa om vad ni tar er för. Jag är djupt imponerad av dig / er och den stora, brokiga familjen.
  En liten fråga dock……Hur bor ni när ni hälsar på hos en annan familj med alla era barn och när vännerna också har många barn, som Camilla ?
  Har ni lärt känna varandra genom era bloggar eller kände ni varandra tidigare ?

 3. Ååå vad spännande med föreläsning. Vet du vart du kommer vara? Skulle mycket gärna vilja komma och lyssna på dig!

 4. Hej! Ja vårterminen har bara flugit förbi 😉 Snart sommarlov!! Vad jag skulle vilja höra om i en föreläsning av dig: prioriteringar i vardagen, matåtgång per dag el vecka samt kostnad, egna intressen och hobbies, regler och normer, ungefär hur en dag ser ut med tider ( 7.00 första barn vaknar, 8.30 frukost till alla, 9.00 förskola m.m.), egna jobbtankar och ideér, vad du jobbade med innan alla barnen kom, hur bevarar ni kärleken och passionen i förhållandet och hemliga önskningar 😉 kram

 5. Brio-spisar är jättebra.. och när de börjar bli slitna i färgen är det enkelt att bara slipa ner och måla om själva så blir de som nya igen 🙂 Ett tips angående matvarorna.. använd gärna gamla förpackningar hemifrån (typ mjölk, smör, pasta etc.) som man bara gör rent och kanske sätter en tejpbit för eller så.. min erfarenhet (arbetar på förskola) är att barnen föredrar sådana matvaror framför sådana färdiga i plast då de känner sig stora som använder ”riktiga” saker. 🙂

 6. Jag tror att röster som din behövs i dagens samhälle. Ni är en sån skön och härlig laidback familj som inte verkar följa med i statusracet som så många idag. Jag tror att vi behöver våga vara människor som lever som vi vill och inte som vi förväntas. Det kommer att bli jättebra!

 7. Prata om tex vad du karnse saknar, om du nu saknar något. Vad du har för glädje med dina barn, vad du tror är bra med att ha en stor familj! 🙂

 8. Hej!

  Tack för en super blogg,tycker ni är en störtskön familj. Hur får ni det att gå ihop undrar jag ibland,har själv bara 4 barn och här är det kaos värre!
  På onsdag åker jag själv till London med äldsta dottern,vi blir dock borta 6 dagar,varav en dag går åt 1D-konser 🙂
  Hoppas du får en finfin vistelse!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..