Fågelholkar

Jag fick ett mail där man frågade mig om jag var intresserad av att sprida ett projekt som Bygg-Ole har…

Nu är våren här¬†men i och med att vi blir allt fler människor i Stockholm, får småfåglarna allt¬†svårare att hitta boplats.¬†Därför bör vi alla sätta upp holkar i vår närhet!¬† Det är ett enkelt och billigt sätt att hjälpa fåglarna hitta ett hem¬†och är bra för den biologiska mångfalden.¬†

Jag älskar små fåglar och tycker att det är roligt att sätta upp fågelholkar så man kan följa de fåglarna som bosätter sig i de. Vi har genom åren byggt och satt upp ett gäng med holkar både här och där 🙂

Bygg-Ole har specialbyggt¬†och satt¬†upp¬†två stycken fågelholkar.Genom avancerad teknik kan fåglarna som flyttar in i dessa holkar¬†twittra. Bättre förklarat i denna film:

Bygg ni också en fågelholk och var med och hjälp små fåglar som har det svårare och svårare att hitta bra träd att bygga sina bon i 🙂

HÄR hittar du mera info och kan även ladda ner ritning till en enkel fågelholk 🙂

 1. Tack för en super blogg. Du är verkligen inspirerande !!

  Vill också passa på att slå ett slag för den blogg som jag och min vän har. Vi skriver öppet om att försöka bli gravida och allt på den vägen!
  Vår spännande resa mot plussen. —-> http://WWW.MammaPrat.blogg.se

  1. Tråkigt att man inte snart vet vad man kan skriva om utan att allt ska klassas som reklam av vissa 🙁 Här handlar det enbart om att dela en sak som jag tycker är bra – för fåglarnas skull….varken mer eller mindre! Om jag hade skrivit om tex svältande barn i uländerna eller cancerfonden el dyl…hade det också klassats som reklam? Kan vara bra för mig att veta var gränserna går liksom 😉

   1. Förstår att du tycker att det är tråkigt med alla gnällspikar, Mirka. Det gör jag också! Försök ändå att inte ta åt dig. Vi är säkert jättemånga som tycker att din blogg är intressant och underhållande precis som den är. Dom som inte tycker det har ju alltid möjligheten att sluta läsa. Du verkar vara en fantastisk mamma med en härlig barnaskara och en mysig man :-). Ha det bra och fortsätt precis som du gör! Kram kram

   2. En del saker tror man ju är ”tips”, t ex inlägget om Inotyol-salvan. Sedan ser man reklambannern från Apotea om just Inotyol-salvan…….För mig är reklam/sponsrade ”tips” mindre värda då ett icke-sponsrat tips utan vinning för den som skriver känns äkta och angående de sponsrade är det klart att skribenten vill/måste skriva något bra om. Så känner jag det i alla fall. Jag går aldrig någonsin efter sponsrade tips i bloggar just därför. Litar mer på tester i t ex Råd och Rön!

 2. Skulle också vilja ha fågelholkar men har avstått då det är merjobb sedan som jag vet att jag inte skulle göra. De ska väl göras rent varje vår(?) har jag hört och det skulle inte bli av här.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..