Mini-Marilyn m.m

Jag måste bara visa vår Älva som blev målad av Linnéa igår, hon såg så rolig ut :-D

image

image

image

En Mini-Marilyn….. Eller kanske Chucky’s bride…  Eller från Monster High 😉

Idag har vi haft Tintin i en vecka ‚ù§ Han har installerat sig bra hos oss och vi kan inte tänka oss vårt liv utan honom.

image

Han älskar värme, närhet och gos och hittar alltid någon att gosa med. Tintin har lindat husse runt ” lillfingret ”,  vilket vi andra visste att han skulle göra 😀
Han är rätt nafsig när han ( <– Tintin) busar vilket är ju helt normalt med valpar men det gör han inte mot David och Lilja. De är han mycket försiktigare mot och slickar på istället.
Vi försöker lära barnen att ignorera Tintin när han bits för att minska det och barnen börjar förstå varför alla ska göra likadant.
När kan man börja träna en valp med enklare saker som " sitt " m.m? Tips om bra övningar?

Finns det någonting godare än hotellfrukost?!  Det våra barn gillar mest när vi äter hotellfrukost är all frukt som finns tillgängligt. Vi köper mängder med frukt men har det sällan till frukost. Vi har däremot ofta tex ägg, bacon, avokado, grönsaker osv. Men det blir extralyxigt när vi dukar fram frukt och väldigt uppskattat av barnen 🙂

image

Vattenmelon är favoriten

Imorgon ska jag överraska familjen med det jag tycker är godast vid hotellfrukost men har aldrig haft det hemma 😉

Jag behöver ta mig i kragen och ta ut min hårförlängning också. Har borttagningsmedel hemma så det är bara att fixa det men jag har inte fått tummen ur ännu. Skulle ha gjort det för 2 månader sen 😀 Jag måste dock säga att Rapunzel-håret är outstanding! Jag har haft löshåret i 5 månader nu och håret är fortfarande i fint skick och jag har bara tappat 4 slingor! När jag tagit ut förlängningen ska mitt hår klippas och få vila ett tag. Det får bli en kortare frilla framöver 🙂

Det börjar närma sig för min blogg-flytt också. Jag informerar om nya adressen dagarna före så ni vet 😉

Kram kram ‚ù§

 1. Söt valp ni skaffat ‚ô°
  Redan från första dagen kan man börja träna valpen. Det bästa är att redan från början bestämma vilka regler man vill ha när hunden är vuxen och börja lära in det. Samt sitt, ligg och sånt. Godis är en höjdare när det gäller att få vovven att vilja lära 🙂
  Sen brukarbarn gilla att vovven kan tricks och sånt. Brukar lära våra vovvar att lyfta på frambenet och halta när vi säger ajaj. Nicka, skaka på huvudet, rulla, spela död, backa, snurra, buga, slicka sig om munnen, smälla med tänderna (krokodil säger vi då 🙂 ).
  Balansera saker på nos/huvud. Gå slalom mellan benen, gå en 8 mellan benen, dansa, sitta med fram tassarna i luften, vinka, kryp mm.
  Kommer inte på allt nu men möjligheterna är oändliga! Då kul både för hunden och människorna.
  Hjärngympa hjälper till då hunden får bra kontakt med er och minskar ofta risken för att den ska sysselsätta sig med fel saker, typ äta upp skor och sånt.
  Lycka till med Tintin!

 2. Jag har börjat träna ”sitt” och ”stanna” direkt när vi fått hem valpen, har haft tre valpar hittills. Jag har helt enkelt passat på att säga sitt när valpen satt sig ner, och stanna när den stannar och står still. Ingen träning egentligen, utan det är bara att haka på det valpen gör naturligt av sig själv. Just ”stanna” känns viktigt för mig att valpen kan – ifall man råkar hamna på var sin sida vägen t ex. En livförsäkring att hunden då står alldeles stilla tills man säger att något annat är ok. Så här kan man göra med allt annat också – man säger hit när valpen kommer till en av sig själv, loss när den släpper något den har i munnen o s v. Det går lätt och blir ingen ”maktkamp”, de lär sig fort. Tror det är viktigt att ignorera ”fel” beteende, det påstås att det mesta valpen gör är för att få uppmärksamhet. Precis som du säger – man vänder ryggen till, sträcker på sig för att verka ”stor och bestämd” och går ifrån valpen om den nafsar. Så har det funkat för oss, man får väl pröva sig fram till vad som känns rätt och bekvämt, valpar är ju också olika individer, det ska man komma ihåg! Lycka till, och visst är det spännande att lära känna en ny liten familjemedlem!

 3. Nu när Tintin har gjort sig hemmastadd hos er kan ni börja träna lite smått. Jag brukar lära mina hundar att sitta och ta ögonkontakt med mig innan jag säger varsågod till maten. Väntar också alltid på ögonkontakt innan vi går ner för trappan när vi ska gå ut och innan det är hopp-och-lek när jag tar av kopplet. Just ögonkontakten är jätteviktig i all träning. Det tränar man lätt upp bara genom att sitta på golvet och ge godis eller massa beröm så fort valpen själv tar kontakt, viktigt att han tittar på er och inte på ”godishanden”. Att sitta lär man också lätt bara genom att hålla en godisbit lite ovanför hans huvud samtidigt som man säger ”sitt”. Dom brukar automatiskt sätta sig om man gör så. En bra kontakt, mycket tålamod, mycket godis och mycket kärlek och beröm. Där har du grunden för en bra träning. Lycka till :-)!

  1. Håller med!! 🙂 Kanske vore nåt för Linnéa om hon gillar vovven. Det kan vara nyttigt att testa på av massor av skäl. 🙂

 4. Ni kan börja träna lite redan nu, om hunden känner sig hemma. Några minuter varje gång bara. Angående valpkurs anser jag dock att det är för tidigt, den är det bäst att gå när hunden är MINST 15 veckor, gärna äldre så får man ut mer av den.

 5. Börja med sitt och ligg ganska snart det är lättare att lära de sitt, ligg, stanna när de är valpar blir svårare ju äldre dem blir.

 6. Jag leker mest när dem e valpar, bygger relation, o när dem börjar bli 3-5mån skulle ja börja lära in sitt o ligg, varsegåd börjar ja däremot fort med, när de e matdags 🙂 sen kan man alltid belöna spontant, sätter han sig ja men här får du en godis, lägger han sig bra duktig, utan att sätta kommando på de 🙂

 7. Hej!
  Redan första dagen bör man börja träna sin valp, ställa krav och visa vilka regler som gäller. Jag rekommenderar er att följa fredrik steen på både nyhetsmorgon och Youtube. Även på tv4 play kan ni se hans program hundcoachen och inom kort kommer även hans nya program om just valpar. På tv4 o Youtube kan ni även se hans valpskola. Han har även böcker. Jag har precis läst ut en bok som jag gärna skänker till er 🙂

  Rekommendera även nu att börja träna kontakt och inkallning, ni vinner väldigt väldigt mycket att börja med det tidigt.

  Många kramar denize

 8. Hej mirka! Grattis till den nya familjemedlemmen, jag tror att han kommer få ett topphemlig tillsammans med er härliga familj. Mitt tips är att du eller din man går en valpkurs tillsammans med lilla Tintin. Det kan vara svårt att veta exakt hur man ska bära sig åt med en liten valp och det är väldigt viktigt att man gör rätt från början. Jag har en 11 veckors valp hemma nu och i vår familj har vi bestämt att det bara är vi vuxna som tränar och uppfostrar lilla valpen, just för att det ska bli rätt och riktigt från början. Barnen får leka o gosa när valpen inte ligger o sover, då får han vara ifred. Lycka till, djur berikar som ni säkert märkt både vuxna och barns liv. Kram

 9. Bra saker att öva på när de är valpar är ”ligg” och ”stanna”, även passivitetsträning är superbra. Det har man nytta av i livet med sin hund. 🙂

 10. Först skall den bli rumsren tex…
  När valpen kommer in i en mer turbulent period,
  unghundperioden, kommer du behöva träna andra saker.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..