Vår jul

Julafton hos oss var lugn med massa god mat, tjat om paketöppning, lek och glada barn. Med andra ord lyckad på alla vis ;-) Vi började dagen med en god frukost och sen lullade det bara på. Tjejernas hår lockades och en del barn hjälpte till i matlagningen medans resten skulle titta på Kalle Anka

image

image

Intresset för Kalle var inte så där överväldigande 😀
Julmaten var så god den alltid är och man åt sig övermätt som vanligt. Sen började tjatet ordentligt: ” när ska vi öppna klapparna?? ” Först ville jag passa på att fota lite så de fick ha tålamod!

image

Tjejgänget ‚ù§

image

Killgänget ‚ù§

image

Och hela gänget 😉 Tintin vägrade dock…

image

Jennifer, Selina och Alice ‚ù§

image

Kevin och Linnéa spexar ‚ù§

image

Det här fotot skapade en del kommentarer på Instagram 😀
Till slut var det dags för Kevin och Linnéa att dela ut julklapparna

image

En timmes kaos innan vi städat undan allt skräp 😀

image

En glad tjej 🙂

image

Vad är nya leksaker mot farsans tumstock…? 😀

Jag är ju som bekant senil emellanåt… När alla klapparna var öppnade och vi hade städat bort skräpet kom jag på att vissa julklappar saknades och fick lite panik innan jag tillslut hittade de 😀 Resten av kvällen lektes det för fullt. Emmelie blev upphämtad av sin kille senare på kvällen.

Imorse var vi uppe redan klockan 7. Älva som vaknade först vilket hon oftast gör. Det var lugnt tills allt med Benny hände.
Jag hade inte heller någon aning om att killar kan få testikelvridning men nu vet vi. Och jag vill gärna skriva om det här så att andra som har söner får vetskap om det. Får en pojke akut ont i pungen så vänta inte utan åk till akuten direkt! Smärtan ökar väldigt fort och är hemsk. Och risken är stor för en skadad testikel. En pojke som fått en testikelvridning en gång har en större tendens att få det igen och därför syr de fast båda testiklarna så att det inte ska ske igen. Nu var vi snabbt in med Benny så chanserna är rätt goda för honom att det inte hann bli bestående skador men i värsta fall så har han i alla fall en frisk testikel kvar 🙂
Operationen gick bra och imorgon får han åka hem 🙂 Syskonen har varit oroliga och saknar sin bror och pappa.

Nu ska jag se färdigt en film

Kram ‚ù§

LOADING..