Tripp till vår gamla hood m.m

Idag började Peter jobba igen. Stackaren o behöva gå upp halv fem. Själv fick man sova till kl. 8 vilket är lyx :-) Innan 9 var frukosten klar och nästan alla barnen klev upp. Vissa tonåringar är dock svårare att väcka. Jennifer och Benny sover gärna till tio innan de masar sig upp. Kevin har vänt på dygnet helt och honom ser man sällan före klockan 15! Så tänk er vilken chock när Kevin kom upp före klockan tio i morse!  Det visade sig dock att han inte hade lagt sig ännu för han tänkte försöka vända tillbaka på dygnet :-D Efter att ha ätit lite frulle gick han in till Benny och Victor, la sig i en säng där och så sov han. Och när han somnar så där så kan inte ens en brandlarm få liv i honom… På torsdag ska Kevin, hans bästis och Mli till Spanien en vecka sen är det skola med praktik för hela slanten så bäst att han kammar till sig lite snart ;-)

Idag hade jag en viktig sak att ordna med via datorn som jag egentligen skulle ha fixat igår kväll när det var lugnt men somnade med David som var kinkig. Peter sa: ” fixa det när de små sover…” Hmmm,  bra tanke där…Bara det att de små somnade aldrig!  Eller jo, David somnade en kort stund och givetvis hade jag då massa strul med internet och när jag fått ordning på det vaknade David 😀 Så typiskt. Men jag fick klart det ändå till slut.
Idag har det varit innelek. Ingen var sugen på att gå ut i kylan. Ris a la Malta till mellis är populärt hos nästan allihopa och David älskar det. Han ska helst äta själv och får också det,ofta till Tintins glädje 😉

image

image

Slut på maten och då brukar tallriken få sig en flygtur ner på golvet…

image

Tjejerna roar varandra

image

image

Vet inte vad Älva gör men hon ville att det skulle fotas 😉

image

Nellie hängde på av farten 🙂
Pratade med mamma som kommit hem från Finland och bestämde mig för att åka och hälsa på de efter maten. Linnéa, Jennifer, Selina, Alice och David följde med. Vi samlades hos min storebror och kusinen Emilia blev överlycklig när stortjejerna byggde pussel m.m med henne 🙂
Det blev en sen kväll och trevligt hade vi.
Imorgon ska jag köra Alice till Torstuna så bäst att få sig lite sömn nu.

image

Sov gott.  Kram ‚ù§

 1. Är det aldrig nåt av barnen som sover kvar hos sin mormor?
  Tänker på mig själv som har mina barnbarn hos mig ofta , och mina barn sov väldigt ofta hos sin mormor och farmor.

 2. Tack för en mysig blogg. Nu ett tips i all välmening. Det är ju alltid roligt att lära sig något nytt 🙂
  Om du inte vet när du ska skriva de eller dem så kan du använda dom hela tiden.
  Vill du skriva korrekt skriftspråk kan du tänka så här : Om jag kan byta ut ”de” mot ”jag”
  är det rätt. Om jag kan byta ut ”dem” mot ” oss” är det rätt.
  Ex. Jag gick ut i skogen. De gick ut i skogen
  Peter följde med dem. Peter följde med oss.

 3. Har läst din blogg länge nu men bara kommenterat någon enstaka gång. Har precis börjat blogga själv å nu växte din blogg ännu mer i mina ögon. Jag har noll koll på alla finesser man kan använda sig av och förstår knappt hur man får in bilder mm 🙂 hahaha. Din blogg e jättefin! Får lära mig allt eftersom antar jag. I alla fall så tycker jag att du å Peter är superföräldrar som får allt å gå runt. Här hemma är det fullt sjå med fyra barn å en hund. Kram från mamman i familjen Någorlunda 🙂

 4. Mitt barnbarn älskar också ris ala Malta.
  Men tänk på att små barn inte ska äta ris så ofta. Och riskakor inte före 6 års ålder, pga av arsenik i riset.

 5. Hej!
  Snälla Mirka svara på mina två frågor 🙂

  Kommer du snart igen ha en frågestund? (Som du tidigare ibland har haft)

  Läser du alla kommentarer som du får?

 6. Hej! Jag har 2 funderingar! Vad använder du för smink till vardags? Jag håller på att köpa på mig nytt fräscht smink och behöver tips. Tycker du ser så naturligt fräsch ut. Och hur får ni plats med all mat? Har ni dubbel kyl & frys? Eller fyller ni på mjölk och sånt flera ggr under veckan?

  1. I Torstuna hade vi dubbla kyl, en stor frys och en frysbox vilket var toppen att ha. I detta hus får vi inte plats med det och har ”bara” en fullsize kyl och frys och vi får plats bra eftersom vi storhandlar en gång i veckan 😉 Mjölk handlar vi ca varannan dag.
   I vardagen sminkar jag mig med mascara, lite kajal på ögonlocket och ljus ögonskugga som knappt syns egentligen 🙂 Ibland har jag sån där bb-creme + transparent puder på det. Innan jag gjorde 3D tatuering på ögonbrynen så målade jag även brynen. Till det hade jag det absolut bästa jag nånsin målat brynen med: Anastasia Brown powder. Den är dyr men värt varenda krona 😉

  1. Madde, på vilket sätt är det ditt problem om Mirka ger sina barn socker vid en viss ålder. Vad har du med det att göra? Mirka klarar sig alldeles utmärkt utan dina pekpinnar.

 7. Varför bryr du dig ens? Hon har, med sin erfarenhet säkert full koll på vad hon gör…vill hon ge honom det, bestämmer hon det själv.

 8. Vill tipsa om sidan ”Föräldraledig” på Facebook, om alla som är eller har varit föräldralediga går in och gillar så kan vi ta del av varandras tips om allt möjligt 🙂

 9. Åh vilken härlig stor familj du har! Jag har en tjej på 4 år och en på 3 mån. Är redan sugen på en till men vet inte om jag vågar. Hur gjorde du när du hade två småbarn i nära ålder. Typ när du skulle handla, bära i babyskyddet? Rädd att bebisen (L) kommer att bli ”åsidosatt”. Missa massor av bebis tid med L osv. Vad är positivt/negativt med pseudltvillingar? Om ett barn ska iväg och leka med en kompis tar du då med resten av de små? Mvh

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..