Inspelning, snabbmat och tristess på köpcentrum

Godkväll vänner :-) Hoppas att eran helg varit bra? Igår gick vår dag i ett och på kvällen fastnade jag för filmen Noah.  Tyckte dock inte att den var så där jättebra trots bra skådisar. Jag funderade på vissa saker under filmen… Jag är ju inte troende men jag är uppvuxen i ett kristet hem med troende föräldrar och kan en del om bibeln osv. Noak byggde ju sin ark som gud ville. Han samlade in en hona och en hane av varje djurart som skulle få överleva efter guds ”rensning”.  Sen kom regnet och alla dog förutom de i arken…. 2 av varje art + Noaks familj. Om det nu ska ha varit helt sant så är det ju ganska så nasty där efter när livet gick vidare…med 2 av varje art inkl. Noaks familj….? Är jag ute och cyklar…? Eller kanske fanns det flera ark som byggdes men aldrig nämndes i bibeln…? Vad vet jag, bara funderingar som dök upp under filmen ;-)

Vi spelade in nytt material till min Youtube-kanal igår. Försöker fylla önskemål från tittare så gott vi kan 🙂

image

Småtjejerna var helbusiga och gav oss många stunder av skratt ‚ù§
På eftermiddagen åkte vi och handlade i Uppsala och blev lata på köpet och handlade med oss snabbmat hem. Det var länge sen sist och skönt att slippa matlagningen 🙂

image

image

Inte så värst gott om du frågar mig men barnen blev nöjda.

Idag skulle Selina ta med 3 kompisar till Gränby c, bjuda de på lunch och sen shoppa lite. Jag blev chauffören och tog med mig David så att jag slapp vara helt själv medans tjejerna gick runt.
Tjejerna började med lunch på food court och så fort jag hade betalat deras mat lämnade jag de ifred. Det kändes onödigt att åka hem under tiden så jag och David gick runt i butikerna. När jag hade gått igg drackm latten så sakta det bara gickör att få tiden att gå. Till slut hade jag inte ro i kroppen att sitta still så jag gick en till runda i Gränby. Jag gick in itiker som jag aldrig annars går in i, allt för att få tiden att gå. Försökte ringa Selina för att höra hur det gick för de men hon hade mobilen på ljudlöst och svarade inte. Det blev många varv runt hela shoppingcentret och jag blev tillslut väldigt uttråkad på stället. shopping i all ära men efter att ha gått runt i ca 4 timmar och till och med i butiker som man aldrig annars besöker hade nog de flesta ledsnat 🙁
Till slut var tjejerna nöjda och glada och vi åkte hem.
Peter hade förberett middagen så det gick snabbt att färdigställa den ‚ù§

Nu är huset tyst och jag pustar ut.  Och jäspar käket ur led 😀

God natt-kram ‚ù§

image

 1. Och nu satte du griller i huvudet på mig! Hur var det med Adam o Eva då? Var inte dom först? Alltså, detta borde man ju kunna egentligen..!Nån som kan reda ut detta tro??!

  1. Jo, det där vet jag att jag aldrig förstod på religionslektionerna i skolan – Adam och Eva var först. De enda människor som fanns (skapade av varandra dessutom…). Så långt var jag med, MEN när deras son Kain blev förskjuten efter att ha dödat sin bror Abel – går han iväg till ett annat land(?) och tar sig där en fru! Var kom hon ifrån då??? Om nu Adam och Eva var de första och enda människorna? Det kan de ju inte ha varit då…såvida inte nämnda fru var deras dotter, men de fick bara söner. Så nja, Bibelns logik haltar nog lite;)

  2. Ja Adam och Eva var först. Bibeln är inte tydlig med alla detaljer tex hur släkten gick vidare från dem men det har egentligen ingen betydelse för bibelns budskap. På samma sätt var det med Noa och hans familj. Bibeln berättar att de blev räddade undan syndafloden tack vare sin tro men det nämns inte vad som hände sen. Antagligen för att det har så liten betydelse. För Gud är allting möjligt och han kunde säkert se till att mänskorna kunde föröka sig även om de inte var så många. Att gräva ner sig i detaljer kommer man ingen vart med. Allt handlar om tro eller otro.

    1. Det handlar väl mer om att man ska se de här gubbarna (och vissa gummor) i Bibeln som ”idealtyper”, typ hur man är/inte är en god människa.

 2. Jag har inga som helst problem att låta 4 timmar gå på GC, när dottern är med blir det längre för då provas det minst 1 timme i var butik 😉

 3. Jag har bara en snabb fråga på dina klipp på youtube när du fixar hår och ögon är det reklam för dem eller? Tycker ibland att det är svårt att veta, inget fel på reklam undrar då det varit så mycket i media om dold reklam 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..