En kär helg

Resan till Finland har gått bra och var väldigt behövlig. Att vara nära min mamma och mormor kändes bra och vi tog vara på tiden. Min syster var också där med sin minsting Milton som spred glädje runt om sig :-)

Tempot var mycket lugnare och det var skönt att kunna avlasta lite för mamma. 

  
Älskade syster ‚ù§Ô∏è

  
Glädjespridaren Milton ‚ù§Ô∏è

I fredags tog jag, mamma, syrran och Milton först en långpromenad innan vi senare på dageb åkte till min morbror och blev bjudna på världens godaste köttsoppa. 

  
Det var kallt i deras villa så jag och syrran lånade tjusiga tofflor 

  
  

Min fina gudmor / morbrors fru Anita ❤️

När vi kom tillbaka hem till mormor åkte min mamma för övernattning till sin bästis för lite egentid. 

Vi satt på bastun och hade en skön kväll med mormor. Jag älskar de lite nyare lägenheterna i Finland där alla har en bastu. Så lyxigt! Mormor och Milton somnade vid kl. 21 och jag och syrran hade tänkt ha lite myspys med gottis och film. Tog dock inte mer än 5-10 minuter så började jag slumra in 😀 

Syrran skakade liv i mig och vi fyllde text till dödsannonsen sen la vi oss. 

Lördagen började lugnt och jag och syrran tog en promenad till Apoteket där jag hittade billig smink till mig och Linnea. 

  
Elf-sminket ska visst vara bra enligt syrran och var väldigt billigt. Lumene och Lancome köpte jag på rea på båten 😉

Mormor började med lunchen och det är viktigt att låta henne ha sina rutiner och få ta hand om maten osv. Min mamma och hennes väninna Pirkko kom lagom till maten 🙂

Klockan 15 kom morbror och fru för att vara med mormor för vi skulle ha lite egentid med mamma så att hon fick lite annat att tänka på, lite andrum då det har legat enormt mycket ansvar på henne de senaste veckorna. Vi åkte till en shoppingcenter och bara lullade runt och njöt av varandras sällskap. 

Jag hittade en jacka på hm som jag fastnade för. Den var nedsatt från 60‚Ǩ till 15‚Ǩ = en bra affär tycker jag 🙂

  
Den är lite ljusare i verklighet och av tunn mockatyg , perfekt till våren 🙂

Mamma fick välja mathak och det blev ett ställe där man fick för en summa äta hur mycket pizza man ville typ som pizzahut . 

Tyvärr så tycker jag inte att pizzorna i Finland är lika goda som i Sverige men det slank ner en och annan slice 😉

Vi drog vidare till Pirkko innan det var dags att åka till båten för hemfärd. 

Vemodigt att lämna mamma och mormor men jag åker tillbaka snart igen. 

Lämnade våra saker i hytten och tog itu med taxfreen direkt. 

  
Citerar syrran : Jag har aaaldrig sett någon handla så mycket godis på samma gång 😀

  
Ett besök på Victoria’s secret är alltid trevligt 😉

Tog en kvällsfika innan vi gjorde kväll i hytten.

  
  
  
Busen ville inte sova direkt 🙂

Syrrans man hämtade oss i morse och tog oss till Scandic infra city för en rejäl hotellfrukost 

  
Den satt fint den – tack svåger Peter ‚ù§Ô∏è

Det var skönt att komma hem och få krama om familjen 🙂

Jag fotade lite bilder mormor hade i bokhyllan

  
Älskade morfar ‚ù§Ô∏è

  
Mamma och morbror 🙂

  

Mamma när hon gifte sig med min sk pappa. Så vacker hon är ‚ù§Ô∏è

  
Och så ett annat brudpar 😉 

Nu ska jag sova.

Kram ❤️

 1. Åh Mirka vilket fint inlägg och vilka fina dagar ni fick tillsammans och månade gott om varann. Blev varm i hjärtat av att läsa. Tack för att du delde de fina fotona! Deltog din morfar i kriget? Han ser så ung ut på fotot. Min morfar och två morbröder deltog i både vinterkriget och fortsättningskriget. Min morfar borde ha fått åka hem tidigare pga åldern, men blev bortglömd.. De klarade sig alla tre.

 2. Hej Mirka, vilken båt åkte ni? Silva eller Viking? De såg ut att ha massor med väskor, vet du om/vilka märkesväskor de hade?
  Härligt att du fick en skön Finlandstripp!

 3. Kära nån, Peter har fortfarande samma gammaldags frisyr nu som på er bröllopsbild. Du gör dig ju så fin så varför kan du inte få maken att ta bort sin gamla raggarfrisyr.
  Tänk va fin han skulle bli ! En riktig snygging kanske-

  1. Va? Hur kan du säga så? Oerhört ouppfostrat. Du kan väl inte bestämma vad för frisyr han eller någon annan ska ha.

 4. Det finns något positivt och negativt i allt.

  Nämn 2 positiva saker att ha många barn?
  Nämn 2 negativa saker att ha många barn?

 5. Så fint inlägg. Kom att tänka på min svärmor när jag såg tofflorna. Hon var oxå från Finland och stickade tofflor till sig och fina raggsockor till oss andra.

 6. Hej Mirka,
  Kan hålla med om att e.l.f är bra smink till bra pris! Jag beställde det från England via deras websida förut men nu finns även de på lyko.se ett litet tips om du vill vill beställa mer nån gång 🙂

 7. Flera av dina flickor är väldigt lik din mamma när hon var barn ! Kul att dragen kommer finns där från mormor !‚ù§Ô∏è Åt ni kött o pärorna som vi sa ,, (är Ästerbotten född ) min mamma gjorde det alltid ,, o jag gör soppan oxå då och då ,, kött potatis o morötter ,, vissa har i purjolök oxå men inte jag , det behövs inte ,, oerhört gott o nyttigt ! Tack för fina kort ! Kram ‚ù§Ô∏è

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..