En helg hos vänner

Har varit dålig på att uppdatera men dagarna har verkligen gått i ett. Igår åkte jag, Linnea, Kevin och hans tjej Mli ner till Motala och Madde. Jag har länge lovat Kevin en tatuering och nu var det då äntligen dags ;-) Jag åkte direkt till Tobbe och lämnade av Kevin och Mli och fot vidare och hämtade min vän Angelica. Hon hade bokat en tid åt mig och mina naglar i Linköping hos Cornelia och ville gärna göra mig sällskap :-) Så iväg till Linköping och snygga till naglarna som blev jättefina, mer bilder kommer när jag får de av Angelica ;-)


Kevin var precis klar när vi kom tillbaka till Motala och Tobbe och han var så sjukt nöjd och glad över sin tatuering 🙂


När vi tillslut kom till Madde blev det kramkalas och en god middag på det 🙂 Ungdomarna tog sig ner till stan en sväng medans vi gamlingarna mös i soffan.


Kevin och Mli åkte hemåt idag då de skulle fira Mlis pappa. Jag och Linnea åkte till Tobbe för att göra Linneas efterlängtade tatuering 😉 Hon har tjatat om en i över ett år och nu har vi enats om att hon fick göra en.

 


Morgonsminkning med Emmy-Lou till sällskap 🙂


❤️

Medans Linnea gjorde sitt gick jag med Johanna och Ina till stan och shoppade lite på rean 🙂 


Även Linnea blev så nöjd med sin tatuering 🙂 Så snyggt!

Vi åkte och handlade lite käk till kvällens grillning och vidare till Madde. 

Linnea lagade sin linssoppa och Tobbe förberedde köttet medans vi andra tittade på 🙂


Angelica med familj kom och vi har haft en supermysig grillkväll med mycket skratt och lek med barnen ❤️

Nu blir det sängen 

Kram ❤️

 1. Hej Mirka!
  Dina naglar blev jättefina och din Mickel Kors ring är helt fantastisk vet du vart man kan köpa den har kollat på nätet men kan inte finna deneller vet du vad modellen heter kram

 2. Stackars Peter han är alltid med barnen medan du åker iväg på alltmöjligt jogging tur i Amerika mm. Men du är bra också hur reagerar barnen då ni ska skiljas. Bor du kvar i huset? Kanske du träffat någon ny????.

  1. Är det synd om en pappa som får vara med sina barn?
   Varför får inte en förälder åka på en resa med sina vänner?
   Sluta vara så dömande!

    1. Det verkar som du har alldeles för många läsare med alldeles för mycket tid Mirka. Kan man inte tänka längre än näsan räcker och skriver så mycket dumheter utan att tänka sig för, då kanske man ska sätta lås på tangentbordet

  2. Stackars Peter? Han är väl far till barnen så han älskar säkert det och klarar det alldeles utmärkt. Hade det varit ”stackars Mirka” om Peter varit iväg?

 3. Jag tänker på ett annat sätt. Det måste vara skönt för dig att få komma hemifrån lite ibland och få längta efter dina barn. Jag kan bara tala för mig själv, men jag känner mig som en bättre mamma när jag har gjort något bara för mig. Då kommer jag hem med helt ny energi, leker och busar och öser kärlek över mina hemma.

 4. Vadå stackars Peter? Så om Mirka åker iväg en-två gånger per år för att göra saker för sig själv är det synd om pappan (som ändå VALT att skaffa alla dom barnen). Är det synd om Mirka också som varit hemmamamma och själv med 13 barn medan Peter jobbat?
  Bra att du tänker på dig själv också Mirka. Tycker du har lyst upp sista tiden och verkar så glad och strålande.

 5. Ni som säger att det är synd om Peter, jag tror säkert Peter sagt att det är okej för Mirka att åka. Ttor även att det inte är bara Mirka som hittar på utflykter själv, det gör nog även Peter, ändå skillnaden är bara att Peter inte har en blogg där han skriver om sin vardag 🙂

 6. Jag tänker att det väl är bra för Peter att få vara hemma själv och öva sig att ta hand om alla barnen inför den stundande separationen? Det kan ju inte vara många gånger han varit ensam över natten med allihopa så han behöver nog all övning han kan få!
  Tycker tyvärr att Linneas tatuering ser ganska amatörsmässigt gjord ut, och sned. Hoppas det bara har med armens vinkling att göra.

 7. Umgås du bara med yngre mirka ? det syns ju att du är äldre än dom andra.Har aldrig sett dig med nån runt din ålder heller äldre

  1. Och Du har full koll på ALLA deras vänners åldrar lr ??

   Kvittar väl vad det är för ålder på deras vänner, huvudsaken de trivs ihop

   Kan ju faktiskt vara så att Mirka har vänner som INTE vill att hon skriver om i bloggen och tror nog inte Mirka skriver exakt ALLA hon träffar i bloggen

 8. Men Peter maste arbeta OCH ta hand om barnen – eller finns ngn babysitter? jag tycker ocksa att det är mycket jobbigt när alla barnen är hemma och man arbetar samtidigt!!

  1. Hur fasiken orkar ni!!! Ni som bryr er så mycket om Peter och om Mirkas åldersspann va gäller vänner o en massa mer. Ni verkar inte riktigt kloka! Alltså på riktigt!!

 9. Det var väl väldigt så synd det var om Peter. Tror Mirka och han klarar det mesta, både med och utan varann.
  Kram till er bägge!

  1. Vi kan ju hoppas på att det är vinkeln som gör att det ser snett ut… För det var min första tanke också! Men viktigast är ju att Linnea är nöjd 🙂

 10. Linnea är väl under 18? Oseriöst att tatuera någon under 18. Är det ens lagligt? Dina barn är så unga och dom kommer ångra dessa tatueringar om några år.

   1. Jag tycker att Linneas tatuering är jättefin men reagerar också på hennes späda ålder. Många som tatuerar sig (i unga år) ångrar sig senare. Hoppas hon slipper göra det.. Den var ju inte direkt diskret :/

  1. Jag gjorde min första tatuering när jag var 16, med målsmans samtycke, är 33 idag och är fortfarande lika förtjust i den!!

 11. Amatörmässig tatuering. Handtaget ligger inte i linje med svärdet. Skulle en riddare dra det svärdet hade det brutits pga konstruktionsfel.

   1. Madde har lagt ut bilder på den ur flera olika vinklar å den ser lika sned ut på alla bilder. Stackars Linnea vad missnöjd hon kommer vara med den i framtiden!
    Synd på en annars snygg tatuering!

 12. Härligt att komma iväg och träffa kompisar och umgås med de större barnen! Det syns på dig Mirka att du är glad, du strålar så härligt!!

  Så klart att Peter klarar av att ta hand om sina barn på allra bästa sätt!! 🙂

  Vad modiga barnen är som vågar göra så stora tatueringar! Det måste gjort ont! Eller det kanske inte gör ont? Bara jag som fått för mig det..

  Kram
  http://blogg.loppi.se/mammalinda/

 13. Måste säga att jag är besviken på att ni lät en minderårig tatuera sig. Tänk om hon ångrar sig när hon är vuxen? En sån stor tatuering dessutom, på ett ställe som är väldigt svår att dölja vid behov. Jag trodde först jag läste fel namn, att du skrev om Kevin två gånger. Sen var jag övertygad om att det var en liten liten tatuering, typ ett hjärta på ankeln eller nåt. Inte en stor bjässe på underarmen! Nä, här brast ni i ett föräldraskap anser jag. Tråkigt.

 14. Så om man i er familj tjatar tillräckligt mycket och länge så får man dom man vill mao
  Jag undrar vad som hände med den utlovade resan till London först med Linnea och sen med Linnea och Jennifer?
  Varför prioriterar du inte en resa till Daniel och träffar första barnbarnet ist för Motala för att fixa naglar och tatueringar?

 15. Jag tycker också att det är idiotiskt att låta en sextonåring tatuera sig och på UNDERARMEN! Samt att nej…Tatueringen ser inte välgjord ut,ska bli MYCKET INTRESSANT att se den utlovade bilden på vad bra den egentligen är…Misstänker det blir ett ”Nej,Linnea ville inte…” och ingen ny film.
  Mirka ser dock VÄLDIGT glad ut på bilderna, som frisläppt och lätt galen. Vad har hållit dig tillbaka tidigare,Mirka? Är du kär i Madde? Är det därför du ska lämna din make? Uppriktigt nyfiken fråga. Hur tänker du kring framtiden när han träffar en ny? Inga tankar alls?

  Kalle

 16. Ibland när jag ser bilder på mig själv i 16/17/18-årsåldern så svindlar det när jag ser vilka frisyrer, hårfärger, kläder och smink jag valde. Men inget av det var ju permanent, tack och lov. En tatuering däremot är både dyr och smärtsam att bli av med när man ändrat stil och smak.

 17. Det spelar nog ingen roll om tatueringen fotas på annat sätt. Linjerna är inte raka och väldigt slarviga! Svärdet har gått av kan man säga eftersom underdelen inte går i linje med resten. Det syns klart och tydligt. Men, huvudsaken är att dottern är nöjd.

 18. Till alla er egon här inne som formligen äääälskar att sprida era åsikter om Linneas tatuering om hur fel den är. Fattar ni inte att tjejen läser sin mammas blogg (antar jag) och från att varit nöjd nu kanske är helt förkrossad? Men det skiter ni i bara ni får ut era läskiga kommentarer. Och sen påpeka att de är ansvarslöst att låta en minderårig få lov till detta? Det verkar ju va NI som är ansvarslösa o noll eftertanke o empati om att det kanske sitter en ledsen tjej nånstans nu o är besviken på era äckliga kommentarer. Usch!!!

  1. Det känns inte rätt att låta en så ung människa göra en sån stor tatuering och OM den åtminstone hade varit rätt. Spelar ingen roll hur man än vänder och vrider bilden så skulle det inte gå att föra in en dolk eller svärd eller vad det nu är i den slidan. Men han kanske är billigare än andra tatuerare han Maddes ex? De som skriver att tatueringen är sned har ju tätt av bilderna att döma och jag tycker bara synd om tjejen som ska gå med den livet ut. Tror nog faktiskt det finns en viss logik i att det är åldersgräns på sånt

  2. Förstår hur du tänker Charlotte och jag håller med dig angående alla onödiga kommentarer om Linneas tatuering. Linnea är en söt och gullig tjej och jag önskar henne all lycka i livet. Det jag däremot inte förstår är föräldrarnas (eller kanske det bara är mammans…) beslut. HUR KAN MAN BARA TILLÅTA SIN SEXTONÅRIGA DOTTER ATT GÖRA EN TATUERING AV DETTA SLAG!!!??? Det tyder på stor omognad och noll vuxenansvar. Men vill man vara ”cool” så finns visst inga gränser. Skrämmande!

 19. Men Mamman vet att hon drar in alla sina barn in sin blogg – alltsa är hon allra först ansvarig för allt som följer – hon fotograferar tatueringen och maste räkna med kommentarer – om hon vill skydda främst L., skulle hon inte längre dra in henne i blogglivet…..

 20. Mirka vet ju att följare ger sina synpunkter för och skydda sin dotter hade hon inte behövt lägga ut bilden på tatueringen över huvudtaget,,, men det ger väl mer klick till bloggen=pengar så skyll inte bara på oss följare Mirka har oxå ett ansvar,,,

 21. Men herregud. Om flickan växer upp med tatuerade föräldrar och själv vill ha en så vad har ni med det att göra? Jag tatuerade mig när jag var 15, och har fem till sedan dess. Är i dagsläget, som mamma och lärare och lite mer mogen inte alls nöjd med någon jag gjorde i ungdomen, men vad gör det om hundra år? Om hon bor förmodan skulle vara missnöjd går det ju att korrigera eller tatuera över, eller helt enkelt lasra bort som jag gjort med en av mina. Tvivlar på att alla som tatuerar sig älskar sina gaddningar livet ut. Är väl bättre att Linnea och mirka har kommit överens om detta än att Linnea skulle smyga bakom ryggen och tatuera sig hos någon otroligt oseriös och riskera infektioner och grejs.
  Tatueringar och piercing blir mer o mer accepterade och tas inte på lika stort allvar idag som det gjorde förr. så om Linnea är nöjd så blir det nog bra ska ni se.

 22. Hur kan du reagera på att kommentarerna är läskiga. Det läskiga är att hur man ön vänder och vridet på det så är tatueringen fel och att hon som sextonåring inte bort få gjort en så stor. Alla som nämner detta har sett det här och det är inte ont menat. Men att låta henne göra detta som ska sitta hela livet var fel.

 23. Hemskt att låta en 16-åring tatuera sig över hela underarmen.
  Dessutom gjort av en som inte ens är proffs utan tränar på att tatuera folk…

   1. Fast helt ärligt nu Mirka, linjerna går inte alls ihop! Jag brukar vara en av dom som alltid försvarar dig och tycker det är helt upp till er om ni låter Linnea göra en tatuering. Men proffs är han verkligen inte!! Den är sne med skakiga linjer, spetsen som inte går ihop med resten and so on..

   2. Från Maddes blogg ”Både Mirka och Therese har pratat om att de vill tatuera sig och Williams biologiska pappa Tobbe tatuerar. Hans konstnärliga ådra har fått honom att utveckla ett intresse för tatueringar inte minst för att han tycker det snyggt men även för att han alltid har målat, skissat och ritat. Bara på hobbynivå, men han är grymt duktig”.

   3. Antingen ljuger du eller Madde för för en månad sedan skrev hon såhär i sin blogg om att exet INTE är proffessionell tatuerare:

    Lördagen bjöd på överraskningar! Jag hade planerat sen länge att överaska tjejerna och nu fick jag tillfälle att göra det. Både Mirka och Therese har pratat om att de vill tatuera sig och Williams biologiska pappa Tobbe tatuerar. Hans konstnärliga ådra har fått honom att utveckla ett intresse för tatueringar inte minst för att han tycker det snyggt men även för att han alltid har målat, skissat och ritat. Bara på hobbynivå, men han är grymt duktig. Jag peppar honom att följa sina drömmar och börja jobba med det professionellt, men han backar lite och vill lära sig mera först. Dessutom har han en skadad axel som han opererat och vet inte om han skulle klarar att jobba professionellt med det. Efter förmåga tycker jag! Med den skickligheten och begåvningen så tycker jag det är synd att bara pyssla med det på hobbynivå.

    1. Med hobbynivå = inte arbeta på en salong . Som tatuerare är man aldrig fullärd och han har som de flesta fått sin träning på en tatueringssalong

     1. Det är stor skillnad på att utföra något på hobbynivå och proffessionellt, och han är knappat ett proffs att döma av de bilder som lagts upp. Varför gick ni inte till en riktig tatuerare på en studio men lång erfarenhet?
      Det är ju trots allt så att dina barn nu är märkta ör livet och d¨borde ju kvalitet trumfa kvantitet.

 24. Det är upp till varje förälder själv att besluta om sina barn. Finns det en regel med förälders tillåtelse så får ni andra acceptera det. Mirka har ju inte bett er om tillåtelse utan bara berättat att Linnea har gjort en efterlängtad tatuering. Om LINNEA själv är nöjd så är det väl bra så. Vad Mirka gör med eller utan Peter är oxå upp till dom själva att besluta. Sluta upp att vara domare. Läs deras blogg men hacka inte bara för att dom lever och delar med sig av deras tillvaro. Dom är vuxna människor!!!!!!

 25. Vilka sårande människor det finns. Varför lägga ner energi på att kommentera en ung flickas tatuering och hur Mirka och Peter fördelar föräldraskapet. Låt dom leva sitt liv och låt Linnea vara glad över sin tatuering. Sluta med pekpinnar hit och dit.

 26. Tycker ni är pinsamma! Förlåt men asså hur kan vuxna människor sitta och klanka ner på en 16 åring? Tatueringen var svin snygg! Och sen ni som ba åå så synd det är om Peter det är väll för i helvete lika synd om Mirka! Jag blir mörkrädd när jag läser detta! Till dig Mirka och till dig Peter Så tycker jag ni är underbara föräldrar och riktiga förebilder!

 27. Det är otroligt vad mycket åsikter en del har! 😉

  Jag tycker bådas tatueringar är snygga 😀 Och jag,som själv är mamma till två busungar på 6 och 3 år,tycker att det är jättebra att du hittar på saker bara för din egen skull. Man gör så himla mycket för sina barn och för att orka måste man få ladda sina egna batterier också ibland <3 Man behöver få vara jag ibland också 🙂 Precis,som någon annan nämnde är jag säker på att även Peter göra saker för sig själv ibland! Det är ni värda bägge två <3

  Kramar

 28. Vilka fula trångsynta människor det hänger här inne… Blir fan mörkrädd över hur folk uttrycker sig o anser sig själva ha rätten att klanka ner på andra.. Se om erat egna hus ist för att kritisera andra så lär ni må bättre!

 29. I mina ögon är tatueringen inte rak, precis som flera av er har skrivit. Var och en gör som var och en vill men personligen hade mina döttrar fått vänta med tatueringar till de fyllt 18 år.

 30. Skrämmande kommentarer härinne !!! Det var ett förfärligt tjatande om Linneas ålder o betoning på att hon är 16…Men nog fyller hon 17 om ett par månader ? Dvs ett år till 18….. Min sambo ( 48) har tatueringar som han gjorde på sig själv ellet med hjälp av kompisar i tonåren, där kan man snacka taskig tatuering Linnea är nöjd med sin, inget annat spelar nån roll o vadå föräldraansvar det är väl just det Mirka o Peter har som lyssnar på Linnea o stöttar henne. För den delen har även jag kompisar i 20års åldern likväl som i 60års åldern (jag är 47) visste inte att man inte fick ha vänner i annan ålder !!

 31. För mig låter det så ytligt med detta kroppsfixerande ,naglar ,tatueringar.o.sv.Finns det inget vettigt att göra för att få ett bra självförtroende? Läste nyss av en psykolog att man ska inte vara så mycket kompis med sina barn!!!!Föräldrar ska vare en förebild för sina barn hjälpa och stötta.

 32. första gången jag är inne på din blogg, dra mig baklänges vad du är snygg, jag har bara fött 2 barn är känner mig som ett vrak.

 33. Hur ska en person orka med tretton barn tänker jag.?Med alla aktiviteter skjutsar hit o dit. Men inte mina problem bara en tanke. Hu så jobbigt. Din tatuerade dotter kommer ångra att ni sa Ja till den tatueringen. . Flickan är ju så söt och rent ut sagt vacker. Men ni har valt då är det så det är.

 34. Man blir mörkrädd när man läser alla sinnessjukas kommentarer.
  Hur tänker ni när ni skriver?
  vill säga så mycket till er men känner att det är meningslös.
  Fan va ledsen ja blir.
  De värsta är att ni alla är väll dubbelt så gammal som jag. Men ändå verkar det som jag vet mer än er vad som är rätt och fel, vad som sårar och inte sårar.

 35. När man kommer upp i åren lite så är det inte så ”noga” längre med åldern på de som man umgås med. När man var 20 så lät ju 50 så gammalt, men nu när jag själv är runt 30 så spelar det faktiskt ingen roll. Min man är nio år äldre, hans föräldrar är 75 och jag gillar att umgås med dem. Likväl som han trivs med mina föräldrar som är lika gamla.. Om man kunde se förbi normen lite så finns det mycket som kan berika ens liv

 36. Att folk orkar bry sig så himla mycket, såå jävla löjligt rent ut sagt, Det är väl deras liv. Tror varken Mirka eller Madde tycker att det är kul att höra fördömande kommentarer har man inget bra att säga kan man vara tyst anser jag. Tycker det är kul och inspirerande att läsa era bloggar Mirka och Madde kramar Ewa B

 37. Vi har många olika åsikter ang på vilka sätt vi vill vara föräldrar, vad som är viktigt och vad som inte är det. Vi kan vara ”för” eller ”emot”‘ i olika frågor och fatta helt olika beslut jämfört med vad grannen eller bästa vännen skulle göra. För vissa känns det helt okej och rätt att barnen tatuerar sig oavsett ålder, de kanske ser upp till föräldrarna som också är tatuerade och i den familjen tycker man om att uttrycka sig genom tatueringar och det känns som något fint och stort att få låta sitt barn göra en tatuering som betyder något viktigt.
  Själv kommer jag förbjuda mina barn att tatuera sig och efter att de fyllt arton kommer jag hota med annat för att få dem att fortsätta låta bli… Typ inget betalt körkort, ingen egen bil betalad av mamma, ingen hjälp med studielån om tatuering görs. Jag är konservativ i den frågan.
  Det som förenar mig och Mirka, och gör arr jag inte har lust att skriva nån mästrande kommentar till henne, är att vi båda gör det vi anser bäst för just våra barn. Det är mammor fungerar ju… Kram Mirka

 38. Men snälla nån! Låt folk bestämma över sig själva och göra vad dom vill, ni har väl för helsike inte med det att göra sorgliga gnällsnören!-.-‘
  Jag var 15 när jag bestämde mig för vad jag ville göra för första tatuering och gjorde den 3 år senare och är fortfarande lika nöjd med den och det hade jag la varit även om jag gjorde den när jag var 15! Fy tusan att ni inte skäms vuxna människor som går på folk på det sättet! Om ni tycker det är ett okej beteende så kan man ju verkligen fråga sig vems barn det faktiskt är synd om! Hoppas verkligen ni inte uppfostrar dom till att bli sånna nätmobbare som ni själva är! Skäms ta mig fan! Linnea skit snygg tatuering, hoppas du inte tar åt dig av dessa dumheter!:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..