Kom inte iväg…

Tack för era tips ang mitt ben ❤️ Jag hade tänkt komma iväg till vc men fasiken… Att komma iväg med de 4 minsta som inte är helt krya och sitta och vänta i ett väntrum kändes motigt så jag hoppade över ett läkarbesök …

Jag har ett fint blåmärke på vaden där jag fick ont men inte ont längre annat än blåmärket då 


Men jag ska ta tag i saken 😉

Uppdatering:

Jag har nu ringt 1177 och rådfrågat de. Det är inte akut att visa upp benet nu men ska boka en tid till vc till nästa vecka och hålla koll på vissa symptom som förhoppningsvis inte dyker upp ….

Igår regnade det rejält vilket var befriande faktiskt. Ibland tycker jag att det är det och skulle helst bara vilja ta en långpromenad då. När jag var i tonåren och mådde dåligt gick jag alltid ut när regnet kom. Befriande känsla efteråt. 

Nu ska vi iväg och handla inför helgen. 


Tänk att Lilja fyller hela 3 år om ett par dagar ❤️ 

Kram ❤️

 1. Oansvarigt att inte söka läkare, både för din o för dina barns skull! Detta är inget att ”leka med” Mirka. Ring VC. Du har inte tagit åt dig av de som snällt bett dig, därav min lite hårdare ton. Vad händer med alla barnen, om det händer DIG något? Skärpning!

 2. Du måste gå till läkaren! Blodpropp börjar oftast i ett blodkärl på vaden ! Om du har otur kan den vandra upp i lungorna Är det varmt på vaden?

 3. Jag förstår att det inte är lätt att komma iväg när man har många barn och flera av dem är små.
  Men du MÅSTE prioritera din hälsa!! Du är inte till mycket ”nytta” om du blir sjuk, eller hur?
  Jag skulle önska att du omedelbart tar dig till läkare och visar blåmärkena. Inte sen, utan NU!

 4. Om man får många blåmärken lätt kan det vara blodsjukdom. Så jag håller med de andra- kom iväg till vc. Krya på dig. Kram

  1. Och nej detta är inte symptom på en blodsjukdom dvs leukemi ! Dessa blåmärken ser annorlunda ut och man har oftast flera andra symptom ! Nattliga svettningar och infektioner som inte går över. Lirkas blåmärken ser ut som ytliga proppar helt ofarligt. Men dom gör ont ” svider när dom spricker. Lita på 1177 och kolla till veckan hur det ser ut och har utvecklats. Blåmärken efter en ytlig propp brukar blekna fortare än ett vanligt ” blåmärke. Det skulle även kunna vara ett stort åderbråck … Ofarligt men kan vara ont. / Camilla Sjuksköterska.

 5. Ser ut som du fått en ytlig blodpropp.

  Jag är 31år och har sådär fulla högerbenet. Det kom under 3:e och 4:e graviditeten. Mina blånader håller till från ankeln till en bit ovanför knäet. Kan bli 5-10cm. Först bränner det, sedan kommer blåmärket som ömmar. Sedan försvinner det på någon vecka. Hela tiden kommer dem. Har även blånader som är konstant. Har fått salva för de infektionerna men de hjälper inte. Det är inte farligt men åderbrock, ytliga blodproppar och ständiga inflammationer men de kan öka risken för en blodpropp i en djupare ven.

  Jag har sett ut sådär i 4år. Mina symptom är klåda och stickningar, tungt ben, kramper och svullnad. VC vill inte operera. Jag tänker operera mig någongång men måste bekosta det själv (strax under 20.000kr). Därav att det dröjer. Ingen kul prio då pengar behövs till så mkt annat hela tiden. Jag lider såklart av symptomen men för mig är det som jobbigast med hur det ser ut. Inget sexy leg direkt 😉

 6. Men nej tagga ner. Jag är läkare o ser sånt hela tiden. Stödstrumpor o Hirudoidsalva är behandlingen. Lugn nu bara. Inte behöver man till akuten för en ytlig blödning o tromboflebit!
  Trevlig helg!

 7. Hur svårt kan det va att komma iväg till VC, du är ju på allt annat… mingel..och träffar hit och dit, och en USA resa på någon slags löprunda.., nä det gälller att prioritera, eller du kanske vill att vi ska ”tycka synd om dig”.ALLA får ta sitt eget ansvar över sig själv och sina barn-

 8. Mirka..? Det är som att det blåser storm kring dig. Tydligen blir du utskälld vad du än gör och inte gör. Jag tänker av outgrundlig anledning på Ulf Starks underbara (men kanske föråldrade bok), ”Dårfinkar och dönickar”. Jag minns dock inte hur morfarn exakt uttrycker sig i den, men tycker ändå att det är något likt med att du som jagas av någon sorts kaos just nu.Hoppas du förblir stark och vågar fortsätta vara en dårfink (en komplimang, om du missat att läsa boken.).

 9. Mirka! Vila från bloggen en stund. Det behöver du. Du behöver komma bort från alla elaka människor och bara tänka på dig och familjen .KRAM!

 10. Hoppas du inte tycker jag var elak?! Blev bara orolig för din skull. Det var ENDAST omtanke! Hade vi känt varandra så skulle jag passat dina små, så du kunde åkt till läkare! Utan tvekan! Vi bor dessutom ganska nära. Jag vet själv hur svårt det är att ta sig till läkare! Bara tanken får man ont i magen av. Det var bara av omtanke till dig. För jag gillar dig o vill att du ska må bra! Du är bäst! Glöm aldrig det!

 11. Jag vet exakt vad du menar med att det är lättare att komma iväg på planerade saker Mirka.
  Skickar över styrka och värme.
  Mvh,
  Annah

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..