Julbak m.m

Jösses vilken seg dag det har varit idag, en lång dag. Nu är klockan snart 22 och Älva och Lilja är fortfarande vakna då båda somnade en stund tidigare på dan. De har fått lite chips och när det är uppätet är det sängen som gäller och de har ”lovat” att lyssna när jag säger till ;-) Jag antar att Älva lyssnar och Lilja ignorerar och kommer att kämpa emot in i det sista för att sen plötsligt bara lägga sig ner och tvärslockna. Det är så den bestämda unga damen fungerar nämligen :-D 

Idag har jag, Selina, Alice, Nellie, Älva, Lilja och David bakat lussebullar 🙂 Jag har lite svårt att släppa på kontrollen över hur bullarna ska bli ( lika stora osv ) och att lämna över ansvarat av bakningen är bra träning för mig. Och barnen var jätteduktiga ❤️ 
Bullarna blev jättegoda 🙂

Imorgon måste jag börja packa lite känner jag så jag slipper sista minuten-stressen på måndag morgon. Fast jag lär nog inte göra det först sent på kvällen om jag känner mig själv rätt. 

Imorgon är det första advent och jag känner att den kom för fort. Har inte hämtat upp en julpryl från källaren så jag panikhandlade till advensljusen så vi kan tända första ljuset till frukosten imorgon 😀


Alice fick välja allt 😉

Imorgon måste jag köpa några julstjärnor att ha i köksfönstret så man får lite mera feeling. Köpte en fönsterlampa till vardagsrummet när jag var på Ikea i måndags som jag också måste packa upp. 

Har ni julkänsla? Jag saknar den helt än så länge…. Men den kommer nog så småningom 😉 Lite snö skulle inte skada. 

Nu sover båda tjejerna och Lilja hann somna utan tjafs tack och lov. Oliver kom ner för att se på James Bond med mig men han somnade i soffan under nyheterna 😀 

Kram ❤️

 1. Mysigt med julbak, det kanske vi kan göra imorgon med. Här har vi börjat plocka fram julen och igår fick jag världens finaste adventsljusstake av min 13 åring som han gjort. Kul!

 2. Är det så svårt att sätta upp håret på barnen när ni bakar?!?!? Du som mamma borde lära dom det. Precis som du lär dom tvätta händerna när dom torkat sig i arslet.

  1. Den kommentaren var väldigt onödig och det är inte ditt bekymmer om det skulle råka komma ett hårstrå i en bulle.
   Jättefina bullar barnen har gjort och de har lyckan att få vara med i köket

  2. Hahaha!!! Allvarligt, Annie vad knasig du är som blir så upprörd för att barnen har utsläppt hår vid bakning. Det är inte dina barn och inte dina bakverk och du ska garanterat inte äta dom heller så släpp det negativa och sluta lägg energi på något du inte är det minsta lilla del av. Och vet du, jag har alltid utsläppt hår vid både bakning och matlagning✌️

  3. Det är väl inte du som tvättar ungarnas hår när det är fullt med deg eller äter bullar med ev hårstrån i?
   Jag sätter upp mitt hår av den anledningen att annars ser jag inte.

  1. Inte vara dryg?
   Varför skicka två inlägg där du gnäller då?

   Att du o alla andra bara orkar leta fel heeeeeela tiden.

   Läs o njut eller stick

 3. Annie, du är både dryg och otrevlig med dina kommentarer. Det har tjatats tidigare om att barnen har håret utsläppt när de bakar men jag bara undrar vad du har med det att göra? Varför ska du behöva säga till Mirka vad hon ska lära sina barn? Det är upp till henne och inte till oss som läser att avgöra om det är viktigt att barnen har håret uppsatt eller inte. Om det nu skulle ramla ner ett hårstrå, på vilket sätt påverkar det dig? Tycker det gnälls så otroligt mycket på allt Mirka skriver. Varför måste ni hitta fel på allting? Är ni så perfekta själva? Om inte bloggen passar så är det ju bara att sluta läsa.

 4. Den som ska äta bullarna är den ända som behöver bry sig om hårstrån i
  Mina barn slickade lite på degen när vi bakade, OCH det är ju bara vi i familjen som ska äta. Baka, ät och njut av glada fina barn

 5. Åh så mysigt att baka bullar! Vi gjorde oxå det häromdagen. Det är just sådant som skapar julstämning. Nejlikor i apelsin är enkelt att göra och doftar så gott och juligt! Kika gärna in på min blogg när vi julstökade. ( min tös hade oxå hängande hår )
  Kram

  FridaMedMångaBarn

  http://nouw.com/fridamedmångabarn

 6. Jag har inga problem med att släppa kontrollen vid bak. Då brukar bullar och dyl bli plattade och ojämna av alla barnen. Haha! DÄREMOT julpyntade vi hemmet idag och DÅ var det så mycket svårare!! Vi har väldigt mycket olika julpynt och barnen blandade vilt med vitt, rött och guld. Så nu har jag, lite så där i smyg, flyttat om en hel del. Jag kunde inte låta bli.
  Hoppas att ni har haft en härlig första advent!!
  Ps. Vi bakar också med utsläppt hår.

  http://blogg.loppi.se/mammalinda/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..