Så var det avklarat

Då har man än en gång avverkat ännu en julafton efter veckor av planering, huvudbry, spring och mot slutet stress. Jag trodde aldrig att jag skulle bli klar med julklapparna, ni vet hur det gnager i en nästan av ångest: kommer barnen att vara nöjda med det dem får i sina paket??? Ska jag köpa en till klapp var?

Jag valde noga från barnens önskelistor. Vissa var enkla att köpa till medans några lämnade knappt några speciella önskemål. Linnea och Jennifer var väldigt tydliga i sina önskemål – båda ville ha få saker som var dyrare och båda fick det de ville ha 😉 Dem fick en varsin Trasher-tröja som är svindyr men låg högst på bådas listor. Linnea ville ha en parfym a dryga 500kr och Jennifer ville ha en kånken-rygga. Förutom de sakerna fick dem båda även nya påslakanset. Benny hade inga önskemål förutom en Star Wars-gubbe att ha stående vid datorn…? Då fick han också några tröjor, Adidasbyxor, deodorant m.m och en ny mugg. Muggar fick även de andra killarna, med olika Star Wars-motiv 😉 Victor, Oliver och Thor fick Nerf-pickor och extraskott till de, olika sällskapsspel som dem hade önskat sig och annat smått. Alice och Selina ville mest ha Marcus och Martinus-saker ( svindyrt ) så fick de sån där speciell sand som är formbar, set med lera, symaskin och lite kläder. David fick sin dammsugare och blev så glad 🙂 Efter en timme slutade den att låta och går inte att få liv i igen 🙁 Han fick en stor tågbana med bord, en docka ( beebis ), långtradare med bilar, duplo och kläder. Nellie, Älva och Lilja fick dockor, sminkdockhuvud, målarböcker, massa pennor, stämpelset, kläder, lunchlådor, läkarväskor ( 2 olika ) m.m. Kevin fick en LP-skiva ( ? ) – det enda han önskade sig och så fick han lite herrparfym och sånt. Mli fick en hoodie och Emmelie lite smått och gott till hemmet 🙂

Kevin och Linnea delade ut julklapparna som vanligt 🙂

 


Sen var det full röj när alla öppnade sina saker 😀

Nu gick jag ju händelserna i förväg här. Förmiddagen var lugn och Emmelie hämtades av sin sambo och numera även fästman ( de förlovade sig på julaftonskvällen ❤️ ) strax efter kl.13 för att hon skulle hinna fira en stund med sin mammas familj också 😉 Nästan hela klanen såg på Kalle Anka medans jag slet med maten i köket. Fick hjälp av Alice och även Jennifer efter en stund 🙂 Och nej…jag lider inte av att missa Kalle snarare tvärtom 😀 


Nästan färdigdukatÄlva och Lilja var otåliga 🙂


Testade laga en räkcheesecake ( recept från Jenny ) och den var mmmm så god 🙂

Det var lek för hela kvällen och magen stod åt alla kanter efter allt småätande – precis som det ska vara på julen 😉

Barnen gav även oss några klappar ❤️


Jag älskar att gå i mysiga tofflor hemma och var i stort behov av nya 🙂


Alice har stenkoll på vad jag gillar och såg till att de hittade det när tjejerna var med Peter och handlade 🙂 Fick smycken av Linnea och härliga bad-grejer av Kevin.

Peter har länge velat ha en bra Oral B eltandborste vilket han nu också fick 😉


Alla nöjda och glada 🙂


Davids tågbana gillas av många vilket var också tanken 😉

Nellie fotar oss när vi säger god jul 😉

Igår åkte jag och 6 av barnen till Märsta och min storebror där min familj samlades ❤️ Tyvärr var syrran sjuk så dem saknades. Älskar min familj och har turen att ha fått de bästa svägerskorna/svågern. Det är alltid så mycket glädje och skratt när vi samlas 🙂 

Barnen fick julklappar med sig hem och jag fick ett presentkort på Mall of Scandinavia där jag aldrig varit ännu men nu måste jag ju dit 😉

Vi kom hem rätt sent och luften gick ur mig. Somnade rätt ovaggad. 

I morse ringde väckarklockan strax efter 6! Selina hade tåg att passa i Stockholm och vi behövde åka senast kl.8. Jennifer, Alice och Nellie valde att göra mig sällskap trots den tidiga tiden. 

Vi såg till att Selina kom med tåget till Småland där hon ska besöka en vän. När vi ändå nu var i Stockholm så fick vi den briljanta idéen att besöka Mall of Scandinavia 😉


OMG så stort det är!! För stort för min smak 😀 Jag hittade parfym, smink och 2 tröjor på rean så lottlöst blev det inte att besöka stället 😉 

Resten av dagen har gått i ett. Thor älskar att pärla och jag har strykigt en hel del av hand verk idag. Oliver fick nån Volcano experiment-låda av mummi som vi har experimenterat med 🙂 Det fick bli en enkel pastasallad till middag idag. 

Jag måste säga att David har varit snäll mot julgranen! Bara ett par kulor som fått agera bollar men inte alls som jag trodde att det skulle bli 🙂 


Mys med Lilja i sängen ❤️


Några sekunder efter blev det bus av det hela 😉

Jag hoppas att ni alla haft en bra jul ❤️

Nu ska jag somna till nåt tråkigt på tv:n 😉

Kram ❤️

 1. Hoppas verkligen ni haft en toppen jul! Kan tänka mig att det är svårt att lyckas tillfredsställa så många barn hehe. Åh, ser att ni varit i mina trakter.. Åå Mall of scandinavia va kul. Ja, stora är det.. But i love it!

 2. Vad många som gett bordet med tågbanan i år, sett det i flera bloggar. Verkar vara riktigt poppis! Den där räkgrejen såg riktigt god ut…god fortsättning!

 3. Lustigt jag och gubben var där för första gången igår. Trots att det enbart tar en kvart med bil. Små shoppat med mat eller munkar eller kaffe. Massa modebutiker. Hög musik sen doften av parfym överallt som om de pumpade ut det i luften. Vi blev dåliga båda två som doftallergiker men gubben blev sämst. Alldeles för stort och så himla varmt. Aldrig mer säger jag

 4. Tyckte att jag såg er när jag rusade igenom Mall of Scandinavia… jag bor 10 mins promenad därifrån (fast igår tog det säkert bara 5 min i medvinden).
  Ändå är jag inte där så ofta utan bara när jag behöver gå dit för att jag ska till någon butik som inte finns i Solna C. Igår var det Legobutiken som hägrade för barnen (de skulle hämta ut väggkalendrar som de fick kupong till när de handlade tidigare i höstas) och då passade jag på att handla där istället för att gå åt andra hållet.
  Någon skrev att det var varmt där, men det tycker jag att det är i alla centrum, förvaringsskåpen borde alltid ligga precis bredvid ingångarna så att man lätt kan låsa in sina jackor. Men nu har jag inte ens koll på var de finns på Mall of Scandinavia.

 5. God fortsättning! Jag blir helt matt av din beskrivning, har du hunnit njuta av julen eller har du varit helt slut efter allt fixande?

 6. Vad hemskt att du ska känna så ang julklapparna. Dom äldsta barnen kan ju skaffa extrajobb och tjäna sina egna pengar och köpa parfymer och allt vad dom kräver.

  1. Övertygad att dom inte kräver dessa saker, dom önskar sig och när man önskar får man önska exakt vad som helst! Sen är det alltid frivilligt att köpa dom dyra sakerna eller dom billigare från önskelistan. Vi köper alltid rejäla saker till våra barn i julklapp och sen får dom billigare och färre på födelsedagar. I år tex fick båda nya iPhones, och såklart andra saker som vi hade valt fritt från listorna. Klart man vill skämma bort barnen med lite extra på julen.

   Ni såg ut att ha en skön jul Mirka
   Kram kram

 7. Madde, vad menar du med kräver? Ger du julklappar för att det är en sak dina barn kräver eller ger du det för att det glädjer dig att ge dem julklappar? Jag har också stora barn som får julklappar. Jag känner glädje att ge mina barn julklappar trots att de mycket väl kan köpa sina saker själva. Om jag inte missminner mig går väl Linnea fortfarande i gymnasiet och då kan det vara svårt att hinna med att ha ett extrajobb. Min näst äldsta dotter går också i gymnasiet och till henne har vi sagt att skolan går i första hand och sedan om man hinner kan man ha ett extrajobb.

 8. Efter årets julafton skrev jag inte riktigt det blogginlägg som förväntades kände jag, många hade sett fram emot idylliska bilder av alla sex barnen och resterande tio gäster men nej. Det blev istället ett inlägg om hur vi ska styra upp saker här hemma och att vi nu börjar spara för en solresa istället. Jag förstår PRECIS känslan att oroa sig över att saker ska falla mottagaren i smaken och att det ska bli rättvist. Jag minns själv en jul när jag var 15 och blev så väldigt besviken av att inte få en enda sak som jag hade önskat eller hoppats på. Så nu tar vi ett break, jag värderar tid med barnen högre än så här, att behöva arbeta så mycket som jag gör för att kunna HANDLA?!? Helt galet ju! Och vad gäller Mall of Scandinavia…jag var där för första gången i år, har varit motståndare länge men Legobutiken ligger där, jag kom ville och hade svårt att hitta tillbaka till bilen så lycka till med det besöket!;)

  1. Äntligen någon som fattar. Helt galet att lägga så mycket pengar på julklappar och stressa ihjäl sig och sen behöva oroa sig för att julklapparna ska bli godkända? Tycker synd om Mirka.

   1. Fritt val om man vill lägga sina EGNA pengar på julklappar eller dyr resa. Jag älskar att se minen på de jag ger julklapp när jag lyckats överraska med innehållet. Att komma ihåg något en person tyckt om,sagt i förbifarten & ge det i julklapp. Oslagbart. Behöver ingen dyr resa för att umgås med min familj ❤

   2. Jag stressar aldrig över julen, har aldrig gjort. Oroar mig heller inte om julklapparna kommer vara bra då vi alltid bara köper det vi vet kommer att skapa glädje och inte lämna någon besviken. Jul i vårat hus är bara glädje, lugn och mys.

 9. hej stiger in till er fina varma familj och önskar er ett gott slut på året och ett gott nytt år på det nya tack för du delar med dej av din vardag mirka
  kram

 10. Alla firar väl jul dom man själv vill.
  I vår familj köper vi julklappar även till vuxna barn.Några kanske väljer att åka bort andra har kanske inte julklappar alls man gör väl som man själv vill och vad plånboken tål gärna utan att kritisera andras sätt att fira jul.

 11. Men orkar snart inte längre. Vem är Ni (och det är inte alla här inne, utan en del) som hela tiden tycker att ert rätt är det enda rätta??? Om jag vill ge presenter för 50.000 per barn, eller om jag vill ge för 50 kr per barn eller inga julklappar alls eller en resa istället, vem är ni som har rätt att döma? Jag dömer inte er för ert rätta är lika mycket rätt som mitt rätta. Alla rätt är väl rätt !!!!! Sluta var så förbannat fördömande och tro att ni är bättre än andra.

 12. Till Madde:
  Den enda du behöver tycka synd om är dig själv.
  Mirka reder sig bra och ingen behöver tycka synd om eller klanka ner på henne. Spelar snart ingen roll vad hon skriver så hittar man fel och hittar man inget i texten så är vaxduken gammal.
  jag tycker det är fint att läsa hur de reder livet i sin familj och jag tycker inte alltid som henne men skulle aldrig kunna ge elaka kommentarer och utstuderande påhopp.
  Önskar dig Mirka och din familj allt gott på det nya året, och en stor kram till dig och alla snälla och uppmuntrande människor som ger kommentarer här.

 13. Hon lever ju på att skriva och visa upp familjen. Som jag skrivit förut, det är som en tvserie med oändligt antal avsnitt. Folk följer den här familjen som folk förr i tiden följde Dallas eller nån annan såpa.
  Ingen kan ju längre bli förvånade och stå med munnen öppen och förfasas över hur ‘elaka” folk är på nätet. Det är ju känt sen länge och tycker man inte om det, ja då får man stänga ned helt enkelt. Mirka vet naturligtvis om det också,men tycker att det ändå är på en ok nivå antar jag. Annars hade hon ju skaffat ett annat jobb.

  1. Det är inte okej att vara elak för det! Varför kan man inte vara snälla mot varandra!? Vuxna människor dessutom.
   Mirka bjuder ju in för den som vill att få hänga med i deras vardag och den som inte vill kan ju bara avstå.
   God fortsättning på Julen Mirka ! Kram

 14. Vilken djävulskt tråkig blogg det blev av denna då. Glest mellan inläggen också. Opersonlig. Lämnar nu efter hopp om bättring.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..