Livsfarliga leksaker

Ligger i sängen efter att ha tittat på en film. Jag höll på att somna flera gånger under filmen även fast den var bra men nu är jag piggare ;-) Jag skulle ha skrivit här igår kväll men blev avbruten av Nellie som vaknade och hade växtvärk och ville ha medicin. Jag klev över Älva i sängen och ner på golvet bara för att då bli halvt ihjälslagen av en leksak.


När jag klev ner från sängen så trampade jag på leksaken vilket gjorde så jävulskt ont att jag föll ner på golvet. Inte bara att jag fick ett fint sår under foten och slog knät i fallet… grinden vi har runt kaminen var dessutom ivägen för mitt ansikte som fick sig en smäll i fallet 🙁 Tur att jag inte slog ut tänderna utan fick ”bara” fläskläpp”. Det gjorde så ont så man mår illa. Nästan jämförbart med när man sparkar lilltårn mot nåt så tårn bryts – been there done that…twice! Jag låg där på golvet och kved en bra stund och stackars Nellie bara tittade på i sin urvakna tillstånd. Hasade mig till slut upp för att ge henne medicin så jag kunde plåstra om mig själv efter det. 

Jag hade där någonstans tappat krafterna till att blogga, låg istället och svor över dessa livsfarliga ting som kallas så oskyldigt för leksaker. Mördarvapen är vad de är 😀 

Idag har jag ont i knät och under foten men jag har överlevt och kunde till och med skratta åt missödet när jag berättade för familjen efter att Nellie nämt att mamma hade ramlat 😉

Annars då…? Jo, med tanke på att alla är lediga så har man inte allt för mycket tid övers till de sociala medier 😉 Igår åkte jag med Oliver, Victor och deras kompisar Casper och Jonathan ( bröder även dem ) + Alice till Uppsala och bla till en engelsk butik där ungarna fick köpa sig lite godis 😉 Killarna lekte sedan hos oss till efter middagen och sen ville de bli skjutsade hem till kompisarna där Oliver och Victor även sov över. 


Busungen David tycker att han är för stor för sin stol och väljer hellre en vanlig stol. Om han bara kunde sitta ner i den så 😉


Han älskar clementiner och är duktig på att skala själv 🙂


Det går åt enorma mängder med clementiner och apelsiner hos oss just nu …Idag fick Nellie en försenad julklapp  som hon har tjatat om att få sen i somras. Hål i öronen 🙂 Jag försökte förbereda henne noggrant över hur håltagningen går till m.m och hon satt jättefint inför första hålet. Som var värre än hon väntat sig och hon blev jätteledsen 🙁 Det blev inget hål i andra örat just idag i alla fall… Efteråt när vi pratade om det så sa hon att hon blev rädd för apparaten och ” smällen”. Det gjorde inte ont i sig att ta hålet 😉 

Casper och hans andra bror har varit och lekt hos oss idag 🙂 Kvällen avslutades med dans, i ca en timme höll ungarna på med att dansa och spexa.

Jag gjorde mintchoklad pannacotta med grädde på till kvällsgott åt oss stora 😉


Gott 🙂

Nu ska jag sova ….kram ❤️

 1. Fyfasen vad ont det gör att kliva på små leksaker! Ett tips vid håltagning vid nästa barn är att hitta ett ställa som använder två pistoler, alltså båda öronen samtidig. Det gör dom här i Sandviken och det är så mycket smidigare då det blir ett tillfälle och en smäll. Det är ju just smällen som barnen säger att dom blir rädda för. Hoppas ni har en skön ledighet Byter mitt alias till Johanna.L här hos dig då jag inte vill bli förväxlad med den andra Johanna som kommenterar ibland. Kram kram❤️

 2. Hemskt att trampa på leksaker. Nu kommer jag för övrigt med en liten pekpinne här, du har inte läst varningarna om clementiner tydligen….. Jag har inte köpt en enda sen dessa kom jag
  Kanske inget att bry sig i, för det är väl kanske, trots ”farligheten” bättre än godis.

 3. Ja vad ska man säga. Dessa leksaker. Jag trampar ofta på lego som ligger här och där. På någon konstig vänster får de fötter och vandrar ut i lägenheten.

  Krya på läppen och foten :-).

  Kramar från Malmö

 4. Hej. Stackare, hoppas din smärta snart går över När min dotter tog hål gick vi till Silver&sånt på Gränby C – där tog de i båda öronen på en gång, jättesmidigt!
  Kram till dig och familjen

 5. Synd att dom inte var två som tog ett i varje öra santidigt. Det har dom börjat med på de flesta ställen här i falkenberg i alla fall.
  Hoppas hon vill ta det andra sedan.

 6. Blir inte barnen uttråkade av att mest vara hemma? Nu när vädret är så tråkigt också.Åker ni aldrig tex till simhallen, bowling, gokart osv när ni har lov? Även om det är mysigt att vara hemma och baka och umgås osv. så behöver ju de större barnen lite mer stimulans och framför allt rörelse! Kan ju mest annars bli TV-spel och liknande för de större barnen.

  1. Jag har svårt att förstå att ingen av barnen är intresserad av att delta i någon idrott, eller annat sammanhang? Är ju ganska ovanligt att man inte är med på något och ni har fått så många som inte vill?
   För övrigt spelar det ingen roll hur man städar, de där jävla leksakerna ligger där och gör illa en iallafall

   1. Vi är 8 syskon i min familj och ingen av oss höll på med idrott av någon form på fritiden, vi var inte en idrottsintresserad familj. Bland mina barn så är det endast 1 av 4 som håller på med idrott, dom andra har provat på allt från dans, simning, fotboll, innebandy, kör, ridning, bågskytte mm men ingen har fastnat för något av alla grenar dom börjat på. Min man älskar sport och jobbar med ett elitlag men han skulle aldrig tvinga våra barn till något dom inte vill som inte har en stor betydelse. Jag har en vän med 4 barn som faktiskt tvingar sina barn att ha 2-3 aktiviteter på fritiden för hon är så otroligt rädd för att barnen ska bli tjocka! Att två av dom är runda gör inte saken bättre, det är näst intill hysteri att dom ska röra på sig, alltid. Även fast dom inte är helt friska så ska dom träna vilket gör att det tar längre tid att bli av med hostan, halsont eller förkylningen. Vad jag vill få fram är att alla barn inte behöver vara intresserade av fritidsaktiviteter, dom kan mycket väl vara nöjda med skolan/dagis och att sedan komma hem och umgås med syskon, föräldrar och kompisar. Det finns som sagt föräldrar som tvingar barnen till aktiviteter trots att barnen inte vill och då är det faktiskt bättre att låta det vara och bara vara glad över att barnet har en egen vilja och vet vad han/hon vill och inte vill.

    1. Jag har inte sagt att det är bra att delta i idrott eller att det är dåligt att inte göra det? Jag har sagt att det är förvånande att så många inte är intresserad…då det iallafall där jag lever och bor är vanligast att man deltar i nåt typ av sammanhang.

 7. Ett tipps till är att ta hålet hos en piercare. Gjorde det på min dotter. Gick jättebra! Emla innan så gör det bara liiite ont…

 8. Hej Mirka..
  Angående håltagning så tar dom i bägge öronen samtidigt på Mattssons Guld :-).

  God fortsättning och Gott Nytt År.

 9. Håller med om, att det är mycket ovanligt att ingen idkar någon form av idrott eller annat! Du skrev att Peter var hos er? Men han kanske inte ville vara med på bild?

 10. Varför skulle det vara ovanligt att inte idka idrott eller annat? Barn är sönderstressade av allt skit föräldrarna skickar dom på. Upp tidigt på morgonen, iväg till förskolor/skolor. Hem sent, läxor och mat, och sen ska dom på det ena efter det andra. Vill barn ska dom få, vill dom inte, ska inga besserwisser komma med moralpredikan. Jag har själv sprungit runt på än det ena än det andra, både idrott, och annat men snart nog har dom tröttnat och deras kompisar likaså. Låt barnen styra själva och snälla människor, SLUTA VARA SÅ FÖRBANNAT FÖRDÖMANDE. Vem är ni att alltid ha rätt? Hur skapade gud er eftersom ni verkar vara förmer än andra?

  1. Det var det dummaste jag hört tror jag! Om barn får utöva idrott eller andra gruppaktiviteter på SINA villkor, för att de vill, finns inget stressande i det, tvärtom, hälsofrämjande och utvecklande!
   Däremot ska ingen pressas till att delta!
   Vill man inte ska man slippa, men det är intressant att så många storfamiljer hävdar att inga barn är intresserade.

   1. Var det inte precis vad jag skrev? Men som jag också skrev, många är såna besserwisser, ska inte använda stora bokstäver, som någon påpekade. Det sved antar jag eftersom mothugget blev så stort från vissa.
    Jag skrev inte att barn inte ska ha olika intressen, hur man nu kan utläsa det ur mitt inlägg. Jag skrev att det är ändå upp till barnen att bestämma om dom vill utöva ”något” eller inte. Det är inte ni föräldrar som ska kräva det av dom, men säkert är ni några här inne som tvingar på barn att göra både ditten och datten utan att dom egentligen vill det. Jag tror det eftersom ni tog åt er av nått som inte skrevs utan nått ni tolkade själva. Jag tycker att folk är besserwisser och har en jäkla attityd om bara deras rätt är rätt och att det inte finns fler rätt än deras. Jag har rätt att tycka det. Vill barn ha aktiviteter så är det bra, men det ska vara på, (jag måste använda stora bokstäver) DERAS VILLKOR. För vem är ni att ha rätten att styra över andra människors vilja (bortsett från normal fostran) måste jag väl tillägga, innan nån kommenterar det också. Man kan ju inte kommentera här då man måste skriva en hel bok för att förklara sina syften. Ja, ja, världen är som den är.

  2. Fast L, Mirka och Peters barn har ju en mamma som är hemma, vilket jag har förstått varken innebär särskilt tidiga morgnar eller sena eftermiddagar innan de är hemma igen från skolan. Det finns alltid ytterligheter som t.ex. Ishockey och simning som kan innebära väldigt många träningspass plus match/tävling på en vecka, helt ok om det passar ens egen familj och barnet är intresserat. Sen finns det väldigt många aktiviteter som innebär en eller två träningar eller träffar per vecka och inte så mycket mer än det. Tror få barn i skolåldern blir sönderstressad av att ha en aktivitet i veckan precis. Kan ju ha med din egen inställning att göra om barnen slutat om du refererar till deras aktiviteter som att springa runt. I lagom dos uppskattar jag mina barns aktiviteter.

 11. Jag tror att om folk skulle vara mer stöttande och trevliga i tonen så skulle världen i allafall bloggvärlden vara lite ljusare ❤️❤️❤️ Mirka och alla andra gör säkerligen så gott de kan.

 12. Personligen tycker jag att ett aktivt föreningsliv är hälsofrämjande för barn. Att få ha ett fritidsintresse och inte bara vara med sina syskon på eftermiddagarna efter skolan. Att få utveckla sin identitet utanför hemmet. Det intressanta i det här sammanhanget är att flera av storbarnsfamiljerna säger att ingen av barnen är intresserade av föreningsliv. Verkar skumt…. förmodligen har det väl med logistiken att göra och även ekonomiskt.Bor man på landet blir det nog skjutsande så det räcker ändå….
  Det finns ju faktiskt en gräns för och en prioritering vad föräldrarna orkar med, det kan jag ju förstå!

   1. Håller helt med. Många storfamiljen benämner sig ju själva som ”annorlunda familjer”, samtidigt som man hävdar att inget är annorlunda, men det kanske är så att med valet att ha en riktigt stor familj måste man välja bort vissa saker. Tror många kan reta sig lite på att man aldrig kan säga att t.ex vissa fritidsaktiviteter för barnen helt enkelt inte går att få till. Jag har t.ex själv två barn och kan ärligt säga att jag skulle vara tveksam till att låta någon av dem spela hockey, eftersom det innebär att det skulle ta så mycket tid från oss föräldrar, vilket skulle innebära att mycket annat vi vill göra skulle få strykas.

  1. Tycker också att det är viktigt att göra NÅGOT! Det kan vara en sport, det kan vara något helt annat! Håller med om att de flesta barn vill göra något som kompisarna gör. Men många idrotter idag kräver ett stort föräldraengagemang med skjutsar, bakning, sälja lotter, stå i kiosk. Förstår att det skulle vara omöjligt om tio barn hade aktiviteter….det skulle inte funka! Kanske fyra barn som har träning på olika tider varje dag, tre barn som har matcher lördag och tre på söndagen…sälja lotter och salami till fyra lag…för att inte tala om hur dyrt det skulle vara! Det vore omöjligt. Dessutom kan det kanske vara så att barnen vet att det inte skulle gå, därför frågar de inte ens. Av mina sex är två för små än men en har provat typ allt som går, en är helt ointresserad och två har fastnat för varsin sport. Tycker också det är konstigt om så många barn skulle vara ointresserade av något….det är bra att röra på sig, att ha något gemensamt med ett lag, att träffa nya kompisar och ha kul! Att vara en del i ett lag. Sedan ska det självklart vara på barnens villkor utan press och läxorna måste komma i första hand!

 13. Stackare! Leksaker kan verkligen vara livsfarligt! Tur att det gick bra ändå!
  Mina två stora tjejer tog också hål i öronen i förrgår.

  Jag tycker det är jättebra för barn att iaf ha ett fritidsintresse (behöver inte vara sport) men jag tvingar inte mina barn. Det är ju viktigt att lyssna på dem också. Barn är olika. Men ibland kan de behöva en pusch också.

  Hoppas att foten mår bättre idag!
  http://blogg.loppi.se/mammalinda/

 14. Det är mycket bättre att ta hål i öronen hos en piercare, då slipper man ju ”smällen” och dessutom kan pistolen medföra bekterier och broskbildningar i hålet så att ta med kanyl hos en piercare är också mer hälsosamt 🙂

 15. För övrigt tycker jag att ni är en fin familj och det finns säkert mycket glädje och kärlek i att växa upp med många syskon omkring sig. Hoppas att 2017 blir ett bra år för er alla och att det löser sig med allt på ett fint sätt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..