Morgonens lugn

Vi startar lite lugnare på fredagar när alla de små är lediga.


Oftast med pyssel el dyl 🙂

Ha en fin dag ❤️

 1. Varför gör ni inte så här: Låt barnen bo kvar i huset, så kan ni föräldrar turas om att bo där med dem – resten av tiden bor i ni i var sin mindre lägenhet. Så slipper ungarna byta miljö och skolor.

  Till alla er som tycker Mirja ska pausa bloggen ett tag: Det kan hon nog inte för hon försörjer sig på den!

   1. Oj, det hade jag ingen aning om. Vilken knepig sits, beklagar verkligen.
    Småland, Västergötland, Värmland och Norrland brukar ju ha billiga hus både att hyra och köpa.
    Hoppas det löser sig. Kram!

    1. Banken är problemet! Speciellt om man ännu inte lyckats spara ihop till en handpenning och än mindre då till två 😉 Banken har krav på hur mycket pengar som ska finnas per barn och har man många barn så är det otroligt svårt att fylla de kraven ( 3000/barn + 7000/vuxen )

     1. Tycker de där summorna verkar helt otroligt galna
      Sen undrar jag igen om du och Madde tjänar så olika på era bloggar ?
      Eller har de andra regler bankerna i Motala
      Visste ni när ni flyttade in där att ni skulle få flytta ut efter ett tag?
      Det där måste vara oroligt för barnen också
      Kan inte allmännyttan göra om två lägenheter till en stor nånstans
      Jag tror för övrigt det kommer ta knäcken på Peter om han själv ska ha ungarna en vecka och köra dem till skolor och dagis och sen kanske femton mil till jobbet
      Jag hoppas ni hittar nåt lämpligt snart i alla fall

    1. Tur i oturen att det ändå blir mot sommaren och lov i skolan.
     Fast tror det löser sig för er innan.
     Värre för Peter och pendla 30 mil om dagen. Låter som en omöjlig ekvation. Tidsmässigt och ekonomskt och jobbigt. Ingen ungdom längre han heller.

     1. Det är ju inte sagt att han ska åka så långt utan det är en maxgräns i vårt sökande efter bostad 😉 Förhoppningen är ju att hitta något lite närmare än så… och jag har inte satt gränsen 😉

     2. Låter kanske möjligt i teorin men omöjligt att se praktiskt och långsiktliga (för att slippa fortsätta flytta runt) ….
      Hus som hyrs ut finns det ju trots allt, sorgligt om de/ni måste bli extremt trångbodda bara.. 🙁

 2. Det bästa är att köpa ett hus,så slipper ni vara beroende av andra,och slipper att flytta,tyvärr kommer det att bli så,så länge ni hyr det kommer i längden att vara osäkert för din familj..,

 3. Finns väl boende och få via kommunalabostadsbolag? För utgår ni stått i kö hos olika sådana fast ni hyrt detta hus. Och då kanske du/ ni har tur och få en lgh hos allmännyttan.

 4. Måste bara fråga.. känner du inte för ibland att gå upp på morgonen och fixa iordning dig och bara dra iväg till ett jobb. Ta morgonkaffe ihop med kollegorna och snacka lite skit bara. I min värd finns inget lugn alls att vara hemma med småbarn. Är så tacksam att de är stora nu och småbarnsåren är förbi. Tänk så olika vi är… en del vill aldrig släppa taget om småbarns åren och en del njuter av att den är över:) Själv tycker jag att med åren blir behovet av egentid större.

  1. Jo gudans vad jag saknar det ibland och tänker också hitta ett extrajobb så fort vi vet vart vi landar med boendet 🙂

 5. Pendla mer än 10/15 mil per dag kan ju inte vara tänkbart när man sen har så många småbarn att ha hand om vissa veckor o så dyrt att köra så mycket o oroligt att vara så mycket på vägarna ..

  1. Det är många som bara har ett par mil till jobbet i Sth men ändå spenderar över 1timme på att ta sig till det,så tiden i sig är nog inte så orimlig men det är väl klart att föredra en bostad i närheten av jobbet.

   1. Precis 😉 De 5 senaste åren har Peter haft nästan 10 mil enkel väg men han har ändå hunnit hem före vissa kollegor som bor mycket närmare pga stockholmsköer

    1. Men då har väl Peter varken lämnat eller hämtat barn, de allra flesta dagar vilket betytt att han kunnat åka t.ex. tidigt på morgonen. Om han först ska lämna barnen på morgonen sina veckor och sen pendla 15 mil blir det väl inte mycket arbetstid den dagen. Jag har funderat lite om ni tänkt er att ha ett hus och en lägenhet nära varandra eller om lägenheten ska ligga nära t.ex. Uppsala eller Stockholm. Vad är svårast att hitta hus eller lägenhet, ni har väl ändå letat sen i början av sommaren?

  2. Oj välkommen till verkligheten Mormor. Jag skulle vara själaglad om jag bara hade 10 -15 mil att pendla om dagen. Och japp jag lämnar på både förskola och skola på morgonen.

 6. Kan bara hoppas att det löser sig för er med boendefrågan. Vet själv hur jobbigt det är med ovisshet inför framtiden men på något sätt löser sig allt. Tycker du är modig som tagit detta beslut även om det kommer innebära stora förändringar men jag tror på att alltid följa sitt hjärta.

  1. Hon har heller inte den utbildningen. Inte fler (inget illa ment nu Mirka) inkompetenta folk till SOS. Det räcker med alla som inte får varken ambulans eller polis till plats.

  1. Agnes, det var då ett ovanligt dumt uttalande. Tror du att husägaren är något slags socialkontoret eller välgörenhets inrättning. Ett hus är en kapitalinvestering som för med sig stora kostnader. Det är inte bara att låta 15 personer bo och slita ner huset för de har satt sig i en så omöjlig situation och de är synd om dem.

 7. Allt har ju ändå varit deras val från början. Börja jobba som alla andra och köp en bostad. Jag har svårt att tycka synd om då det är två vuxna som satt sig i sitsen, och som verkar kunna spendera pengar till höger och vänster på nöjen, inredning och utemat.
  Kom igen!

   1. Jag har också tänk kan inte dom som bjuder er/dig på alla event, premiärer och hälsoresor ordna en lägenhet år er? Det är ju oftast kontakter som gäller nu för tiden!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..