Pyssel, bus och bak

Snart är det slut på sportlovet och tillbaka till rutiner och tidiga morgon. Jag har förvisso tidiga morgon trots lov. I morse var det en liten herr som skulle upp före kl.6….hmm…inte så önskvärt när man somnade efter midnatt och har blivit väckt 4 gånger under natten av samma herr och Lilja. Den underbara småbarnstiden när den är mindre underbar De större barnen tar däremot detta med sovmorgon på stort allvar ;-) Vi har David, Älva och Nellie och ofta även Thor och Oliver som är uppe före 7 oavsett. 

Älva och Lilja hittade Thors loom bands och satt länge med de efter frukosten. Till slut kom även Thor och pysslade med syrrorna 🙂 

Jag försökte hålla David ifrån tjejerna när han hade stört de tillräckligt. Då tar man fram Snapchat vilket han älskar 😉


I för sig så älskar han att se sig själv i mobilen oavsett 😀
Busungen ❤️

Alice ville baka någonting och det blev kladdkakemuffins som åts med vaniljsås

Jag blev sugen på att se Disneyfilmen Modig som jag är lite extra förtjust i och småtjejerna har inte sett den så de flesta barnen parkerade sig framför tv:n 🙂

Efter Modig fick Linnea och Jennifer sug på att se gamla filmer de sett som ” små ” och tjejerna brände av 2st Barbiefilmer och en High school musical-film på raken 😀 Inga andra orkade dock se på så många film på raken. 

Nu ikväll hittade jag mjölbaggar i skåpet där vi har mjöl, socker m.m! Usch och blä! Jag har aldrig tidigare sett mjölbaggar eller haft besvär av sånt. Misstänkte att det var det och googlade fram bilder så jag är 99% säker på saken. Det blir rengöring delux i skåpen imorgon… Ikväll pallar jag inte.

Vi såg på mellot ikväll. Jag har bara sett 2 avsnitt, det första och nu sista. Älskade 2 låtar och var säker på att de båda var solklara för finalen men Loreen, ena favoriten jag hade kom ”bara” till andra chansen 🙁 Fattar inte, hon var fantastisk och låten likaså …? Min andra favorit, Jon och Aninia kom till finalen och fattades bara annat 😉 Jag måste ta och lyssna på Mariettes låt då jag gillar henne och har hört att även hennes låt är superbra. Vem har ni som favorit i år?

Nu säger jag godnatt för idag

Kram och sov gott ❤️

 1. Skriv upp allt du slänger, identifiera den förpackning det verkar komma ifrån och gå tillbaka till affären med listan över det du slängt och förpackningen (i en plastlåda) så får du säkert kompensation för det du fått kasta

 2. Hej
  En fråga är du ensam nu med barnen har Peter flyttat??? Ser inte honom på någon bild Beundrar dig som kan ta hand om alla barnen ensam Kram

 3. Du blir ofta väckt av de små har du någon aning om vad de väcks av ? Tänkte om ni kan ändra på något. Det är jobbigt för er. Så inget illa menat. Ha en fin söndag

   1. I vår familj är både jag och barnen morgonmänniskor – vi somnar i princip alltid före nio och kliver upp före sex. Superpraktiskt.

 4. Vi har också haft mjölbaggar 2 går, första gången gjorde jag rent enligt tips från internet, slängde det mesta men fick tillbaka baggarna och då fick Anticimex komma och sanera har inre haft problem efter det.. Vi hade även baggar på jobbet och den gemensamma nämnaren har varit ekologiskt mjöl har inget belägg för att det är så men det vad jag tror i alla fall.. Köp inget nytt och ställ in i skåpen förrän ni har fått sanerat är ett tips!!

  1. ekologiskt mjöl görs o mindre volymer o när kvarnarna står still så är det högre risk att det blir bonus grejer i dem.. så det är nog en helt riktig observation.
   Vingar haft små fjärilar o de kom inte tillbaka

 5. Knepen är säkert många för att bli av med dessa kryp. Fick in det i mjölet en gång när ja bodde i lägenhet. Gjorde som du,slängde allt i skåpen. Torka ur dem o köpte nytt…å trodde att det var frid o fröjd. Men det dröjde inte länge fråns de var tillbaka. Har senare hört att troligen så hade nån gömt sig i nån liten liten springa el liknande. Ja prövade alla möjliga knep,fick bl.a höra att ja skulle ”frysa” bort dom. Inte det lättaste att skruva ner hela köksskåp o jaga tag i nån med flera jätte frysboxar för att stoppa ner hela köksskåp i . Tillsist skura ja skåpen med både ”städsprit” som ja köpte på apoteket (namnet har gömt sig nånstans i bakhuvudet) o klorin,sen lätt ja skåpen stå tomma några dar innan ja fyllde på med nya varor. Först då blev ja av med dem. Som ”sagt” är knepen många,men här är ett tips ifall de kommer tillbaka.

 6. Hej,
  Kontakta Anticimex! Det enda som hjälper mot de äckliga krypen Till oss fick de komma 2 ggr innan vi blev av med dem. Plastburkar med lock till alla torrvaror men det har du säkert fixat redan. Lycka till, hoppas ni blir av med dem snart!
  Kram från en mamma som också har morgonpigga barn, allt efter kl 6 är sovmorgon hos oss….

 7. Äckligt med baggar, har oxå haft det en gång. Slängde allt och torkade ur, kom inte tillbaka.
  Håller på Mariette, hennes låt var toppen. Kommer från samma lilla by, Harplinge som henne. Stolt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..