Back to school

Så har man tagit sig igenom första skoldagen igen och det var inga problem med att få iväg allihopa i morse. Bara denna morsa som var trött så ögonen gick i kors ;-) 

Jag har tagit itu med en del jobb dvs tråkig bokföring och lite annat. Jag har även börjat kolla runt lite på skolor i Uppsala för det blir skolbyte för barnen till hösten. Jag har nämligen hittat nytt boende och nu när jag skrivit kontrakt på huset vågar jag också nämna det *wihii

Jag ska berätta mer om det senare men kan säga att det är sååå otroligt skönt att ha löst boendebiten! Huset är lite större än det vi har nu och även om det ligget ute på landet så finns det hyfsade busskommunikationet där. Familjen jag hyr av är dessutom jättemysiga och allting känns så himla bra 🙂

Nellie och Thor är oftast de som kommer hem först från skolan. De tar mellis och vi hinner snacka i lugn och ro innan andra barn kommer hem. En mysig stund helt enkelt 🙂

Thor hade inte riktigt tyckt om maten i skolan idag och gjorde två toast till mellis. 

När resten av ligan kom hem blev det rusch i köket. Alla ska ta mellis samtidigt och/eller prata i mun på varandra 😀 


Lilja och David hittade salva, gömde sig och när vi väl upptäckte de hade de kletat sina hår med en jäkla massa salva. Så det blev ett bad för de två huliganerna 😉

Småttingarna somnade snabbt och enkelt och de stora har sagt godnatt. Kanske sover även de redan för det är så tyst i huset

Min fina vän Angelica har bytt bloggplats och ni får gärna kika in hos henne HÄR

Hon är gravid med tredje barnet, fotograf, egen företagare och snart även husägare och en riktigt mysig tjej och vän som jag värdesätter mycket ❤️

Nu ska jag sova !

Kram och godnatt ❤️

 1. Du skriver att du (jag) har hittat nytt boende. Blir det ändring på de tidigare planerna nu, dvs att du o Peter skulle bo varannan vecka i ett boende med barnen o varannan vecka själva i ett mindre boende utan barnen

 2. Skönt att boendefrågan är löst..men jag tycker så synd om era barn som gång på gång ska byta skola. Det är så svårt att få nya kompisar och framför allt trist att som vuxen inte ”ha med” någon vän från barndomen. Jag har sett detta hända i två familjer i min närhet. Jag vet att familjer som flyttar mycket försvarar det med att barnen klarar det sååå bra..De flesta barn gör inte det. Hoppas era hör till dem som inte blir alltför lidande.

  1. Jag tycker inte heller att det är roligt om du tror det 🙁 Men vad ska jag göra …? Vi trodde att boendet i bygdegården och senare här skulle bli långt men av anledningar som VI inte kunnat påverka blev det inte så. Nu har barnen behållit vänner från Torstuna som de fortfarande är väldigt nära med och som vi alla gör allt för att det förblir så även i framtiden så lottlösa har de inte gått. Man gör det bästa man kan av situationer man ställs inför 🙂

  2. De låter som att de flyttat varje år i flera års tid? Men de är väl andra gången de flyttar om jag inte missat något. Barn klarar allt av mer än vad man tror och de har ju varandra som syskon. Alla har inte möjlighet att köpa hus och då får man lösa de så gott man kan. Orka försöka ge mirka dåligt samvete.

   1. Njaa.. det blir 3:e flytten sen jag började läsa Mirkas blogg..och mitt inlägg var inte menat att såra. Jag skrev bara det jag kände i magen. ”Stackars barn”. Ja, barn klarar mer än man tror..för att dom tyvärr inte har något val. Men i stort sett inget barn går till ny skola utan en klump i magen. (Tyvärr finns det dessutom många barn som går till samma skolan i 9 år och mår dåligt.) . Och att skylla på att man inte har råd att köpa hus känns i min värld som en korkad förklaring..Man kanske inte ska skaffa sig större familj än man klarar av att försörja. Vet man att man bara råd med en 3:a så skaffar de flesta sig inte fler barn än man får plats till där. Förstår att jag blir blockerad efter detta inlägg, men nån gång måste man få säga vad man tycker och JAG ÄR INTE ENSAM OM MIN ÅSIKT. tror dessutom att Mirka är i större behov av bloggläsare än jag är i behov av hennes blogg….

    1. Gud vilken dum kommentar!! Hur stort hus måste man ha beroende på antal barn menar du?? Vet du vad tex en lghhyra går på idag om du har tur att hitta en lgh att hyra istället för att köpa??

     Tror fö inte Mirka får betalt per läsare….

     1. Jag håller inte med om resten av svamlet förutom att det kommer bli tufft för barnen att byta skola.men jag är nog färgad av min egen barndom.. jag flyttade och bytte skola när jag gick i trean och drabbades då av en depression (ja, som barn) som påverkat hela mitt liv. Visst blev jag mer streetsmart av att utmanas men för mig är byte av skola något enormt för ett barn. Men det där med att saker händer som man inte kan påverka är ju en trist syn på livet. Jag tänker snarare att man kan påverka det mesta, ligga steget före en hel del saker genom att tex planera/ se över kontrakt/ inte vara naiv eller godtrogen etc. Men vissa har ju mer synen av att man utsätts än att man är med och skapar sin tillvaro.
      Bekymmersamt.

    2. Du vill inte såra Lilian? Att önska sig barn, ibland många barn, har inte med att göra hur stor lägenhet man har råd med.
     Barn har med kärlek att göra.
     Och vet du, elaka människa, du har ingen som helst rättighet att säga ”vad du känner i magen”…
     Dessutom tror du att vad du än kräks ur dig så behöver Mirka dig???
     Kan berätta att ingen behöver en elak människa.
     Stick härifrån!

    3. Mina barn bytte skola i höstas. De hade inte det minsta ont i magen innan utan tyckte bara att det skulle bli kul och spännande! Och det blev SÅ bra. Var på utvecklingssamtal med läraren nu iveckan och mina barn är uppskattade av både elever och lärare och de älskar sin nya skola. De trivdes på den förra också men nu blev det ännu bättre!
     Sen vet inte jag vart i landet du bor Lilian men där jag bor är priserna på hus helt sjuka. Går själv i flytt tankar och såg ett hus som låg ganska nära barnens skola men inte i ett ”attraktivt” område. Jag valde att inte gå på visningen då jag tyckte att det var för mkt renoveringbehov på huset och det skulle bli dyrt (allt i orginal från 1954, alla fuktspärrar slut och fuktskador), utgångs pris var 2,9 miljoner och just nu i skrivande stund är budgivningen uppe på 4,7 miljoner. För ett hus på 116 kvm med stora behov av renovering. Lägenheter är också dyra där jag bor med höga avgifter till bostadsrättsföreningen.

    4. Lillan! Jag håller med dig! Verkligen synd om barnen. Sen av egen erfarenhet vet jag, att barn gör ALLT för att vara föräldrar till lags.

  3. Lilian varför skriver man en sån kommentar?
   Varför vill man strö salt i såren?
   Varför vill man vara en elak människa?

 3. Hej!
  Grattis 🙂 Så skönt att det löst sig med boendet, det är inte så lätt att hitta något i dagens läge
  Kram Maria i Skåne

 4. Hej! <3 Jag har följt din blogg ganska länge men aldrig kommenterat. Men nu gör jag det eftersom jag blev så glad för er skull detta med att ni hittat ett nytt boende. Dessutom inom kommunen.
  Jag bor inte så långt ifrån dig och jag stortrivs med att bo i Uppsala län. Tidigare bodde jag i Dalarna så jag har också flyttat 🙂 Dock är mina barn vuxna.
  Förstår att du verkligen kämpar och kämpat med att allt ska stämma och vara bra för alla barnen. Tycker verkligen att du är en riktigt bra mamma.
  Kram från Lena

 5. Grattis! Så skönt att det löst sig med boende! Ni verkar vara fantastiska föräldrar så tror säkert allt blir bra för alla barnen ❤️

   1. Det säger väl sig självt? Tänk om Du skulle bo på två ställen och flytta varannan vecka, finns nog ingen vuxen som skulle tycka det var en bra lösning…. Det ÄR synd om barn när föräldrarna väljer att skilja sig, alltid.

    1. Det är synd om barn som kommer i kläm för att föräldrarna är egoistiska och enbart ser till sig själva ja. Men det är inte synd om barn som har två föräldrar som älskar dem. Tänk på barn som har föräldrar som bara bor ihop för barnens skull, ingen kärlek, ingen glädje. Hur kan det vara bättre??

    2. Finns massor med vuxna som bor på två ställen, t ex de som jobbar på annan ort. Det viktigaste är att föräldrarna har ett bra samarbete trots att de är skilda och det är jag övertygad om att Mirka och Peter kommer att fixa. Bättre att ha skilda föräldrar än att leva med föräldrar som vantrivs med varandra.

     Lycka till mer ert nya boende och skola

  1. Mår föräldrarna bra så mår i regel barnen bra. Det är synd om barn som måste växa upp i en familj där kärlek ej finns. Detta kommer att bli bra för alla även barnen om det inte finns människor runt dem som du anonym som ger dem negativ energi.

   1. Vad har kärlek mellan föräldrar med trygghet att göra?! Jag tycker snarare att folk kämpar för lite idag.. Jag och min man kan inte säga att vi är speciellt kära men vi och barnen har det bra ändå. Trygghet, närhet, tid och fullt fokus på våra små ger dem en bra uppväxt! Vi väljer att kämpa vidare för vi har sett facit på så många skilsmässor! Barnen kommer nästan alltid i kläm och går helt klart igenom en tuff period och mår ofta dåligt. Flytt, varannanveckaliv osv.. Det är vuxnas egon i jakten på lycka som förstör för så många barn! Hårda ord kanske men min verklighet..

    1. Nej du Malin. Om du och din man fortsätter att bo ihop trots att ni inte älskar varann så är det synd om er och det är synd om era barn.
     Det är bara av lathet och feghet som man inte separerar när kärleken inte längre finns.
     Skulle aldrig i livet leva med en man som jag inte älskar.

  2. Men herregud….det är väl vanligt att barn flyttar mellan sina föräldrar varannan vecka. Och det är väl bra att föräldrarna vill dela på ansvaret. Vi lever på 2000-talet:-)

  3. Är det bättre för barnen att växa upp med föräldrar som ”håller ihop”?
   De har ju inget annat alt att välja på så varför inte vara positiv och göra det bästa utav det?
   Tycker nog mest synd om dig jag, som måste kommentera negativt och om Mirka o Peters barn.
   Dessutom anonymt!

 6. Vad skönt att det löst sig. Jag tror ni fixar det utmärkt. Det är väl inte världens undergång att flytta. Det finns mycket värre saker.
  Ska bli så roligt att läsa sen när du tycker det är dags. Väntar med spänning.
  Jädrar vad glad jag är för din/er skull. En klump borta. Nu kan du koncentrera dig på annat.
  Kramar till er alla, även er som tycker att ert enda tycke är det enda rätta.

 7. Grattis till huset! Är barnen positiva till flytten eller tycker det att det blir jobbigt? Ska de gå kvar i sina gamla skolor till sommarlovet alltså? Hoppas att de kommer att trivas på nya stället och skolorna.

   1. Ja vilken jävla näsvis fråga, du har väl inte med det att göra. Skäms på dig, man frågar inte folk om deras ekonom, det är deras ensak.

 8. Tycker inte alls det är korkade inlägg. Det klart det måste bli jobbigt för alla kan väl vem som helst förstå o tretton barn att ta ansvar för o sköta jobb kan väl ingen säga att tretton är mer kämpigt än två eller tre.Sen att inte några har några aktiviteter måste ju vara trist för dom o bara byta skola så många ggr.

 9. På somligas kommentarer verkar det som ni tror att de flyttar bara för att jävlas med barnen.
  Skönt att se att det finns så mycket perfekt folk i vårt avlånga land också. 😉
  Hon skrev att hon skulle berätta met sen – ni kanske ska vänta med alla frågor tills dess om ni inte får svar då.

  Grattis till nya boendet!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..