En kort paus

Jag har lite mycket att stå i just nu och att vakna 3-8 gånger/natt tar på orken så jag tog mig tid till att ladda batterierna. Igår kväll tänkte jag blogga när de små hade somnat men när jag satt där i soffan gäspandes kom jag på bättre tankar och gick istället och la mig. Väldigt välbehövligt! Med tanke på att jag blir väckt, framförallt av David flera gånger per natt och kliver sen upp kl.6 så behöver jag bli bättre på att komma isäng i tid på kvällarna. Idag har jag bara gjort det som varit viktigaste att ta itu med, det är inte så farligt att pausa ibland ;-) 

Jag har länge varit sugen på en god soppa och igår slog jag till stort och lagade en god räksoppa. Slet som ett djur med soppan + en maträtt till åt de barnen som inte gillar räkor. För att vara en som inte gillar att anstränga sig i köket och som ser matlagning som ett ont måste så var det stort. Jag gjorde även vitlöksbröd till maten 😉 Soppan blev väldigt god!

Och ratades av alla barn! Ingen ville ens smaka på soppan. Lilja åt en massa räkor men inget mera.

” mamma, vi måste laga nya matträtter ibland, vi äter alltid samma maträtter….” 

Och när jag väl anstränger mig hårt som fan så äter de inte! Jag trodde att de som faktiskt gillar räkor skulle smaka av soppan men nä…tji fick jag… suck. 

Så idag fick de sina äckliga köpta köttbullar med potatis och sås. 

Efter flytten ska vi börja med matlista. Då får barnen samsas om att bestämma veckans maträtter och vi handlar bara till de rätterna så att vi måste hålla oss till matlistan. Vill barnen införa nya rätter så får de hitta recept och ge mig. Det ska bara lagas en maträtt/dag! Det måste bli en bättre ordning på våra middagar. Jag kan inte hålla på att flera gånger i veckan laga olika rätter samtidigt för att någon är kräsen. Så det så 😉

Med tanke på hur ofta David vaknar varje natt så har den ungen energi för två. Han vaknar alltid kring kl.6 och man skulle kunna tro att han borde vara trött när han kommer hem från förskolan. Speciellt nu när de är ute väldigt mycket och han sover inga långa stunder där på vilan. Men nej, det är verkligen full fart på ungen hela eftermiddagen och kvällen 😀 


Lilja behöver dock ibland ta igen sig en stund ❤️ 

Nellie hjälpte till i köket idag. Hon älskar att få skära gurka och tomat till maten 🙂


Jag sa till henne att inte skära för tjocka skivor därav extra koncentrerad 🙂

Och så har äntligen Madde och Micke fått deras efterlängtade bebis ❤️ Jag fick sms av henne när de var på väg till förlossningen och hade svårt att sova den natten. Och så kom hon, en ny fin liten varelse som är alldeles underbar. Madde skickar så fina foton på bebisen  att jag bara oooh  Grattis till hela familjen ❤️

Och så blev klockan nästan mitt i natten igen! Det går bra med att lägga sig i tid …. 😉

God natt ❤️

LOADING..