Frågestund – Svar del 5

Den här påsken har inte varit riktigt som vanligt men vi har gjort det bästa av situationen. Jag har tillbringat nästan hela dagen med Linnea, tog en kort paus när Emmelie kom och besökte henne och där efter en av hennes kompisar och sen var jag hos henne på kvällen igen ❤️

Vi tog en liten promenad ute idag
Och på kvällen såg vi på film


Thor ringer mig mängder med gånger och kollar läget och har snapchattat med Linnea ❤️


❤️

Jag är inte så trött ännu så tar och svarar på flera frågor igen 😉 
Anonym

Jag undrar om ni har barnkalas till varje barn? El om ni har några släktingar som kommer när barnen fyller år?

Ju större barnen har blivit så börjar flera välja bort sk barnkalas. De vill hellre bjuda några kompisar tex på bio och donken 🙂 Släktingarna har inte alltid möjlighet att komma just när ett av barnen fyller år så det blir firande när de kommer och då ibland för flera barn samtidigt 😉 
Marie i Bygdeå 

Jag undrar hur lång tid dina förlossningar har tagit. Eller snarare, har det gått riktigt snabbt med de sista. Jag har två barn och skulle jag fått fler efter det så vet jag inte om jag skulle hunnit in till förlossningen. Därav min fråga.

Första förlossningen tog ganska exakt 24 tim. Andra tog 12 tim men de kraftiga värkarna hade jag bara sista 2 timmarna. Med resten av barnen har jag blivit igångsatt och det har gått fort när vattnet har gått. Har då varit öppen max 4-5 cm och som snabbast har ett barn då kommit ut ca 15 min efter och med de andra har det tagit max en timme 😉
Ann

Har du kontakt med din svärmor och svärfar? Peters ex? Hans barn sedan innan? Varför så många barn? Vad tyckte era föräldrar om att ni skaffa så många barn?

Jag har aldrig träffat ( sett på byn när vi bodde i Märsta ) Peters pappa och hans mamma har vi inte haft kontakt med på flera år…. ( inte mitt beslut ). Jag har lite kontakt med hans syster 🙂

Jag har kontakt med Emmelies mamma men knappt någon med Daniel och Mikaelas mamma. Har kontakt med mina bonusbarn. Några lite mera. 

Varför så många barn…? Ja du… den eviga frågan som inte har ett solklart svar…. Vi kände att det fanns kärlek till de barnen vi fått ❤️

Min mamma har varit orolig över hur min kropp ska orka men barnen älskar hon djupt 🙂
Anne

Jag har inte läst alla frågor så frånse från denna om någon redan frågat. Har du några laster? Typ äter choklad varje dag (som jag), eller liknande.
Största lasten är att jag, efter att ha varit duktig och lyckats sluta röka helt så började jag igen när separationen blev ett faktum 🙁 Jag har dock lovat mig själv och barnen att jag ska sluta helt igen efter flytten?

Choklad äter jag en hel del speciellt kring mens 😀
Mammalen

Jag har ingen fråga men beundrar ditt tålamod vad gällande dumma kommentarer och ditt driv i livet. Önskar dig och de dina allt gott

Tack ❤️
Erika

Kan du inte snälla försöka visa kort på alla barnen när dom var små? Vore så kul att se vilka som är lika osv 

Många av bebisfoton togs innan IT-tiden och de fotona ligger just nu i en kartong i källaren 😉 När jag har tid att gå igenom de fotona så ska ni få se 🙂
Maja

Vad är tv-myggan till för som du hade på dig under din power walk? Kram

Återstår att se 😉
Stina

Om du var ett djur, vilket djur skulle du vara då och varför?

Jag gillar såna här frågor tills jag ska svara på frågan Jättesvårt ju! 

Varghona – Lite skygg, trogen och beskyddande 
Anonym

Mirka, du är fantastisk=) Jag undrar var ni förvarar kläder och skor som är utom säsong? Och alla dessa sängkläder, handdukar osv? Vi är bara 7 och jag får inte till ngt bra förvaringssystem…

Tack ❤️

De förvaras i flyttkartonger i källaren och är ett antal kartonger det handlar om 😀 I nästa hus har jag inget källare så vi får se hur jag löser den biten 😉 Sängkläder i en garderob i tvättstugan och handdukar i en ”hylla” i badrummet. Tvättstugan i nästa hus är större så där får jag mycket böttte plats med allt sånt 🙂
Millie

Vem har det varit svårast att berätta för när du varit gravid? För mig har det varit kollegorna tror jag…blir ju krångel med vikarie att lära upp m m och tycker det är jobbigt att sätta andra på pottkanten så att säga.

Det har varit svårast att gå ut med det här på bloggen då man vet att då om nånsin har åsikterna haglat över våra val. Släkt och mina vänner har alla varit coola med det 🙂
Amanda

1. har David börjat på dagis? Eller är han hemma med dig?

2.Vad brukar din familj äta för middagar? i min familj med 3 barn är det svårt att hitta nått alla gillar som inte tar lång tid att laga.

3. Går nån av barnen på aktiviteter?

Mina 3 går på fotboll, gymnastik och handboll, väldigt mkt sjutsande!

4.Är barnen åksjuka i bilen? Tänker att eftersom ni bor utanför stan måste ni åka bil/buss.

5. Hur har ni kommit fram till barnens namn? Väldigt vackra namn iaf, mina heter Benjamin, Sofia och August!:)

6. Vilka av barnen har egna rum och vilka delar i huset ni bor i nu?

7. Har du och Peter samma sovrum eller sover ni i olika?

8. Har du något jobb på G?

9. Träffar du ofta dom andra familjerna från familjen annorlunda(vet att du träffar Carola och Madde en del!)?

10. Vad har barnen för favoriträtt?

11. Vet alla barnen om skilsmässan eller har ni bara pratat med dom äldsta om det?

Du har en underbar familj! Hoppas inte du tar illa upp av någon av frågorna, du behöver absolut inte svara på alla om du inte vill!:)

1. David går på dagis mån-tors.

2. Det är skitsvårt att laga nåt som alla tycker om. Det blir olika pastarätter ( spaghetti o köttfärssås, pasta med skinksås osv ). Fisk ca 1 gång/v då torsk eller lax i ugn. Kycklinggryta, köttgryta,korvrätter osv

3. Nej inte nu. Till hösten är det planerat för några av barnen 😉
4. Ingen är åksjuk tack och lov!

5. Jag har lagt fram olika förslag på namn jag har tyckt om och därefter har vi diskuterat och kompromissat vid behov 😀

6. Benny och Victor delar, Jennifer, Selina och Alice delar, Thor och Oliver delar, Nellie och Älva delar egentligen men Älva sover hos mig sen länge. David och Lilja delar med mig och Linnea har eget.

7.  Peter bytte plats med Älva i somras och delar rum med Nellie 😉

8. Inte ännu utöver det jobb jag redan har 😉

9. Carola träffar jag ju mest! Madde när tillfället ges, Tina när hon är i Stocholm om vi lyckad tima ihop det. Sami och Matilda om jag har vägarna förbi. Anna och Annika ibland på vissa event. 

10. Alice älskar spaghetti och köttfärssås. Jennifer sushi och pizza hut. Tacos gillas av många. Benny älskar pannkakor, Älva lax och lilja älskar svamp 😉

11.  Alla vet

Nu får det räcka för nu håller jag på att somna  

Kram ❤️

 1. Ja. livet har sina törnar, Du har Linnea att lägga din tid just nu, och jag lägger min tid på min lilla fyrbenta tjej som blev hundbiten i onsdags kväll av en amstaff . lill fia ligger ännu inne på Bagarmossens djursjukhus, och vi hoppas innerligt att hon får komma hem efter påsken.hon fick operera bort ena njuren och livmoder. så allvarligt det blev, psyket på sig själv är väl inte på topp, äter och sover dåligt.och sen allt det andra med polisanmälan etc etc.så här har vi inte firat påsk alls. Ha en fortsatt trevlig påsk.

  1. Fruktansvärt höra om er stackars hund…nu.lär fler ev protestera! Jag, vill ha munkorgs tvång på dessa raser som pitbull och rottweiler:-( livrädd gå förbi dem….håller alla tummar att allt blir bra.

   1. Blir så förbannad på såna här dumma kommentarer! Varför på dessa raser? Isf bör det vara på de raser som biter mest typ golden. Ytterligare en anledning att inte gynna aveln med oreggade hundar.Jag har alltid haft rottis och de har aldrig attackerat någon. De har däremot blivit attackerade av annan ras
    Nu var det ju en av samma art som blev biten och ingen människa så du behöver inte vara rädd..Munkorgstvång löser fö inte problemet med dåliga ägare.

   2. Det är ägarna ska ska ha pli och ordning på sin hund. Mina vänner har ett hunddagis här i vår stad och där går det både amstaff, rottweiler, bullterrier..sådana hundar som kallas ”kamphundar”. Dessa hundar är ytterst vältränade, snälla, sociala och goa. Dom rastas i koppel på promenader ihop med en massa andra raser och är lösa på gården med allt från chihuahua till golden retriver, tax och labrador. Det är inte hunden som är farlig, det är ägaren. Klart det finns hundar som är knäpp i huvudet men det är inte vanligt och det finns i ALLA raser. Jag själv och min familj har en bullterrier som blir 12 år i år och han är världens härligaste hund. Han har vuxit upp med våra barn som blir 14 och 11 i sommar. Bullterriern är en renodlad sällskaps- och utställningshund. Dessa hundar brukar kallas ”nannydogs”, dom älskar barn och har ett tålamod utan dess like❤
    https://www.skk.se/sv/hundagande/fokus-pa/Farliga-hundar/

    Här kan du läsa på lite matnyttigt som du verkar behöva lära dig Linnea.

    1. Jag tvivlar inte en minut på att dessa hundar föds elaka. tyvärr är det personen i andra ändan av kopplet som det är fel på.i detta fall var denna stora best kopplad i ett koppel som max räcker till 5-10 kg hund och inte en på 50-60kg. noll koll hade han också. Min Lilla Nelli ficj ta bort en njure samt livmoder,och vänster bakben hasar hon på efter operationen, men inga skelett skador har hon, Nu har allt gått bra och jag hämtar hem henne i kväll, så nu blir det vård av hund.den andra hunden kommer jag att anmäla till Länsstyrelsen, det är dom som utfärdar ev avlivningar, och denna hund har i mina ögon inget livsbättiga alls.

    2. Varför ens blanda in hundar i alla dessa kommentarer om Linnea.
     Människor och djur är inte jämförbara, även om det är en trist händelse när ens hund blir skadad
     Men här handlar det om en trasig människa

     1. Det var jag som skrev på bloggen om att livet har sina törnar. sen om Ni andra lägger energi på mitt hundproblem så får det stå för er.spelar ingen roll om det är barn eller hundar, tar jävligt på psyket med det man går igenom just nu.

   3. Vilken idiotkommentar om de hundraser som du nämner! Du har uppenbarligen ingen kunskap om de du uttalar dig om…. så tröttsamt.

    1. Klart att det är mer risker med väldigt starka hundar. Det är väl logiskt? Jag hade en liten hund. En gång blev hon anfallen av en tax det var bara för mig att lyfta upp den i halskopplet. Vid ett annat tillfälle en Rottis. Vilken styrka! Jag satt mig på hunden och slet hysteriskt i hans strypkoppel ( medan ägaren skrattade) och lyckades rädda livet på min hund. Men det beror på att jag är ordentligt stark och inte kände någon rädsla. Dessa musklade urstarka hundar innebär naturligtvis en enorm risk när de blir arga. Ska tuffa ägare har de också ofta. Hade ofta problem med just vissa raser och deras ägare när vi var ute. Och vad gör man åt alla idiotägare? De är extra stubin i terrier. Hade en själv. Som man inte kan uppfostra bort alltid.

 2. Där var jag med min tonåring i somras. Vi tog också samma promenad. Satt vid samma tv. Jag får en klump i magen när jag förstår var ni är, det är svårt när det är våra älskade barn. Jag förstår också vilken resa ni gjort innan. Man styr inte över allt. Men jag lovar det blir bättre. Styrka o kramar till er

 3. Med tanke på att Mirka tidigare nämnt att Linnea har depression och ångest är det väl inte så svårt att räkna ut att hon har blivit inlagd pga det. Det är vad jag gissar i alla fall. Förstår att Mirka inte orkar förklara allt på bloggen just nu.. Jag vet själv hur det är att må psykiskt dåligt och önskar allt gott till Linnea som kämpar. Det blir bättre ❤ Kram

 4. Om du vill slippa spekulationer och rykten och skona din dotter från detta är det nog klokt att du antingen skriver vad som hänt som du tidigare skrivit att du ska göra eller bäst av allt inte skrivit något alls.
  Hoppas Linnea får den hjälp hon behöver i lugn och ro.

  1. Bäst att inte skriva något alls då hälsan är privat, finns alldeles för många skvallerforum som kastar sig som gamar över allt de kommer över. Handlar INTE om att skambelägga psykiskt sjukdom utan om att värna privatlivet och personliga integriteten på nätet.
   Önskar Linnea allt gott ❤️

   1. Jag håller med dig M. Istället för att ”hinta” i ett inlägg och sedan inte svara på frågor eller berätta vad som hänt skapar bara onödiga spekulationer och rykten.
    För Linnéas skull hade det nog varit det bästa att låta bli.

 5. Det är väl inte direkt ovanligt att bloggare säger A för att avvakta med att berätta B (om det ens kommer). En liten teaser för att få besökare. Hoppas verkligen att allt går bra för hela familjen ❤️

 6. Jag förstår inte varför du skriver nåt om Linnea överhuvudtaget just nu? Hon mår väl inte bra antar jag, verkligen tråkigt, och då borde hon väl lämnas utanför bloggen helt? Istället blir det massa frågor och spekulationer. Så onödigt. Hoppas hon snart mår bättre! ❤️

  1. Jag måste hålla med. Psykisk sjukdom är fortfarande väldigt tabu i vårt samhälle så att då hänga ut dottern känns väldigt ogenomtänkt.

 7. Jag önskar också att Linnea ska få må bra igen Men som alla andra så undrar jag vad som hänt henne Kram till Mirka som har det tufft

 8. Stora kramar fran en annan tjej som ocksa behovde ligga inne ett tag. Det blev battre. Och jag minns att det var mysigt nar mamma och pappa kom trots var man var. Kramar till er bada.

 9. Varför ta foton på sjukhuset/behandlingshemmet och även inifrån (!) Är inte det förbjudet förresten? Vet att många sjukhus har förbud mot att ta foto inifrån. Kan man inte ens lämna dom sociala medierna när man hälsar på sin dotter som är inlagd. Skrämmande hur besatta folk är av att visa upp allt. Var du verkligen tvungen att ta foto även där? Hade du inte annat att tänka på när du var där? Hoppas du inte skriver mer om hennes ohälsa. Hon är ett BARN och att skriva öppet om ett barns ohälsa – Jag finner inga ord. Låt henne få behålla det privat!!!

 10. Psykiatriska kliniker menade jag. Vet inte om sjukhus har förbud mot att ta foto men tror att psykiatrin har förbud mot det och speciellt på en avdelning med barn. Tycker du borde respekterat det förbudet! Även fast du inte har tagit foto på några patienter så har du tagit på inredningen. Respektera integriteten för dom som är inskrivna där!

   1. Hanna: Snälla, använd inte benämningen ”de intagna” om patienterna… ”De inlagda” är helt okej, men intagna funkar inte. Saras kommentar handlar om patienter inom psykiatrin, inte fångar intagna på anstalt! (Ja, jag märker ord. Det är naturligtvis för att det är ett känsligt ämne för mig. Jag tycker att man får visa människor så pass respekt att man inte slänger sig med felaktiga, stigmatiserande termer. Det är skillnad på att vara inlagd och intagen).

  1. Sara, står ingenstans att man inte får fota psykiatrins lokaler. sök på internet så kommer bilder upp, jag lovar.. vårt sjukhus har själva tagit bilder för att visa hur det ser ut, både insida och utsida..

 11. Kan inte se att hon skrivit öppet om Linnea nånstans inte heller skrivit om nåt behandlingshem. En del letar verkligen efter grejer att gnälla på

 12. Jag förstår inte riktigt Mirka. Såna här bilder i bloggen och halvinformation skapar bara onödig spekulation i bloggen. Det verkar som du inte uppskattar det, så nästa gång kanske det är bättre att inte skriva något alls så slipper du alla kommemtarer? Alternativt, vill du nämna något så kunde du skrivit att du varit mycket med en anhörig som är på sjukhus. Punkt. Sen tycker jag inte att man som förälder ska lämna ut sitt barn så mycket att nu flera tusen vet hur hon mår. Hon kanske tycker det är ok idag, men vi vet inte hur det blir framöver och om det kan påverka henne negativt att det framgår i din blogg att hon har psykisk ohälsa.
  All välmening, men det här blev inte bra.

 13. Håller fullständigt med om att det är oetiskt och absolut förbjudet att fota.Kan inte tänka mig att Linnea tycker det är ok att bli ”uthängd” Jobbar själv som sjuksköterska då det finns strikta regler vad gäller integritet,den har brustit ,via inlägg har avdelningen känts igen….

 14. Ni som kände igen er hade ju inte heller behövt skriva det . Jag fattade inte vad det var förrän vissa började skriva om behandlingshem. Det är inte Mirka som hängt ut utan ni då ju

 15. Hur vore de om alla visade respekt för Mirka å hennes familj? Ingen av oss vet nå om vad L vill eller inte .Jag är övertygad att Mikra inte skriver nå om dom större barna utan att dom godkände de.

  SÅ visa respekt själva å sluta klaga på Mirka

 16. Jag är ganska säker på att Mirka aldrig skulle skriva om sådant som Linnea inte är bekväm med. Känns inte som att vi läsare behöver spekulera eller oroa oss i onödan, vad är vitsen med att ni försöker sänka Mirka? Personligen kan jag tycka att det är bra att psykisk ohälsa lyfts fram, det är inte något som ska gömmas undan eller något man ska skämmas över. Kan bara hoppas att Linnea snart mår bättre.

 17. Allvarligt talat! Nog för att bloggen är inkomstkällan och visst det triggar läsare när något händer. Men bloggare som hänger ut sina barn är oförklarigt?? Ganska vidrigt faktiskt. Barn behöver integritet och har inget som helst behov av att hängas ut på sociala medier. Där är det enbart föräldrars bekräftelsebehov som styr. Och som med bloggar som inkomst. Sjuka barn borde befrias helt och hållet från att hängas ut. Hur skulle din blogg vara och din inkomst om du inte haft dina tretton barn att visa ?? Är det barnen som är blogginkomsten? Skilsmässan? Vad annars är intressant att skriva om??

  1. Vad patetiskt du är. Hur kan du på allvar tro att det är barnen eller skilsmässan som gör att Mirka tjänar pengar på bloggen? Varför läser du om det nu är så trist? Förstår faktiskt hur en del av er tänker…

 18. Linnea lägger själv ut bilder på sin instagram som visar var hon befinner sig.
  Dessutom tror jag hon får godkänna varje ord som Mirka skriver om henne, innan det publiceras.

 19. Men alltså sariöst jag tror inte hon hade lagt ut något om sin dotter om hon inte har prata med henne först. Och om hon bara hade slutat ta upp Linnea så hade folk börja ifråga sätta det med. Och vi vet inte vad som har hänt och hade folk inte börja spekulerat hade jag trot att det var ett vanligt sjukhus och att något har hänt som att hon tex brutit benet. Dom berättar när dom är redo hon måste juh få skriva att hon har hälsat på sin egen dotter. Hade det kommit något längre fram om vad som har hänt så hade någon/några böjat och undra varför hon inte nämt varför att tidigare. Varför kan inte bara folk hålla god ton för. Tror ni Marika och hennes familj behöver höra allt detta i detta tillfälle. Om ni stör er så mycket på att hon nämner Linné så sluta läsa då.

  Min bror är allvarligt sjuk och vi spendera mycket tid på sjukhus och det är så våra liv ser ut ska vi hålla det hemligt. Då kan vi likväl hålla hella vårat liv hemligt. För våra liv kretsa runt min bror. Det kretsa runt att få all den tid vi kan med han. Vi lägger också ut bild på när vi kolla på film på sjukhuset. Och givetvis så har man inte en annan pasient med i bilden och Marika bara 1 bil med en människa och det är henne son Linnea är inte änns med på bilderna.

  Så tills ni själva har en familjen medlem som är sjuk på något sett så säg inget. Även om ni jobbar som sjuksköterska på något form av sjukhus. För ingen som inte gå eller har gått igenom att kan förstå det. Även om man jobba med det för ni kan inte läsa det inetsta känslorna hon familjer medlemmar.

  Kämpa på Linnea med va det än är ❤️ Du är en underbar människa ❤️ Och kämpa på merika och Resten av familjen ni är starka som står ihop som en familj ❤️

 20. Vidrigt beteende av en mamma att använda Linneas sjukdom till ett inlägg, som dessutom bara insinuerar. Hade det varit informativt, så visst. Men som det är skrivet kunde det faktiskt bero.
  Riktigt regelvidrigt, faktiskt. Stackars Linnea att bli uthängd så här. Snacket går redan i skolan… 🙁

 21. Styrka och kärlek till hela familjen Mirka❤ Vad söt han är som snappar med sin syster, syskonkärlek är så vackert! Och se så glad han är över sin nya mobil Kram kram!

 22. Men herregud detta är det löjligaste jag har läst. I mirkas blogg skriver hon det hon vill och hur hon vill. Vi läser om vi vill och gör bäst i att inte lägga värderingar i vad som berättas och hur. Det är kränkande som visss håller på.
  Heja dig Mirka, du vet bäst vad som bör skrivas här!
  Kram

  1. Att värdera vad en annan person väljer att skriva i sin blogg. Och antyda att det är ett dåligt / olämpligt val att skriva vissa saker.
   Man gör som man själv vill och måste lita på att andra människor gör bra val utifrån sin situation.

 23. Då man bryter ben är allt öppet, då man ”bryter” psyket så ska locket på ! Nej, ju mera öppenhet desto mindre spekulationer, men för det behöver man inte berätta allt. Bilden påminner om många sällskapsrum och t.o.m vardagsrum i ett hem.

 24. Som Mirka skrev förut lider L. av psykiska sjukdomar, bl.a ätstörningar som inte försvinner vanligtvis helt – som blandar sig ibland med depressioner och angest som L. lider av nu…. det skrev hon – men jag tycker detsamma att jag aldrig skulle skriva om det min dotter har när det är lite känsligare och skulle aldrig visa bilder pa psykiatrin osv…..
  varför???

 25. Läser bloggar för att fördriva tiden och tänka på annat då jag bor med min dotter på sjukhus. Blir så jävla förbannad. Har ni inga andra bekymmer än att hacka på mirkas blogg?? min dotter behandlas för elakartad hjärntumör. Hon är 4 år. Där har ni en reality check. Sug på den.

  1. Klart att vi förstår att man läser bloggar mest för att tiden står still ibland. men förstår ditt nu när Ni har behandling, vet precis hur det är , då jag satt själv med ett cancersjuktbarn för ett antal år sedan.hoppas innerligt att det rullar på bra med behandlingen, vår son hade wilms tumör. så kämpa på.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..