Helgens resa ❤️

Förlåt för att det varit lite glest med inlägg, allt snurrar i 180 just nu och sen somnar jag ;-)

För ett bra tag sedan lovade jag barnen en helgresa efter att flytten var avklarad då det varit så mycket jobb och stress kring flytten m.m. Vi beslutade oss ganska snabbt för en helg i Göteborg med ett besök på Liseberg. Ingen av oss hade nånsin varit där och karuseller gillas av alla 🙂 

Att åka själv med elva barn kände jag dock skulle bli tufft så jag frågade Carola om hon kunde tänka sig att följa med som en extra hand och framförallt som ett trevligt resesällskap. Och det kunde hon till alla våras glädje vilket var härligt då ungarna älskar henne och trivs i hennes sällskap lika mycket som jag ❤️

Vi tog tåget ner till Göteborg och det var en behaglig resa och alla barnen skötte sig jättebra.


Vi promenerade till vårt hotell – Hotel Heden som var superfint och bra.
Carola och en del av barnen fick häftiga loftrum men jag vågade inte bo i ett sånt rum då David är galen i trappor och då hade jag inte fått göra annat än hindra honom från att klättra 😉


Även mitt rum var superfint och jag hade även en liten uteplats där jag och Carola satt och kollade på Lets dance och drack en varsin öl när alla små hade somnat 😉


Åt middag på hotellet då alla var trötta efter resan.


En god hamburgaretallrik.


Hela lördagen var vi på Liseberg. Det var grått och tråkigt väder med några små regnskurar men det besvärade inte oss 😉


Vi var samlade vid första karusellen som jag åkte med Nellie och de större barnen. Sen gick alla de stora sin väg och vi gick till kaninlandet med de mindre barnen 🙂


Den lilla båtturen var bara så underbar och fin.


Älva och Lilja var fega till en början och ville inte åka karuseller. Nellie ville åka desto mera 😀 

Jag åkte lilla berg och dalbanan – Rabalder med Nellie, Thor och Alice. Klockan 13 möttes vi upp med de stora barnen för att äta lunch på Stjärnornas krog. En lunchbuffé till barnen …


Och en god laxtallrik åt mig och Carola 🙂


Toabesök efter maten och sen tillbaka till karusellerna.

Lilja och Älva älskade kaffekopparna och hade kunnat åka de hela dagen 🙂 David fick åka de en gång mot slutet och verkade också gilla koooarna

Någon var visst sugen på sockervadd

Nä då….. hon var den förste sockervaddshållaren 😉  Älskade att gå runt på Liseberg. Så himla fint där 🙂

Vi åt middag på spökkrogen tror jag det hette…. Amerikanska pannkakor till barnen och bakpotatis till oss vuxna 🙂Och så åkte vi mera karuseller 🙂

Farfars bilar tyckte de små om och åkte om och om igen. Här åkte vi nån bil uppe i luften och David var helt fascinerad.

Självklart så testade vi lyckan också och vann lite choklad att ta med hem.


Kom tillbaka till hotellet kl.21 trötta men nöjda över dagen 🙂 

Annars så hann vi gå runt i stan lite grann och besöka Carolas favoritbutik 


Där vissa handlade mera än andra 😀 

Jag köpte ”bara” ett par byxor och en jacka 😉

Tågresan hem gick lika bra, möjligen ännu bättre då alla var lite småtrötta .

En fantastisk rolig helg då vi bara umgicks och hade roligt! Tusen tack älskade Carola för att du följde med oss på resan

Idag har min dag varit helt galen men om den får ni höra imorgon. Jag har varit uppe sen kl. 04.45 och behöver komma i säng nu 😉

Kram ❤️

P.S. Eftersom det diskuteras ang vår resa så vill jag förtydliga om att NÄR jag har ett samarbete så är jag ALLTID tydlig med det och markerar samarbeten helt enigt regelboken! Se tillbaka på mina gamla inlägg så ser ni det 😉 Jag måste kunna skriva om saker som vi gör och som inte är samarbeten också annars har jag ju inte så mycket att skriva om till slut …. 

 1. Verkligen jätteroligt att ni kunde göra denna resan men vad mycket pengar det måste ha gått åt!
  Roade mig åt att göra en liten uträkning på vad samma resa med tåg, hotell, inträde+åkpass samt alla måltider skulle gå på om en familj i din storlek åkte nu i helgen och hamnade på ca 30.000:-!

  1. Ursäkta att jag frågar men vad har du med det att göra hur mycket som helgen kostat för mirka, det är väl inte din ekonomi som har blivit belasrad! Jag tror nog att hon är vuxen nog för att besluta om hon har råd med en sådan resa eller inte

 2. Oj! Vilket jobb du har lagt ner Karin! Har du alltså gått in på SJ, Liseberg m,f för att räkna ut vad Mirka har gjort av med!? Hade det inte varit enklare att fråga henne! Kom du ihåg att räkna med eventuella köp i affären som Mirka visade bild på…

 3. Hej Karin, vilken konstig kommentar! Brukar du kommentera på samma sätt IRL?
  Vilken tur att vi roar oss med olika saker här i livet. Mirka tar hand om sina barn och hittar på roliga saker med dem, du roar dig med att syrligt och lite anklagande? räkna ut vad olika saker kostar.
  Heja dig Mirka!! Jag älskar Liseberg och Göteborg och ni verkar ha njutit.

 4. Vad roligt att komma iväg för er, skönt att lämna alla måsten hemma! Hoppas ni alla vaknade upp i erst nys hem med massor av energi, glädje och fina minnen. Kram!

 5. Ja du. Vissa har inget liv. Sitta o vara avundsjuk och hänga upp sig på vad andra unnar sig ???

  Jätte bra och kul att ni kom iväg på en mini semester med massa skoj.
  Mirka detta behövde ni säkert som alla andra.
  Nu vardag o nya tag och ny energi.
  Kram till dig och barnen

 6. Det var ju flera ”kändisar” där just i helgen så jag antar att de var inbjudna och fick allt gratis… 30.000:- låter ju likdom lite saftigt

  1. Hörde från en kollega att det var ”kändisar” där på söndagen…? Vi var där på lördagen .

 7. Men jösses vad olika vi kan prioritera – lägga tid på att räkna ut hur mycket pengar andras aktiviteter kostar… Vi är alla olika, och för min del undrar jag över motiv och syfte när jag hör en sådan kommentar som din Karin! Varför har du räknat ut Mirkas kostnader? Det är ju knappast för att ge Mirka ekonomisk rådgivning – resan är avnjuten och hon vet vad den kostade! Mirka – vilken fantastisk helg, och vilken fantastisk mamma du är som inte backar för att lägga både tid, engagemang och pengar på dina barn!

 8. Vad härligt det ser ut, man måste få unna sig ibland. Skönt att Carola kunde följa med, kan tänka mig att det hade blivit lite jobbigt annars.

 9. Men vad har någon ens att göra med vad semesterresor för andra kostar?
  Då tycker jag istället synd om Carolas barn som inte fick följa!

  1. Synd om mina barn? Vet du jag kollade noga med allihopa och vet du vad de sa? Jo mina empatiska vänliga omtänksamma ungar tittade på mig och sa: ”om Mirka behöver hjälp så är det självklart att du ska hjälpa till! ”
   Inga avundsjuka personer där inte:) Till skillnad från lite överallt annars…
   Mina kids hade ett enda önskemål i gengäld och det var att åka till Gröna Lund som är deras favorit, och det gör vi givetvis. Varje år. Kanske blir det så att Mirka då följer med och hjälper MIG. Eller så hjälps vi åt med något annat. Vänner hjälper varandra. Så funkar det:)
   Vad det gäller kostnader som folk räknar ut.. jisses. Men glöm inte att räkna med att även om man är många så finns det en poäng i att boka tåg tidigt. Sj släpper svinbilliga biljetter mellan varven. En del barn åker gratis. Samma med hotell och inträden, finns bra paket om man är ute i tid.
   Ett litet tips bara till de av er som känner sig kränkta över att Mirka och kidsen åkte på en weekendresa:)

 10. Alltså jag blir full i skratt! ni som räknar ut vad det skulle kosta eller påstår att mirka fått saker gratis, lägg ner. Avundsjuka är den mest tråkiga sjukdomen som finns. Ni är patetiska!
  Mirka o Carola, lev på den här helgen länge! Skaka av er skiten så gott det går. Kram på er!

 11. Hej, Mirka!
  Varför var inte Carolas barn med till Liseberg? Det verkar som om du umgås mer med Carola nu förtiden än med Madeleine, är ni inte lika goda vänner längre? Carola verkar vara en äkta vän som finns för dig när du behöver henne. Carola har ju hjälpt dig med flytten och med att passa barn på Liseberg m.m

    1. Du verkar medvetet ha ”missat” att Madeleine har en nyfödd bebis att ta hand om…. övertygad om att Madde är en minst lika bra kompis som Carola, knappast en prestationtävling…..

 12. Vilken härlig resa för dig och barnen! Och kul att du fick med en kompis som sällskap och hjälp med alla barnen. Jag hoppas någon på Liseberg ser detta och BJUDER er alla nästa gång ni vill åka dit. De har fått väldigt fin reklam på grund av detta blogginlägg.
  Jag önskar er alla en skön sommar!

 13. Hej Mirka och Carola – det glädjer mej att höra att ni och barnen hade en trevlig helg i Göteborg. Det låter som att det finns många fler som borde unna sej roligheter livet blir så mycket roligare att leva då! Lustigt hur mycket tid vissa människor lägger ner på att bry sej om andra. Kör hårt tjejer -jag hejar på Mirka o Carola och alla deras barn. Hälsning från mej som unnar andra lite roligheter ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 14. Vilken otroligt fin vän i Carola du har. Jag blir helt rörd hur hon ställer upp för dig och verkar hjälpa dig med allt möjligt. Hon verkade vara den enda som hjälpte till när du flyttade. Trots att hon förmodligen har väldigt fullt upp själv som ensamstående 9-barnsmamma. Tänk att hon till och med åkte ända till Göteborg för att hjälpa dig med dina barn. Wow vilken vän. Håll hårt i henne. Såna vänner växer inte på träd.

 15. Ser ut som ni verkligen haft en toppenhelg! Dina barn kan vara lyckliga över att ha en såna fantastiska föräldrar! Kramar

 16. Jag tycker på riktigt synd om alla er som är så jäkla avundsjuka. Det är väl knappast ni som betalade för resan? Ni borde själva hitta på något roligt istället för att gnälla och kritisera allt Mirka gör. Man skäms ju när man läser era pinsamma kommentater. Hoppas att varken Mirka eller Carola tar åt sig av det ni skriver.

 17. Härligt äventyr o ja Carola är en pärla.Så tålmodiga barn som gick med väskor till hotellet som ju e långt!Kaninlandet e ju mysigt med båtarna;) goa vinster!! Någon tyckte storfamilj behövde det;)kram

 18. Men hallå!! Jag är tvärsäker på att varenda en här inne på bloggen som vet vad Liseberg kostar har tänkt att ” men himmel va pengar där har gått” .. vi är bara människor o människor tänker.

  SEN är de en annan sak att SKRIVA om sin nyfikenhet. Att erkänna i text som nu denna person här på bloggen suttit o räknat ut alltihop. Jag hade inte frågat eller spekulerat men nog undrade jag o tänkte jisses va money. Det betyder långt ifrån att man inte ” unnar” familjen detta. Verkligen kul för barnen!! Kul att se att även så stor familj kan tillåta sig att få gå på härliga Liseberg. Hej svejs!

     1. Ja jag inte bara snokar runt i verkliga livet om hur folk har råd osv.. jag är och bitter, OCH vääääldigt avundsjuk på det. Får ju inte förglömmas att bitter o avundsjuk är nästan alla nuförtiden. Att jag inte går och hänger mig är en gåta..

 19. Tänkte på de oxå att jag har förstått att man kan tjäna rätt så rejäla pengar på sin blogg. DÄR blir jag faktiskt något avis. Så jäkla nice o kunnat driva en blogg men då måste jag ju va en något känd person och det är jag ju inte haha attans 😉

 20. Barnaskaran går igenom den största förändringen i sitt liv o Mirka vill ge en helg med att ladda batterier o skapa minnen för liten o stor.kram

 21. Härligt att åka till Liseberg men trist med alla komentarer om hur mycket det kostar osv, allt kostar pengar.
  Jag hoppas att du och Carola och alla barnen hade en jättemysig helg!:)

  1. Hemma och hade det toppen med storasyster Janelle och på söndagen var de med sin sk pappa.
   Det gick nog ingen nöd på dem ska du se!

 22. Det är fantastiskt vilken dåligt läsförståelse hela bunten här verkar ha, i min kommentar skrev jag ingenting om hur mycket Mirka betalt för sin resa, för det vet jag ingenting om.
  Jag konstaterade dock att det antagligen var vad gemene man skulle anse vara väldigt mycket pengar och gjorde en överslagsräkning som tog ca 10 min för skojs skull, den säger ju dock INGENTING om Mirkas kostnad utan vad en liknande resa skulle kosta för en lika stor familj denna helgen.
  Att de flesta sedan blir så provocerade av detta och känner sig tvugna att kalla mig för avundsjuk, bitter, egoistisk?, utan liv etc. säger mer om er än om mig.
  Vad skulle jag vara avundsjuk på?
  För mig kostar en tripp till Liseberg med mat ca 600:- och jag bor 10 minuter därifrån 😉
  Puss och kram!

  1. Du har ju uppenbarligen inget liv som sitter och snokar reda på vad andra lägger sina pengar på. Vad skulle det vara för konstigt att dom reser för 30.000? Gör inte alla familjer det? Dom flesta familjer reser/gör aktiviter/åker utomlands för mycket mer pengar än så varje år. Dom flesta familjer reser varje år för mer än det beloppet men nu gjorde Mirka EN ENDA resa och genast hugger man. Hon har ju aldrig rest med barnen mer än väl på kryssning till Finland nån enstaka gång under alla år. Helt jävla otroligt. Dom flesta familjer reser varje år och så gör Mirka en enda resa under flera års tid och får påhopp. Hoppar du på familjer som reser till Thailand varje år för det dubbla priset också? Skäms på dig din bittra jävla idiot. På ren svenska.

   1. Åh Sara du verkar vara en fantastiskt fin människa!
    Dock verkar du också ha lite problem med läsförståelsen, men jag antar att det kliade lite för mycket i fingrarna att få skriva att jag är en bitter jävla idiot.
    Puss på dig! <3

   2. Kan inte låta bli att svara dig Sara. Alla har inte råd med resor för så mycket pengar. Och alla har inte råd att resa utomlands varje år.Ville bara få det sagt. Sen är jag bara glad för Mirka o barnens skull att de haft en bra helg och ingen annan har med att göra hur mycket det kostar. Kram till dig Mirka! Du är fantastisk!

  2. Va väl inte direkt slumpen att du just nu räkna ut detta,o råka kommentera det på Mirkas blogg just efter detta inlägg. Din uträkning stämmer inte alls här…barnfamiljer/familjer ”utnyttjar” rabatter som att tex boka tågbiljetter väldigt tidigt (hänt några gånger att ja fått ”reklam” i brevlådan som man sen ska skicka in en talong för att med ett visst antal personer resa Gratis på tåget under en viss tid/datum),gruppbiljetter,erbjudande på hotell som tex bo två nätter betala för en el tex att man får för en betalande vuxen ha med ett barn i förälders säng/extra säng o.s.v. Tror både Mirka o Carola planerar o bokar sina resor o nöjen smartare än att fixa det under 10 min en natt då de inte kan sova,och bokar till högsta möjliga kostnad. Självklart reagerar folk när nån roar sig med en sån här sk ”uträkning”. Nån skrev oxå i en kommentar att nog alla direkt hade tänkt ”wow,va mycket pengar det måste kostat”. Kan helt ärligt säga att en sån tanke aldrig slagit mig då nån av familjerna som vart med i familjen annorlunda gjort nån resa,inte heller har ja tänkt att ”det har det fått sponsrat” eller ”att det betalar TV4 annars hade de aldrig haft råd med en sån resa,utan det enda de skulle ha råd med är att åka till en övergiven strand på sommaren,givetvis utan kiosk/servering för de har minsann inte råd att själva betala en endaste glass själva till sina barn”. Är oxå less på alla som om o om igen tjatar om att de minsann lever på barnbidrag,bostadsbidrag mm. Va fasiken har man ett barn har man kostnad för ett barn då det gäller mat,kläder,nöjen mm,har man tre barn = tre såna kostnader,sju barn = sju såna kostnader. Likaså kommer dessa barn växa upp o betala skatt mm. Ang resan om denna uträkning inte hade nåt att göra med vad Mirka betalat hade det vart bättre att lägga ut det på sin egen fb sida,har man ingen så kan man skriva det i ett eget litet anteckningsblock o gömma i en låda…där kan oxå övriga uträkningar skrivas upp när lusten faller på att räkna ut liknade händelser/resor nån i familjen annorlunda i framtiden kommer att göra…då slipper du kommentarer tillbaka om att nån tycker det är väldigt konstigt,udda,missunsammet mm.

 23. Förstår inte hur man kan tro att detta var sponsrat. Då brukar det ju vara länkar osv…
  Kul att ni hade en härlig helg, bra jobbat!! Jag blir svett av att baxa runt 2 barn, haha.

 24. Det har ju vart lite funderingar om familjen ska vara med i nåt tv-program.. mikrofoner har synts osv. Då brukar det ju oftast bli någon betald resa om det är liknande koncept som i Familjen annorlunda. Inte vet jag, bara en tanke. Hur som helst, så skoj med Liseberg och hoppas resan var lyckad.

 25. Kul att ni fick en lyckad helg!
  Nej, det är inte gratis att gå på liseberg men folk går dit ändå. Det är väl kul att mirka tar med sina barn på en resa trots att det är så många barn. Mirka har väl ett sparkonto för sånt här tänker jag, precis som jag har för min familj.
  Härligt Mirka att du gjorde detta för barnen!

 26. Mysigt med Liseberg. Skulle som nåhgon skrev tidigare nästan bli förvånad om inte Lisebergsvistelsen kommer att visas i Familjen annorlunda eller något liknande program. I och med att det synts mikrofoner på bilder och Carola var med själv utan något av sina barn. Pappan till Carolas barn har väl som jag förstår sagt nej till att hans barn medverkar i tv. Annars känns det på något sätt mer troligt att åtminstone några av hennes barn också följt med. Sen att resan var så snart efter flytten får mig också att tro det.

  1. I just den frågan kan det säkert vara vettigt. Om han är förståndig annars kan man nog ha olika åsikter om.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..