Ett litet steg i taget

Sakta men säkert börjar vi få sakerna på plats här hemma. Jag kan inte påstå att jag haft tid att lägga på hemmet sen flytten, bara hunnit med de viktigaste bitarna men nu börjar jag ta tag i alla kartongerna som fyller den stora hallen. 

Igår ringde jag vårdcentralen för att få läkartid åt Alice som har varit dålig till och från i över en vecka nu. Först en kraftig förkylning som gick över till halsont och feber till och från. Vi fick komma på drop in till sköterskan efter kl.10. Trodde att de kanske skulle ta prover innan vi fick komma vidare till läkaren men det enda var att vi fick en tid till läkaren kl.13. 

Vårdcentralen ligger i Uppsala, ca 2 mil från både hemmet och Björklinge. Mellan nya huset och Björklinge är det ca 4 mil. 

Vi åkte hem och sen tillbaka till läkaren efter en knapp timme. Läkaren undersökte Alice och ville ta halsprov. Sen skulle vi vänta på svaret. Men jag var tvungen att snabbt åka och hämta Nellie i Björklinge så hon inte blev ståendes där ensam efter skolan. Så en tur fram och tillbaka till Björklinge och väl tillbaka hos läkaren fick vi veta att halsprovet var negativt. Då ville läkaren ta blodprov då symptomen stämde bra överens med körtelfeber. Efter provtagningen skulle vi få vänta drygt en halvtimme på svar. Nu behövde jag dock hämta förskolebarnen och Thor så det blev en ny tur till Björklinge. När vi kom tillbaka till vc så hann jag knappt parkera när läkaren ringde och sa att provet var negativt. Fick en ny tid åt henne på fredag om hon inte skulle bli bättre innan dess. 

Vi åkte hem och efter en 10 min ringde Benny och frågade om jag kunde hämta honom i Uppsala då han var ensam och skulle behöva vänta en timme på bussen hem. Så det blev en till tur med bilen

En galen dag med många vändor med bilen. Tur att alla mina dagar inte ser ut så 😉 

Idag har jag lämnat barn men sen bara varit hemma och först betat av lite tråkig pappersarbete och sedan röjt bort saker. Har fått undan nästan alla kartonger i diverse rum förutom hallen då. Mitt sovrum börjar ta form


Ska bara komma på vad jag ska ha på väggarna så är det klart 🙂


Fick upp gardiner i vardagsrummet och äntligen fick jag boxer att fungera också 🙂 Det har varit dålig mottagning och tv-antenn i väggen har inte funkat alls, inte ens utan boxern. Köpte en ny extern inomhusantenn och kors i taket – Det fungerade 🙂  

Madrassen ska bäras upp till Oliver men jag hann inte med det idag. Högtalarna ska väl kopplas i nån dag också men inget prio ( = jag vet inte hur ). 

Och så ska jag väl hitta nått fint att ha på väggarna.


Småtjejernas rum börjar bli klar. Jag ska fixa ett skrivbord till de och även gardin som jag kan dra för då solen lyser rakt in i deras rum på morgonen. 

Vi fick gäster till middag idag. Helena med familj 🙂 Jag lärde känna Helena via bloggen när jag för snart 7 år sedan efterlyste tips om göromål under höstlovet. Hon var då gift med en grisbonde i Torstuna och mailade mig för att höra om vi ville hälsa på hos de och klappa griskultingar. Jag nappade på förslaget och vi blev vänner efter vårt besök där 🙂 

Båda har haft mycket kring sig de senaste åren så vi har setts alldeles för sällan men idag kom hon med sina barn och nya man Måns. En riktigt trevlig karl och barnen tyckte jättemycket om honom. 

Vi käkade och umgicks och barnen lekte överallt 🙂 Tiden gick fort och var plötsligt nästan 21 så vi sa hejdå och lovade att ses oftare nu 🙂

Snart 2 veckor sedan flytten och trots att det har varit mycket nu när barnen ska köras varje dag osv så känner jag mig tillfredsställd i själen. Jag kan själv – känslan. 

Nu ska trötta mamman sova 😉

Kram ❤️ 

 1. Godkväll Mirka!
  Så snabbt du jobbat med huset, var får du all energi ifrån, du får gärna dela med dig utav den hihi. Bra jobbat och sovgott.

  Kramen/Linda

 2. Men barnen vill väl träffa sin pappa måste väl kännas konstigt att han är borta David verkade så glad i Peter o han lekte med dem

 3. Men barnen vill väl träffa sin pappa måste väl kännas konstigt att han är borta David verkade så glad i Peter o han lekte med dem

 4. Oj det blev ett par turer !! Hoppas att Alice snart mår bättre !!
  Huset ser riktigt fint och mysigt ut!! Hoppas att ni ska trivas bra!!
  Önskar dig en bra torsdag !!

 5. Hej, tycker du verkar så tillfreds i detta inlägg :). Riktigt roligt att läsa detta för det skiner igenom att du är nöjd nu :). Nu får du landa i lugn och ro och börja fixa huset osv. Blir nog jättebra! Kram <3

 6. Hej du duktiga Mirka.
  Jag vill bara tala om för dej att jag beundrar dig väldigt mycket som är så duktig fastän du har så många barn som är i skiftande ålder och vissa
  behöver mer hjälp än andra. Jag förstår verkligen inte att en del människor ska lägga sig i så mycket hos andra människor bl-a-mat,pappaträffar mm som de inte har ett dugg med att göra. Jag tycker verkligen att du är jätteduktig som orkar så bra utan att klaga och så måste jag oxå få framhålla att era barn är så jättesöta.

 7. Jag förstår mig inte på dina prioriteringar. Ena sekunden gnäller du över att pengarna tar slut pga däck och bilreperationer. Men i nästa sekund bränner du hysteriskt mycket pengar på en Lisebergsresa. Din äldsta dotter har precis blivit utskriven fr psykiatrin och skulle behöva landa i lugn och ro, men ni bara drar. Din andra dotter var uppenbarligen sjuk (feber om vartannat) och ni bara drar. Med körtelfeber hade inre organ kunnat brista vid stötar/ slag, som åkattraktioner kan ge. Även om ni inte visste körtelfeber då så var hon uppenbarligen febrig i anslutning till resan. Näe, nån supermamma blir man inte av sånt….

  1. Fast resan var bokad innan allt som varit och jag kan garantera att Linnea fick den helg hon önskade sig 😉 Alice var bättre under helgen annars hade hon fått stanna hemma hos pappa. Vi drog inte bara som du säger utan hade stenkoll på alla bitar. Jag är inte helt dum i huvet om du tror det!

  2. Mår du bra nu Emma? När du får klanka ner o trycka ner Mirka.
   Jag tror nog att Mirka är fullt kapabel att avgöra vad som är bäst för hennes familj

  3. Det är väl en jävla skillnad att boka en weekend och spendera pengar på att familjen får det trevligt än att bilen brakar och man får en saftig verkstadsräkning.

  4. Emma du skriver att DU inte förstår dej på Mirkas prioriteringar ! Är Mirkas barn och ekonomi DITT ansvar ? Har du oombedd tagit på dej rollen som förmyndare eller varför lägger du dej annars i och kommer med pekpinnar ?????

 8. Jag vet exakt din känsla – kände så efter min separation med äldsta flickornas far. Vägen dit är fasicken så jobbig och tung, men känslan av att landa och att det är rätt – den är obetalbar. ❤️

 9. Jag visste då jag läste Mirka inlägg att nu skulle vissa hugga. I min enfald trodde jag dessa missunsamma kommentarer skulle sluta då Mirka flyttat men klart de inte gör det.

 10. Är det både vita luckor och furuluckor i köket? Hur många rum finns det i huset? Måste kännas skönt när kartongerna börjar försvinna

 11. Försök och prata med de större barnen att anpassa sig mer till bussar etc nu fram till sommarlovet. De yngre får du försöka hämta samtidigt i den mån det går. Bara för att förenkla. Jag skjutsar uppskattningsvis 3-4 mil per dag jag också, även detta Uppsala län. Detta är enbart förskola/skola dock. Inga andra hämtningar ännu mer än aktiviteter. Vilket underbart hus Mirka och så fint du har fått så snabbt!! Stor kram till dig.

 12. Kan tipsa om att Ikea har snygga mörkläggningsgardiner, tänkte på tjejernas rum. Ska själv köpa till barnens rum imorgon.

 13. Jag hoppas ni kommer få det jättebra i nya huset, det ser så mysigt ut. Hoppas också att du slipper en massa tråkiga kommentarer framöver.

 14. Hej Mirka! Inte för så men du verkar ha så knepiga människor som besöker din blogg om man tittar på andras bloggar te.x. tråkigt för dig tycker jag. Verkar som att det är yngre människor som har noll erfarenhet o kläcker ur sig helt knäppa saker här. Läsförståelser verkar det inte heller som många klarar av.

  Nu har du ju många andra fina normala läsare oxå ju o de är ju kul, men de andra är bara för många:-/

  1. Inte blir det ju bättre av att alla hela tiden ska kommentera hur mycket konstiga kommentarer det är på bloggen. Det är ändå inget vi kan göra något åt. Är nog bara att acceptera att det är såhär.

  2. Annica! Andra bloggare får lika många negativa kommentarer som Mirka, det kan du vara säker på ! Men de väljer att inte publicera dom 🙂

 15. Jag blir mörkrädd när jag läser hur lättvindigt kvinnor idag verkar ta på separation (jag uttalar mig inte om männen, för jag följer inga manliga bloggare som har skilt sig). Blondinbella är bara den senaste i raden som tycker att livet verkat great utan mannen. Var tar man barnens situation i beaktande?
  Carola, helyllemorsan, verkar fortfarande vara den enda som genuint sörjde. Vimmelmamman också, även om hon bara uttryckte/ uttrycker sin saknad över barnet. Det vet vi inget om ännu, eftersom Mirka verkar ha barnen heltid. Märkligt det också?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..