Elaka koppor

Sommarlov och första gången på länge fick jag sova till klockan 9! Jag hade inte ens blivit väckt under natten vilket jag annars blir minst 2 gånger/natt. Barnen är uppe längre på kvällarna, de små kommer isäng runt 21-21.30. David har inte längre några sovtider på dagarna utan somnar när han somnar om han nu ens somnar ;-) Han har varit fylld av energi efter att ha varit lite mattare några dagar pga vattkopporn. Han har inte besvärats så mycket av kopporna, bara blöjbyten som varit jobbiga då hela det området har varit täckt av koppor. Jag köpte nån medel på Apoteket som har varit jättebra :-) En skum som någon av er rekommenderade – tack för det ❤️  Jag synade igenom hans kropp ikväll och alla koppor har redan börjat torka. 

Älva däremot….. lilla stackaren har haft några riktigt jobbiga dagar Första dagarna hade hon ont hela tiden. Hon gnällde och grinade om varannat i 2 dagar. Vaknade minst 10 gånger/natt. Hon har haft feber till och från men igår kom febern med besked. Hon låg helt däckad i stort sett hela dagen och kvällen. Vaknade för att dricka och gå på toa. Hon sov också hela natten. Hon vägrar ta annan medicin än flytande Ipren och just Ipren får man inte ge när man har vattkoppor! Visste ni det? Jag visste inte men en vän sa det och kollade upp saken med Apoteket som sa att det stämmer bra det. Köpte annan flytande medicin men Älva totalvägrar att ta det. 

Idag har hon varit feberfri och piggare. Sovit några kortare stunder men orkat leka lite och även ätit lite 🙂 

Dock så ser inte hennes vattkoppor så fina ut så jag ska nog ta kontakt med en läkare imorgon….Förhoppningsvis är det ingen fara med de, positivt är också att febern är borta.

Idag har jag jobbat ute i trädgården. Jag har hamnat kraftigt efter där ute då jag inte haft redskap eller tid. Nu har jag en gräsklippare som Benny använder flitigt då han får en peng som belöning 😉 Idag skulle jag få bort ett hav av brännässlor och slet som ett djur. När jag kom halvvägs började jag fundera på hur jag ska få bort den stora högen med brännässlor jag slitit loss? Troligen smidigast med en skottkärra….som jag hade så många av….not. En kratta hade också varit bra att ha. Tog en paus och pratade med Carola. Hon var i stan ( Uppsala ) och vi bestämde oss för en snabbdate på Jula 😉 

David låg och kollade på film med Benny så det gick bra för mig att smita iväg en stund. Jennifer, Lilja och Nellie följde med mig. 

Jag köpte mig en billig skottkärra, en kratta, ett par byxor och en grästrimmer 🙂 Nu jäklar ska tomten bli fin! 

Lilja och David fick varsina T-shirts


❤️

Kom hem och monterade ihop skottkärran vilket var ett jäkla jobb Tur att man är envis. Orkade inte fortsätta ute efter middagen så nya tag imorgon.

Victor har en kompis här och de har satt upp en 2 -manna tält ute där de ska sova inatt. Spännande att se om de gör det eller smyger sig in mitt i natten 😉

Imorgon ska Selina och Oliver hämtas hem och Alice ska iväg. 


En helt naturell foto på mig tagen för några timmar sedan. Inga filter eller annat jux. Jag har dock smink på mig men det trollar inte bort rynkorna som får mig att se ” mycket äldre ut ” 😉 Men bilden är tagen på kvällen och tröttheten har infunnit sig så det kan nog kompensera faktumet att jag har smink på mig På en förmiddagsbild ser man nog lite fräschare och piggare ut

Kram ❤️

 1. Älvas koppor ser verkligen elaka ut. Hoppas att ni får komma till någon doktor innan helgen. Glad Midsommar till er alla

 2. Äh, strunt i allt. Du ser ut som vilken normal trevlig människa som helst. Med eller utan smink, med eller utan filter. Spelar ingen roll. Gör vad du vill, hur du vill, när du vill. Det är du och du bestämmer över dig själv och ditt eget liv. Om folk var lite mer toleranta gentemot varann och accepterade folk som dom är så vore livet ett bättre och finare ställe att leva på.

  Tomtarbete. Japp, visst är det kul…. jobbigt som attan kan det vara. Hur stor tomt ska du dras med? Jag klagar på 500 m2. hehe.
  Du vill inte fota lite utanför så man ser hur du bor? Skulle vara kul.
  kram

 3. Du är vacker Mirka, med rynkor(?) och utan filter
  Jag har många gånger tänkt vilken lycka och rikedom att ha många barn och vilken lycka för barnen att ha många syskon❣️Min kompis kommer från en stor familj och jag var alltid avundsjuk på att hon hade många syskon och ser nu när vi är vuxna vilket stöd dom har av varann
  Jag beundrar dej, du verkar vara en stark kvinna
  Önskar dig och barnen en härlig midsommar

 4. VAr inte så livrädd över att åldras, då blir livet till en lång ångestfylld resa om du ska förfasas över varje linje som kommer med åren! Ha en fin midsommar 🙂 Kram

   1. Självklart kan man vaccinera friska barn, finns väl ingen anledning att INTE göra det annat än av ekonomiska skäl? Mirka, Älvas koppor är sekundärinfekterade med hudbakterier, behöver kanske en Heracillinkur (antibiotika) så är nog bra att läkare får titta på henne. Hoppas det vänder så snart som möjligt!

   2. Vi har precis vaccinerat våra barn, 2 och 4 år gamla utan att de har någon grundsjukdom. Vi har fått betala för det själva men tycker det är så värt det!

    1. Ni vet väl att vaccinet inte ger livslångt skydd. Jag ser hellre till att mina (fullt friska) barn har vattkoppor som barn än att de får de som vuxna och blir allvarligt sjuka.
     Tycker det är befängt att vaccinera barn (såvida inte det inte finns en anledning givetvis) mot vattkoppor. Min dotter hade koppor precis överallt, t o m inne i munnen, det var två dagars helvete, men övergående. Hellre det än allvarliga komplikationer som vuxen.

     1. Tycker det är bra att det finns val möjlighet med vaccin nu. Jag som liten hade chansen att få vattkoppor flera gånger men fick aldrig, utan först i vuxen ålder med komplikationer. Hade gärna fått vaccin som liten då istället.

    2. Kom ihåg då bara att vaccinet inte räcker hela livet så risken är stor att de får vattkoppor som Vuxna, men man kanske kan fylla på vaccinet då.

 5. Men stackars Älva. Hoppas det ordnar sig med kopporna.
  Var ett tag sen min tjej var liten. Hon klarade inte av att ta någon medicin, kräktes av allt. Då var suppar utmärkta. In med en snabbt i rumpan, enkelt och smidigt.
  Önskar er en härlig midsommar!

   1. Kanske inte heller fungerar, men om vädret tillåter kanske David kan ha tröja och utan blöja/kalsonger/byxor utomhus, i trädgården?
    Kanske lite kallt iof.

 6. Kopporna ser hemska ut! Hoppas alla barnen blir friska nu till midsommar (y).
  Du ser fin ut med eller utan smink. Ha en trevlig midsommar!!

 7. Måste bara säga när man läser kommentarerna, vilka elaka människor det finns. Huva…Mirkas blogg är stor för att hon är så naturlig och ärlig i sina inlägg. Förstör inte det med era elakheter.Hon ska inte behöva känna sig rädd för att skriva för att bli påhoppad.

   1. Att människor har mage att kommentera att hon andvänder filter som ALLA gör. Att hon skulle vara barnslig vilka sjuka påhopp.Och Mirka sätter då ut ett foto där hon förklarar att hon är helt naturligt,jag tycker många är översittare mot henne. Sen har det varit mycket annat också med mat som onyttig,m.m Jag tror ärligt inte en enda av er skulle kunna axla det hon gör
    Skulle vara kul att se hur ni ser ut efter en vecka…

 8. Stackars unge med såna koppor. T o m i örat. Kanske behöver hon antibiotika ?
  Jag hade vattkoppor som tolvåring och det var fruktansvärt. Orkade inte med ljus och kliade sönder en massa koppor i ansiktet så har flera ärr efter detta.
  Ang dig och ditt foto så är du ALLTID vacker speciellt för att du är du och att du är ärlig.
  Ha en skön Midsommar och hoppas alla får vara friska
  Kramar

 9. Ta kontakt med vården på en gång. Min son fick infekterade koppor och det tog läkarna på största allvar. Lycka till och förhoppning om snabb bättring!

 10. Socialstyrelsen/Folkhälsomyndigheten säger följande………Ska den som är smittad eller sjuk stanna hemma?
  JA Barnet är smittfritt när krustorna torkat in. Allmäntillståndet avgör när barnet kan återgå till barnomsorgen.
  Är barnet friskt i övrigt är det en fördel att få infektionen i förskoleål- dern jämfört med vid äldre ålder eller som vuxen. Men även om det i detta fall är en fördel så är det bra om förskolepersonalen informerar föräldrarna att vattkoppor går. Vattkoppor hos förskolebarnet kan ha konsekvenser för familjen, t.ex. vid en planerad resa eller om barnets mamma är gravid och inte har haft vattkoppor. Det kan även nnas andra anhöriga som har nedsatt immunförsvar (exempelvis pga. cancerbehandling eller organtransplanta- tion), där en vattkoppsinfektion kan få ett mycket allvarligt förlopp………. Detta arbetar vi efter i förskolan.

 11. Herre jisses! Inte bara ETT barn med koppor.. jag kan knappt tänka mig in i hur trött du måste vara. Du verkar vara en sansad o fin mamma på alla de sätt.

  Önskar er en glad o fin midsommar !

 12. Kolla upp kopporna oavsett febern kommer tillbaka eller ej. Min jänta fick infektion i sina, de gick över till svinkoppor. Först var de så fula som din dotters, sedan växte de till enorma 5kr’s-sår som inte ville sluta växa/läka förns behandling sattes in. Hon fick fula ärr som finns kvar i ansiktet nu 2år senare

 13. Hej min dotter hade vattkoppor som 18-åring och fick väldigt fula koppor i ansiktet de såg nästan varfyllda ut, vi åkte in och visade upp dem men läkaren sa att det var normalt så de gjorde inget. Vi baddade dem lite med alsollösning för att torka ut dom men jag vet inte om det hjälpte. Men bara 1-2 dagar senare så hade de börjat torka så det gick bra var bara en som det blev ett lite större ärr efter.

 14. Man ska inte vaccinera barn mot någonting. Förstår inte hur folk kan vaccinera och spruta in skit i sina barn oavsett vad det gäller. Bättre låta kroppen ta hand om det. Det finns en anledning till varför man får sjukdomar. För att det är meningen att det ska vara så. Tror det kan vara väldigt farligt att vaccinera och därmed stoppa naturens gång.

   1. Sant men ändå inte. Vissa saker ska och bör man vaccinera sig mot då komplikationerna är betydligt värre än vaccinationen.
    Jag skulle då inte vara utan stelkrampsvaccin tex.

  1. Läkarna rekomenderar att vaccinera sitt barn om hen inte har haft det innan 13 årsålder jag vet hur dålig man kan bli som vuxen

  2. Nej Sara, du har fel! Det är inte alls meningen att man ska ha olika sjukdomar bara för att man kan ”få det”! Som tur är inser e flesta att vaccinationer är bra för barnen o besparar dem mycket lidande!

   1. Sara, din kommentar gör mig mörkrädd. Det skulle innebära livsfara för många, inte bara immunosuppressiva om man inte vaccinerade. Skulle man då inte heller vaccinera mot stelkramp difteri eller om man reser utomlands i förekommande fall, mot rabies, encefalit eller gula febern?

  3. Sara… Det är ju så att man kanske inte blir så sjuk av själva sjukdomen. Men följdsjukdomarna!! Tittta bara på mässlingen som nu sprids igen för att folk vägrar vaccinera sina barn. Erkända och väl använda vaccin är ingen fara.

   Skit i att vaccinera? Ja kom då inte o sök vård för efterdyningarna sen :/

 15. Hej!
  Har du provat Alvedon tabletterna som smälter i munnen?
  Finns från 3 år i två styrkor och är många gånger räddningen för mina barn.
  Kram Bea

 16. Landstinget behöver inte ha personalbrist, det finns ju obegränsat med sjukvårdsexperter inom barnsjukvården på denna spalt. Sanna expertiser. Mirka, du är väldigt vacker, hoppas att du har många i din närhet som talar om det för dig!

 17. Stackars tjejen usch så hon ser ut lilla ❤️Jag fick bältros efter en tågresa då jag är mycket infektions känslig pg av cellgiftsbehandling för min lungcancer. Så sjuk jag blev bara för att något med vattkoppor gått ut för tidigt.
  Hoppas nu att barnen kryar på sig och att ni får en fin Midsommar❤️

  1. Nu är det ju så att man får inte bältros av att man träffar någon med vattkoppor.
   Hoppas att din cellgiftsbehandling gick bra.

   1. Precis! Har man en gång haft vattkoppor ligger det latent i kroppen (bältros alltså), och kan bryta ut när som helst. Främst i äldre ålder.

    Däremot kan en person med bältros smitta ett barn (som aldrig haft vattkoppor) så att det får vattkoppor.

    1. Tänk så fel det kan bli när man säger och tror saker man inte vet, sen beklagar jag så mycket att du drabbats av cancer och hoppas att du blir fri från den.

 18. Vad alla tjatar om att man får bältros av vattkoppor. Nej nej och åter nej!
  Både min man och min pappa är läkare, så nej, man får INTE bältros av vattkoppor.
  Kopierat från 1177:

  Bältros kan orsaka vattkoppor
  Du kan inte få bältros av att träffa en person med vattkoppor. Däremot kan du som har bältros smitta en person som inte tidigare har haft vattkoppor, så att personen får vattkoppor. Bältrosblåsorna innehåller virus och smittar tills alla blåsor har försvunnit och täckts med sårskorpa.

 19. Vaccinera aldrig Mirka. Det finns forskning som visar att man för i förtid om man vaccinerar för mycket. Jag vet inte vad det beror på, förmodligen för man inte har härdat kroppen med sjukdomar och sen när kroppen drabbas i äldre ålder klarar den inget eftersom den inte härdats genom livet, att man dör i förtid av vaccin kan också bero på vad man sprutar in antar man. Sjukdomar är BRA. Det är så kroppen lär sig. Men folk är så jävla lata idag att man inte orkar gå igenom en sjukdom. Även föräldrar orkar inte med att deras barn är sjuka utan väljer vaccin som en enkel lösning för att slippa vabba och ta hand om det sjuka barnet. Det finns ju till och med folk (fullt friska unga starka människor) som vaccinerar sig mot en vanlig vinterinfluensa. Helt absurt. Medelåldern vad gäller dödsfall när man vaccinerat sig mycket i livet var 72 år. Dom som inte vaccinerar sig där är medelåldern 85 år om jag inte minns fel. Man lever alltså 13 år längre om man inte vaccinerar sig.

  1. Känner en vuxen fullt frisk innan som höll på att stryka med förra året vid svininfluensa så jag vaccinerade mig helt klart i år vill inte uppleva flera månader på iva

   1. Caroline, jag håller tummarna för dig, mirakel har skett, jag har själv sett det. Så j-vla tragiskt och orättvist, fuck cancer! All kärlek och lycka önskar jag dig. ❤️❤️❤️

  2. Ja Sara man måste tänka och bara göra som man själv vill,
   inte låta sig tvingas av någon som tror sig förstå!
   Var och en bestämmer alltid om sin egen kropp!

   1. Vaccin räddar liv! Tänk så många liv som har räddats tack vare vaccin mot polio, stelkramp, difteri, mässling, gula febern mm.
    Sjukdomen smittkoppor har helt utrotats tack vare vaccinering. Jag uppmanar alla som är skeptiska mot vaccin att googla på smittkoppor.

  3. Sara, man blir mörkrädd av ditt resonemang. Fy fan va sjukdomar vi skulle ha om alla tänkte som du ! Har du inte förstått att själva grejen med vaccin är att kroppen ”lär sig” sjukdomen utan att bli sjuk av den?? Om du vill att dina barn ska gå igenom alla barnsjukdomar så gör det, men var snäll och håll er hemma för smittorisken. Hur tänker du om vaccin difteri, stelkramp ex? Ska dina barn lära sig stelkramp?

 20. Vad tråkig den här bloggen har blivit med alla negativa kommentarer. Förstår inte heller varför alla måste tjata om samma sak om och om igen? Nej, usch vad tröttsamt. Hoppas Mirka skiter i allt gnäll och får en trevlig midsommar trots allt.

 21. Hej Mirka du är naturligt vacker och strålar som aldrig förr.

  Tänkte på att du hyr huset då är det ägarna som står för gräsklippare, trädgårdssaker mm. och att den som hyr sköter trädgården.

  Bra Sara ang. Vaccin mina barn har inte fått något och kommer aldrig spruta in något.
  6 och 4 år.

  1. Det beror helt vad som är avtalat. Hyr också hus där det i kontraktet står att vi ska sköta vår trädgård o klippa gräset 1 ggr/v, dock har vi gräsklippare gm ägaren som vi får tanka efter användning

 22. Ni som säger att vaccin är dåligt och att kroppen ‘lär sig’ av sjukdomar.. snälla läs på om vad vaccin faktiskt är för något och hur de fungerar. Grejen är ju att kroppen lär sig att känna igen bakterien/viruset vid vaccineringen, utan att man behöver gå igenom hemska sjukdomar och kanske dö på kuppen! Det är oansvarigt att inte vaccinera sina barn, både mot barnen och hela samhället. Sara, referera gärna till en bra vetenskaplig artikel som styrker dina påståenden! Många livsfarliga sjukdomar har utrotats tack vare vaccin, så jag förstår verkligen inte resonemanget hos vaccin-motståndare.

 23. F det är inte fel att ha olika tänk och att vara motståndare.
  Vem trodde på att det skulle bli Narkolepsi av influensavaccinet tex. 🙂
  …Ingen vet,ingen visste!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..