Tandläkare m.m

Äntligen tyst i huset, bara tv:n som låter och Kevin som kollar på nåt. Jaa, Älva hittade fjärrkontrollen idag *wihii* Jag. Har hunnit beställa en ny men då har jag en reserv till nästa gång. Kontrollen låg i en garderob där tjejernas klänningar hänger och ingen brukar öppna garderoben utan mig så det var ett av de få ställen jag inte letat i ;-) 

Det är sommarlov för barnen och då också tiden jag har mest att göra. Speciellt när det är taskigt väder. Jag hinner knappt slå ner baken när någon behöver hjälp, bråk ska avstyras eller nåt annat ska fixas. Jag vill ha sol så vi kan vara ute och fixa och leka… 

Selina hade tandläkartid i morse så jag klev upp redan kl. 7. Fick väcka de små som skulle med medans större barnen fick sova vidare. Jag måste byta tandläkare för det är lite surt att åka 3 + mil enkel väg. Synd bara då jag är så nöjd med folktandvården vi har just nu. 


Barnen älskar att leka i väntrummet och de blev nästan ledsna när Selina var klar med sin undersökning 🙂

Körde henne till en kompis i Björklinge där hon ska sova över innan vi skyndade oss hem och frukost. 

Idag har jag försökt städa lite mera på djupet. Jag dammsuger minst två gånger/dag men idag var det dags att skura golvet. Brukar göra det på kvällen om barnen är hemma men inte idag. Man börjar med skurmoppen när alla barnen är upptagna med nåt och inte en själ är i köket ( min startpunkt ). Hinner aldrig bli klar i köket när den ena ungen efter den andra ska bara… i köket. Man kunde tro att jag stog där med en stor skål med godis istället för skurmoppen så angelägna som de är att besöka köket   Det blev i alla fall klart till slut. 

Oliver blev hämtad av sin bästis mamma på eftermiddagen för att sova över hos de 🙂 Alice är med våra gamla grannar nere vid västkusten och de verkar ha det riktigt härligt 🙂


Jenny uppdaterar mig med härliga bilder på Alice ❤️

Några har undrat hur allting är nu när det har gått en tid sedan flytten. 

Det har varit hektiskt som fan. Först flytten och allt det innebär och min egen stress att få iordning i alla fall någorlunda i huset. 5 veckor av skjutsande till gamla skolan/förskolan var tungt mot slutet. Jag kan säga att jag har inte tillbringat många timmar i soffan framför tv:n på de senaste 8 veckorna  

Det är lite pysslande att få allt att fungera på bästa vis. Svårast är ju att åka iväg med alla. Vi dealar och turas om vilka som får följa med och barnen är förstående så det funkar bra 🙂 Alla större kan åka kommunalt om det skulle behövas och ibland kan vänner el min mamma hjälpa till. Jag måste dock hitta mig en 9-sittsig bil känner jag och efter sommaren ska jag lägga manken till den biten. 

Personligen så är jag nöjd med livet jag har idag. Jag kan ibland vara helt slut som morsa, jag kan få små bryt och falla i gråt men jag kommer igen med nya krafter. Jag mår bra inombords och även fast jag själv måste ta hand om allt i hushållet och utomhus och inte alltid hinner med allt och ibland får göra sånt jag helst av allt hade sluppit göra så känns allt det bra. Jag blir starkare av allt och damn vad bra det känns! 

Och barnen ❤️ De har också ändrats en del. De är mera hjälpsamma och förstående på ett annat vis än innan. Svårt att förklara… 

Det har varit en lång och svår väg hit. Det svåraste jag gjort. Men nu blickar vi framåt mot nya utmaningar och möjligheter. Man har bara ett liv och ska göra det bästa av det liv vi har

Kram ❤️

 1. Önskar dig all lycka i det nya huset och framtiden! Du verkar vara en så ödmjuk och rejäl människa, en superwoman helt enkelt. Hoppas att allt faller på plats så att stressen minskar, det är jobbigt när det är under en längre tid. Som Elaine Eksvärd skrev häromdagen, att det är viktigt att vara ledsen om man är det och att släppa ut det, då mår man bättre.
  Kram från en annan mamma❤

 2. Det är aldrig lätt att gå igenom en skilsmässa, så mycket som förändras. Men livet kan bli mycket bättre när man känner att man har följt sitt hjärta. Hoppas att du kan få lite lugn och ro mellan varven och hinna landa i allt det nya.

 3. Du har gjort ett stort jobb, bra fixat! Lite enklare kan det såklart bli när du löst lite till med tandläkarbyten mm och barnen börjar i nya skolor i närheten. Såklart har de en förälder till som självklart ska spendera tid med sina barn och hjälpa dem. Vad har du för körkort? Kolla noga innan du köper annan bil, niositsig räknas som buss? Men du kanske har sådant kort, eller tar det. Kanske blir fler i familjen med körkort snart? Smart du fixat ett boende med bättre förbindelser nu!
  Hoppas på bra sommarväder för alla nu!

 4. Hej!
  Ja visst är man skyldig sig själv att leva det liv som man mår bra av, helt rätt. En skilsmässa är alltid tuff och svår och det är mycket som ska bearbetas, men att vara sann mot sig själv är ändå det bästa i längden. Det är oxså tufft att fixa allt själv….men det går! Det blir bättre!!!

 5. Tack för detta inlägg :). Hoppas på en fin sommar för dig och dina härliga barn. Du verkar ha landat i det hela. Det blir nog jättebra! Kramar från Finland <3

 6. Hej
  Önskar jag kunde ge er ett handtag så stressigt som ni verkar ha det!men bor i småland.. så det är för långt..ja nu hoppas vi på bra väder!!
  Bra jobbat!

 7. Har följt dig ett tag o måste få säga att jag tycker du verkar vara en stark kvinna. Förstår att beslutet om skilsmässan var svårt. Men du har en underbar skara av barn runt dig som ger dig kärlek. Önskar dig all lycka i nya huset o med dina fina barn❤❤❤

 8. Mirka kanske inte har lust att lämna ut P och tala om exakt hur ofta han träffar barnen. Det är väl bättre att ni frågar honom personligen än att allt ska gå via Mirka?

 9. Fast på de senaste blogginläggen verkar det som om att Mirka drar hela lasset själv. Jag misstänker att pappan vill ha mer ansvar än bara ”hälsa på”. Ser inte ett dugg konstigt i att han nämns i ev framtida inlägg. Han är ju förhoppningsvis en stor del i barnens liv? Och det är ju det Mirka skriver om. Sin vardag, som just nu verkar vara fruktansvärt jobbig med skjutsande hit och dit….

 10. Vill bara lämna ett litet avtryck. Tänker på er lite då och då, men mest på dig. Förstår att det har varit en lång resa och väldigt mycket ett tag men du fixar det. Jag bryter ihop jag med ibland och ändå har jag bara 5 barn, snart 6. Hoppas också på lite bättre väder, vill få njuta riktigt ordentligt av sommaren nu ju. Kram på hela fina familjen!!

 11. Peter kanske inte vill bli omskriven på bloggen? Och då respekterar man ju det. Han har ju eget utrymme på sociala medier där han kan välja att skriva om när han träffar barnen om han skulle vilja göra det. Bara en tanke………..

 12. Alla ni som efterfrågar Peters närvaro; kan det inte vara så att Peter själv inte längre vill figurera i sin ex-frus blogg?
  Skulle ni vilja bli skrivna och kommenterade om i er föredettas blogg?

  1. M: Det verkar iaf varit helt ok hittills då det faktiskt är bloggen som genererar Mirkas inkomst till familjen.
   Han var ju även med på att vara med i tv- serien så varför skulle detta ändrats nu tänker du?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..