Inte alltid lätt att få kväll

Mina planer för kvällen  var solklara. 

Natta de minsta. Göra en kopp kaffe. Sätta sig i soffan. Blogga.

Jag nattade de 3 minsta. Gjorde mig en kopp kaffe och tog plats i soffan där Victor, Oliver, Thor och Nellie redan satt och såg på tv. Såg på tv en stund med de tills Nellie skulle i säng. Oliver och Thor hade hunnit somna i soffan och Victor gick upp till sitt. 

Äntligen tyst i huset  

Linnea kommer och behöver lite stöd. Vi pratar och till slut känns det bättre för henne och hon går och lägger sig.

Gör mig en ny kopp kaffe. 

Ska precis börja skriva här så börjar Lilja gråta. Går till henne innan hon hinner väcka någon. Hon lugnar sig och somnar om. Trodde jag…. hann slå ner baken så kom Lilja igång igen. Går tillbaka till henne och hon gnäller om ont i benen. Växtvärk så ger henne lite medicin och hon lägger sig bredvid mig i soffan. 

Så…var var jag…? Tog fram telefonen.

Så börjar Älva snyfta högt. Kutar dit och bäddar om henne vilket brukar räcka. Hon somnar om. 

Tillbaka till soffan. Fram med mobilen. 

Så hör jag små fötter närma sig ….

David kommer. Namnam säger han och går tillbaka till sängen. Jag gör en liten flarra välling åt honom. 

Nu. Nu tror jag att jag kan fixa skrivandet utan flera avbrott. Om jag inte somnar mitt i allt  

Ibland är det bara strul hela kvällen som idag 😉 

I tisdags kom min kompis Gitta med delar av sin familj och vi grillade tillsammans Barnen lekte och hade jättekul och de längtar redan till nästa gång vi ses 🙂 

Oliver kom hem med sin kompis Casper och Victor åkte hem till de med Jonathan ( caspers bror ) som hade sovit hos oss. Killarnas lillasyster Juni frågade om Nellie fick sova hos de också och Nellie blev jätteglad när jag så ok 🙂 Förstå gången Nellie sover hos en kompis, stort! 

Övernattningen för Nellie hade gått jättebra och hon blev kvar där en natt till 😉 

Jag fick hem blommor häromdagen och fattade ingenting…

De kom från min älskade vän Therese ❤

Det har varit mycket lek och stoj. 

Ungarna älskar studsmattan så jag sitter ofta och passar dessa två 🙂

Måste dock köpa en ny studsmatta känner jag…

Jag har sällan kontanter på mig. I stort sett aldrig. Och varje gång vi handlar på City gross blir barnen ledsna när de inte får åka en sån där bil som kostar 10kr/åk. 

Men idag var deras lyckodag! Jag hade hela 3 tior så det blev att åka av för de små 🙂

David åkte också och tyckte det var jätteskoj 🙂 

Linnea hade sin lyckodag igår. Äntligen hittade hon vegansk Ben n Jerry-glass på shell-macken! 

Alltså hon var så sååå glad ❤

Nu ska jag ta mig i kragen och lägga mig i sängen. Än så länge är det lugnt här så det ser lovande ut för att kunna få lite sömn 😉

Kram ❤

 1. Även vi köpte glassen tidigare i veckan. Kan tipsa om att Nelins har massor av veganskt. Bl à den bästa osten från Daiya och mkt från Gardein.

 2. Det är nog inte lätt att få lugna kvällar med så många som ska nattas och vid olika tider.
  Jag har bara haft en unge i taget i princip och ibland har man trots det (fast det är fult att säga kanske) önskat att de bara kunde sova. Man behöver oavsett antalet en stund för sig själv ibland.
  Ang de där godisautomater eller 10kr saker som affärerna har i sina entréer så tycker jag ärligt talat på ren svenska det är ett fanstyg!
  Som jag förstår är det andra företag som hyr plats och klarar sig inte affärerna utan de inkomsterna kanske de borde stänga.
  Det är nog illa med allt godis man ska passera innan man ska ut.

 3. Fattar inte alla som ska klaga över vad man skriver. Jag är som du. När jag skriver på fejjan så skriver jag ALLT. Är inte som andra som bara skriver om det lyckliga livet o lägger upp bilder på hälsosamma maträtter. Jag skriver om det VERKLIGA livet, som inte är en dans på rosor. Men oj vad det stör folk. Man är bitter osv. Va? Det är ju MITT liv jag skriver om, på MIN sida. Jag säger bara åt dom att scrolla eller blocka. Varför läser man om det är så ointressant? Sen förstår inte folk när man är ironisk heller. Och om jag skriver om något tråkigt som hänt, så är det ju lixom inte hela livet. Det är för just den stunden, vad man känner då. Det är inget man sen går och ältar hela dagen! Det finns inte ens tid till att älta. Man har ju ett liv med. Folk förstår inte hur jag som snart är en 40 årig kärring sitter o skriver som jag gör. Men det är en ventil att skriva. Gör det för att överleva, sen känns det bättre! Som tur är så är vi i den åldern då vi är säkra på oss själva. Bryr oss inte om andras åsikter, eller hur . Det är gött att va en mogen kvinna o våga stå för vad man tycker o tänker. Jag skulle utan tvekan ta hand om dina minsta och låta dig få göra vad du vill några timmar! Det är värt så mycket. Det betyder INTE att man inte orkar med sina barn osv som vissa vill påstå. Men vad fan, man måste andas oxå! Sen ha en pappa som inte tar sitt ansvar är jag med van vid. Satan vad arg man blir! Fattar inte folk att det är barnen som blir svikna! Det handlar inte om oss vuxna. Sen tar det så mkt energi när pappan inte gör det han lovar och säger. Då står man även där med ledsna barn. Synd att vi inte känner varandra. Skulle som sagt utan att tveka passa dom små GRATIS! Utan att kräva något tillbaka. Har all tid i världen dessutom, för jag har bara en tonåring nu. Saknar barndoms tiden. Då man lekte, var på utflykter o hittade på spontana saker. För jag är fortfarande barnslig o tycker det är KUL. Fast jag blir äldre o äldre. Kommer aldrig växa ifrån det ha ha. Jag bor mitt i stan. Kom hit och släng över några barn här när du behöver. Nej jag vet att det inte är så man gör. Men hade vi känt varandra väl, hade jag som sagt inte tvekat att ställa upp! Av medmänsklighet! Vänner hjälper varandra! Tycker så synd om dig, för du har även precis flyttat o har knappt nån hjälp med det heller. Vet precis hur det känns. Har själv precis flyttat o vet vilket jobb bara det är. Nej fy fan vad stark kvinna du är ❤️! Du är en förebild ❤️❤️❤️

 4. Min son på snart 3 år (oktober) säger även han Namnam när det är dags för välling. ☺
  Och Mirka, du är vad jag skulle vilja kalla för en riktig power women

 5. Puh, förstår att det blir sena kvällar för dig Mirka, särskilt nu på sommaren när barnen har lov.
  Har det ordnat sig med skolor för alla barn? Var det Nellie det inte var ordnar för?
  Hoppas du hinner njuta av sommaren mellan varven

   1. Vad tycker du är skillnaden? Trodde du var lakto ovo eftersom din mamma skrev att du bakade och åt en jordgubbstårta nyss. Oavsett rekommenderar jag Daiyaosten på pizza, mackor mm.

    1. Hejsan!
     När jag sommarjobbade + låg inne på avdelningen var jag vegetarian för att inte göra situationen för komplicerad. Men när jag väl kom på fötter igen gick jag tillbaka till att vara vegan och jag trivs med det 🙂

     1. Hej Linnea! Ville bara ge dig en kram och säga att du verkar vara en go tjej. Hoppas du mår bättre nu och att du har en fin sommar.

 6. Jag minns att det var det roligaste som barn. När man fick rida ett sådant där stillatående karuselldjur. Ännu mer spännande med en helikopter som åkte upp och ner. Samma med automat man fick stoppa en peng i, vrida och ut kom ett plastägg med en överraskning. Det skulle finnas sådant för vuxna också. Ha!Ha!Ha! Jag vet bara inte vad en automat för vuxna borde innehålla….? Örhängen?

 7. Du är verkligen en supermamma Mirka ! Att du bara orkar, helt otroligt va stark du är !! Kram <3
  En sak bara, du måste skaffa skyddsnät på studsmattan, det har förekommit massor av olyckor, utan nät, där barn skadat sig och fått men för livet. Min svåger är ortoped och han ser rött när han ser barn hoppa utan skyddsnät. Du vill inte veta vilka skador han har behandlat.
  Ha en fin helg , fina du !

  1. Mirka är ansvarstagande och klok så självklart har hon skyddsnät på studsmattan.
   Hoppas att denna kväll blir mer avkopplande.

  2. det syns ju klart o tydligt på bilderna att det finns nät. däremot saknas kantskydd över fjädrarna, men jag tror mirka är medveten om det då det också syns ganska tydligt.

 8. Även det blå skyddet över fjädrar är viktigt o det är ju tyvärr alltid det som går sönder först grrrr. Kul för ungarna med studsmatta. Minns lyckan på mina när de var små o hoppade

 9. Nu tycker jag det går för långt ska du inte vara ledig denna helgen heller.Verkar ju inte klokt att bara en har hand om allt

   1. Klart man ska ta ledigt från jobbet som förälder. Precis som man tar ledigt från alla jobb man har. Tror du att det finns föräldrar som jobbar 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan i 18 års tid utan att ta ledigt? Dom kanske finns men dom ligger förmodligen på psyket idag misstänker jag. Det är därför man är 2 som gör ett barn. För dom 2 ska avlasta varandra. Hade det varit meningen att 1 skulle göra allt jobb hade man väl bara behövt vara 1 till att skaffa barn? Inte sant?

   2. Varför skulle man inte kunna va ledig några timmar! Konstig kommentar. Man kan väl ha koll med pappan ändå om de nu är han som har barnen.

 10. Jag körde hårda linjen med mina barn 😉 De frågar inte ens om de får åka, de vet vad svaret blir. Samma med godis i affären, är det inte lördag blir det inget så de frågar inte, möjligen om det är fredag så frågar de om vi kan köpa dagen innan och spara till lördagen, men aldrig tjat. Har en väninna vars barn vägrar gå någonstans om de inte får åka eller köpa i dessa jäkla automater, det blir en stor scen varje gång… Kul att höra hur alla gör/tycker om dessa otyg i affärerna

  1. Så har jag också alltid gjort. Och därmed sluppit allt tjat, mina barn tjatar inte om
   vare sig godis eller automater,de vet att det inte hjälper. De tjatar iofs inte alls, jag kör samma linje oavsett vad . Självklart får de saker de ber om, om det är rimligt och passar just då. Men säger jag nej och förklarar varför så tjatas det inte heller.

  2. K l Det måste man väl kunna o behöva särskilt som ensamstående. Tycker du inte man kan behöva det ??Är väl inget konstigt med det att få lite av lastning man är väl två om ansvaret eller ???

  3. Förmodligen har Mirka ett väldigt stort hjärta som bara vill se sina barn få glädjas i att åka nån rolig grej när dom är o handlar. Vi har ju inte en aning om hur mycket eller lite hennes barn ” tjatar” .. men vad bra att du har sån pli på dina barn då. Hoppas att dom i alla fall kan se tillbaka på nåt roligt som dom tjatat sig till o minnas hur kul de var att åka den där grejen i varuhuset eller va de nu kan vara.

 11. Känns det inte oroligt att ha skrivit så mycket i bloggen om relationen med barnens far nu när alla barnen ska byta skola? Tycker inte du ska blanda in barnen i din blogg. Tänk på att de kan.bli mobbade.

 12. Ju hårdare man håller sina barn när de är små och en bit uppåt,
  blir tonåren,då kan de bli riktigt obstinata om man har otur.
  Lagom är bäst.

 13. Tror Mirka var beredd på att detta kunde hända. Skaffar man så många barn, då får man att göra. Verkar som om hon styrt hela skilsmässan, skaffa boende till sig o barnen, utan att ta hänsyn till Peters jobb, så ja, jag tycker det var en konstig fråga.

  1. Jag har haft full hänsyn till Peters jobb när det gäller mitt boende! Letade bara i områden vi båda var överens om.

 14. Det ser inte ut som om familjesituationen har blivit bättre precis efter skiljsmässa. Barnen träffar inte sin pappa mycket. Tungt och jobbigt att administrera familjen. Svårt att ta sig någonstans med familjen. Hoppas att du är nöjd själv.

  1. Anonym, Det känns som att du känner Peter och trots att han kanske inte förtjänar det (min egen åsikt av det lilla jag har läst) så måste du välja sida och i och med Peters uppenbara bitterhet måste du också visa ditt ställningstagande. Jag sätter fasiken pengar på att du är en form av anhörig, släkting eller vän till Peter. För inte fasiken kan man på riktigt skriva så mycket skit om Mirka som du gör utan att man hyser ett privat agg mot henne. Hoppas du är nöjd med ditt liv och att du blir avstängd här snart.

 15. Varför ska barnen bli mobbade i skolan för det som skrivs här på bloggen ? Hur många barn / tonåringar går in på denna blogg som en vuxen skriver om sin vardagliga dag ?? Möjligt viss så går dom in på bloggen för att ”någon” vuxen sitter och har åssikter och ventilerar dom i sitt hem och dom blir nyfikna. Så kanske man som vuxen ska tänka på hur och vad man lämnar för kommentarer här för min åsikt är att det är ren mobbig i vissa kommentarer. Lite intressant kommentar om att Mirka inte har ”rätt” till ledigt för sinna barn för det är man ”aldrig”. Konstig för vad jag vet så är det många som är gifta som gör saker på egen hand eller med vänner och då inte har barnen med sig som tex går på bio men vän, gymmar, fikar med kompis, handlar kläder /mat, går till frissan osv . Men när en kvinna ( oftast fortfarande att kvinnan har huvudboende och ansvar även om det blir bättre och bättre men männen) vill ha egen tid efter en skilsmässa DÅ minsan får man inte andas att man skulle vilja eller behöver egen tid utan barna, Då är man en dålig mamma och så kan man inte gör även om man faktiskt blir en bättre förälder om man i bland får vara sig själv för sig själv. Och det konstiga är att om pappan ”råkar” boka in sig på sin barn helg/vecka/semestervecka så är det helt ok för han är ju sådan fantastiks pappa men i bland behöver han ju egen tid för att orka. Sen sitter barnet/barna där och blir ledsna och undrar varför då ska mamman steppa up och enligt alla moral tanter/tjejer inte få vissa att mamman också blir arg på pappan för att han svikit sina barn utan ta han i försvar och skydda pappan osv. Vad ger det för signaler till barna att mamman gör så att det är rätt av en förälder att svika och lura både sina barn och barnens mamma. Mamman ska stå och ljuga för att skydda pappan nej fan. Tycker man ska kunna säga till barna att den andra föräldern gör fel och sviker man har rätt att bli ledsen och arg. Tycker du Mirka gör ett otroligt bra jobb och gör så gott du kan. Du är inte mer än en människa du har rätt att bli arg ledsen och förbannad. Sunt i stället för att bita ihop och svälja det söndrar inne från och risken är att man blir bitter och det är inte bra.

 16. Är helt på mammas linje. Anonym är ingen trevlig läsning och jag hoppas som du på en snar avstängning. All heder åt alla mammor som står pall när papporna sviker❤️❤️❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..