Inskolning

Iiih, imorgon startar vi med rutinerna lite smått igen. Jag hade förträngt morgondagen lite men nu är det ändå dags. Imorgon börjar Liljas och Davids inskolning på deras nya förskola. 

Jag har bara hört gott om förskolan och de små blev glada när jag nämnde att vi ska dit imorgon 🙂 Vi hinner precis bli klara med inskolningen när skolorna startar och jag ska försöka klona mig själv så att barnen känner sig trygga första dagen i nya skolorna. 

Tänk att sommarlovet är snart över! Tur att vi fick massa värme i alla fall. Nä just det… Inte mycket då 😉 En skitsommar men lite ljusglimtar här och där. Fast inte värt att gnälla över det, det kommer en sommar nästa år också och den kan ju inte bli så mycket sämre #positivethinking

Idag har det faktiskt regnat en del skurar. Dock ingen åska idag heller. Men en vacker himmel vid solnedgången 😉

Jag verkligen älskar vår utsikt här, speciellt en tidig morgon och på kvällarna 🙂

Jag hittade en kompis som dinglade framför altandörren och efter att ha visat den till några av barnen vågade de inte ut sig den vägen 😉

Det har varit ovanligt tyst i huset nu på kvällen. Victor, Oliver och Thor tjatade till sig en övernattning i pappas husvagn och blev hämtade vid middagstid 🙂 

4 barn som sover borta ( Alice är ju hos en kompis ) och trots att det är fortfarande 8 barn hemma så känns det ” tomt ”, speciellt när man äter och alla är vid bordet…då känns vi få 😉 Typ som när jag handlar och har ” bara ” 4-5 barn med mig 😀 Allt är relativt. 

Nu ska jag ställa klockan på en tidig ringning och få mig lite sömn.

Kram ❤

 1. Men då kan han ju ha barnen boendes hos sig. Eftersom det uppenbarligen går för 3 barn att sova i husvagnen. Vad är då problemet för honom? Han säger att han inte kan ha barnen på grund av boendet. Men uppenbarligen så kan han ju det. Det är ju bara att ta 3 barn åt gången i omgångar som sover hos honom i husvagnen ju. Då är ju problemet löst för honom?

 2. Nu har karln varit i Dalarna också på nåt nöje. Biltävlingar, fiskeresor, alla dessa nöjen och resor. Han verkar leva som om han inte hade några barn att ta hand om. I själva verket har han väl 16 stycken. Men nu har det ju åtminstone löst sig för honom med att han kan ha barnen eftersom han nu uppenbarligen upptäckt att han kan ha 3 barn sovandes i husvagnen eftersom Victor, Oliver och Thor skulle sova där. Märkligt att han inte har upptäckt detta tidigare kan man tycka. Att det får plats inte mindre än 3 barn att sova hos honom. Det verkar ha kommit som en blixt från en klar himmel för honom nu. Men det är ju perfekt! Då kan han ha 3 barn åt gången boendes med honom i husvagnen nu regelbundet framöver.

  1. Nu har P nyligen bytt till ett större och bättre husvagn där han kan ha några barn, den gamla funkade inte bra för det 😉

 3. Att inte P hittat ett boende som gör att han ialla fall kan ha några barn är ju helt otroligt!!!!! Anstränger han sig verkligen eller??

  1. Du bor inte i Uppsala eller? Det växer inte uthyrningsobjekt på träd direkt och hyreslägenheter är det många år i kö för och de nybyggda kostar typ 14000kr per månad för en 3:a. Att hitta en bostad som är någorlunda nära barnens dagis/skolor och hans eget jobb och som är tillräckligt stort är nog lättare sagt än gjort.

   1. Han borde få förtur. I min grannkommun där sonen ska börja gymnasiet snart så har dom en bostadskö med förtur för studerande och ensamstående med barn, det tog 2 veckor så hade vi en lägenhet, visserligen pytteliten men ändå! Jag trodde det skulle bli omöjligt med lägenhet och förberedde honom på att kanske resa 4 timmar varje dag.. Det borde Peter åtminstone undersöka om inte han har förtur pga sin situation!

    1. Förtur existerar knappt längre, prio i de kommunala bolagen är att få in de nyanlända så att de kan tömma asylboendena. Trycket är extremt på bostadsbolagen.

    2. Det fungerar inte så med förtur i Uppsala. Enda chansen för Peter att få lägenhet om han inge stått 15 år i bostadskö är att hitta något i andra hand. Och det är inte så lätt.

    3. Grattis till den grannkommun.
     Tyvärr är det nästan helt omöjligt att få något att hyra med pendlingsavstånd till Sth.
     Förtur det har jag inte hört någon som fått sen 80 talet.
     Så enkelt är det inte man ska ha tur.

     1. Hej Hockeymamma, jag bor i västvärmland och jag vet att det finns eftersom jag sökt för sonens del och också sitter på ett kontrakt nu..)

     2. Antar att det inte var en villa/lägenhet med plats för 2 barn. 😉 Nu är barnen skrivna på en bostadsadress så då lör det bli omöjligt med förtur, annat är väl om alla hade blivit bostadslösa…..

  2. Det är mycket svårare än många tror att hitta bostad. Bostadsmarknaden är hemsk. Har själv letat ny bostad i ett par år nu men det känns omöjligt. Går ju liksom inte att flytta vart som helst. Det måste tas hänsyn till jobb, den andre föräldern, skola, pendlingsavstånd. En massa faktorer. För att inte tala om det ekonomiska. En dum fråga men kan man bo i husvagn på vintern?

   1. A,är beroende helt på vilken vagn man har. Visserligen går det att bo i alla husvagnar men det finns vissa vagnar som är mer lämpade när det gäller värme,vatten osv. Själv bor ja större delen av året i husvagn,har man bara rätt värmesystem för det så är det inga problem alls. Ja lovar,ja får upp värmen snabbare o högre temperatur i vagnen än ja får i huset el när ja bodde i lägenhet. En vanlig fråga ja får är just det om ja inte fryser i vagnen.

  3. Jag tycker ni kan läsa Peters instagram norrstrompeter. Istället för att sitta och spekulera hej vilt.
   Var det inte så att först skulle de bo i en lägenhet och ha barnen kvar i huset och vara där varsin vecka? Sen fick Mirka eget boede och jag i alla fall kan faktiskt förstå om inte han vill vara i HENNES hem med barnen.
   Tycker faktiskt det är dags att Mirka sätter stopp för spekulationer.
   Läs Peters egna ord och tjata med honom istället för att tjata på bloggen.
   I öbvrigt kan jag tycka att jag tycker inte det är så speciellt konstigt om Mirka får skola in ungarna. Hon är ju hemma och har bättre möjligheter, även om det kan bli vårt vara på flera ställen.
   Ska han behöva ta ledigt så blir det ett avbräck ekonomiskt och med så många i familjen behövs nog de kronor han tjänar.
   Sluta tjata om Peter och hans ofullkomlighet, det är ni läsare som gör honom till en ”skurk” mer eller mindre och nån bitterblogg vill vi väl inte ha-
   Läs vad HAN skriver.

   1. Eftersom du vet att han inte anstränger sig att hitta boende. Att hyra i andra hand eller hyra två lägenheter bredvid varandra tar nog många år. Bo på hotell är nog inget alternativ heller på grund av kostnaden. Vi kan ju hjälpas åt att betala boendet för Peter och barnen.

  1. Mirka måste ju få avlastning innan hon går in i väggen, förstår att det måste vara stentufft ekonomiskt för P, bara underhållet måste ju vara enormt! Hoppas det löser sig så dom inte tappar kontakten med varandra!

 4. Det är pinsamt att läsa alla kommentarer, speciellt när inte alla egentligen inte vet hela sanningen till den uppkommna situationen.
  En fundering Mirka, Varför bor du inte i P:s husvagn någon helg i månaden så får han bo i huset med alla barnen tills allt är löst?
  Att hitta ett specifikt boende i rätt storlek mm det tar tid. Hus växer inte på träd precis. I allafall inte i den stad med omnejd jag bor i (Norrland längst kusten). Vi har länge letat nytt boende med speciella önskemål och vi letar fortfarande.

 5. Sluta hacka ner på Peter, inte ok det finns ju alltid två sidor av myntet. Mirka du kämpar på bra vilken stark människa du måste vara.

 6. Och så fortsätter gnället på Peter bland läsarna, har ni inget eget liv att fokusera på så kan Mirka och Peter själva få fokusera på sitt liv, detta börjar bli en repig skiva här. Många relations och föräldraexperter här måste jag säga.

  Vacker utsikt, kan tänka mig att den kommer fantastisk med massor av gnistrande snö i vinter. Stort lycka till med inskolningarna.

 7. Du skriver att barnen tjatat till sig en övernattning hos P! Ska de verkligen behöva tjata för att få umgås med pappan…..
  låter märkligt….

 8. Gott att sommarlovet snart är över man blir ju skogstokig o får en massa utbrott på barnen,fattar inte hur du klarar det verkligen beundransvärt Gott att några barn kan åka iväg åt gången iaf Men du om nån skulle behöva att vara helt ledig från mat/tvätt /städ o nattningen Jag själv är halvt hysterisk nu när dom varit lediga så länge o det är nog många som är det Vet att du inte har nåt att välja på just nu

 9. Förstår inte alla som tycker att Peter ska diskuteras på Mirkas blogg. Kan inte Mirka få gå vidare i livet.?
  Deras mellanhavanden borde få vara privata. Kan du inte sortera hårdare bland kommentarerna Mirka ? Har alltid gillat din blogg och dig , men det har blivit lite mycket ” skitskrivande”. Tror du behöver friska, sunda tag istället för att diskutera x:et.

  1. Men det är ju Mirka som tar upp honom. Så vaddå ”Kan inte Mirka få gå vidare?”. Men det är ju Mirka som vill prata om det annars hade hon ju aldrig nämnt det. Sålla bland kommentarerna?! Mirka VILL ju prata om det. Annars är man naturligtvis inte öppen om det. Det där att det bästa är att hålla allt privat är bara en myt dessutom. Det är det som folk mår dåligt av att leva med det dåliga i hemlighet. Det är precis som om folk menar att man ska skämmas för att man är med om något dåligt. Vad skulle det vara för märkligt att visa upp det dåliga ibland också? Det är en naturlig del av livet precis som det bra.

  1. Ja, jag ska prisa gud när skolan börjar! Rutiner, sovtider, allt börjar rulla på, skönast så, för alla tror jag. Nu är jag iofs. förälder, min son kanske inte tycker likadant, hehe!
   Tror det är svårt för Mirka med höstplaner eftersom hennes ex motarbetar.

  1. Ja det är riktigt illa, man börjar fundera över varför ens godkänna dessa kommentarer, drar ju ner stämningen totalt här…. 🙁

 10. Mirka, varför väljer du att göra kommentarsfältet till pajkastning mot dina barns pappa? Är detta verkligen i deras bästa intresse? Vad bidrar detta för allas välmående och att gå vidare? Du är ju trots allt den som väljer att publicera och svara som du gör på dina läsares kommentarer.

 11. Men Mirka, godkänn inte kommentarer om Peter! Förstår dig så väl att du är besviken och förbanmad på karln, å dina barns vägnar, men tror du de mår bättre av att läsa det här?! De läser inte säger du, och så kanske det är. Dock kommentar ju Linnea ibland och även en av dina andra döttrar vid något tillfälle. De svarade på någon kommentar då, så uppenbart läser iallafall någon! Sen läser andras föräldrar, och andra barn/ ungdomar, pratar med dina barn så tar nyfikenheten över och de går in och läser.

 12. Hej Mirka! Något jag inte förstår är att du släpper igenom ofördelaktiga kommentarer? Tänk på att de är barnens pappa, o gör han inte så gott han kan? Det var ju inte han som ändrade på att ni växelvis skulle bo i huset varannan vecka Lr hur? Hoppas det ordnar upp sig

 13. Fy vilken blogg detta blitt..bara skitprat och pajkastning..nej nu får det vara nog för mig..ingen trevlig läsning här inte :/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..