Inskolningen fortsätter 

Vi kör med inskolning till förskolan denna vecka och det innebär hela dagar på förskolan. Jag är helt slut på kvällarna för det tar på krafterna mer än man tror att vara där och inte göra så mycket Låter kanske sjukt men när man är van att hela tiden göra någonting så blir det tufft att bara sitta och finnas till. 

Lilja och David leker så fint och kommer bara då och då och kollar att jag finns där. David har fått gå över till Liljas avdelning vilket är skönt och blir jättebra

Idag fick jag lämna barnen själva ett par timmar så nu är jag hemma och väntar på att de ringer dit mig. De ska försöka få David att vila utan mig där.

Igår efter middagen hade barnen pappatid ett par timmar och jag tog lite ensamtid med Selina i Gränby c 🙂 Planerna var egentligen att dejta Carola men hon har några sjuklingar hemma så det får bli en annan gång. 

En gofika efter fönstershopping

Mina stora barn var väldigt sällskapliga igår kväll och det blev många skratt vid köksbordet. Himlen och månen var magisk igår

Nu ska jag snabbt fixa lite lunch till barnen hemma innan förskolan ringer…

Kram

Mirka

 1. Vad brukar du och barnen äta till lunch när dom inte är på förskolan/på helger? Är det macka/flingor eller lite mer ”matigt”? Skulle vara intressant att veta!:)

 2. Tycker du är grymt duktig med barnen! Du/ni har uppfostrat dem så bra och de verkar vara så snälla och gulliga med varandra. Bra jobbat 🙂

 3. Ni har så fina barn du och Peter ni är fantastiska föräldrar ni tvåäven om ni är skilda så är det ju ni tillsammans som sett till och fått en fin stor härlig familj synd att ni måste dela på er men sånt händer alla. Skönt att inskolningen funkar så söta de små ärTrevlig helg.❤️

   1. Antagligen menade hon gammal som i sliten, tagga ner…vissa formulerar sig så att det ser värre ut än vad det menas. Påhopp som dina gör knappast något bättre!

  1. Klara,har du alla bestick i lådan eller ,du borde skämmas ,tur att Mirka är så stark o trygg i sig själv…så att man skratta åt sådana här kommentarer !!

  2. Är det ingen som har uppfostrat dig Klara???
   Jag tycker att du ska lägga ut ett foto av dig här, så kan vi andra kommentera dig. OK?
   Och sist jag kollade så blev man väl tjock av skräpmat, så vad har det med saken att göra?
   Skäms på dig!!!

 4. Jag tänker mer så här, (ganska fult att säga gud vad gammal du ser ut) jag tycker du ser mer sliten ut nu än tidigare, äter du ordentligt? Jag vet ju att det verkar som att du sover för lite. Blir lite orolig att du ska klappa ihop. ”Normala” se ordet för vad det är, är dödsdöda efter en dag med typ 2 barn och vill bara sova och strunta i allt. Du med så många barn, får du koppla av nått? Får du någon egentid? Med det menar jag inte ut på puben, springa på gym, gå på massage, osv osv osv utan mer får du sova nån gång 8 timmar? Får du sova från det du somnar tills du vaknar utan att bli störd? OM inte, då måste du be om hjälp. Ingen är superwoman även om du är i närheten. Ditt ork och din kraft, kommer en dag att bara poff, vara borta. Du behöver få vila emellanåt. Du gör ett kanonjobb. Kramar till dig.

  1. Tack för din omtanke ❤
   Ja just sömnen är ju ett litet problem för mig…jag blir väckt minst 2 gånger/natt och är uppe senast kl.7 när nåt av de små vaknar. Nu under sommarlovet har det blivit sena kvällar då de större barnen är uppe sent också och jag vill ha en stund i tysthet när alla lagt sig. Att få en natts ostörd sömn ligger inte direkt i när framtid för mig då jag har ingen som kan ta en natt med barnen men jag tror att det blir bättre med nätterna när vardagens rutiner kommer igång snart 😉

   1. herregud ser väl inte äldre än än förr i..Tycker du är så fräsch efter 13 barn..Skulle se mig jag är 50 och har kroniska sömnsvårigheter..klart som fan man ser trött ut om man aldrig får sova,tycker du ser lugn och harmonisk ut och naturligt vacker utan att va tillgjord <3 Kram

  2. Har inte sovit 8 timmar på 16 år och då har jag ”bara” 6 barn… Är hysteriskt glad om jag får 4 tim sammanhängande o 6 totalt!

   1. Inte mer än 4 timmar sammanhängande sömn i 16 år (!!) Och inte 8 timmar en enda natt på 16 år (!!) Står du fortfarande upp på benen?! Vilka supermänniskor ni är som sover lite. Jag fattar inte hur folk klarar sig igenom dagarna med lite sömn. Jag är helt förstörd om jag inte sover 8 timmar. Sömn är A och O för mig. Mat osv klarar jag att det blir struligt med men jag överlever inte dagen med lite sömn. 1 enstaka dag med lite sömn går bra men dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år, jag fattar alltså inte hur folk överlever utan att kollapsa. Jag klarar inte ens 2 dagar med lite sömn. Imponerande måste jag säga!

 5. Dödsdömda efter en dag med två barn? Sova en hel natt utan att bli störd? Ursäkta en seriös fråga men du har inga barn va? Ett så negativt inlägg. Du ser jättebra ut Mirka. Tycker du verkar ha fått ett nytt lugn över dig. Tror det bli så när man tar det beslut hjärtat känner är rätt ( du förstår säkert). Kul att det går bra med inskolningen. Ligger förskolan nära ert hem eller måste du skjutsa långt?

  1. A. Herre gud. Jag är inte den som skriver nedvärderande om folk, men ibland blir även jag trött. A, kan du läsa ord utan att tolka dom exakt? Kan du läsa skiftningar? Om inte, så kan man lida av vissa åkommor. Mer behöver jag inte lägga till.

 6. Är alla skolor närmre nu än i våras? Kan de större cykla åka buss själva? Är ju dags att du kan få lite sammanhängande tid för jobb/ fixa hemma.

  1. Alla skolbarn åker skolbuss. Skolan upp till klass 6 ligger bredvid förskolan ca 1 mil ifrån oss. Selinas skola ligger ca.1,5mil ifrån och Jennifer och Benny går kvar i deras gamla skola i Björklinge. Linneas gymnasium ligger ca 2mil ifrån. Men det blir lättare nu när alla kan åka buss fram och tillbaka

 7. Mirka! Finsk sisu! Du påminner om min fina farmor. En kvinna från Tornedalen som uppfostrade 8 barn samtidigt som hon jobbade som ”skurkärring” på byns lokala badhus. Händerna hennes var grova av starka rengöringsmedel. Hon plockade bär och styckade kött. Såklart långt ifrån din vardag, men just den där sisun – den har ni banne mig i blodet!

  Jag brukar ofta tänka på henne när jag känner mig trött. Önskar att jag hade mer av den där finska urkraften i mig.

  Jobba på och kämpa! Du är ett föredöme i ett land fullt av gnällspikar!

 8. Hej Mirka. Kan barnen cykla hem från skolbussen? Det vore ju guld värt, tidsmässigt. Då måste du skaffa cyklar förstås och lås, hjälmar m.m.
  Vi bor 1 km från skolbussen, ingen lång sträcka egentligen men på höst/vinter i kolmörker, vi har älg, rådjur, lodjur, varg som ränner här så jag har kört sonen fram o tillbaka, under dagsljus och vår så har han cyklat- om det inte spöregnar förstås. Ett tips bara.

   1. Du borde komma hem till mig och se det med egna ögon! Jag har sett ett lodjur öga mot öga några sekunder innan den stack iväg,efter den händelsen såg jag flera jägare ute på åkern en dag som försökte spåra den, jag hör varg-yl en del kvällar som inte låter så långt bort.. älgar, rådjur ser jag flera gånger om dan.. kanske inte låter så farligt men betänk att skogsvägen hemifrån upp till ”stora” vägen inte har någon som helst belysning och att många djur rör sig överallt här, hela tiden men mest morgon/ kväll, hur kul är det att plötsligt stöta på älgar i kolmörkret tror du? Därför har jag kört/hämtat i alla år. Skolbussen får inte köra hit till vår adress, pga tidsbrist, barnens säkerhet skiter kommunen fullständigt i. ”hållplatsen” han står på är också under all kritik, vid vägkanten på en relativt smal grusväg där 70 km/h är tillåten. Det var lite därför jag ställde frågan till Mirka men så började du undra över hur ofta man möter…….

 9. Din blogg är inte så givande längre. Finns inget intressant att läsa om tyvärr. Det var roligare att läsa om när ni var kompletta som familj dvs du och Peter var tillsammans. Nu händer ju inget roligt längre. Finns väl inget att skriva om mer än vad ni äter, vem ni umgås med och dagis.

  1. Jisses,ändå kommenterar/frågar du på varenda inlägg Anonym,mig veterligen händer det väl inte så mycket mer i nåns vardagsliv tycker Mirka gör en hel del med barnen,bio,fika,lekplats o utflykter Då undrar jag ”vad är roligt i vardagen”..Kram Mirka du är enastående som fixar alla dessa vardagsbestyr o körningar med mera

 10. En del tycker att bloggen har blivit tråkig och det får man ju givetvis tycka men varför fortsätta läsa då? Själv gillar jag ”vardagliga” inlägg om saker som händer, det är ju så det ser ut för dem flesta. Tycker det är en bra blandning på inläggen. Känns äkta och naturligt och det är så jag vill att en blogg ska vara.

 11. Jag tycker tvärtom, att bloggen blivit bättre. Älskar att läsa om det enkla vardagslivet. Smaken är som baken. Vissa gillar mer ”sensations”-bloggar och andra gillar att läsa om det mer enkla. Det är därför det är så bra att det finns så många bloggar, man kan välja vad man gillar. Och jag tycker Mirka skriver om spännande saker också. En perfekt mix för mig iaf. Den vanliga vardagen + lite festligheter och annat då och då.

 12. Anonym, händer det så mycket roligt i ditt liv då? Med tanke på att kommentarer/kritiserar varje inlägg Mirka skriver så kan du ju inte ha så jättemycket annat att göra? Ditt största nöje verkar vara att reta dig på Mirka och allt hon gör.

 13. sitter fan å nästan skrattar här. jag trodde detta va en blogg där man kommenterade inlägget som mirka skrev….inte en jävla chatt där man endast kommenterar varandras kommentarer som till 90 % är frågor eller riktade till mirka. Ni e bara ute efter bekräftelse verkar det som.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..