Imorgon är det då dax igen

Tusen tack för er omtanke och alla olika tips ni kommit med ❤ Till veckan ska jag söka svar Ang stöd för anhöriga. Finns inte det så får det bli en kurator eller nåt. Jag behöver få prata av mig och tror att bara det hjälper mycket. Tyvärr så är det lite si och så för mig att få tid över att gå på samtal/möten och då prioriterar jag alla möten och måsten som har med barnen att göra. Men det löser sig nog på nåt vis ;-)

Vi har haft fullt upp i helgen. Sista helgen innan vardagen kickar igång igen. 

I går ( lördag ) kom Emmelie och Niklas och vi åkte till slottsparken i Uppsala för att kolla på alla fina gamla bilar på en årlig american classic carshow:-) De större barnen ville inte hänga med och Selina åkte till en kompis så det blev Thor , Nellie, Älva, Lilja och David som hängde med 😉 

Vi gick runt och kikade på bilarna, lyssnade på Boppers och käkade glass 🙂  Linnea fick permis några timmar och följde med oss ❤

Till slut var det dags att lämna tillbaka Linnea och åka hem för att laga middag. Sedan tog jag med mig Jennifer, Alice, Älva, Lilja och David till Gränby c för att handla lite nytt till skolstarten. Idag var det ett gäng andra barn + De minsta som fick åka och handla. Även Linnea 😉 En ny skolväskan och lite nya kläder för barnen 🙂

Sist handlade vi på Ica och David var lycklig som fick åka i korgen 🙂

Nu sover alla nervösa barn. De är dock positivt pirriga i magen 🙂

Hej och hå….välkommen vardagen med alla sina måsten men också rutiner osv vilket behövs efter allt slappande hela sommaren 😉 

Kram alla ni fantastiska läsare ❤

 1. Helt förståeligt att det är svårt att hitta tid till dig själv. Men…om du tänker på principen med syrgasmaskerna i ett flygplan. Att regeln är att man först sätter på sin egen mask och sen hjälper man sina barn. För vad händer annars om du ”blir utan syre”…? Tror du förstår hur jag menar.

  Jag är också skild och det har gått några år nu. Det är inte enkelt på något sätt att släppa kontrollen, och det finns situationer när jag fortfarande får kämpa allt jag har för att klara det. Men du räknas också! Och du kanske måste släppa lite, bara lite, på kontrollen och hitta space för dig själv? Kräva space? Det handlar inte om att välja bort barnen, det handlar om att välja till sig själv. Mina barns pappa såg det länge som en självklar rättighet att han skulle jobba heltid. Han behövdes ju dessutom på jobbet, och så behövde han täcka upp för kollegorna…..bjabjabjäbjä!! Och jag som jobbat deltid så länge… Till slut bestämde jag mig bara, nu var det MIN tur att jobba heltid och det skulle inte gå ut över barnen. Det löste sig, han fick skruva på sin tid och jag på min. Men hade jag inte klivit fram och gjort något åt situationen så hade jag varit kvar i samma sits som innan vi skilde oss. Jag menar bara att man (så småningom) måste börja forma sitt eget liv och inte stå med ena foten kvar i det gamla.

  Långt utlägg….;) Kram, du är fantastisk!

 2. Hoppas allt kommer gå bra i nya skolorna, att Linnea snart mår bättre igen och att du får någon att prata med och mår bättre snart❤️ Men snälla, låt inte barnen åka i kundkorgarna. Jag jobbar i butik och ser tyvärr allt för ofta hur korgarna välter med småbarn i och vissa gånger går det bra men andra gånger inte. Senast i helgen var det en liten pojke som slog upp ett jack i huvudet efter att korgen vält med honom i. Blodet sprutade! Hoppas du får lite lugn under veckan när barnen är i skolorna Kram och styrka❤️

  1. Lite snuskigt är det också att låta barn åka i korgarna. Spec. blöjbarn. Skulle inte vilja ha mina varor i den korgen sen. Där jag bor är det strängeligen FÖRBJUDET att låta barnen åka. Ta hellre en stålvagn där det finns ”sittplats” för barn

 3. Du är en fantastisk mamma men du behöver tänka på dig själv och se dina egna behov också. All styrka till er och lycka med nya skolor och allt ni har framför er.

 4. Hejsan
  Finns flera bipolära grupper på facebook.
  Kolla om eran psykiatri har ”bipolära skolan” fler och fler landsting tar efter och fixar träffar. Tror det är 6gånger.
  En för dom med diagnos och en grupp med endast anhöriga.
  Sen finns samtalsstöd. Det är 6 gratisträffar med en sjuksköterska i bipolärateamet på psyk där du går själv och pratar (inga andra anhöriga)

  Lycka till 🙂

 5. Om du går på möte med kurator så är det ett prioriterat barnmöte- alla dina barn är gagnade av att du tar hand om dit. <3

 6. Hittar du inget lämpligt kan en diakonissa vara en god hjälp dom gör hembesök.
  Sluta aldrig kämpa <3 Bonus mamma till 2 barn med Biopolära problem.

 7. Hej!
  Att prata och bolla med ngn är alltid bra. Ytterligare ett tips är att det finns onlinecoacher som du kontaktar via ex. Skype, mejl eller telefon. Kanske kan vara ett alternativ om det är svårt på annat sätt. Googla och kolla upp före du väljer. Lycka till!

 8. Att se till så att man själv får det stöd och samtal man behöver är ju indirekt att tänka på barnen, så det är absolut inget du borde prioritera bort tycker jag.
  Nu borde det väl gå att få till någon dag om barnen är på förskola/skola?
  Hoppas det ordnar sig, du drar ett onormalt stort lass på egen hand. ❤️

 9. Jag lägger mat i min kundkorg inga barn absolut ingen ska åka i dem. Hoppas du hittar det stöd du behöver det är så mycket för dig att du ska orka. Var rädd om dig så inte utbrändhet kommer.

  1. Tänk att det alltid är någon som ska hitta något att klanka ned på. Det spelar ingen roll vad som läggs upp i vare sej text eller bild så måste någon alltid hitta fel på det. Har vi det så förbannat bra i sverige att vi måste söka oss till bloggar för att tillrättavisa andra i våra annars så perfekta liv.
   Eller är det raka motsatsen?

   1. Korgarna är inte ämnade att köra barn i. Jag jobbar i butik och precis som någon tidigare skrev så välter de ofta med barnet i. Speciellt när storasyskonet drar, som kanske inte är med på att korgen blir framtung. Har själv sett en treåring slå ut framtänderna och ett annat barn slå näsan mot en hylla. Blodet forsade.

   2. Tommy- jag tolkar det som ren välmening att påpeka det. Som en skriver så är ju inte korgarna gjorda för det och därmed inte säkra.

    1. Marie H Jag vet inte vart i mitt inlägg jag skrev någonting om kundkorg? Att det just handlade om det i det här inlägget har egentligen inget med saken att göra.

   3. På City Gross i vår stad blir föräldrar tillsagda av personalen när de kör runt med barnen i korgar eller i själva kundvagnen, har både med olycksrisker och hygien att göra.

    Mirka, hoppas verkligen att du får den samtalshjälp du och syskonen till Linnea behöver. ❤️

 10. Du behöver bara svara om du vill.
  Att man mår dåligt som din dotter gör. Det är ju något inombords sig man mår dålig för. Vill du berätta vad det är som din dotter mår dåligt av?

  1. Det behöver inte vara något specifikt man mår dåligt av. Det mesta har med serotoninhalterna att göra. De flesta kommer att drabbas av en deppression i sitt liv. Sen är det jobbigt att bli vuxen. När det är riktigt dåligt kan det bara bli bättre. Lycka till.

 11. Hoppas du hittar någon anhöriggrupp eller någon form av samtalsstöd. Bra att L får hjälp också. Får hon medicinering? Du är verkligen en fantastisk mamma Mirka. Du gör så mycket för dina barn. Så klart du har de bästa barnen då. Den hjälp de gav dig igår är lönen för all möda du lagt ner på dem allihop. Superbra gjort av barnen. Stor eloge både till dem och till dig. Var rädd om dig!

 12. Jag tycker att du är så fruktansvärt duktig, det kan inte vara lätt att hålla ihop allt i familjen, styrkekram till dig. Jag beundrar dig verkligen.

 13. Tackar min Gud att det blir rutiner igen,så rastlösa o mycket kiv o trams det varit sista veckan Åååå så himla skönt att dom äter ett mål i skolan oxå…för det tycker ALLA föräldrar ,det här med maten ,när ska vi äta,vad blir det för mat…det är ju det enda man gör lagar mat,plockar i o ur diskmaskinen Kram ❤️ Nu tar mig ett glas o firar att skolan börjat igen ….ska bara säga det till er som tycker att ”så säger man väl inte” alla nyinkomna o alla viatnameser som gör naglar ,massage medmera..dom tycker att barnen har för mycket lov/fritid här i Sverige

 14. Ta inte illa vid dig, men jag har en vän som jobbar i en affär. Hjulen på korgen är gjorda för varor inte för att skjutsa barn i. De kan nämligen gå sönder.
  Oj oj oj nu kommer säkert många kritisera mig.

 15. Jag är helt säker alltså fullkomligt övertygad ATT DU GÖR ALLT DU KAN FÖR DINA BARN. Men det är praktiskt omöjligt att hinna med 13 barn även om några av dom är stora och självgående. Barn är barn och frågorna varierar med åldern. Jag tror det bästa vore om du fick lite hjälp finns det ingen möjlighet att få något läxstöd och annan hjälp några timmar varje dag? Har du kollat? vad i helsike gör barnens pappa deltar han inte alls?
  Tycker du borde kunna få lite hjälp så du slipper vara ensam med allt. Lycka Till

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..