Kyrkan, kaffestugan m.m

Benny konfirmerade sig i lördags och det var första gången jag varit på en konfirmation. De hade gjort ett bra jobb och de 90 minuterna i kyrkan blev inte så tråkiga som de kunde ha blivit :-) 

Jag tycker dock att psalmer är så otroligt trista och deppiga i överlag. Man borde remixa de lite när det är gladare tillställningar 😉

Fotade massor men vill inte lägga ut bilder på massa andra människor så den här får duga …

Är så stolt över Benny som har troget gått på alla träffar m.m i 10 månaders tid ❤

Nu ska han dessutom bli en konfirmationsledare 🙂 

Vi åkte hem och fikade efteråt innan Peter och de stora killarna fortsatte med sin killhelg 🙂

Alice gav mig blommor ❤

Till kvällen blev jag själv med de 4 minsta barnen då stora tjejerna sov över hos kompisar. 

Då jag bara hade 4 barn hemma på söndagen passade vi på att åka till min vän Ninas kaffestuga utanför Enköping. Hon har under hela sommaren drivit denna härliga fik på helgerna och jag har velat hälsa på men inte fått tillfälle på sommarlovet men nu, sista dagen innan kaffestugan stängdes för säsongen kom vi plötsligt iväg 🙂

Och det var precis som jag trodde att det skulle vara där, litet men så fantastiskt hemtrevligt och mysigt. Så Nina liksom ❤

Min vackra fina vän ❤

Nina är så fantastisk duktig på att baka och vi fikade och åt flera av godsakerna 

Ninas härliga man Tony grillade hamburgare för glatta livet

Bredvid kaffestugan låg en plantskola och vi passade på att kika runt även där.

Hönorna var spännande att se på 🙂

Nellie ville köpa blommor och eftersom jag är otroligt dålig på att hålla blommor vid liv så frågade jag efter en lättskött blomma…

Det blev då 2st Kristi törnekrona 

Aldrig sett en sån blomma förr 😀 Nu ska vi kämpa hårt för att hålla de vid liv längre än en månad .

Åkte hem och vareftersom kom barnen hem igen 🙂

Idag har jag försökt ta det lite lugnt. Men det blev hektiskt till eftermiddagen med Skjutsande hit och dit. Laga middag och lagom när det skulle ätas så skulle en unge hämtas. Sen skulle hår klippas osv och hux flux kl.22 insåg jag att jag hade inte hunnit äta middag ( lugn bara…barnen åt medans jag hämtade ett barn ). 

Morsans sena middag…. några goda avokadomackor med en kopp kaffe och lite jobb 😉 

Imorgon ska jag till Stockholm igen sen ska 2 barn till tandläkaren… Så bäst att få lite sömn nu då…

Kram ❤

 1. Det är verkligen både gott och trevligt vid kaffestugan 🙂 Synd att det är så trångt bara, Men det har väl sin charm det också.
  Du är en fantastisk mamma med ditt skjutsande.

 2. Kul för Benny att konfirmeras och bli ledare också! Vad stor han har blivit! Vem är det som sitter bredvid honom på bilden med tårtan? Känner inte igen honom.

 3. Hej, hur kom det sig att han ville konfirmera sig? Här i Finland, där jag bor i Österbotten, konfirmeras nästan 100 % av årskullen. Men dess betydelse har nog minskat från det att jag själv blev konfirmerad.

 4. Åh, kaffestugan – dit hade jag också velat. Läser Ninas blogg precis som din. 🙂
  Men… har Tony jeanskjol på sig??? Hahaha – ser jag helt galet nu? UNDERBART om jag har rätt!
  Kram!

 5. Menar du verkligen att det var den första konfirmationen någonsin? 703 är väl inte den mest dystra psalmen som finns??? https://www.youtube.com/watch?v=Nict-456LfI Vad grundar du det på begravningar du varit på? Det är vanligt att arra om psalmer tex till konfirmation och använda sig av flera musiker. Roligt när ungdomarna själva kan vara med. Beror helt på kyrkomusikern. Det är tråkigt med förutfattade stereotyper, om en kyrka som inte längre är som den var. Fast ni som aldrig går alltid tror er veta hur det är. Märkligt.. Benny kan säkert lära dig en hel del! Strongt gjort av honom. Hoppas han har haft en rolig tid.

  1. Min erfarenhet bygger på dop och några gudstjänster och jag skrev ”i överlag Jag tycker att psalmer är dystra sen får du gärna tycka annat ☺

 6. Nej det kallar jag inte middag. .du behöver mycket mer näring och 2 lagade mål per dag..tro mig är kock till yrket…
  Mysigt café o vad trevligt med konfirmationen. .

  1. Och då är du alltså expert på hur andra skall äta bara för att du är kock menar du? Fantastiskt. Det är ingenting annat än fantastiskt. Jag äter ibland en halv påse ostbågar till middag så jag tyckte hennes middag såg väldigt näringsrik ut.

   1. Ja visst är det underbart när andra ska komma med pekpinnar hur andra ska äta, klä sig, sminka sig, prata, sova mm mm. Två lagade mål om dagen får inte jag i mig var eviga dag hela året. Ibland äter man en sen lunch och då blir det en lätt middag med smörgås, gröt eller fil, ingen dör av det. Igår åt jag en tallrik fil med kalaspuffar och en stor bit kladdkaka med grädde, det gick hur bra som helst Idag äter vi lagad middag men till lunch åt jag rostade mackor och oboy, jag lever än Vissa dagar har man ingen matlust eller ork att laga mat, vill resten av familjen äta annat än lätt så får dom fixa det själv och ingen gnäller. Självklart blir det annat när man jobbar dagen efter men när jag är ledig (som denna vecka) så inte står då jag och gör mat i evighet.

 7. Så trevligt ni haft det, Benny verkar vara en kanon killeJag tycker alla era barn är så fina och ser så trevliga ut❤️Jag hoppas att det blir lugnare för Linnéa också, hoppas hon kryar på sig, Kramis Linnea om du läser här♥️
  Jag väntar på torsdag då sitter jag bänkad♥️❤️♥️kram till hela familjen ♥️❤️♥️

 8. Snygg kille eran Benny. Här nere i Skåne är det ingen unge som konfirmerar sig om det inte blir stort kalas o många presenter typ ny moppe, ny iphone mm.
  En macka till middag får väl duga nån gång o den hade både ost o avokado så lite nyttig var den.i alla fall.

  1. Moppe o i- phone har jag aldrig sett trots att jag varit på många konfirmationer här i Skåne. Dock kalas med stora delar av släkten..men släktalas i samband med konfirmation har man även hos våra bekanta och släktingar i andra delar av landet. Klart konfirmanden får present av dem som kommer men inga moppar..Men alla gör ju som dom vill…

 9. Hej Mirka, funderar lite på ”Familjen annorlunda” som börjar i veckan. Man ser dig i trailern men du har inte skrivit något om att ni är med. Är det inspelat när du och Peter fortfarande levde tillsammans eller är det ditt liv som ensamstående mamma vi får se?? Ha det så gott hälsar Linda

 10. Biggan, så märkligt, för jag har flera bekantas barn som konfirmerades fint och stämningsfullt utan iphone eller moppe här i Skåne. Kanske är det så att du Inte känner alla i Skåne?

  1. My så klart känner jag inte alla i Skåne o det gör nog inte du heller. Fint o stämningsfullt har jag också upplevt det i kyrkan men uppvaktning har det varit o rejäla sådana med både Iphone, moppar, resor mm. Många ungar som också säger att hade det inte varit för presenterna så hade de inte konfirmerat sig.

   1. Våra barn har också konfirmerat sig och därefter blivit ledare. Dem har tyckt det var roligt och intressant å andra sidan är dem vana vid att gå i kyrkan. I somras blev första barnbarnet konfirmerad fin och högtidlig akt. Med bara dem närmast på fika efteråt.

 11. Jag förstår att många är intresserade av ditt liv som ensamstående men nu går det en massa rykten om att du och Peter är tillsammans igen, just för att ni ska vara med på tv.

   1. Mirka: Fast visst fick ni familjer i de tidigare säsongerna ”betalt” med t.ex utlandsresa i samband med inspelningen.
    (Johanssons, ilmruds, wetterholms kommer jag ihåg reste utomlands).

 12. Hej Mirka.
  En liten kommentar här som inte har med detta blogg inlägg att göra. Men vill bara säga att jag Längtar så till ikväll. Ska bli så kul att se er i tv rutan igen. Höra alla barnens röster. Se hur dom har utvecklats. Och få följa dig i början på ett nytt kapitel i livet, på egna ben som ensamstående. Så inspirerande och stärkande för mig själv att se, att inget är omöjligt. Att man som familj tar sig igenom livet och vardagen, vart det än tar en och även om det inte är så som man hoppats eller trott. Så modigt, starkt och tufft av dig att våga. Vad folk än tycker och tänker. När jag såg reklamen på tv, var min första tanke. JA! Här kommer Mirka, mot alla odds, stillar all folks nyfikenhet om hur gör hon, hur får hon i hop det, hur bor dom… Osv. Här dyker Mirka upp igen, en stark kvinna som säger välkommna, här är jag och min familj. Vi är vi, ni får tycka vad ni vill, vi står för villka vi är. Och för mig och alla som tycker du är fantastisk och som älskar att följa din fina familj. Nu är ni tillbaka. Och jag är så GLAD och tacksam att nu få möjligheten att se er och att ni nu ska förgylla tillvaron under några mörka kalla höstkvällar.
  Från djupet av mitt hjärta, ta ingen skit. Du gör ett kanon bra jobb och sätter alltid barnen först. Och reser dig stark efter varje svacka! Kram

  1. Fast du vet att dom inte är med Ibsen här säsongen va? :-). Gästspelar lite i nåt avsnitt längre fram bara ju har hon berättat.

 13. Hej vilken underbar familj den nya familjen för säsongen var. Ordning och reda och lugna barn. Fantastiska föräldrar.
  När ska ni vara med och vad har ni för roll denna gång?

   1. Varför kommenterar du nästan spydigt frågan om vilken roll de har,
    Mirka är den som syns i tv’s trailer men ingenstans står att läsa att de är med.
    Nog kan man undra då,
    Men Mirka har själv svarat nu i ett inlägg

  1. Ordning o reda?
   Jovisst .. men nästan sjukligt!
   Kolla in mammans rengöring inuti bilen

   Kan tänka mig att de barnen inte får vara barn i sitt eget hem.

 14. Mirkas familj är väl inte med i familjen annorlunda på annat sätt än att de får besök av en av de andra familjerna. Tycker det är fel av tv att använda Mirka isina trailers. Man tror ju familjen ska vara med.

  Men bortsett från det, är allt OK med dig Mirka? Ganska glest mellan blogginläggen. Hoppas snart få läsa nåt igen och att allt är väl. Kram

 15. Lite för mycket ordning och reda enligt mig. Får barnen i nya familjen röra sig??? Mamman tyckte ju inte om att de var smutsig. Hallå de är barn!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..