Spontantripp till skogen 

Jag är lite stolt över mig själv som lyckas komma i säng tidigt på kvällarna. Före kl. 22.30 mot kl. 01-02 ( med 1-2 Tim sömn vid nattning ). Jag känner att det ger resultat att låta kropp och knopp vila ut :-) 

Igår åkte jag, Thor, Nellie, Lilja och David och lämnade Oliver till sin kompis Casper i Björklinge. Senare skulle vi hämta Jennifer från tåget men vi fick ca 30 min dötid. Jag hade ingen lust att sitta i bilen med barnen och vänta så vi åkte till vår gamla skog för att se om vi kunde hitta kantareller 🙂

Perfekt klädd för skogen 😉

På en halvtimme hittade vi en hel del höstkantareller och jag måste säga att Nellie verkar nästan kunna lukta sig till svampen för jäklar så duktig hon är på att pricka rätt om och om igen 🙂

Vi hade svårt att lämna skogen men Jennifer väntade på oss så vi får återkomma en annan dag.

Alla barnen fick sig en kantarellmacka på kvällen medans jag väntade tills de små hade somnat och gottade mig med 2 löjromsmackor istället 😉

I morse fick jag för mig att baka snabba frallor till frukosten vilket var länge sedan.


Väldigt gott 

Nu sover Lilja och David. Benny och Victor spelat, Selina och Oliver är i Björklinge och resten hos kompisar nära oss. Med andra ord så är det väldigt tyst i huset och jag skulle kunna passa på att göra en hel del saker just nu men nä….valde att slå ner baken i soffan och bara slappa 😉

Här ska jag sälja 30/9 och har ca 10-13 kartonger med kläder att märka 😉 

En hel del vinterkläder och de finaste kläderna efter barnen som jag inte velat bara skänka bort. Jag kommer att sätta låga priser så jag får bort så mycket som möjligt. Kanske kan det bli till en rolig dagsutflykt till barnen 🙂

Nu var det slut på ” friden ”, jag hör barnröster närma sig…

Kram ❤

 1. Mysigt med skogen.
  Rekomenderar dig att göra en egen säljsida på FB. Bara knäppa kort och lägga ut. Så har jag gjort. Vilket är väldigt praktiskt. Man slipper märka kläderna, stressa iväg och lämna/hämta. Bara ta de när man har tid

 2. Det är en kanonloppis, sålde alltid massor och köpte en hel del också när vi bodde i Dalby. Funderade på att ev ta en utflykt till bytardagen. Kläder kan man aldrig få för mycket av

 3. Glömde skriva (fast du har säkert koll redan) att kolla fästingar, särskilt på tjejen med bara armar och ben! Bara så att du inte glömmer det!

 4. Vad glad jag blir för din skull när jag läser att du har somnat tidigare än normalt/vanligt och haft tid att kunna ”slappa” i soffan. Hoppas du får flera sådana dagar, det är du värd, fina Mirka:) önskar dig en toppenvecka!

  1. Gunnilla säg inte det. Även fast man har många barn så kan man glömma. Jag jobbar själv på en förskolan. Jag ser vad många föräldrar kan glömma t.ex. extra kläder (som man ser som en självklarhet). Så varför ska man inte kunna glömma att titta noggrant efter fästingar??

   1. Öhhh.. liiite skillnad på att glömma xtra kläder än att kolla upp sina barn för eventuella fästingar. Trist att stå utan xtra plagg men man blir ju inte dödligt sjuk eller annat hemskt av det.

 5. Men snälla någon nu börjar det bli lite väl löjligt här” vad glad jag blev att du somnat tidigare än normalt!!!! Bra att du lagt dig tidigare.. heja dig” alltså det är väl en vuxen människa vi pratar om här samt någon ni aldrig träffat och inte ens känner??? Hur kan man oroa sig så då och bli så glad när Mirka lagt sig lite tidigare? Alltså Mirka du måste få dig många Goa skratt när du läser kommentarerna här inne.

  1. Säger den som bryr sig så till den milda grad att du till och med skriver en kommentar om dom som bryr sig Jag fick då åtminstone ett gott skratt av dig

  2. Så tråkigt o nedlåtande skrivet av dig Mia. Så du kan inte känna med ngn som du aldrig träffat? Så om du via media får ta del av ett ledsamt människoöde känner du ingenting då bara för att du aldrig träffat personen ifråga? Nej, just det. Så är det nog inte. Tänk efter lite nästa gång innan du kommer med spydiga kommentarer.

   1. Så klart känner jag empati för människor jag inte känner….men att Mirka har börjat lägga sig tidigare än vanligt och kommer i säng runt 22:30 anser inte jag behövs heja på eller berömms. . att lägga sig sent ( vilket man väljer själv) är inte på långa vägar är någon större katastrof utan mer att man blir trött dagen efter. Det är självklart att det stundvis är skitjobbigt för Mirka att ensam rodda med allt själv. Men att sitta i hus någonstans ute i vårt avlånga land och oroa sig över Mirkas sovvanor låter inte sunt, då har man verkligen inte mycket annat i sitt liv. Mirka är en super mamma på alla sätt och även supermammor behöver så klart tas om hand i bland. Jag tror faktist att även Mirka håller med om att det finns mycket värre saker att oroa sig över än hennes sömn! Förlite sömn har vi alla lidit av under småbarnsåren… det hör till och man vet om det när man skaffar barn. Amen!

    1. Där fick du till det Mia! Visst du har nog rätt- jag o många med mig har så innehållslösa liv att vi lever genom Mirkas blogg. O vår omsorg om henne o oro över hennes sömnbrist uppfyller oss helt. Det har inte alls ngt med att göra att vi faktiskt glädjer oss åt att hon sover bättre. Amen

  3. Mia, om det är något som är löjligt så är det DIN kommentar. Varför kan man inte få glädjas med en person även om man inte känner varandra privat? Kan du svara på det? För jag förstår inte vad som är fel med det. Tror knappast att Mirka skrattar åt dem som bryr sig om henne, däremot kan man ju skratta åt dig och tycka att det är tragiskt att du har sådan tråkig inställning. Nu förväntar jag mig inte ett seriöst svar från dig efter att läst vad du skrivit men jag undrar ändå, vad är det för fel med att glädjas med andra?

  4. Bloggandet skapar behov av bekräftelse, verklighetsflykt, kanske en egen dagbok. Men den är tyvärr offentlig. Vilket också ger utrymme för offentlighetens värderingar. Nättroll?? Eller människor med egen åsikt och ibland kritik mot att fläka ut barn och ex och familj i offentligheten. För vems vinning?? Jag klassas som nättroll. Jag förfasas av en människas behov av bekräftelse så till vida att skriva öppet om allt rakt ut i etern utan tanke på konsekvenser. Sånt bådar aldrig gott i förlängningen. Mirkas behöver inte gå med på att tatuera ögonbryn o dyl då hon inte för en skönhetsblogg. Det är min åsikt och den står jag för. Många barn är exploaterade, min åsikt är att det inte är Bra! Utifrån min värdering. Får jag ha en egen värdering när jag kommenterar en blogg???

 6. Mia, googla vad empati betyder.
  Att kunna sätta sig in i en annan människas mot-och medgångar och i det här fallet glädjas åt att Mirka lyckats lägga sig tidigare och blivit piggare och mår bättre, det kan aldrig vara fel. Bara rätt.
  Jag känner inte MIrka men lider ändå av hur tufft hon har det och blir därför glad inombords när jag läser att hon har en liten uppgång tack vara sömnen.

   1. Enpati -förståelse för andra människors känslor (en eller flera) utan att blanda in sina egna känslor
    Sympati -att känna med andra människor(en eller flera) dvs involvera signa egna känslor i andras känslor

 7. Jättebra att du tar hand om dig själv och ser till att sova ordentligt, det behövs för att orka med vardagen. Skönt att du börjar må lite bättre.

 8. Mirka, jag läste om din utmattning och känner så igen mig. Det jag har lärt mig är att inte bita ihop så mycket. Våga gråta inför barnen och säga att jag mår inte bra nu. Jag är väldigt trött och ibland blir jag ledsen när jag inte orkar. På så sätt visar du dina barn att det är okej att vara ledsen och att även mammor har känslor och det är okej. Det har iaf mig i min utmattning. Kram på dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..