En tomte i mitt rum!

Jag går upp kl.6 på morgonen och tar direkt en dusch innan barnen vaknar till liv. I morse hade jag precis duschat klart när jag hör Lilja skrika nästintill hysteriskt. Jag virar handduken runt mig och går och kollar vart hon är. Hon hade sovit i min säng men jag hittade henne i hallen där hon letade efter mig i tron att jag var i tvättstugan. Jag kände direkt att det var inget vanligt gråt/skrik från henne utan nåt annat. Hon var rädd så hon nästan skakade :-( 

Maammmaaa, det är en elak tomte i ditt rum och han är arg!!!

Så sa hon flera gånger och jag försökte lugna ner henne och säga att det inte alls fanns en tomte där inne. Lyckades till slut få henne lugnare och sitta ner vid köksbordet med kinderäggs öppning på Youtube. Jag klädde på mig och så fort jag kom tillbaka till köket så frågade hon om tomten var kvar i mitt rum. Jag sa igen att det inte fanns någon tomte där. Jag gick runt i alla rum nere och bad med hög röst tomten att gå iväg från huset. Vareftersom syskonen vaknade så pratade Lilja om den arga tomten. 

Hennes och Davids kläder finns i en garderob i mitt sovrum och jag brukar klä på de där inne men idag vägrade hon att gå ens nära mitt rum. 

Även på förskolan hade hon berättat om tomten ( jag hade berättat allt till en fröken så de visste om det ). När jag hämtade barnen så frågade hon om tomten och jag sa att han var borta. 

Ja mamma, du har skickat honom till skogen nu! 

Hon vägrar fortfarande att gå nära mitt rum. 

Stackaren vilken dröm ( hoppas jag att det var ) hon måste ha haft som satte såna spår i henne 🙁 Jag hoppas att det glöms bort fort. 

Tittar ni på Idol? OMG vad bra Gabriel och Chris var ikväll!! Mina absoluta favoriter helt klart. 

Idag har jag varit iväg på lite jobbmöten och hann åka förbi min syrra som bjöd på lunch. Mormors hemliga svamppaj som är makalöst god 🙂 Min syster har nyligen opererat sig och mår skruttigt värre ännu. Hon gick som en 100-åring och har inte ork att vara uppe mer än korta stunder så vår mamma är där och hjälper till lite just nu ❤ 

Efter lunchen ilade jag hem för att ta emot barnen. Jag och syrran har under flera år pratat om att göra en ” syster-tatuering” och nu har vi till slut hittat motiv och syrran ringde mig senare för att meddela att hon har även bokat tid för oss 😉 

Igår morse hade jag en morgonvy utöver det vanliga 

Så vackert med färgerna och morgondisen över vattnet

Med det säger jag godnatt ❤

 1. Usch stackars lilja! Otäckt med drömmar! Hoppas att hon sovit bättre inatt!
  Skönt att din syrra får hjälp!! Och vad kul med en tatuering tillsammans !!!
  Önskar dig en fin onsdag!!

 2. Men fy vad läskigt för stackars Lilja! Jag har själv ( i vuxen ålder) haft en fruktansvärd dröm som sen fick mig totalt ur balans hela dagen. Jag drömde att min mamma gick bort,och drömmen kändes nåt så otroligt verklig att jag hela dagen gick runt med tryck över bröstet och även ångest. Normalt så glömmer man ju drömmar väldigt snabbt,men just den vidriga drömmen kommer jag ihåg även nu ett par år senare. Så jag kan tänka mig hur rädd Lilja var,men jag hoppas att hennes dröm faller i glömska fort! Som barn är det kanske lättare att glömma hemska drömmar? Kram!

 3. Wow, vilken utsikt! Precis vad man behöver se inför dagen. ♥
  Stackars Lilja, hemska drömmar som fortsätter in i det vakna är så himla svåra att bli av med. Hoppas att hon glömmer snart, kanske hon själv måste skrika åt tomten att försvinna? Så fick jag göra när sonen var helt säker på att det stod en svart skepnad i eller utanför hans sovrum. Det blev mycket bättre.
  Ha en fantastisk onsdag!

 4. Jag tror inte Lilja hade en dröm, utan att din lilla tjej faktiskt kan se sånt vi andra inte alltid kan.
  Hustomtar finns på riktigt…..be tomten vara snäll, ge den lite godsaker i en liten skål, lite nötter eller annat gott.
  Försök få han på gott humör.

  Kram,
  M

 5. Jag tror inte att det var en dröm överhuvudtaget. När du beskrev hennes reaktion fick jag bara den magkänslan. Kan hon se saker vi andra inte kan se tro? Har du märkt nåt annat? Jag kan inte se nånting själv. Men jag tror stenhårt ändå på att vissa (extremt få) har fått förmågan att kunna se in i en värld vi andra inte är välkomna att se in i och att dom sen ska förmedla det till oss andra. Kalla mig flummig men det tror jag stenhårt på.

 6. Min dotter är nästan på dagen lika gammal som Lilja och har senaste veckorna gjort precis så. Skrikit i ren panik och för henne är det så verkligt. Vi har kommit fram till att det går att koppla till något hon tex sett på tv. Ex en liten snutt av labyrint eller nån läskig typ i nån reklam.
  Hoppas hon kommer igenom det snabbt.

 7. Min trettonåring drömde om just tomte när hon var runt 4.5. Bara en natt men med riktig panik. Det är fortfarande ända mardrömmen hon kommer ihåg och pratar om. Hon var livrädd.

 8. Jag har en sprayflaska (monsterspray)med vatten i,har skrivit ut en etikett från nätet med ett överstruket monster. (Tror att det är från mosters ink.)
  Sen sprayar vi bort monstren tillsammans.
  Vi har ett överspänningskydd i ett elutag , den har en blinkade lampa, min 4 åring tror att den är ett otäcka djur skrämmare
  Varg, Björn, lejon och faktiskt inga såna djur har vi hemma

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..