Förberedelser

Idaf är det barnloppis här i bygden och jag har i 2 kvällar nu förberett mig för det. Jag har haft 10 flyttkartonger fulla med kläder att märka vilket har också tagit sin tid *pjuh*. Igår kväll fick jag hjälp av Alice och Nellie vilket var tacksamt :-) 

Nu hoppas jag på att  sälja så många plagg som möjligt så att jag slipper ta hem massa kläder igen 😉 Det bästa är att man slipper stå där själv och sälja utan man bara lämnar in allt mot en liten peng och sen håller tummarna. 

Igår var barnen varit lediga då skolorna har haft studiedag. Jag började dagen med ett litet möte hos linnea och sedan hämtade vi Oliver 2 kompisar som har sovit över i natt. Handla lite mat och sen kom Victor och Thor hem från att ha sovit hos pappa 🙂 Jennifer åkte till killen över helgen och kvällen  avslutades då med gottis till barnen.

Här kommer receptet för svamppajen.

 Svamppaj

Degen

6dl vetemjöl

150g smör

1tsk salt

2tsk bakpulver 

2dl gräddfil 

Fyllning

Svamp

2 lök

2 msk vetemjöl

2dl grädde

Salt och peppar

Riven ost

1. Blanda ihop ingredienserna till degen och knåda ihop allt. Ta lite över hälften och täck botten på en pajform. 

2. Fräs svampen lite lätt ihop med hackade löken. 

3. Häll svampen i formen.

4. Rör i vetemjölet i grädden och häll över svampen.

5. Krydda med salt och peppar.

6. Strö över osten.

7. Ta resten av degen och kavla ut strimlor som du lägger över svampen.

8. Grädda i mitten av ugnen i 220 grader i ca. 25 min.

Kram ❤

 1. Hej vad har din blogg för syfte? Upplever att det har blivit många reklaminlägg vilket inte är så givande. Saknar när du skrev de varma familjära inläggen om vad ni gjorde tillsammans. Tolkar mig rätt nu men det känns som om din blogg håller på att dö ut. Trodde den skulle handla om er som en familj.

  1. Jag kan instämma i vad du säger. Dessutom känns det som att det är långt mellan inläggen. Det kanske bara är så här att jag har ledsnat på vad Mirka skriver.

   1. Kan det kanske bero på att Mirka nyligen har separerat och att hon ensam tar hand om 13 barn. Herregud vad folk skall gnälla. Kram!

    1. Eller kan det vara så att de flesta av oss som inte har 13 barn lever ett mycket mer intressantare och innehållsrikare liv och att Mirkas blogg tillför nada? Jag skiter i själva bloggen men tycker det är jävligt kul att läsa kommentarerna… så olika vi kan va

  2. Men jisses, sluta gnäll så förbannat. Mirkka skriver visst inlägg om familj och mycket annat. Vad bloggen har för syfte? Ptja att rikta sig till dem som vill läsa om en extremt duktig och kärleksfull mamma som har det tufft i perioder.
   Den riktar sig inte till läsare som ska hytta med pekpinnar och ifrågasätta saker.

  3. Mirka har ju flera gånger signalerat att hon har det väldigt tufft just nu, tex får hon ju bara avlastning med några barn i taget och rätt sällan verkar det som. Just nu kan/orkar hon nog inte blogga mer. Gilla läget ett tag, ditt eget liv går väl vidare ändå?

  4. Så är tyvärr känslan. Även väldigt långt mellan inläggen. Förstår att det är mycket men bloggen är väl ditt heltidsarbete? Och barnen går ju i skola/förskola på dagarna?

  5. Ann, ett tips är att sluta läsa bloggen om det inte passar. Någon slags förståelse har du väl för att Mirka inte hinner skriva lika mycket som tidigare?

 2. Klädbytardag kallas det där jag bor, supersmart och roligt! Har aldrig lämnat in men brukar fara på endel och man kan ju verkligen fynda allt till barn där 😀
  Den svamppajen ska jag absolut testa göra, så gott!
  Ha en fin lördagkväll =)

 3. Ibland verkar det som att en del som läser bloggar inte har nåt eget liv och därför har så mycket skit att säga

  1. Jag tror inte att det ska vara ägg i fyllningen. Jag gör något liknande fast med kyckling istf svamp och den blir sådär krämig o god.

 4. Klart Mirka har bloggen för att tjäna pengar. Då hon har fullt upp med familjen just nu hinner hon nog inte mer än att slänga in reklaminlägg då och då. Passar det inte så låt bli att läsa!

 5. Men herregud ”Folk som läser bloggar har inga liv för dom har så mycket skit att säga”. Hon sa EN helt normal trevlig åsikt som inte var farlig alls utan konstruktiv kritik. Hur fan får man det till ”Mycket skit”. Och att folk gapar om att man ska sluta läsa bloggen bara för man inte för tillfället gillar den. Det är ju helt galet även det. Tycker folk att man för tillfället gör ett sämre jobb så vill man ju veta det så man kan förbättra sig och inte förlora kunder. Det vill man ju veta av sina kunder, chef, arbetsgivare. Vill inte alla veta det? Och läsarna är ju hennes kunder. Hade hon inte haft dom hade hon inte haft nåt jobb som bloggare.

  1. Kanske är svårt när Linnea är sjuk och inlagd, nya skolor för nästan alla barnen,kompisar att få på nya stället gamla att hålla kontakt med på gamla stället — tror huvudet är så upptaget me vardagen så de blir svårt me personliga texter? Tror Mirka lever så me Linneas svåra perioder som sätter sej sååå i en mamma.kärlek till mamma Mirka i vardagen men hon orkar inte släppa in just nu, vi får ha tålamod o så får vi se tiden an” .Så tar de så mkt energi om hon är personlig o hela kommentarsfältet exploderar till Uppdrag Granskning me Janne Josefsson så kanske Mirka sparar lite nu för att ” hålla” själv .Jag tänker så men är 60 och ser på Mirkas fam. me ålderns glasögon?

 6. Det är väl bra för Mirka om hon får feedback även om den är negativ. Hon lever ju av bloggen och det är väl bättre om man säger till istället för att bara sluta följa den.

 7. Argumentet ”sluta läs då om det inte passar” (som dessutom ALLTID kommer från andra läsare och aldrig blogginnehavaren själv) är så uttjatat och tröttsamt.
  Självklart slutar man läsa när man tröttnar, men man måste ju också få fråga om det är något man undrar över.
  Givetvis är det förståeligt att man har mycket om och kring sig när man är nyseparerad men takten på den här bloggen stannade av för väldigt mycket längre sedan än så.
  De senaste 2 åren har inläggen kommit högst sporadiskt, ungefär 2-3 i veckan och de är alltid väldigt korta, inte så mycket att läsa utan mest bilder.
  Reklaminläggen är dock desto fler…
  Jag säger inte att Mirka ska sluta blogga helt, men kanske fundera lite över sitt syfte, för nu är bloggen faktiskt ganska tråkig.

 8. Instämmer. Bloggen är hennes jobb/inkomst. Barnen är på skola /förskola så ingen ursäkt att hon inte hinner skriva pga ensamstående med flera barn.

 9. Jag har läst bloggen i flera år och också märkt att inläggen och kvaliteten på dessa inte är som tidigare.
  Kan dock tänka att det är skönt för Mirka att hon har bloggen som arbete och inkomst, tänk om det var ett 8-17 arbete som skulle skötas. ”Oj, nej idag hinner jag inte jobba”, eller ”oj, nu somnade jag visst ifrån mitt arbete”…

 10. Mirkas blogg är utdömd! Den är så fruktansvärt tråkig så hälften vore nog. Meningslöst krystad. Som om hon måste skriva något eftersom det är hennes jobb. Är man bloggare och vill ha följare behövs mer!! Inte bara ihopkastade krystade inlägg!!

  1. Jag skriver fortfarande om våra dagar men kanske uteslutar lite egna känslor då det är mycket nu och vissa saker vill/kan jag inte skriva om. Kan ju hända att mitt/vårt liv har helt enkelt blivit för tråkigt för en del att läsa om 😉
   Allt är en fin balansgång…skriver jag om saker kring Linnea el Peter så kommer det gnäll. Och det har varit mycket kring de senaste tiden … Men det har blivit bättre sista tiden och jag har kunnat börja lägga energi på annat vilket jag också hoppas ni kommer att märka av

 11. Mirka, vad jag menar är att jag saknar inlägg om Dig och vad du gör när barnen är i skolan/dagis? vad jobbar du med då förutom bloggen? sedan är det bara roligt att få läsa om vad du gör med dina barn. För mig får du mer än gärna skriva som Linnea, för hon tillhör ju er familj eller hur! Däremot så intresserar det inte mig personligen att läsa om Peter överhuvudtaget nu när ni har skilt er. För du har börjat ett nytt liv med barnen på egenhand utan honom. Detta är ju din blogg, Peter får väl starta en egen blogg om han vill att vi ska veta vad han göra och inte, eller hur? Ha en fortsatt trevlig helg 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..