Första gången hon skrev mamma ❤

Jag är helt slut. I två dagar har jag hjälp Benny med en stor SO uppgift som ska in imorgon. Jag är glad att jag inte går i plugget längre för fasiken vilka svåra uppgifter de har ibland. Benny har dessutom dyslexi vilket gör honom mera osäker och han vill att jag dubbelkollar allt han har gjort. Rättar felen och ger tips och råd. Jag hjälper att leta efter information som han kan ha nytta av osv. Men jag har lärt mig mycket om 4 olika länder, deras statsskick, ekonomi, religion och klimat ;-) Alltid nåt.

Igår när Benny gjorde sin uppgift sätt jag bredvid som stöd och småttingarna ritade bredvid oss. Jag kollade inte så mycket på vad de gjorde först Lilja ville visa sin teckning …. Mamma, jag har skrivit dig sa hon.

Och det hade hon gjort banne mig! På pappret står det klart och tydligt  MAMMA och Lilja var så stolt när jag sa att hon skrivit alldeles rätt 🙂 Jag var minst lika stolt över henne ❤

Nellie roade sig med pennorna 😉

David är en riktig pussgurka som kan komma från ingenstans och vilja ha en puss.

Här hann jag nog få minst fem pussar innan fotot 😀

Linnea var hemma över dagen igår och hon bakade vegan-kanelbullar åt oss 🙂

Riktigt goda var de 🙂

Jag har lite separationsångest. I helgen ska Peter vara i huset med barnen och jag får lite ensamtid. Ska bli roligt för ungarna och skönt för mig att vila lite 🙂 Men jag känner samtidigt ångest över att släppa taget för 2 dygn. Jag vet att barnen kommer att ha det bäst med pappa men efter att ha kört racet själv så länge nu så känns det lite tungt att släppa tyglarna helt för en helg. Men det ska bli bra för oss allihopa och jag ska umgås med vänner och även se till att vila ut ordentligt 🙂

Igår när jag hämtade Selina hos sin kompis var jag tvungen att fota månen. 

Älskar full (nästan)måne

Nu ska min trötta hjärna få vila. Måste sova bort all kunskap  jag fått de senaste dagarna 😉

Kram ❤

 1. Hej. Härligt för dig att snart få vila ut lite

  En fråga bara, ang Benny och hans dyslexi – vad har han fått för hjälpmedel från skolan? Tänkte just för att underlätta vid såväl undervisning i skolan som läxläsning hemma.

  Kram!

 2. Förstår din känsla men samtidigt tror jag du behöver vara bara Mirka ett par dar. Finns det nån kurator kopplad till Bennys skola tycker jag att du ska prata med henne om hjälpmedel, reducering i schema o läxor m.m. Ni har rätt till det.
  Ha en fin helg

  1. Prata med mentor, specialpedagog eller speciallärare på skolan. Elever ska få extra anpassningar eller särskilt stöd för att kompensera för de svårigheter de har. Det finns tex inlästa texter och möjlighet att redovisa muntligt, via inspelning etc. Han ska ju klara av andra uppgifter också, så som nationella prov och andra prov. Att läsa långa texter inför ett prov i tex historia kan bli omöjligt utan hjälpmedel. Det ska inte hänga på att föräldrar har möjlighet att hjälpa till, han kanske vill studera även i vuxen ålder och ska kunna göra det självständigt, utan hjälp av mamma och pappa.

 3. Härliga bilder 🙂 Du om någon behöver den här helgen Både du och barnen kommer att märka av den ”nya” positiva uppladdningen den kommer att ge er. Det verkar vara en nystart på en ny epok i allas era liv. Som jag tror att både du och P samt barnen mår bra av. Förhoppningsvis så håller detta och allt vänder till det bästa nu.

 4. Jag funderar på hjälpmedel och anpassningar med läxor och skolarbete för Benny, prata med skolan om detta tycker jag. Vad skönt för dig att få en helg på egen hand, det är du så värd Mirka! Förstår att det känns konstigt att släppa allt men se det som en investering i dig själv och huset och barnen finns kvar när du kommer hem igen Hoppas du får en riktigt riktigt underbar helg med mycket sömn och skratt❤️ Kram!

 5. Men Mirka, så skönt för dig ! Försök slappna av och tänk va skönt det blir när du kommer hem igen sen. Även om man varit ifrån huset och barnen bara ett par dar, så har man jättebra energi sen !
  Ha en skön helg, det är du värd !

 6. Att släppa taget kan vara galet svårt men jag hoppas du får lite egentid för det är du verkligen värd. Du är en riktig supermorsa!
  Hoppas du kan slappna av och släppa allt (iaf korta stunder )i vetskapen om att barnen har det bra med pappa.
  Lycka till!

 7. Ja.
  Månen va fin igår.jag kollade på den oxo. där jag bor var den förtrollande.
  Facinerande att alla kan se samma måne. .hm

 8. Oj, vad glad jag blir när jag läser att du ska få avlastning en hel helg, det är du verkligen värd.
  Ha det bra och kanske ljuvligt.
  Ta hand om dig.
  Hälsningar Skåne.

 9. Vet att de är svårt men försök verkligen att släppa taget. De värsta eller kanske bästa är att barnen kommer sakna dig. Peter kommer ro hem de med glans på hans sätt och många av barnen är stora. Se till att sov nu. Kram

 10. Sov inte kvinna!! Ut o svira o flirta vettja! Du blir utvilad o har tråkigt om du sover bort din/dina lediga dagar. Du blir glad o upprymd av lite flirt o fart o fläkt som du kan leva på nån vecka

 11. Inläsningstjänst är ett toppen hjälpmedel för dyslexi barn, egen dator med anpassade program för hans grad av svårigheter har han rätt till, det är personligt hjälpmedel och det har han rätt att ta med sig hem för läxhjälp, tyvärr brukar man få tjata för att få dator utskriven. Extra anpassad läshjälp av specialpedagog ska fungera, kan oxå behöva tjatas på. Har en kille med dyslexi och matte dyslexi som hetet något fint med calculexi. Vilken klass går benny i?

 12. Läser din blogg och bli så avundsjuk för alla barn du har, önskar att hag iallafall kunde ha ett eller två mrn min tid kommer väl.. Jag bloggar om psykisk ohälsa, livet som gbp opererad och hur det påverkat mig med och omgivning och min o makens väg mot en ivf behandling i Gbg o alla tankar som de väcker. Följ mig gärna <3

  1. Hej Linda! Vill bara berätta för dig att jag har en dotter som är 18 år idag o kom till i Göteborg under IVF. Jag förstår ju dina rader till Mirka till fullo såklart! Vill säga till dig att ge inte upp! Vi är ju alla olika och för en del räcker ju 3 försök som är de mest vanliga, men det gick inte vägen för oss. Vi fick höra att det är 1 par av 5 som alltid lyckas bli gravida vid ett försök så vi tänkte att då ska de fasiken bli vi nån gång. På sjunde försöket lyckades det☺ behöver knappast ta upp hur jobbigt allting var för det förstår varenda vettig människa utan vill bara säga till dig att ge inte upp! Jag önskar dig/er ett stort lycka till på eran resa! Kramar Charlotte!

 13. Känner igen det där med separationsångest, men har blivit mycket bättre på det. Första gången jag skulle åka Sverige-England på jobb skulle jag vara borta 3 dagar. Var riktigt tufft att lämna, däremot var det ganska skönt när jag väl var iväg och visste att jag inte kunde göra något. Tror det kommer gå alldeles utmärkt att åka iväg själv. 🙂

 14. Bra att du stöttar upp din som med hans dyslexi. jag har själv det och känner ibland att man är värdelös och att inget blir bra. men bara man hittar bra hjälpmedel så hittar man en väg. själv så är jag snart 32 år och skall börja plugga igen om csn vill godkänna det. och har hittat en annan studie väg som hjälper mig som är via distans. för märker själv vid 32 års åldern att sitta i ett klassrum och lyssna klarar jag inte av. utan lugnast är detnär man får sitta själv och lösa uppgifterna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..