Nya tag och tack ❤

Vi börjar veckan med ny energi och ny kämpaglöd. Allt kommer att lösa sig till slut, det är jag övertygad om. Jag får ta fram finska djävulen i mig vid behov

Tack till er för era berättelser om era erfarenheter. Tack för er omtanke och kärlek ❤ Ni är guld värda ❤

Helgerna går så jäkla fort. Linnea har varit hemma ett par timmar både lördag och söndag. Alice och Selina har sovit över hos kompisar och Jennifer hos sin kille. Småtjejerna har hittat den stora hinken med pärlor och de har präglat så det står härliga till. Jag ogillar pärlor. De hamnar alltid på golvet, speciellt när David kommer i närheten av hinken. Jag har dammsugit upp snart halva hinken med pärlor. Tur att ungarna älskar sina pärlor, den enda anledningen till att jag inte kastat allt i soporna

De där två ser så oskyldiga ut men jag kan lova er att skenet bedrar just nu! De är som två orkan som kolliderar med varandra och blir till ett mega orkan. Hej o hå vad de testar mammas tålamod just för tillfället…

David ville bli fotad. Fil kvar runt munnen och en blöt klänning …. 

Och kaninöron han gjort på förskolan

Älskade unge ❤ Busig som få men han har alltid en kram eller puss till övers och när jag nattar honom på kvällarna så klappar han alltid min kind och säger älskar dej mamma ❤ 

Jag försöker få in ett par träningspass i veckan. Igår kväll blev det sent när alla hade somnat.

Jag tränar helst på morgonen men det var gott att somna efter 5km på bandet

I helgen ska det vara kalas. För Linnea, Alice och Oliver. Måste fixa presenter till twinsen och planera med tårtor mm. Det blir en del att göra under veckan. På onsdag ska jag träffa en kurator för första gången. Det största behovet att prata har lagt sig känner jag men jag ger det en chans nu när tiden äntligen är här ( bokade tid i början på september ). 

På onsdag ska jag och Carola köra 1 timme live på Instagram igen. Har ni förslag på ämnen ni vill att vi pratar om? 

Kram ❤

 1. Hej Mirka !
  Hittade en passande text till dig av Olof Röhlander..
  Skriv ut den och läs när du behöver styrka
  Därför står du upp
  Det du har varit med om det senaste är mer än många andra hade klarat av. De flesta som upplevt det du gjort skulle ha varit utslagna på marken nu, legat kvar.
  Och ändå står du upp
  Alla kvällar och nätter av smärta och tårar, av grubblanden och sömnbrist. Alla orättvisor du tuggat i dig. Stunderna då du har bitit ihop och låtsats att det är okej, fast du har känt dig ensam och trasig. Du borde ha varit nere för räkning.
  Och ändå står du upp
  Varför reser du dig alltid igen? För att det är sådan du är. Det ligger i din inställning till livet, din inre visshet om att vad som än händer så kommer du att klara av det. Du låter dig inte knäckas utan din egen tillåtelse. Du är en av de där människorna som alltid hittar något som gör det värt det igen. Du är en mästare på att vända svåra saker till något konstruktivt. Du är en överlevare.
  Därför står du upp
  Text av Olof röhlander
  Ps Finns på Instagram @olofrohlander som kontonamn
  Välkommen till Veckans Peptalk – Din termos i gryningen. Hoppas allt är bra!
  Vet du fler som vill ha Veckans Peptalk? Maila lilian@rohlander.se, hon fixar!

  1. Mycket bra svar tycker jag! Men vi får inte glömma alla vettiga svar o frågor för det tycker jag . Jag är ingen o inget som ansvarar för Mirkas blogg men känner bara ändå att nja, take it easy…..

 2. Vad fin du är Mirka! Helt otroligt att ha sån kropp när man varit gravid så många gånger som du *avundsjuk*Önskar dig en fin vecka!

 3. Mirka: Just DEN DÄR BILDEN alltså – precis den där bilden på David kommer han att älska när han blir stor – jag lovar. Ja inte när du visar den för första flickvännen kanske – men som vuxen!Inget jäkla tillrättalagt gullegullfoto utan ett foto ur livet. Här och nu. Vad han gjorde precis just då! Det älskilingsplagget och den vällingtruten – så himla vackert!
  Du fångar nuet precis där det är! Varför fotade jag inte på DET sättet – det är de här stunderna man vill minnas ju!

  1. Håller med, du och Carola kan prata om hur det är att vara ensamstående mamma. Det vore även intressant om ni ville berätta hur ni lärde känna varandra och hur ni ser på vänskapsrelationer i vuxen ålder.

 4. Vad bra att du verkar må bättre, det kommer kännas skönt för dig efter tiden hos kuratorn Jag vill tipsa om en bok till dina tweenisar, ”Världens viktigast bok” heter den och handlar om pubertet, kärlek, mens, sex mm. Min dotter på 11 år slukade den och hennes kompisar har gillat den också har jag hört. Även om man pratar med sina barn så finns det saker dom inte vill fråga om eller som vi vuxna inte riktigt kan svara på. Boken är toppen verkligen!

  https://www.adlibris.com/se/sok?q=världens+viktigaste+bok

  Kram!

 5. Du är verkligen en klok förälder för alla åldrar att du inte orkar ibland visar bara att dunär mänsklig. Kuratorn kan även ska hjälpa till med praktiska saker, tex nu runt din äldsta dotter fullmakter mm. Så inte bara till för att pratas av sig , ta det praktiska först . Starta ett förtroende så känner du nog att öppenheten och sårbarheten du känner blir lättare att prata om . Mvh Helena även jag anhörig

 6. Hej ! Relaterar till ditt föregående inlägg. Så himla många föräldrar/ syskon o vänner som skriver att dom minsann inte fått nån hjälp från samhället. Läst allihopa, o tycker o känner med er. MEN, en del av er har inte kämpat nog! Lyft för fan på telefon, mejla, gå dit, möt upp människor ni vill ska hjälpa er. Sitt inte på era rövar och KRÄV!!!! Många är lata. Tror att bara för vi bor o Sverige då ska allting fungera? Nej!!

  Fatta allvaret! Blir så trött på er gnällrövar!!

  1. för det första, ibland spelar det ingen roll hur man än gör för man får inte hjälp tillräckligt ändå. finns situationer som är otroligt svåra att lösa ibland. och för det andra… när man mår som sämst orkar man faktiskt inte. många orkar inte jaga hjälpen när man redan mår dåligt. då ska man faktiskt inte behöva det heller.

   1. L! Jag vet mycket väl hur svårt det är allt. Det enda jag kan säg återigen är att: lyft på röven o skärp dig!!!!!! Dom som vill ha hjälp ska skärpa sig annars kan dom dra!! Tycker INTE synd om packet. Ta tillvara på en s nära o kära nu.

    1. Man kan inte säga ”luft på röven och skärp dig!” till någon som mår dåligt! Vadå ”dom som vill ha hjälp ska skärpa sig annars kan dom dra”? Du verkar sjuk i hela skallen. Man KAN INTE skärpa sig när man mår psykiskt dåligt!! Du är ju för fasen vidrig i dina åsikter. Usch för folk som du!

  2. Jag kände likadant över vissa 😛 Hoppas jag kunde peppa dem lite. Det är ju så, går man in i vuxenlivet får man också vända sig till rätt ställe. Tänker på dem som skrev att bup bara skiter i dem när de blir vuxna… Hårda sanningen är ju att bup ska mer eller mindre skita i dem. Med det sagt vill jag också påpeka att jag förstår frustrationen. Men jag tror att ni gör rätt Mirka som kämpar för vidare hjälp nu innan hon är 18, och inte efter 🙂 För tror ni kommer ha större chans att få hjälp framåt.
   Och du, hur sjutton har ni lyckats förstöra duken hahaha? Är inte de slit tåliga?

 7. Skulle gärna vilja att ni pratar om just övergången då barnen slutar leka och blir tonåringar. Hurudana regler, hemkomsttider, vad ska de hjälpa till med hemma, när ska de börja sova på kvällarna eller hur ska man få dem att göra som vi föräldrar vill utan att bli sura jämt o ständigt?

 8. Visst är Mirka fin men håll inte på o prata om kroppar hit o dit nu när det finns en Linnea som inte mår bra. Av rena hälsoskäl kan man diskutera tycker jag men inte hålla på o snacka om ” åh vilken kropp efter alla barn” ” åh hur gammal kan man va o hur snygg” bla bla….. Vad jag förstått är Linnea sjuk o hennes självbild är nog skev så det räcker. Ta hand om sig Linnea

 9. Varför ens ägna tid till live sändningar när du har så mycket i ditt liv? Varför inte bara ta det lugnt?
  Sen så skräms jag lite av vad folk vill ni ska prata om, vilka tider som
  ungarna ska in på kvällen osv. Är folk med barn så ”okunniga” att de inte kan sätta egna regler. Jag läser gärna era bloggar och jag kan komma med tankar och funderingar till er men jag skulle inte behöva fråga om barnuppfostran speciellt inte som jag tycker du och Carola har väldigt olika inställningar.

  1. Nähe… Okej… Fråga inte då? Vad vill du ha för svar på en sån här kommentar egentligen?

   Jag har faktiskt en fråga Mirka som jag är lite nyfiken på, den passar ju C också. Hur hanterar ni när barnen gaddar ihop sig om någonting? Minns väl hur jag och mina två bröder kunde gå ihop oss och tjata om något. Det gjorde min mamma tokig ibland, och vi var ‘bara’ tre stycken. Hur hanterar ni det som har så många barn? Likaså godis tjat och sånt i affären som jag gissar på att era barn precis som de flesta andra hållt på med?

 10. Jag är mycket förundrad över hur du tänker Mirka. Hade min dotter legat inlagd på psyk hade det krossat mitt hjärta och jag hade lagt all min fokus och vakna tid på henne. Det känns som din blogg är viktigast och jag kan inte förstå att du ens orkar tänka på annat. Sedan lägger du ut bilder på dig själv på träningsbandet i där du gärna visar upp dig samt tjat om kropp och träning. Om jag minns rätt så led väl din dotter av ätstörning oxå? Tycker du då att denna kroppsfixering verkar sund att älta just nu eller har bloggen blivit ett ev sätt för dig att visa upp dig och ev träffa någon. Alltså Mirka ibland undrar man verkligen hur du tänker.

  1. Jag lägger extremt mycket både tid och pengar på Linnea och gör allt för att stötta henne! Du verkar dock glömma att jag har 11 barn till att finnas för och ett hem att sköta. Jag måste ta lite tid för mig själv också för att orka med allting. Gör jag inte det så rasar ALLT! Vad är jag då för hjälp för Linnea och mina andra barn? Jag tränar inte för vikten utan för att må bra och då under träningen kan jag bara koppla bort allt en liten liten stund.
   Döm mig bäst du vill men jag överlever allt på det vis som fungerar bäst för mig och mina barn.

  2. Nej, bara nej. Sitt inte i okunskap och kommentera. För att kunna stötta någon som mår dåligt krävs egentid. Står på varenda sida om psykisk ohälsa och oftast säger personal det också till anhöriga. Man stöttar genom att finnas där. Man stöttar inte genom att själv gå in i väggen.

  3. Alltså M, jag undrar hur DU tänker? Tränar man bara för att hålla vikten menar du? För mig och många andra handlar det mest om att stärka kroppen så att man orkar med vardagen. Har man 11 yngre barn hemma måste man ta hand om de med vilket du nog förstår innerst inne. Många föräldrar skyller ju allt de inte hinner (eller orkar) på barnen. Mirka visar att man hinner det man vill med planering och prioritering.
   Mirka- du vet att du är rätt på det❤

  4. Det är nog inte lätt att förstå om man inte har varit med om det. Jag har också haft (har) ett sjukt barn och fick höra massa skit från korkade människor. Det är jättejobbigt, men man får lov att fortsätta att arbeta, äta m.m Mirkas blogg är ju hennes arbete och hon gör det bra fast orken inte är med varje dag.

  5. M
   Jag förutsätter att du inte varit i samma situation. För då hade du inte uttryckt dig så där klumpigt/elakt.
   Alltså håll bara k*ft!!

   Jag ska tala om för dig att man orkar inte vara hos det vuxna barnet dygnet runt. Man måste få andas o ta hand om resten av familjen mes. Och jaaa jag vet vad jag pratar om…

   Mirka:

   Kraaaaaaaam!

 11. Ni kan ju skriva om tonårsbarn och hur man bemöter dem?? Har just nu ett par sura tonåringar, en med utmattningssymptom dessutom. Vad gör man för att peppa dem utan att de tar det som kritik? Finns det hopp?

  1. Blir så imponerad på folk som tycker, och dessutom anonymt, vad tror du ska hända som faktiskt kan hända när som helst, bara för att man sover över hos pojkvännen, skött ditt och dina barn tror nog att Mirka kan ta han om sina själv. Heja dej Mirka

  2. Så du sov aldrig över hos pojkvännen när du var 15? Stackars dig, det gjorde jag och han (dom, man byter ju rätt ofta i den åldern) hos mig. Det är livet som pågår, om du hört talas om det?

 12. Prata gärna om tonåringar och ”blommor och bin”- vad ska man säga och när? p-piller till tonårstjejer? sånt! annars- Jag tycker du ska strunta i liven och ta den avsatta tiden till dig själv. På gåbandet med en ljudbok eller i badkaret. <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..