Så typiskt 

I slutet av augusti när jag verkligen mådde dåligt tog jag mig i kragen och ringde till vc och bokade tid till en kurator.  Jag fick tid till 18/10 dvs idag. Idag känner jag absolut inte samma behov  av att prata med någon utomstående men jag tänkte ändå ge det en chans, om inte annat så i lite förebyggande syfte ifall om liksom. Och hur gick det då? Jag fick ett samtal från vc igår eftermiddag och tiden avbokades då kuratorn var sjuk. Snacka om typiskt Blir ett nytt försök nästa månad….

Jag blev verkligen rädd av den ”kraschen” jag hade då i augusti. Jag kände verkligen den stora väggen närma sig och den känslan trodde jag aldrig att jag skulle känna. Jag tvärnitade. Jag visste att jag behövde göra vissa ändringar för att kanske slippa träffa väggen. Ibland pratade jag massor med de närmaste vännerna och ibland orkade jag inte prata alls med någon. Kommer ni ihåg att jag för ganska länge sedan var hos ett medium – Christina Rosenberg. När jag mådde skit tog hon kontakt med mig för att bjuda in mig på en kurs hon skulle hålla i september om personlig och medial utveckling. Tyvärr så var jag tvungen att tacka nej till det pga brist på barnvakt men där och då bokade jag en ny träff hos Christina. Det var det bästa jag gjort och besöket hos henne blev en vändpunkt i mitt mående. Saker hon pratade om fick mig att förstå vissa saker som jag behövde ändra på för att må bättre. Allt blev solklart för mig. Och där och då kunde jag släppa saker som tagit så mycket energi från mig. Hon pratade även om en del kommande saker som känns lite läskigt spännande och om det visar sig stämma kommer jag att berätta för er 😉 Är ni intresserade av att gå på en reading så är Christina rätt människa att träffa. 

Så idag känner jag inget större behov för att prata med en kurator men jag kommer att göra det ändå för att se om det ger någonting 🙂

Idag körde jag och Carola  Insta-live igen 🙂 Vi båda är eniga om att det är jättekul! Fortfarande lite ovant men verkligen roligt 🙂 Ingen av oss har ännu hunnit kolla upp Ang en podd men vi ska forska på det 😉

Linnea kom hem ett par timmar på eftermiddagen och när vi körde tillbaka henne passade vi på att handla sånt jag glömde köpa igår. Lilja och David valde att köpa med sig äpplen vilket jag trodde att de hade ledsnat på med tanke på mängden äpplen ungarna har ätit de senaste veckorna. Grannen har haft massa äpplen till övers i sina träd och ungarna har plockat äpplen nästan varje dag en lång tid nu 😀 

Fast det är ju så gott med äpplen 🙂

Nu ska jag hämta Benny i Uppsala så han slipper sitta där i 1 timme i väntan på bussen hem. Han har sina konfa-möten på onsdagar och det blir en glapp vid bussbyten .

Kram ❤

  1. Bra att du har bestämt dig för att gå till kuratorn i alla fall! Jag fick jättebra hjälp och stöd från kuratorn på min vårdcentral när jag mådde dåligt för ett par år sedan ❤

  2. Det är så olika hur man känner inför ett kuratorsnack..Jag provade en gång och aldrig mer…Tyvärr är jag av det slaget som helst inte talar alls med helt främmande människor…Alla är vi olika, har dock nära och kära jag talar mkt med ist..Kram

  3. Jag har tänkt på en sak när jag laser din blogg. Om du skriver något med självkänsla och visar en ”power-bild” på dig(som när du stod på löpbandet) så då måste en del skriva saker för att trycka ner dig. Men om du skriver att du mår skit så skriver folk att du är så jäkla bra, fin och duktig. Sen klagas det ibland på att du inte har ett jobb men sen när du jobbar med blogg och Carolas och din satsning så heter det att du borde verkligen inte jobba…. Jag undrar om du kan se på i.p-numren om det är samma personer som skriver dessa kommentarer? Just nu skriver jag från biblioteket så det här i.pnumret kan flera ha skrivit ifrån ;-). Jag tycker det vore kul om du tog upp youtubekanalen igen. Med eller utan Carola.

  4. Funkar inte alls att prata med kurator för mig. Har fått träffa många psykologer i mitt liv pga min uppväxt men alla gånger så låser jag mig och visar upp en jättebra bild och alla är eniga om att jag är så ”normal”. Faktum är att jag fortfarande har spår av trauman men aldrig släpper lös det. Vet inte om det är till min fördel eller nackdel är rädd för att aldrig kunna ställa mig upp igenom om man verkligen börjar gräva i min uppväxt. 🙁
    https://Nouw.com/missj

  5. Tonårsbarn kan va en stor prövning..jag har bara ett men det är superjobbigt..med allt som händer ..vet inte hur många tonårsbarn du har….att dela med..jag har även småbarn..inte så lyckad kombination. ..

  6. Jag hoppas verkligen att du får den hjälp du behöver och ny kraft att orka med det du har omkring dig. Det är ofta väldigt bra att få prata med någon utomstående och ventilera sina tankar.

  7. Hej, ja men jättebra att du mår bättre nu Mirka <3. Ja, jag tror alla har den där väggen nånstans om man inte bromsar in i tid… Jag har varit nära många gånger, idag mår jag bättre men har varit tvungen att ändra på saker i mitt liv. Orkar inte alltid med så mycket program och kanske inte heller träffa vänner etc. Nu mår min tonårsson dåligt, vet inte vad det är med detta samhälle, men många tonåringar tycks må dåligt!! Han är också på gränsen till utmattad. Kraven i samhället är så hårda idag. Kram på dig <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..