Helgen med massa firande

Jag har haft fullt upp hela helgen med firande, gäster och Skjutsande och har bokstavligen stupat i säng på kvällarna. Men det har varit en väldigt trevlig helg :-)

Linnea fyllde 18 år igår! 18 år har bara swishat förbi och jag kommer fortfarande lätt ihåg när Linnea kom till världen. 22/10-99 kl. 09.37. 10 dagar efter bf. Men när hon väl var redo att titta ut så gick det fort. Jag som hade planerat för epidural och var förberedd för timmar av värkar och kämpande som det var med Kevin hann inte få någon smärtstillande alls. Förutom lustgas som jag aldrig klarat av att ta. Knappt 2 timmar på förlossningen och sen kom hon. Vår första dotter ❤

I lördags kom tjocka släkten dvs min mamma och ”pappa” och mina syskon  med familjer. De kom tidigt då några av de skulle jobba senare på dagen. Alices kompis Ester var hos oss och Casper och Jonathan som hade sovit över. Linneas 3 närmaste vänner kom också. Så fullt hus med massa kärlek och lek och stoj 🙂 

Min mamma, pappa, Linnea och svägerskan Marjo. 

Min syster, Selina, kusinen Denise och Jennifer ❤

Jag glömmer alltid bort att fota, umgås hellre än att sitta med mobilen i handen 😉

Släkten åkte och strax efter kom Casper och Jonathans familj. Och senare även Emmelie och Niklas. Alla de stannade på middag och vi hade det trevligt. När alla gäster hade åkt städade jag undan det värsta, hämtade andan en stund och sen var det sängdags för mig och de små barnen. 

Igår körde jag in Selina till Uppsala där hon skulle hänga med ett gäng kompisar. Peter kom för att fira och hälsa på barnen och eftersom alla var less på tårta fikade vi istället med glass med tillbehör. 

Alice drog senare iväg med sin kompis Ester för att rida.

Esters mamma skickade en härlig bild på tjejerna 🙂

Jag, Linnea och småbarnen åkte och handlade och på kvällen  hämtade jag hem Selina. 

Jag är jättetacksam för er omtanke och att ni delar med er av era erfarenheter ❤ Även stort tack till er som tagit er tid för att maila mig ❤ Ni kommer att få svar.

Nu har vi varit till sjukan och Linnea är utskriven. Ett besök med henne till banken och apoteket har vi precis avklarat och nu äter vi lunch innan vi åker hemåt.

Önskar alla en fin dag 

Kram ❤

 1. Har själv haft en dotter med psykisk ohälsa och vet vad ni går igenom.Jag hoppas av hela mitt hjärta att Linnea får hjälp och att hon snart blir bättre. Kram Anna

 2. Vet att du har skrivit så många gånger hur gamla barnen är och vilket år de är födda, men mitt minne är tyvärr kort, skulle vara jättekul om du ville säga vilket år alla är födda(igen!)❤️

 3. Stort grattis till Linnea !! Jag hoppas innerligt att hon snart kommer må bättre ! Helt sjukt hur sjukvården funkar och hur dessa unga vuxna faller mellan stolarna!

 4. Hej! Jag undrar om du har följt de senaste nyheterna angående forskning om sammanbandet mellan tarmhälsa och psyke? Bara för någon dag sedan fanns det en artikel i svd om att det man äter påverkar psyket negativt, om man alltså äter mejerier, spannmål och socker. Kolla upp det, det kan ju hjälpa Linnea ens lite!

 5. Grattis Linnea. <3 Var själv placerad på BUP (inte pga mig utan för att mina föräldrar inte kunde samsas om vårdnad och i brist på fosterhem så placerades jag där under 1 månad). Tycker det var en otroligt fin stämning där – dock inte en bra plats för mig som då var 8 år och utan egna psykiska problem. Senare blev min mamma placerad på vuxenpsyk eftersom hon lider av schizofreni – tyvärr tycker jag klimatet där verkar otroligt mycket hårdare och jag klarade knappt hälsa på henne där.

  Om du hjälper något i allt detta så kom ja helskinnad ut ur detta utan större mentala påfrestningar och min mamma är så gott som fri från sin schizofreni. Hon är och kommer alltid vara speciell men numera får hon inte sin psykoser där hon är helt okontaktbar. Jag hoppas det ger er lite stöd och hopp om vad psyk kan göra för er dotter 🙂
  https://nouw.com/missj

  1. Jag tror nog inte att du vart på BUP pga att dina föräldrar inte kunde ” samsas” pga det du säger. Dom måste ha vetat om o förstått problematiken i eran familj. Du som är 8 år gammal och får höra att det berodde på en skilsmässa? Nej nej vännen. Alla visste! Din mamma var svårt sjuk. Du berättar ju om att hon är schizofren. Det är inget man blir frisk av som ju DU vet som är drabbad av en nära.

   Blir mycket förundrad här…..

 6. Man slutar aldrig att förundras över saker och ting, nog måste väl hemmets miljö vara mycket bättre än miljön på psyket, kan man tycka, du Mirka har ju inget arbete utanför hemmet (har jag förstått), och då har du ju full koll på alla dina barn själv, och varför kan inte Linnea då få bo i sitt eget hem?

  1. men snälla anonym på ungdomsbup så vet dom att en svacka kan starta,trigga svårare symtom så man lägger in och vet ju att det hjälper så innerligt väl när man känner flickebarnet. Så visst kan Mirka väl ta hand om alla barna hemma , men vissa saker hos våra barn får BUP ta hand om;))Fast nu blev tjejen skickad till vuxen o där hinner dom inte vara varm bomull runt våra barn/ ungdomar;(BUP skulle ha Nobelpris tänker ja ibland…..kram bästa bästa bästa Mirka o alla.kram o hopp till er i alla dagar gråa som ljusa…

 7. Grattis till Linnea på hennes födelsedag.
  Hon skrivs ut skriver du. Ska hon vara hemma nu?
  En sak som i alla fall jag funderat på är att när de blir 18 får vi föräldrar inget veta från skolor och sjukhus, men försörja dem ska man. Eller vet nån om de kan få socialbidrag om de bor hemma och inte går i skola ?
  Går inte ihop i min värld i bostadsbristen och arbetslöshetens Sverige att de är myndiga men inte försörjningsskyldiga för sig själva.
  Jag själv skulle hjälpa mitt barn men tänk alla de som inte kan det när både barnbidrag och studiebidrag försvinner
  Hur tänker samhället då?
  Jag är lite nyfiken på OM det finns nån ickearbetande ungdom som bor hemma och HAR nån form av bidrag ?
  Inte för att det direkt har med din blogg att göra, mer ett debattinlägg och här finns ju många som läser
  Ha det gött alla

 8. Inga bidrag är huggna i sten de finns undantag i alla dessa system så de krävs tålamod att ringa respektive myndighet o skriva alla uppgifter noga …..Är du tex. som förälder sjukpensionär o ungdomen ej tjänar 94.000 per år så har du ett särskilt bostadstillägg för pensionärer.Men man får ödmjukt ringa o fråga varje myndighet, o göra allt pappersarbete.mvh.Ungdomen kan själv som egen myndig person ha rätt till eg. bostadsbidrag hos föräldern mm.mm.såg att ingen svarat så skrev ngr rader…..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..