En ny pärla :-)

Igår gjorde vi då entré i Familjen Annorlunda igen, om än för bara 3 avsnitt i denna säsong ;-)

De små fick dispans att vara uppe en timme längre och Lilja och David var ganska så fascinerade över att se sig själva i tv 🙂

Vi tyckte att avsnittet var bra och jag var även tvungen att jäklas lite med Sami och Matilda med att påpeka att vår Thor heter Thor Atle  

Igår eftermiddag kom Carola och hämtade mig för att köra mig in till Uppsala för att hämta vår nya bil.  Under då dryga 6 åren jag haft mitt körkort så har jag haft äldre bilar. 5st sammanlagt. Och så mycket strul med de alla. Bilen jag haft nu senast har jag lagat för över 20.000kr och hade behövt laga den ännu mera för att kunna ha den över vintern. Värmefläkten dog i våras. Att köra utan någon fläkt alls betyder att man måste ha ett fönster öppet och det är inte kul när det är kallt ute! Det skulle kosta ca 5.000kr att laga och även växlarna bråkar och hade behövts fixas. Att lämna in bilen  för de lagningar innebär ett par dagar utan bil vilket går bara inte just nu. Jag ledsnade och slog till på en ny bil på privatleasing.  Valet blev en bil som jag hade via ett samarbete för nåt år sedan för den bilen tyckte jag verkligen om. 

En Citroen grand c4 Picasso 🙂 

Nu har jag en sak mindre att oroa mig för.

I morse stressade vi oss iväg till förskolan. Idag fick jag bara inte komma sent för sen drog jag och Linnea direkt vidare till hennes möte på unga vuxna. Första mötet gick bra och vi både tyckte att det kändes väldigt bra so far. 

Jag känner mig inte helt hundra i kroppen. Här lite besvär med magkatarr och även uvi igen. Jag måste verkligen få in vanan att dricka mera vatten på dagarna. 

Nu ska jag ta och jobba undan lite med alla mail jag halkat efter med….igen….

Vad ska ni hitta på med i helgen? 

Jag får besök av 4 härliga mammor i morgon vilket blir jätteskoj. Sen ska vi också hinna åka och fira min mamma som fyller år på måndag 😉

Kram på er ❤

   1. Med det perfekta livet (eller perfekta fasaden?) förstår jag att de inte orkade spela in till alla avsnitt faktiskt.
    Vad grundar man på vilken ”familj som är bäst Ann? Känner du familjerna ?

     1. Nä jag känner ingen av familjerna. Men de har ju sagt i intervjuer på tv 4 och i artikel att läsa att de Inte ville vara med i alla avsnitt, för de klarade inte av att det blev så rörigt kring det, då de är så noga med att huset och barnen ska vara klinisk rent. därav tänker jag att jag förstår att man inte orkar då.

     2. Har läst att planen var sex avsnitt som de också spelade in. Sedan kom de på att de skulle ha fyra till och valde då att ta med Mirka istället. Kanske de är alltför ordningsamma för att göra bra TV? Folk vill kanske få sina misstankar bekräftade om storfamiljer och sitta och förfasa sig över kaoset? Jag gillade familjen Zeeck och tror att det absolut inte är en fasad. Varför ska man inte kunna ha ordning för att man har många barn???? Jag har flera barn OCH ett rent hem samt barn som kan gå i en affär utan att riva den. Tyckte det var skönt att TV visade att det faktiskt finns sådana familjer också!

    1. i familjenannorlunda så får man bedömma utifrån det man ser och det var den familjen som inte är med mera som jag tyckte var mest ordning och reda med. Familjen som hade pappan med skägget orkar jag inte se på för de är så stökiga.

 1. Härligt att se er i Familjen Annorlunda igen 🙂 tycker du är grym som kämpar på och fixar det så bra med alla barnen! själv har jag fullt upp med en tioveckors 🙂 önskar er allt gott! kram

 2. Att du orkar ha så mycket på gång när du inte är helt Ok?Uvi är döjobbigt har det Såå ofta ändå går på långtidsbehandling återkommer det men dricka o dricka gärna surt hur mycket som helst kan hjälpa

 3. Hej Mirka.
  Det här kanske inte stämmer, jag vet inget och kan inget… men jag skulle ändå vilja berätta vad en läkare sa till en bekant till mig vars tonåring mådde mycket psykiskt dåligt…. jo läkaren sa att vara vegan kan orsaka psykisk ohälsa. Tonåringen slutade vara vegan och förbättrade sin psykiska hälsa….tänk om det verkligen finns ett samband?!!
  Kram

  1. Det förvånar mig inte alls. Flera veganer jag känner mår dåligt både psykiskt och även fysiskt med jämna mellanrum. En blev helt personlighetsförändrad och från att ha varit en lugn, stabil och glad människa blev hon plötsligt aggressiv, får utbrott, väldigt labil, ständigt sur, arg, irriterad och nere. Om man tar bort så mycket av kosten, nästan allting och dessutom allt viktigt, så är det såklart väldigt dåligt för kroppen och hjärnan. Kroppen är gjord för att äta allsidigt och behöver alla näringsämnen.

   1. Min dotter har varit vegan i många år. Hon mår alldeles utmärkt både fysiskt och psykiskt och har läst in en magisterexamen på högskolan och jobbar som integrationsstrateg på kommunen. Hon är väldigt noga med maten och för det mesta gör hon den från grunden.

   2. Man får absolut i sig av ALLA näringsämnen om man ser till o äta sån vegansk mat. Det är bara okunskap o säga att man ingen kan få i sig alla näringsämnena. Gäller bara o hålla koll o köpa sån kost så man får i sig. Är man vegan o mår så dåligt så får man nog ta sig en ordentligt titt på vad man verkligen äter o att man får i sig av allt. Det har inte o göra me om man är vegan el ej!

   3. Synd att ni är så oupplysta och skriver så tvärsäkert. Förutom alla faktafel så skulle jag tro att veganer är mer pålästa i näringslära än andra. L är väl dessutom inte vegan utan lakto ovo vegetarian. Dessutom är väl en ätstörning mer skadligt än vegetarisk kost

    1. …ännu värre är väl i så fall kombinationen av ätstörning och vegankost, risken är då att man missar att få i sig allt kroppen behöver.

     1. Nu är hon ju inte vegan. Om man dessutom väljer en begränsad kost som ett led i sjukdomen är det säkert inte bra men det har ingen koppling till veganer av etiska skäl som oftast är väldigt upplysta och vet vad och hur de ska äta. Skulle tro att risken är mindre för vitaminbrist och annat för att de är mer insatta än en vanlig ungdom.

 4. Fan så kul med en ny bil, du behöver inte mer bekymmer!! Jag avskyr att behöva ha en bil men just nu ser livet ut så, suck. De är bara till bekymmer, men leasing verkar bra! Trevlig helg ❤️

  1. Min känsla är att en hel del som har ätstörning blir veganer som ett sätt att försöka banta. En ursäkt för att inte äta x och Y osv osv. Lättare att komma undan att inte ära. Kan vara en strategi och inte ett etiskt val.

   1. Jag har jobbat i sjukhuskök där det lagades mat åt patienter på en ätstörningsavdelning och det var BARA specialkost med massvis med regler om vad patienterna åt och inte åt. (En del åt bara ett par olika livsmedel, typ grönsaker och tahini)
    Det klart att det är ett led i sjukdomen, ätstörningar handlar ju om kontroll och om man då blir exempelvis vegan har man ju en väldigt stor kontroll över vad man äter.

 5. Känner många veganer, de har – precis som allätare – väldigt olika matvanor. Flera har helt enkelt bara slutat äta allt animaliskt men inte ersatt det med annat. Äter man mest snabbmakaroner mår man så klart inte så bra efter ett tag, men visst, vegan är man ju. Andra veganer jag känner är oerhört noga, särskilt med sina barns mat, och de mår bättre än några allätare som jag känner. En väns dotter har också en bipolär sjukdom och har haft svåra ätstörningar, de fick ett tips att sluta med all mjölk, gluten, soja, socker och tillsatser, typ ”stenålderskost”, och dottern mår fantastiskt mycket bättre, det finns ingen jämförelse med hur det var innan. Inga mediciner, lite ”låg” ibland men inte mer än så. Det är garanterat inget som hjälper alla, men ge inte upp, det kan finnas lösningar där man inte trodde att de fanns. Och svårt att generellt avgöra vilken kost man mår bäst av.

  1. Du menar Vagifem. Om inte jag skulle använda det skulle jag ha ständiga urinvägsinfektioner. Synd att det ska vara så dyrt men det är värt varenda krona.

 6. Skulle oxå vilja testa bil leasing men vågar inte riktigt. Har läst om otroligt dyr ersättning för över mil samt att bilen ska återlämnas så gott som felfri om man inte vill åka på avgifter. Tom ett stenskott kan bli dyrt

  1. Jag vet…har tänkt på detta så länge och pratat med massa folk som leasat. Jag valde att ta extramil från början så jag hoppas att det inte blir så mycket extra sen när man lämnar tillbaka…

   1. Svårt det där när man står inför att behöva ny bil, vad som är bäst o lättast ekonomiskt. Hade en bekant som fick avgift på 50000 för 2 mindre repor, det vill man ju inte riktigt vara med om

  2. Det är så. Minsta lilla repa, märke eller fläck får man betala hutlöst mycket för. Min kompis frågade på flera ställen om man inte kunde försäkra sig mot sådant. Det gick bara på 2 ställen ( Av dem de kollade på) .Men det var svindyrt det också. Dom avråddes från att leasa bil och köra med 3 barn i den

 7. Kom på en sak till som jag undrar över. Får en vegan använda varor som är gjorda av ull (får)?
  Jag menar ull rakar man bort från fåret och sen växer det ut nytt.
  Är det någonsom vet?

  1. Man äter INGET från djurriket och använder heller inget därifrån. Vissa använder nog tex ull i kläder men dom jag vet är av åsikten att djuret vill ha sin päls själv.

 8. Åhh vad jag saknar dig min ljuvliga vän!!! Går inte en dag utan att jag tänker på dig & barnen.. Det här vardags ekorruehjulet bara spinner på & med graviditeten & illamåendet så blir det inte bättre ( MEN snart kommer vi upp igen, barnen tjatar hål i öronen på mig!! Älskar dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..