Ett steg tillbaka 

Dagarna går i rasande fart trots att man inte gjort nåt jättespeciellt. De små vardagliga göromålen och lite möten på det är mer än nog just nu. 

Förkylningarna härjar bland barnen och just nu är Alice och Selina ganska sänkta i det. Jag har klarat mig undan än så länge, har bara mina känningar av uvi som jag fortfarande tampas med.  

Jag har en låg period och då tar jag ett litet steg tillbaka och är i min egen bubbla. Tar mig tid att samla på nya krafter. Orkar inte riktigt vara social och svarar inte på flertalet samtal/sms jag får. 

Idag var jag på ett morgonmöte som var viktigt och därefter åkte jag till Carola för vår insta-live. Det kändes bra trots att jag hade gärna velat dra nåt gammalt över mig. När jag skulle åka hem upptäckte jag att min tröja var ut och in

Jag skulle ha åkt till Stockholm för en dejt med Mona och Eva från cancerrehabfonden men det gick inte att få tiden att gå ihop tyvärr. Jag hade behövt lite Mona-pepp just nu men vi ses snart igen.

Det var halt ute imorse och jag insåg att det är verkligen dags att boka tid för däckbyte. Har inga vinterdäck och tänkte att det borde väl räcka med att köpa däck utan fälgar och använda sommardäckens fälgar. Billigare så, har ju julen bakom hörnet och däck är svindyrt. Men så gick det inte att göra utan jag är tvungen att köpa däck med fälgar och då blev det lilla kalaset mycket dyrare än jag tänkt mig 🙁 Suck! Inte så att humöret steg direkt. 

Fick tid för däckbyte till nästa onsdag så får ta det extralugnt till dess…

Eftermiddagen var lugn och barnen lekte med sitt så jag fick dona ifred med middagen mm. De små fick avsluta kvällen med en stund framför datan och youtube 😉


Jag har varit duktig och äntligen fått fram alla vinterkläder och fått undan sommarjackorna Nu är det bara vinterskorna som ska rotas fram.


Oliver är villig att hjälpa till så vi tar nog itu med det imorgon

Testade ta en porträtt-foto på Linnéa med min nya mobil som hastigast igår


❤️

En på mig med , trött och jävlig


Nu ska jag krypa ner i sängen som har invaderats av Alice som på nåt vis lyckas ta över hela sängen som är 180cm  bred Hoppas att ingen annan unge vaknar under natten och vill sova bredvid mig för då får jag problem 😉

Kram ❤️

  1. Hiprex ordineras sällan (om nästan aldrig) nuförtiden, ett alltmer utgående preparat pga bristfällig effekt. / Sjuksköterska

 1. MÄH kolla med en annan däckverkstad, varför skulle du inte bara kunna byta däcken, det gör vi ofta till våra kunder,(delägare i en bil och däckverkstad)

  1. Fast då borde du ju veta att kränga om däck inte är särskilt bra för däcket, att det är betydligt dyrare än att skifta i längden och att de försvagas så du måste köpa nya däck oftare?

 2. Vad tråkigt att du inte mår bra – det positiva är ju att du är medveten om din egen gräns så att du tar det lugnare
  Att du inte fick köpa bara däcken låter väldigt konstigt tycker jag.. Vi har gjort så några gånger och det har aldrig varit några problem…

 3. Vet precis hur det är att ha en vardag full med möten och att samtidigt hinna med sig själv är svårt. Jag har också en dotter som inte mår bra.
  Toppen att du tar dig tid till att låta mail och sms vara. Hoppas du nu kan samla kraft. Kram

 4. Det låter som livet och vardagen för de flesta av oss. Det går upp och det går ner. Det är barn, arbete på 100% samt extra jobb på lediga stunder. Det är utbildningar och kurser med jobb, föräldramöten, utvecklingssamtal , handla , laga mat, tvätta. Man är glad, ledsen, arg… känner sig uppåt eller jävligt låg. Jag antar att det är just detta som är livet för dom flesta. Alla har gjort och gör sina egna val och skapar sin egna lycka. Det är livet min vän!!!

  1. Det här med att man skapar sin egen lycka… det är inte riktigt sant. Vissa har bättre förutsättningar än andra. Mer pengar. Sedan kan ju lycka vara många olika saker men en del åker liksom igenom livet utan större problem.

   1. Hur menar du nu Mari? Vem har påstått att det är något konstigt?
    Mirka skriver om det som händer/det hon känner. Det är det en blogg handlar om.
    Om Mirka skriver att hon har storhandlat, så betyder det inte att hon tror att det är bara hon i hela Sverige som storhandlar.
    Jag tror att många av er har besvär med läsförståelse.

  2. Fast har man ett barn som mår så dåligt som Mirka har så är inte.det som för alla andra. Det tar så mycket på psyket för en förälder och INGEN som inte varit där själv vet hur trött hjärnan blir tillslut. Jag vet för jag har själv flera barn och en dotter som mår som Linnea som också varit inlagd. En dotter spm jag inte visste om hon levde eller var död när jag klev upp på morgonen. En dotter som utvecklade ett självskadebeteende där jag hittade blpdiga badlakan i rummet….
   Det är så påfrestande att jag tullslut blev sjukskriven med ptsd. Pga att mitt hjärna stressade söder av den psykiska påfresrning det innebar att försöka hjälpa mitt barn. Och det är inget man behöver uppleva som vanlig familj. Det är inte bara lite upp och lite ner…. det är så in i hel…e mycket jobbigare och mycket mer. Och har man inte varit där så vet man inte.
   Stor kram till dig Mirka ❤ du är en supermamma

   1. Nej så klart är det inte så för alla men för väldigt… väldigt många så är det vardagen och livet. Så många familjer idag som kämpar med både 1,2 och 3 barn med diagnoser och psykisk ohälsa. Skittufft visst men det är bara att kavla upp ärmarna och kämpa vidare, finns inget annat. Och ALLA vi med barn och familj och även de som lever ensamma kämpar i sin verklighet och vardag på sitt sätt. Även om Mirka kanske aldrig trodde att kärleken skulle ta slut en dag… så måste hon ju haft i bakhuvudet någon stans ATT tänk om det skiter sig!!! hur eller kan jag ens klara mig själv då utan partner och jobb?? Men Mirka valde att skaffa bebis efter bebis tills det tillslut blev 13 st + 3 bonusbarn. Jag vet inte men det är ju faktist ett val Mirka gjort själv säkert fullt medveten om att livet inte alltid blir som man drömmer om.

    1. Återigen: Mirka skriver en blogg om sin vardag. Hon skriver om goda stunder o om tuffa stunder. Hon skriver ingenstans att hon har det värre än någon annan. Den som skriver en blogg om sitt liv skriver naturligtvis om allt däri. Solsken o regn.

 5. Undrar också varför du inte kunde byta bara själva däcken, det måste väl ändå vara upp till dig. Så har vi gjort flera gånger och inte behöver man två uppsättningar fälgar.
  Köp Blut saft eller Chi san om du känner dig hängig.

 6. Är du säker att du inte har vinterdäck som ingår i leasingen? Det har vi till båda våra leasingbilar..
  Hoppas du mår bättre snart igen❤️

 7. Är inte själva poängen med leasing att ALLT ska vara inbakat i kostnaden så att man slipper ”oväntade” utgifter?
  Verkar väldigt konstigt att du ska behöva köpa en uppästtning däck + fälg till en bil du leasar…

   1. Vi fick välja om vi ville ha med vinterdäck i leasing avtalet. Vi tackade nej pga att det blev så väldigt dyrt. Har nu köpt egna, vilket blev mycket billigare, och vi fick dessutom snyggare fälgar!

 8. Fina bilder på Er alla!
  Bra att du lyssnar på kroppen och tar ett steg tillbaka.
  Kämpa på och glöm inte att du är underbar på alla sätt och vis!
  Kram❤️

 9. Hiprex har jag prövat men ingen hjälp för mig men kan vara olika värt att pröva. Nu har jag oxå fått det igen äter nu furadantin är antibiotika inte så stark kan även ta en tablett i förebyggande varje dag under längre tid

 10. Det måste va ett väldigt ovanligt (och dåligt) leasingavtal du har isåfall? Vingar leasat bil i 20 år, på olika firmor och olika bilar och aldrig har däcken inte ingått? De flesta av våra vänner leasar och detsamma där. Sen det där som flera har skrivit att minsta lilla kan bli dyrt, repor och diverse. Så behöver det inte vara! Beror också på vad du skrivit på för avtal. Vi har betalt nån tusenlapp någon av gångerna och det är ju vad det kostar att laga annars också.

   1. Konstigt Maggan, vi har haft så många avtal.. i många år och aldrig stött på något där det inte ingår i baspaketet. Då ska jag ha koll på det om ett år när det är dags att leasa nytt, så jag inte hamnar i något där det inte ingår. Har aldrig tänkt på att kolla det nästan, så basic trodde jag det var 🙂

     1. Anna-Stina: när jag tittar på Volvo Privatleasing ingår inte vinterhjul.
      Man lägger till en extra månadsavg.
      V40 131/mån likaså V60, samma med tex Golf

 11. Konstigt att du inte fick använda dina gamla fälgar? Det har vi gjort….
  Om Du orkar tycker jag du ska ringa och kolla någon annan stans.
  Styrkekram till dig

 12. Tranbärsjuice (osötad) brukar kunna hjälpa mot UVI. Drick mycket under hela dagen. Dels är det surt o dels så gör det att man kissar mycket och får ut infektionen snabbare. Hjälper när jag har känningar. Krya på dig och fortsätt att vara i din bubbla så du orkar vara med dina fina barn. Det är bra att ta ett steg tillbaka ibland. Och hoppas att det löser sig med däckbytet, för nu börjar det bli halt på vägarna. Kram till dig ❣️

 13. Såg att du köpte en ny bärbar dator till killarna i senaste Familjen Annorlunda, är på väg att köpa en till mina killar, var den bra, rekommenderar du den? Vilken köpte du.

  Kul att du är med i Familjen annorlunda igen, du har så fina, lugna barn.

  1. ja, en dator till dom som belöning. bakning till tjejerna. eller var datorn familjens kanske? lite konstig belöning där tycker jag, hehe.

 14. Hej Mirka!
  Jag äter Tranirin tranbärskapslar varje dag som förebyggande, bästa medicinen när man har känsliga urinvägar!
  Kram till dig och dina fina barn

 15. Eva,håller med där..killarna får ny dator och tjejerna får baka hmm!
  Att baka är väl ingen belöning egentligen,utan nåt som familjen gör tillsammans eller?
  Men ha en bra helg Mirka med familj och alla bloggläsare!

  1. Det finns mera bakom varför killarna fick sin dator som inte kom fram i rutan och tjejerna ville baka, för de är det en bra belöning

 16. Blev bra med en ny duk riktigt snyggt. Gällande Uvi så kanske skulle du göra som mig,hade detta till och från rätt länge men fick via min gyn ett par behandlingar med pensling av silverklorid? tror jag det hette, väldigt effektivt, kan tipsa om det. och önskar lycka till.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..