Tjejkväll och adventsfix

Godmorgon, hoppas eran måndag har startat bra :-) Själv är jag väldigt utvilad efter helgen som bjöd på massa välbehövlig sömn. Jag har ju varit hos Carola hela helgen och får då ta över hennes sovrum så att jag kan få sova ut ordentligt. Hon är bara bäst min Carola ❤️

Jag klev upp runt kl.11 i lördags och vi hann ta det väldigt lugnt innan vi åkte på adventsfika på 2 av Carolas barns skola inne i Uppsala. Fikade och tog sedan en tur in till stan för shoppa lite på New Yorkers och besöka Patricia på jobbet. Sedan tillbaka till Carola och slappa lite innan det var dags att göra sig redo för tjejkvällen. Vi anlände hos Sussi kl.18.30, samtidigt kom även Matilda. Tina och Sussi tog emot oss och förberedde middagen – en jättegod köttfärspaj Tina hade lagat och sallad och bröd till.

Kvällen bjöd på massa prat om allt mellan himmel och jord och ännu mera skratt. Vi alla har rätt rå humor 😉

Vi försökte ta gruppbild vilket inte var så lätt

Framåt midnatt bestämde vi oss för att åka in till stan för att dansa och Matilda droppade av oss och sen åkte hon hem. Vi gick runt bra länge för att försöka hitta ett bra ställe men det gick inte så bra så till slut valde Tina och Sussi att åka hem. Jag och Carola gav inte upp så lätt så vi gick till O’Connors och satt där och snackade och lyssnade på live-musik. Vi valde sen att tima in en buss hem och skyndade oss till Max för att äta en efterlängtad Spicy avocado halloumi hamburgare som är riktigt god. Ingen av oss var mega hungrig så vi bestämde oss för att dela på en meny. Det var mycket folk inne på Max och tog lång tid att få maten. Vi båda hann äta rätt mycket av våra hamburgare-halvor innan vi konstaterade att de saknade halloumi! Halloumibitarna är tjocka och inget man lätt bara missar men båda trodde väl först att den andra fått all halloumi. Men så var alltså inte fallet och besvikelsen var stor. En hamburgare utan dess huvudingrediens – inte OK alls Tyvärr så hade vi vid det laget lite bråttom till bussen så vi hann inte gnälla där och då men de ska nog få sig ett argt Mail utöver mitt arga inlägg på Instagram

Jag sov som en prinsessa och vaknade kl. 14 Nästan så att det blev lite bråttom att duscha och bli klar innan Jennifer skulle hämtas från tåget och sedan Selina från Torstuna 😉

Kom hem till glada barn och massa kramar ❤️ De hade haft det roligt med pappa men man saknar varandra oerhört dessa helger.

Jag hade inte fixat adventsklart innan helgen och satte direkt igång med att ta fram stakarna mm.

Så vi hann njuta av första ljuset en liten stund i alla fall 🙂 En ny tomte på en spark hann jag köpa mig också igår 😉

Hann få upp ljusstakarna i köket och idag ska jag leta fram flera så barnen får i sina rum också.

När de små hade somnat fixade jag en liten julgran till de

Och de blev jätteglada när de vaknade i morse och såg den 🙂

Nu har jag precis kommit hem från Thors utvecklingssamtal och ska ta itu med lite jobb. Har en fullspäckad vecka så det gäller att inte halka efter…

Kram ❤️

 1. Mysigt! Men om ni hann äta mycket av burgaren innan ni upptäckt att halloumin saknades så var den väl god ändå, känns onödigt och småaktigt att maila och klaga när ni inte ens upptäckte det förens efter många tuggor..

  1. Fast ändå ska väl rätt vara rätt och nu missade de huvudingrediensen. Som att missa köttet i en cheeseburgare

 2. Jag kan väl också tycka att det blir lite uppförstorat. Två vuxna delar på en halloumiburgare i detta fall utan halloumi. Ni äter ändå och nu ska minsann rejäl kompensation utkrävas (enligt Carola). Hur som helst tycker jag att du verkar toppenbra Mirka och jag önskar dig och barnen en underbar jul! Kram

  1. Ja men du läste ju hur vi trodde att den andra fått all halloumi? Jag har en dotter inom restaurangbranschen och skulle aldrig klaga på saker jag ätit upp, för att slippa betala. Så gör folk. Minst en varje pass. När vi upptäckte att det var noll halloumi så hade vi ätit typ två tuggor i var, eftersom vi delade på burgaren. Självklart ska man ha kompensation för utebliven huvudingrediens!
   Jag önskar dig en god jul:)

  2. Lite väl uppförstorat. MinerfRenhet är att det räcker med att man vänligt berättar vad som gick fel så rukar man få en gratismeny. Var det massor av folk så händer ett misstag lätt och det är väl inget att jaga upp sig för.

 3. Självklart ska man klaga om man köper något och inte får det man köpt. Ni ska naturligtvis ha kompensation t ex en gratis måltid eller så. Också bra att meddela dom så dom tänker på det nästa gång.

 4. Rätt ska vara rätt. Förstår inte er som kommenterar att det skulle vara ”småaktigt” och ”uppförstorat”, varför ska man hålla tyst och vara nöjd när man inte får det man betalar för? Klart att man ska klaga när man inte får vad man beställt. Det är väl inte konstigt om man inget märker direkt, de flesta utgår ju från att man fått rätt mat/produkt.

 5. Ska man inte ska klaga när man inte fått vad man beställt? Isf skulle hanburgerkedjorna kunna skylta om många olika burgare men bara göra en variant..

 6. Men åååååå jag har också köpt en sån gran. Men missade glitter. Såååå snyggt med rosa glitter Blir till att fixa det imorgon

 7. Inte ett dugg småaktigt! Samt för intresse för MAX….
  Men vad jag tänite på, jag är stört förundrad över denna Mirka och hennes älvor och alver till barn….Min favorit är Lilja! Men vad jag såg i tidigare inlägg var hundklapp i ansiktet. Det vill jag strängt avrekomendera. Lär hellre barnen att klappa på halsen och bringan. För hundens skull.

 8. Jag tycker att du och Carola verkar så otroligt vettiga, därför blir jag lite ledsen när jag läser på era respektive bloggar att ni ska ”skriva ett argt mail” samt ”jäkla skitställe” ”ska se till att de kompenseras oss rejält”. Ni beställde en halloumiburgare och då ska det vara halloumi i, absolut, men precis som för alla andra dödliga så blir det fel ibland.

  På Max och dyl. jobbar massvis med duktiga ungdomar, ofta gymnasieungdomar som går i skolan hela veckorna och sen jobbar extra hela nätterna på helgerna för att få ihop nån krona extra och kunna unna sig något. De sliter stenhårt. De kan få komma in för ett 3-timmars arbetspass vid 01 och framåt. De ser till att utfodra alla fulla, inte alltid så trevliga, gäster vid 3-4-snåret på helgnätterna under total stress. De serverar troligtvis hundratals hamburgare varje natt, och nån himla gång blir det såklart fel. Går verkligen er värld under av att det blev lite tokigt där?

  Jag själv jobbar också extra inom service på Ica vid sidan av mina universitetsstudier, och så mycket skit man får ta för sådana smågrejer att det är helt otroligt! Varje gång jag får ta emot sån helt obefogad skit vill jag bara fråga personen; gör aldrig du fel? Och vad hade du sagt om det var din dotter/son/närstående som satt här i kassan och behandlades som luft och fick en utskällning för ett litet fel utan att ens ha fått möjligheten att förklara sig eller gottgöra felet INNAN utskällningen varit i full gång?

  Med det sagt menar jag inte att ni inte ska/kan gå tillbaka och förklara felet. Helst direkt för att kunna lösa det smidigast, men nu när det inte blev så, så maila absolut. Men att gå in med inställningen att ni minsann ska skriva ett ”argt mail” eller ”jäkla skitställe, de ska kompensera oss rejält” – det är bara otrevligt och kommer inte ta er särskilt långt. Har de verkligen gjort er så illa? Det lär inte direkt vara någon som med flit har velat göra fel för att jävlas med er. Går man in med en trevlig inställning får man trevlighet tillbaka, det är jag säker på!

  Allt gott!

  1. Jag skrev att jag ska skriva ett argt mail ( vilket jag inte har gjort ) absolut då jag anser att de bör veta om ett så pass stort miss ang en hamburgare – varken mer eller mindre. Jag vet inte vad du tolkar som ett argt mail men när jag skriver ett sådant så är det kort och korrekt som avslutas mest troligt med en ledsen smiley… för jag är en besviken kund. 9 gånger av 10 har jag inte klagat när jag tex fått fel på en stor beställning hos donken men till slut ledsnar man när man inte får det man betalar för. Kram

   1. Och jag håller helt med:)
    Självklart går väl inte världen under, men man måste ju få bli besviken? Som Mirka sa, oftast säger man inget. Men ibland, nån gång i mellanåt så ledsnar man på att alltid vara den som det felar för:)

    1. Man kan ju säga till direkt så får man säkert en ny,lite svårt att göra rätt om kunden ätit upp och åkt hem.

  2. Herregud så mycket ursäkter och herregud vilken offermentalitet. Till och med att folk jobbar på Max för att kunna unna sig saker?! Ja, det gör vi nog alla som jobbar ska du se! Du undrar till och med ”Har dom verkligen gjort er så illa?” om man vill klaga på något man inte fått? Nej, det har dom förmodligen inte gjort, men man vill ha det man beställt som kund. Som kund har man rätt till att få bra service och det man har köpt. Och det ingår i deras jobb, det dom får lön för, att ge det. Gör dom inte sitt jobb ska man naturligtvis klaga. Det är inget personligt.

  3. De kunde gjort det på plats de var ju där när de såg det. De kunde bara fått en ny. Man vill ju ha de man beställt men göra stor affär av se nja vem blir mest bort gjord?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..