Önskelistor

Godmorgon :-) Vi har sovit länge idag då det blev rätt sent för de små igår. Jennifer har haft, likt mig, besvär med uvi en längre stund. Det har varit värre vissa dagar och mycket bättre andra dagar men igår tröttnade vi på att det aldrig går bort helt och åkte till närakuten efter middagen. Anmälde oss i receptionen och hon fick lämna urinprov. Bara 5 min efter fick hon träffa en sköterska som därefter gav oss tid till läkaren med en väntetid på ca 2,5 timma. Vi åkte iväg och handlade lite under tiden då det kändes inte så upplyftande att sitta så länge i väntrummet. Hade tid kl.20.45 och lovade vara tillbaks kl. 20.30. Vi kom tillbaka redan strax efter kl.20 och satte oss ner i väntrummet. Det kom in helt nytt folk som fick först träffa sköterskan och kort efter även läkaren. Klockan blev 21 och vi hade fortfarande inte träffat läkaren. Till sist ruttnade jag och frågade en läkare om när det var vår tur? Då skulle vi enligt honom ha anmält oss en gång till i receptionen efter att ha träffat sköterskan …?! Det hade dock hon missat att berätta och jag hade då ingen aning om att det behövdes flera anmälan, har inte varit med om det förr heller. Som tur är så tog han emot oss direkt och Jennifer fick sin medicin. Tyvärr så hade apoteken hunnit stänga vid det laget. Kom hem sent och ungarna somnade direkt. Jag fick åka och hämta Benny som hade varit på en julfest med konfirmander och jag var helt slut när jag äntligen kunde sätta mig ner i soffan ;-)

Nu har jag försökt fråga de större barnen om deras önskelistor. Måste komma igång med julklappsköpen. Älva, Lilja och David sitter och kollar på leksaker på datorn och klickar i allt de vill ha. Vilket är en hel del 😀 De små är ändå ganska enkla att köpa till, det är de stora barnen som inte riktigt själva vet vad de önskar sig som är svåra nöt att knäcka.

Vad händer idag då?

Jennifer ska skjutsas till tåget och hennes medicin ska hämtas ut i samma veva. Idag ska jag nog försöka göra vardagsrummet iordning innan julgran ska skaffas. Har en ny resårmadrass där som ska bäras upp och bytas mot en gammal som ska konkas ner. Jag behöver rensa på det inglasade altanet så cyckelvagnen får plats där och också se efter vad som ska kastas. Skulle vilja ha upp nåt på väggarna i vardagsrummet som är så tråkigt opersonligt just nu men saknar fantasi. En ny soffa och soffbord hade suttit fint där men det får bli nångång i framtiden. Tv-bänken står lite tokigt till och absolut inte bäst inredningsmässigt men jag måste ha en extern tv-antenn för att överhuvudtaget få in nån kanal och det gjorde att tv:n kunde inte ställas där jag ville egentligen ha den. Jag har verkligen inget öga el känsla för inredning och noll fantasi just nu ang vardagsrummet.

Nu måste jag skynda mig och klä på ungarna, Jennifer ska iväg snart 😉

Kram ❤️

  1. Och vad är det som säger att hon ”leker vuxen” eller i så fall inte skulle skydda sig…?
   Detsamma till dig ❤️

  2. Och så kan man fundera en eller ett par gånger om man verkligen har med saken att göra eller om ens kommentar är relevant innan man skriver ned den. Låt dem leka vuxna så mycket de vill bara de kissar efteråt 🙂

   1. Oj va du var påläst om uvi då… jo man kan få uvi av sin pojkvän när man har samlag… när jag blev tillsammans med min nuvarande sambo, så hade jag jätte ofta uvi. Förstod inte varför jag fick det några dagar efter samlag. Så nu kissar jag efteråt och inte haft ett ända uvi efter det.

 1. Hej.

  Skulle det stå ruttna”eller tröttna”?
  Isf känner jag igen mej mkt på ruttna”bort när man kommer akut
  ..men inte prio ett. Ha.ha…var med min dotter å vi satt i fyra timmar.
  Sånt är livet. .allt blir bra i slutändan.
  Ha en bra helg

  1. Jo det tyckte min pappas släkt också! Så fruktansvärt tråkigt att få vuxensaker man ska använda om kanske 6 år… nä du är fel ute om du tror att en 13-åring blir glad för sånt!!

  2. Neej det är ju inte som förr i tiden när flickor samlade i en Brudkista till sitt blivande hem 🙂 Idag ändras modet på heminredning varje år och Ikea till exempel har så billig inredning så ungdomar idag vill inte ha ”gammal skit ” som ärvts av tidigare generationer eller sparats från deras 14 -årsdag när de kanske flyttar runt 18-årsdagen tidigast ! Och det kan man tycka vad man vill om . men det är den sanna verkligheten tyvärr ! PS: jag generaliserar och självklart finns undantag ! det är undantagen som bekräftar regeln 😀

   1. Jag tycker det är väldigt inne med återbruk och handlande på loppis och second hand. Det blir ju så mycket personligare än sterila och symmetriska katalog-hem. Mirka, låt barnen rita några fina teckningar att rama in blanda med väl valda fotografier på dom, gör en tavelvägg.

  3. Skulle aldrig ge min son på 14 år ”flytta hemifrån-saker”! Gud så tråkigt för honom och fantasilöst av oss föräldrar! Man vill väl att ungarna ska bli glada när dom öppnar presenter och inte besvikna, ”här får du ett set med bestick, du får användning av de om ca 5 år”. Nej du, om du tror att alla över 13 vill ha grejer tills dom flyttar hemifrån får du tänka om både 1, 3 och 10 gånger.

  4. Håller med dig Gunilla! Visst, det var kanske inte så man jublade när man fick ”flyttahemifrån-saker” i tonåren, men gissa om jag skänkte en tacksamhetens tanke till de som gett mig dem när det var dags att ha eget hushåll!

 2. Om du har en stor tom vägg skulle jag faktiskt rekommendera – ta daa – en fondvägg!!! Om resten av väggarna är enfärgade så är det faktiskt (tycker jag!) snyggt med en avvikande vägg med en härlig tapet. Våga färg och mönster! Ska man börja plutta på med tavlor och grejer istället gäller det att du tar i ordentligt, stora inramade plancher eller liknande. En ensam tavla eller två ser mest tragiskt ut.

  Ps! Känner du ingen som kan hjälpa till att tapetsera? Om du anlitar någon får du ju rot-avdrag, så det blir inte jättedyrt. Ett annat tips är om du känner någon (som känner någon…) som håller på att utbilda sig till målare och vill träna. Lycka till hur du än gör!

  1. Man har inte rätt till rotavdrag om man inte äger fastigheten. Eller har det ändrats nyligen? Har varit tal om att det ev ska ändras om jag inte minns fel.
   Mvh målaren

 3. Lenaj vilken kommentar. Jag hade problem med uvi hela min uppväxt och större delen av den tiden lekte jag inte vuxen som du så snajsigt uttrycker dig.

   1. Min 10-åriga dotter som flrhoppningsvis har många år kvar innan ”leka vuxen-lekarna” startar har problrm med uvi. Har uvi 2-3 gånger per år

 4. Hej Mirka! Vi flyttade in för 1,5 år sen och i vårt vardagsrum hänger inte en enda tavla ännu Tänker mig fina förstoringar av barnen nån gång i framtiden, det kanske vore något? Äldre barn är svårt att köpa till ja. Presentkort kanske? Bio, fika, kläder, smink…. Eller fina saker till deras rum? Lagerhaus har mycket fint om de gillar den stilen. Lycka till med dina klappköp, jag har bara 2 barn och tycker att det är svårt att hinna. Plus en födelsedag i juldagarna också som det också ska köpas till Kram du gör ett toppenjobb!

 5. Jobbigt med önskelistor hoppas du kan begränsa önskemålen en aning, förstår att det är svårt med många barn och julklappar

  1. Men skojar du Anonym 17:22 ?? Om det hade varit en tandinfektion eller en bruten arm , hade det varit okey att skriva om ? det är såna märkliga , gammaldags åsikter som skambelägger vissa sjukdomar och diagnoser så att människor tar sina liv för att det ska tystas ner till varje pris ! Fy f..n rent ut sagt för såna okunniga människor !!!

 6. Man kan ju få uvi av flera anledningar. Har oxå lekt vuxen många gånger men aldrig fått, däremot har jag haft det förr, och då var det inte för jag ”hade lekt vuxen”.

 7. hahahahaha ”lekt vuxen” vad fina i mun ni var då…
  Ni borde definitivt ta reda på lite mer fakta om ni seriöst tror att samlag skapar all uvi i den här världen 😀
  Och anonym, du vet om att det är en jävla skillnad på ”underlivsinfektion” och uvi (urinvägsinfektion? hmm inte många här på din blogg mirka som har koll, du borde nog ge lite tydligare information till dom 😉
  HA det bäst!

  1. Jag får nog bli det
   Sen kan jag själv säga att har haft 2 uvi senaste året och vuxenlekar har lyst med sin frånvaro under perioden i fråga så jag kan definitivt inte skylla på samlag

 8. Till de stora barnen: har de några hobbies så kan man ju köpa saker till det, tidningsprenumeration, Spotify, resväska, böcker, lite lyxigare badlakan, påslakan, presentkort på escape room (inte det i Uppsala), vegansmink och schampo till veganen.

 9. Glossybox till tonårstjejerna kanske om de gillar smink och sånt?

  Inredningstips: bjud hem din vän Madde, hon är så himla duktig på det! Så bra smak och verkar även kunna tapetsera, måla och sånt

 10. Det finns också vi som har kronisk UVI och när det gäller mig själv så har det inget med sex att göra. Går med det jämt och det beror inte på något annat än att jag bara har problem med blåsan. Som aldrig någon talar om heller. Ett problem som jag haft sedan minst 20 år tillbaka, säkert längre tillbaka utan att ha vetat om det…

 11. Uvi bara kommer på några minuter tycker man är ok plötsligt får svidningar fryser o känner sig sjuk.Jag vet precis har haft i 20 år till o från .gått på långtidsbehandling bra ett tag sen igen utan man vet varför varit på massa röntgen o undersökningar
  Bästa är att ALLTID dricka mycket särskilt surt prövat en medicin Hiprex ska göra urinen sur .seb har jag vagitorer sin föra in 2gg veckan skydda slemhinnorna. En annan sak köper inte du o Peter gemensamma klappar till barnen?

 12. Jag såg på någon bild att du har ett marimekkotyg uppsatt på väggen (eller är det en tapet?). Den gröna med kossorna på
  Jag kör mycket tygtavlor, istället för vanliga tavlor och marimekkos mönster är ju superfina! Kanske något för ditt vardagsrum också?

 13. Ett tips nästa gång någon av er får uvi; använd urinkollen.se
  Jag testade det i helgen och efter 15 minuter hade jag ett recept att hämta ut på närmsta apotek. Det kostar 295 kr om jag minns rätt men ibland är tid pengar och jag hade verkligen inte tid att sitta på närakuten i flera timmar och vänta på att kissa i en mugg, vänta på provsvar och läkare. Jag har haft uvi många gånger och känner igen symtomen. Då är urinkollen.se väldigt smidigt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..